Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2566, Did:0, useCase: 3

Septiņu stundu bīča maratons: "King/Queen of the beach"

Jānis Celmiņš

Septiņu stundu bīča maratons: "King/Queen of the beach"
Pirmā "King of the beach" turnīra dalībnieki - 2009. gads
Foto: Renārs Buivids

Lai gan klusāk nekā citus gadus, pietuvojies, iespējams, gaidītākais pludmales volejbola sezonas pasākums. Svētdien „BeachBox/Elkor” pludmales volejbola stadionā Rīgā, Brīvības gatvē 201, notiks jau sestais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta kausa izcīņas turnīrs „King of the beach” un paralēli pirmo reizi startēs arī dāmas „Queen of the beach” balvas izcīņā. Pludmales volejbola maratons visas dienas garumā būs vērojams portālā Sportacentrs.com.

Iepriekšējos piecus gadus šādas sacensības notika tikai vīru konkurencē, taču šogad smiltīs, lai cīnītos par „Queen of the beach” titulu, dosies arī četras dāmas. Vīru konkurencē seši sacensību dalībnieki tika noteikti jau iepriekš. Vīri, kuri savu varējumu apliecinājuši arī dziļākās smiltīs Jānis un Toms Šmēdiņi, Mārtiņš Pļaviņš, Aleksandrs Samoilovs, Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins tiesības piedalīties šova turnīrā ieguva uzreiz, bet Toms Benjavs 16 dalībnieku konkurencē izcīnīja uzvaru kvalifikācijas sacensībās. Tikmēr astotais Karaļa titula tīkotājs Haralds Regža izrādījās mīlētākais līdzjutēju balsojumā.

Dāmu konkurencē par Karalienes titulu cīņā dosies četras dalībnieces. Kvalifikācijā tiesības startēt turnīrā ieguva Sanda Ragozina, Ilze Liepiņlauska, kā arī Marta Ozoliņa, bet līdzjutēju balsojumā uzvarēja Rūta Treija.

Vīru konkurencē līdzīgos mačos divas reizes jau uzvarējis Jānis Šmēdiņš, bet pa reizei viņa vecākais brālis Toms, kā arī Aleksandrs Samoilovs un Ingars Ivanovs. Dāmu konkurencē tikmēr šī gada titula ieguvēja sevi turpmāk varēs saukt par pirmo Karalieni. Nezinātājiem jāatgādina, ka sacensībās tās dalībnieki cīnās katrs par sevi, un uzvarētājs kā vīriem tā dāmām būs tikai viens.

Pamatsacensību pirmajā kārtā piedalīsies 8 spēlētāji (Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins, Aleksandrs Solovejs, Mārtiņš Pļaviņš, Toms Benjavs un Haralds Regža), kuri tiks sadalīti divās grupās, katrā grupā pa četriem dalībniekiem. Spēlētāji, mainoties ar savas grupas partneriem, izspēlēs apļa turnīru. Uz otro pamatsacensību kārtu tiek divi labākie dalībnieki no katras grupas. Otrajā kārtā četri labākie pēc līdzīgas sistēmas noskaidros divus labākos, kuri beigās izvēloties sev pāriniekus aizvadīs pilnu spēli, noskaidrojot titula ieguvēju. Dāmā sacensību izspēles sistēma uz pusi īsāka, taču princips tieši tas pats.

Šāda veida turnīri nav iedomājami bez skatītāju iesaistes, tāpēc organizatori sola plašu izklaides programmu arī viņiem. Visas dienas garumā „BeachBox/Elkor” pludmales volejbola stadionā darāmo radīs kā lieli tā mazi, taču visam pāri pludmales volejbols. Tie, kuri kaut kādu iemeslu dēļ stadionā ierasties nevarēs, jau no plkst.11:00 norisēm sacensībās varēs sekot līdzi portālā Sportacentrs.com Jāņa Celmiņa un Kriša Upenieka vadībā, kuri tāpat kā pludmales volejbolisti ir gatavi septiņu stundu spēļu maratonam. Sacensību programma

Tiešraide no 11:00

     [+] [-]

, 2014-08-17 14:53, pirms 10 gadiem
nav Soloveja diena...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja