Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Fabio Leimers kļūst par GP2 čempionu un sāks bruģēt ceļu uz F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Fabio Leimers kļūst par GP2 čempionu un sāks bruģēt ceļu uz F1
Fabio Leimers
Foto: motorsportpress.wordpress.com

Šveiciešu pilots Fabio Leimers šodien Abū Dabī trasē nodrošināja sev 2013. gada GP2 čempiona titulu. Tradicionāli šis tiek uzskatīts par pēdējo pakāpienu pirms ienākšanas Formulā 1.

Leimers šodien notikušajā pēdējā sezonas posma pirmajā braucienā Abū Dabī ieguva ceturto vietu, ar ko pilnībā pietika, lai citiem viņš matemātiski taptu neaizsniedzams. Šobrīd kopvērtējumā aiz "Racing Engineering" komandas pilota ierindojas brits Sems Bērds, brazīlietis Felipe Nasrs, brits Džeimss Kalado, Monako pārstāvis Stefano Koleti un brits Džoljons Palmers.

GP2 čempionāts uz Formula 3000 bāzes tika izveidots 2005. gadā un kopš tā laika par čempioniem kļuvuši Niko Rosbergs, Luiss Hamiltons, Timo Gloks, Džordžio Pantano, Niko Hilkenbergs, Pastors Maldonado, Romēns Grožāns un Davide Valseki. Lieki teikt, ka no viņiem tikai 2012. gada GP2 čempions Valseki vēl nav startējis F1 sacīkstēs, lai gan arī šis sportists pašlaik ir "Lotus" testpilots un varētu piedalīties pasaules čempionāta sezonas pēdējos divos posmos, ja Kimi Raikonens nolems nepiedalīties sacīkstēs ASV un Brazīlijā.

Fabio Leimers ir 24 gadus vecs pilots no Šveices, kuram šī bija jau trešā sezona GP2 čempionātā, taču iepriekš viņš nebija kopvērtējumā ticis augstāk par septīto vietu. Šogad Leimers izcīnīja trīs uzvaras - Sepangā, Bahreinā un Moncā.

Tāpat nevar nepieminēt, ka 2008. gadā Leimers izcīnīja otro vietu "International Formula Master" čempionātā, kamēr ceturtais togad palika latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs. Togad Šlēgelmilhs uzveica Leimeru piecās sacīkstēs, tostarp izcīnot uzvaru Brno trasē.

GP2 čempioni

GadsPilotsValstsKomanda
2005Nico RosbergVācijaART Grand Prix
2006Lewis HamiltonLielbritānijaART Grand Prix
2007Timo GlockVācijaiSport International
2008Giorgio PantanoItālijaRacing Engineering
2009Nico HülkenbergVācijaART Grand Prix
2010Pastor MaldonadoVenecuēlaRapax
2011Romain GrosjeanFrancijaDAMS
2012Davide ValsecchiItālijaDAMS
2013Fabio LeimerŠveiceRacing Engineering

Izmantotie resursi:
Home - GP2 Series
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-02 16:13, pirms 11 gadiem
Latviešiem visvairāk atmiņā protams palicis pēc lieliskajām cīņām ar Šlegelmilhu.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-02 17:49, pirms 11 gadiem
Haļava, bet tā arī ir jānopelna.
Viduvēja sezona, jo citi konkurenti ražoja vienus sūdus pēc otriem. Bird, Nasr, Palmers, ir ātrāki bet nestabili rezultāti.