Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3022, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei jārēķinās ar sarežģītu PČ ievadu

Rolands Eliņš

Latvijas izlasei jārēķinās ar sarežģītu PČ ievadu
Artūrs Šilovs. Foto: Edijs Palēns

Piektdien sāksies pasaules čempionāts hokejā, kurā Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs pret Kanādu. Turnīra kalendārs paredz, ka tam sekos mači pret Slovākiju un Čehiju. "William Hill" bukmeikeru prognozes liecina, ka Latvija nebūs favorīte nevienā no šiem mačiem, tiesa, bukmeikeri arī norāda, ka turnīra ievads arī nebūs pats izšķirošais apstāklis tam, vai Latvijai izdosies iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pirms diviem gadiem pasaules čempionāta ievadā izdevās pārspēt Kanādu, taču vēlāk izrādījās, ka labāko astotniekā tāpat neizdevās iekļūt, jo svarīgāka izrādījās neveiksme pret tiešajiem konkurentiem. Ar līdzīgu noskaņojumu vajadzētu rēķināties arī šoreiz, proti, gūtie punkti turnīra ievadā pret favorītiem būtu ļoti patīkami un noderīgi, taču spēles pret Norvēģiju, Kazahstānu un Slovēniju būs punktu izteiksmē svarīgākas.

Ar cerībām par 2021. gada PČ ievada atkārtojumu tiek sagaidīts piektdienas mačs Latvija-Kanāda. Uzreiz nākamajā dienā sekos cīņa pret Slovākiju, kamēr pēc divām dienām būs spēle pret Čehiju. Visām trim šīm izlasēm bukmeikeri prognozē iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kamēr Latvijas sakarā aicina rēķināties ar to, ka PČ sākumā turnīra tabula mums varētu nebūt pati patīkamākā.

"William Hill" izliktās prognozes liecina, ka Latvijai no pirmajām trim spēlēm optimāls scenārijs būtu 1-2 punktu gūšana, proti, uz iespēju, ka tiks gūti vismaz divi punkti, izlikts koeficients 1.95. Savukārt kā gūto un zaudēto vārtu līnija nosprausta 4.5 un 10, proti, bukmeikeri rēķinās, ka pirmajās trīs turnīra spēlēs Latvijas izlase gūs 4-5 vārtus, kamēr ielaidīs apmēram desmit vārtus.

"Klasiski pret nomināli spēcīgākām izlasēm Latvijas komanda var turēt līdzi spēcīgākajiem pretiniekiem 1-2 periodus, taču ne visu spēli," vērtēja "William Hill" totalizatora vadītājs Toms Bergmanis. "Nereti var būt liela intriga pret šādām spēcīgām komandām, taču spēlē pienāk brīdis kad pretinieki mūs nolauž un veiksmīgi izmanto savu pārākumu, lai uzvarētu mačā. Piemēram, pret Kanādu ir grūti turēt līdzi visu spēli, taču pret Slovākiju vai Čehiju var būt iespēja turēt līdzi un spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgs visu spēli. Jāuzsver, ka izliktie koeficienti tad arī tiek apzīmē ticamāko spēles rezultātu, nevis iespējamo spēles gaitu, proti, to cik labi komanda turējās pret pārāku komandu. Visu izsaka rezultāts, nevis tas, ka 55 minūtes mēs spēlējām līdzvērtīgi, bet tās piecas minūtes pretinieki bija pārāki (kur tad arī izmantoja savas izdevības)."

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, parasti nepieciešami vismaz 10-13 punkti. Ja tiek ciesti trīs zaudējumi visās trīs pirmajās spēlēs, tad Latvijai tāpat vēl paliek iespējas gūt 12 punktus, attiecīgi viss tāpat vēl būs priekšā. Bukmeikeru prognozes par visu grupas turnīru liecina, ka Latvijai tiek paredzēti 8-9 punkti, proti, iespēja, ka tiks gūti vismaz deviņi punkti, ir ar koeficientu 1.85. Pirms gada Latvija grupu turnīrā guva septiņus punktus, bet pirms tam četros turnīros pēc kārtas izdevās sasniegt deviņu punktu robežu.

"Runājot par Latvijas izlases potenciālu izkļūt no grupas un tikt 1/4 finālā, tad tas varētu būt sarežģīts uzdevums. Čempionāta sākumā ir trīs spēles pret nomināli spēcīgākiem pretiniekiem, kur īpaši nevar cerēt uz punktiem (varētu būt viens punkts). Protams, ka Latvija izlase cīnīsies katrā spēlē, taču uz papīra galvenā cīņa par punktiem sāksies ar spēli pret Norvēģiju. Tad sanāk ļoti daudz atbildīgas spēles pēc kārtas kur visur ir jāņem punkti, lai būtu izredzes tikt tālāk. Ja izdotos pirmajās spēles gūt vairāk par vienu punktu, tad tas jau dotu lielākas izredzes tikt ārā no grupas. Grupu turnīrā pēdējā spēle ir pret Šveici... Pēdējos gados pret šo komandu ir ļoti sīvas un izšķiros cīņas. Un, iespējams, ka šis čempionāts nebūs izņēmums," noslēdza Bergmanis.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes

  +5 [+] [-]

, 2023-05-09 16:49, pirms gada
Kas par sviestu?!
Ļoooti daudz būs atkarīgs tieši no spēles pret Slovākiju.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-09 17:37, pirms gada
Peecis30 rakstīja: Kas par sviestu?!
Ļoooti daudz būs atkarīgs tieši no spēles pret Slovākiju.
Skaties primitīvi. ja tu paņem punktus pret SVK vai Can, bet pakās SLV, Kaz vai Nor, tāpat nekāds 1/4 fināls nespīd. Tāpēc, tās spēles ir nozīmīgākas, jo paņemot 3 punktus šajās 3 spēlēs, paliek arī rezerves variants - Šveice.

     [+] [-]

, 2023-05-09 17:41, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Skaties primitīvi. ja tu paņem punktus pret SVK vai Can, bet pakās SLV, Kaz vai Nor, tāpat nekāds 1/4 fināls nespīd. Tāpēc, tās spēles ir nozīmīgākas, jo paņemot 3 punktus šajās 3 spēlēs, paliek arī rezerves variants - Šveice.
Nav fakts kaut kad nesen mēs gan Somus, gan ASV uzvarējām un tik un tā 4niekā netikām

     [+] [-]

, 2023-05-09 18:01, pirms gada
roliksis40 rakstīja: Nav fakts kaut kad nesen mēs gan Somus, gan ASV uzvarējām un tik un tā 4niekā netikām
Nu bet par, ko es runāju? Ja zaudē tiešajiem konkurentiem, uzvaras pret Can, SVK neko nedos. Tu runā par 2014. gadu - vinnējām Fin, Usa, Kaz, toties pakāsām Ger, Rus, Sui un Blr.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-09 19:02, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Skaties primitīvi. ja tu paņem punktus pret SVK vai Can, bet pakās SLV, Kaz vai Nor, tāpat nekāds 1/4 fināls nespīd. Tāpēc, tās spēles ir nozīmīgākas, jo paņemot 3 punktus šajās 3 spēlēs, paliek arī rezerves variants - Šveice.
Baigais optimists punkti pret Kanādu

  +1 [+] [-]

, 2023-05-09 19:39, pirms gada
hokejists77 rakstīja: Baigais optimists punkti pret Kanādu
Pirmkārt, es nevienā brīdī neteicu, ka izcīnīs, bet gan teicu, ka ja tos izcīnia pret Kanādu, bet neizcīna pret savu kalibru liela jēga nav. Otrkārt - nekāds jau mega brīnums nebūtu. Uz pirmās spēles rēķina var gan uzvilkt, gan smagi pakāst. Saprotu, ka rusļikam grūti uztvert un šodien, kad nevar skraidīt ar Georgu sirsniņa sāp.

     [+] [-]

, 2023-05-09 21:28, pirms gada
Man laikam vienīgajam šķiet, ka SUI tomēr ir spēcīgāki par SVK.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-09 21:31, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Pirmkārt, es nevienā brīdī neteicu, ka izcīnīs, bet gan teicu, ka ja tos izcīnia pret Kanādu, bet neizcīna pret savu kalibru liela jēga nav. Otrkārt - nekāds jau mega brīnums nebūtu. Uz pirmās spēles rēķina var gan uzvilkt, gan smagi pakāst. Saprotu, ka rusļikam grūti uztvert un šodien, kad nevar skraidīt ar Georgu sirsniņa sāp.
Pats tu Krievs

     [+] [-]

, 2023-05-09 23:15, pirms gada
Kurš sastāda spēļu kalendāru??

     [+] [-]

, 2023-05-09 23:39, pirms gada
Kazahstanai, Norvegijai, Slovenijai un pat Slovakijai vaja komanda sogad, iespejas dabut maksimalus pret viniem krietni lielaka sogad

     [+] [-]

, 2023-05-10 08:22, pirms gada
Frisk rakstīja: Kazahstanai, Norvegijai, Slovenijai un pat Slovakijai vaja komanda sogad, iespejas dabut maksimalus pret viniem krietni lielaka sogad
Kazahiem ir izteikti vājāks sastāvs (uz papīra) kā citus gadus, norvēģiem arī paaudžu maiņa, Slovēnijai sastāavs vaarbūt pat stiprāks (pat ja nav Kopitars) kā citus gadus. Nu, slovāki ir neparedzami - var gan netikt 1/4finālā, var arī izšaut - sastāvs viņiem nemaz nav tik slikts