Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" atlaiž galveno treneri un ģenerālmenedžeri

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Lightning" atlaiž galveno treneri un ģenerālmenedžeri
Riks Tokets diskutē ar tiesnešiem
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas ''Lightning'' pēc neveiksmīgās sezonas no galvenā trenera amata atlaidis Riku Toketu, bez darba palicis arī ģenerālmenedžeris Brains Lotons.

Tampa aizvadītajā sezonā NHL Austrumu konferencē ieņēma 12. vietu 15 komandu konkurencē, par astoņiem punktiem atpaliekot no ''play off'' zonas jeb astotās vietas, ko ieņēma Monreālas ''Canadiens''. Sekojot neveiksmīgam startam klubs šķīries gan no galvenā trenera, gan ģenerālmenedžera.

''Sezona ir galā, un mēs esam nolēmuši škirties no Rika un Braiena. Organizācijai nepieciešams svaigums, lai palīdzētu realizēt mērķi kļūt par pasaules klases organizāciju,'' paziņoja kluba izpilddirektors Džefs Vainiks.

Tokets ''Lightning'' sāka strādāt 2008. gada vasarā, vispirms kā trenera asistents, bet par galveno treneri tika iecelts, kad 2008./2009. gada sezonā bija nospēlētas tikai 16 spēles, nomainot Bariju Melrouzu.

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +3 [+] [-]

, 2010-04-12 17:21, pirms 14 gadiem
Jā, Viņņiks sācis tīrīšanu ne pa knapu.Un pareizi jau laikam vien dara.Toketam tā arī kā nākas nesanāca sevi pierādīt HC amatā.
Interesanti , cik ilgi Toronto varasvīri ļaus Burkam tur ķēpāties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-04-12 17:25, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Vai Karsumam vel ir kādas līgumattiecības ar Zibeņiem?
Laikam jau jā, sarakstos viņš tur vēl figurē.

  +3 [+] [-]

, 2010-04-12 17:26, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Vai Karsumam vel ir kādas līgumattiecības ar Zibeņiem?
iespēja atgriezties

  +3 [+] [-]

, 2010-04-12 17:30, pirms 14 gadiem
ernests1 rakstīja: iespēja atgriezties
??? Tikai tapēc,ka šamam uzvārds ir Karsums?

  +3 [+] [-]

, 2010-04-12 17:34, pirms 14 gadiem
viņš joprojām ir in the system

     [+] [-]

, 2010-04-12 17:35, pirms 14 gadiem
Nu lūk, notiek tas, par ko rakstīju jau pirms mēneša pusotra (jā, kas tad sunim asti cels... ).

Taču tas ir tikai loģiski - jauns īpašnieks, līdz ar to jaunu sistēmu veidos, ar sev uzticamiem cilvēkiem. Pie tam GM un HC ir viena lieta, kas Vinnikam ir jāatrod, otra - komandas vadītājs.

Karsumam līgums bija tikai uz šo sezonu, taču viņš sistēmā līdz vasarai paliek kā RFA.

     [+] [-]

, 2010-04-12 17:37, pirms 14 gadiem
Es nesaprotu kālab kāds tracis jāceļ par Karsumu, viņš ir tikai par 2 gadiem vecākas par Daugaviņu. Vēl jauns un viss priekšā!
Es domāju, ka sazināties ar viņu sazināsies, bet vai kas tālāk notiks - neko nevar zināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-04-12 17:41, pirms 14 gadiem
Nu Tampa jau krietnu laicinju kā netiek play off, tā arī netiek... Spēlētāji, pat ļoti labi (pat prieks NHL standartiem), bet redz, ka ne tur tā vaina...

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 17:46, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu lūk, notiek tas, par ko rakstīju jau pirms mēneša pusotra (jā, kas tad sunim asti cels... ).

Taču tas ir tikai loģiski - jauns īpašnieks, līdz ar to jaunu sistēmu veidos, ar sev uzticamiem cilvēkiem. Pie tam GM un HC ir viena lieta, kas Vinnikam ir jāatrod, otra - komandas vadītājs.

Karsumam līgums bija tikai uz šo sezonu, taču viņš sistēmā līdz vasarai paliek kā RFA.
Nu it kā jau loģiski, - nāk jauns boss un veido sev apkārt tīmu pēc sava ģīmja un līdzības.Ja vēl Tampai būtu kādi panākumi, tad vēl... Šajā gadījumā viss notiek tā kā tam jābūt.
Paskaidro lūdzu, ko Tu esi domājis ar GM un kas tādā gadījumā ir komandas vadītājs.Es līdz šim domāju, ka tas ir viens un tas pats.

     [+] [-]

, 2010-04-12 17:46, pirms 14 gadiem
feelbest rakstīja: Nu Tampa jau krietnu laicinju kā netiek play off, tā arī netiek... Spēlētāji, pat ļoti labi (pat prieks NHL standartiem), bet redz, ka ne tur tā vaina...
Stemkoss-Lekavljē-Senluī? Jā trijnieks labs, taču tas, tā pa nopietnam, arī viss.
Pārējie ir tādi 3 maiņu spēlētāji, kuri var labi nospēlēt, teiksim, 20 spēles, vai piemēram, PO nospēlēt labu atbalstošo lomu līderiem, taču 82 spēlēs viņi ne visai velk.

Aizsardzība viņiem ir tāda pavāja, arī vārtsargi nav tie, uz ko komanda var paļauties ilgtermiņā.

  +5 [+] [-]

, 2010-04-12 17:47, pirms 14 gadiem
Kroks rakstīja: Karsums šīs sezonas laikā neko sakarīgu nav parādījis ne aiz okeāna, ne izlasē,ne Dinamo. Izskatās pēc pamatīga regresa un šaubos, ka vēl būs iespēja atgriezties NHL. Vismaz vērojot Dinamo spēles man tāds priekšstats radies!
12 regulārās sezonas spēlēs sapelnīt 8 punktus tev šķiet maz? Vēl pie tam ar koeficientu +7. 9 spēles pleijofā un 3 punkti, tas varbūt ir arī maz, bet Sprukta maiņa cīnījās vairāk kā pretinieka neitralizētāji, nevis bombardieri. Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē Olimpiskajās spēlēs(dalīta 1.vieta). 2009. gada čempī 6 spēles 4 punkti un koeficients +4(labākais starp visiem). Neteikšu, ka viņš neko nav parādījis. Viņam 24 gadi ir tikai, viss vēl priekšā. Pa vasaru jāatvēdina galva no hokeja vispār, kādu laiciņu, protams, un cerēsim, ka redzēsim to pašpārliecināto Mārtiņu, kā agrāk! Lai veicas.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 17:50, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Nu it kā jau loģiski, - nāk jauns boss un veido sev apkārt tīmu pēc sava ģīmja un līdzības.Ja vēl Tampai būtu kādi panākumi, tad vēl... Šajā gadījumā viss notiek tā kā tam jābūt.
Paskaidro lūdzu, ko Tu esi domājis ar GM un kas tādā gadījumā ir komandas vadītājs.Es līdz šim domāju, ka tas ir viens un tas pats.
Komandas vadītājs ir, tā rupji ņemot, īpašnieka vietnieks hokeja jautājumos. CEO - Chief executive officer, jeb Galvenais izpilddirektors. Varianti jau ir daudz, sākot no iekšējām rezervēm (visādi bijušie "Bolts" "šiškas") līdz pat bijušajam Dalasas "Stars" prezidentam un pat NFL komandas Sietlas "Seahawks" bijušajam CEO.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 17:51, pirms 14 gadiem
Un, bai ze vej, Atlantas "Thrashers" vadītājus var piemeklēt tāds pats liktenis... katrā gadījumā tieši pēdējās dienās tāds info ir parādījies.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 17:51, pirms 14 gadiem
Un cik esmu lasījis ārzemju portālus, tad kad Karsumu nosūtīja atpakaļ uz fārmu, tad tikai tāpēc, ka viņš pieprasīja vienvirziena līgumu. Kā teikt, pats gribēji vienvirziena līgumu - dabūsi sūdus ar visu mietu. Mēs varam darīt ko gribam. Kas pašam īpašniekam ļoti nepatika jau sezonas sākumā, jo patika kā Mārtiņš spēlē. Redzēja potenciālu.

     [+] [-]

, 2010-04-12 18:05, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un, bai ze vej, Atlantas "Thrashers" vadītājus var piemeklēt tāds pats liktenis... katrā gadījumā tieši pēdējās dienās tāds info ir parādījies.
Nu Tu varētu tagad sezonas beigās uzmuļļāt kādu no sērijas " runā, ka " vai kko tamlīdzīgi.Gan jau ka Meļņiks Edmontonā arī kko darīs.Par Vodelu, - nav nekāds brīnums...

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 18:15, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Nu Tu varētu tagad sezonas beigās uzmuļļāt kādu no sērijas " runā, ka " vai kko tamlīdzīgi.Gan jau ka Meļņiks Edmontonā arī kko darīs.Par Vodelu, - nav nekāds brīnums...
Gan jau, pagaidām ir citas prioritātes, arī NHL sakarā.

     [+] [-]

, 2010-04-12 19:07, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Jā, Viņņiks sācis tīrīšanu ne pa knapu.Un pareizi jau laikam vien dara.Toketam tā arī kā nākas nesanāca sevi pierādīt HC amatā.
Interesanti , cik ilgi Toronto varasvīri ļaus Burkam tur ķēpāties.
Burks neķēpājas, Burks mēģina izsmelt sūdus ko ievārīja Flečers. Bet tas nav tik vienkārši izdarāms. Burks manuprāt dara labu darbu, taču vienu promahu gan viņs izdarīja....nu tas ir prātam neaptverami, tas ir pisģets kā par Keselu viņš atdeva 2010 un 2011 pirmās kārtas drafta izvēli. Šogad par to Bostona raftēs Seguini vai Halu, un ticiet man jebkurš no viņiem jau nākamgad statos būs tuvu Kesela statiem, bet vēl jau Bostonai paliks 2011 izvēle pirmajā kārtā...taču nevar arī noliegt ka Burks mācēja iesmērēt dārgo un nelietderīgo Bleiku Anaheimai pretī dabūjot Žigēru, kurš vēl aizvadīs labas sezonas... es ceru ka Toronto vasarā noslēgs līgumus ar kādiem trijiem labiem uzbrucējiem. Tad arī komanda būtu daudz maz kārtībā.

     [+] [-]

, 2010-04-12 19:16, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Burks neķēpājas, Burks mēģina izsmelt sūdus ko ievārīja Flečers. Bet tas nav tik vienkārši izdarāms. Burks manuprāt dara labu darbu, taču vienu promahu gan viņs izdarīja....nu tas ir prātam neaptverami, tas ir pisģets kā par Keselu viņš atdeva 2010 un 2011 pirmās kārtas drafta izvēli. Šogad par to Bostona raftēs Seguini vai Halu, un ticiet man jebkurš no viņiem jau nākamgad statos būs tuvu Kesela statiem, bet vēl jau Bostonai paliks 2011 izvēle pirmajā kārtā...taču nevar arī noliegt ka Burks mācēja iesmērēt dārgo un nelietderīgo Bleiku Anaheimai pretī dabūjot Žigēru, kurš vēl aizvadīs labas sezonas... es ceru ka Toronto vasarā noslēgs līgumus ar kādiem trijiem labiem uzbrucējiem. Tad arī komanda būtu daudz maz kārtībā.
Ķēpājas vai neķēpājas, tas vairāk gan tāds mans emocionāls izteikums.Nekad neesmu bijis pārākais Toronto fans, bet kā gan šī leģendārā komanda visus šos pēdējos gadus var spēlēt tik nožēlojami ! Burks nenoliedzami ir viens no līgas profesionālākajiem GM, bet vismaz pagaidām viņa darbības augļus neredz.Gaidu un nevaru vien sagaidīt, kad Toronto sāks spēlēt īstā Anaheimas stilā, kā viņi to darīja dažus gadus atpakaļ, kad Burka vadībā ieguva kausu.

     [+] [-]

, 2010-04-12 23:05, pirms 14 gadiem
Labas ziņas Karsumam! Jācer ka tiks atpakaļ Zibeņos un turpinās iesākto taciņu pa NHL! To arī Mārtiņam novēlu!!!

     [+] [-]

, 2010-04-13 00:50, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Ķēpājas vai neķēpājas, tas vairāk gan tāds mans emocionāls izteikums.Nekad neesmu bijis pārākais Toronto fans, bet kā gan šī leģendārā komanda visus šos pēdējos gadus var spēlēt tik nožēlojami ! Burks nenoliedzami ir viens no līgas profesionālākajiem GM, bet vismaz pagaidām viņa darbības augļus neredz.Gaidu un nevaru vien sagaidīt, kad Toronto sāks spēlēt īstā Anaheimas stilā, kā viņi to darīja dažus gadus atpakaļ, kad Burka vadībā ieguva kausu.
Burka darbības principis ir pavisam vienkāršs un rezultatīvs. Pats par to vari ļoti vienkārši pārliecināties atbildot uz vienkāršu jautājumu: Cik spēlētāji, kurus Tu vari iedomāties ar Stenlija kausu rokās bija pirms atnāca Burks, un cik tādu ir tagad? Man sanāk 1-3 pret 7-9 Vēl tikai trūkst pieklājīgs cents blakus Kesselam.

     [+] [-]

, 2010-04-13 10:37, pirms 14 gadiem
quick rakstīja: Burka darbības principis ir pavisam vienkāršs un rezultatīvs. Pats par to vari ļoti vienkārši pārliecināties atbildot uz vienkāršu jautājumu: Cik spēlētāji, kurus Tu vari iedomāties ar Stenlija kausu rokās bija pirms atnāca Burks, un cik tādu ir tagad? Man sanāk 1-3 pret 7-9 Vēl tikai trūkst pieklājīgs cents blakus Kesselam.
lol, jautrīts