Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jusi Rinass apmeklē vairākas NHL komandas

Juris Miņins
Juris Miņins

Jusi Rinass apmeklē vairākas NHL komandas
Jusi Rinass
Foto: flickr.com

Vairākas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas pašlaik aktīvi interesējas par iespējām nākamsezon savās rindās redzēt jauno somu talantu Jusi Rinasu, kurš pašlaik pārstāv SM-Liiga komandu Pori "Assat", tāpēc pašlaik 22 gadus vecais vārtsargs ir devies NHL komandu iepazīšanas turnejā.

Tā kā pašlaik ir izveidojusies situācija, kad vairākām NHL komandām ir nepieciešams pastiprinājums tieši vārtsargu līnijā, tad varianti pēdējās līnijas uzlabošanai tiek meklēti arī ārpus Ziemeļamerikas robežām. Un atrasti tiek turpat kur vienmēr – Somijā vai Zviedrijā. Šoreiz vairāku NHL komandu skautu piezīmju blociņos ir atzīmēts Jusi Rinass. Nepilnus 23 gadus vecs somu jaunais talants, kurš līdz šim ir pārstāvējis Somijas čempionāta augstākās divīzijas jeb SM-Liiga komandu Pori "Assat".

Pašlaik par šo vārtsargu interesi ir izrādījušas piecas komandas – Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Anaheimas "Ducks", Filadelfijas "Flyers" un Monreālas "Canadiens". Kā Ziemeļamerikas hokeja žurnālistiem pavēstīja kāds Edmontonas kluba pārstāvis, tad Rinasa galvenais komandu vērtēšanas kritērija ir iespēja tikt pie daudz maz regulāra spēles laika, piebilstot, ka pats soms ir izteicies, ka būtu gatavs sākumā spēlēt arī Amerikas hokeja līgā (AHL).
Taču, ja arī Rinass izvēlēsies šosezon pārcelties uz Ziemeļameriku, tad viņam ir jāņem vērā, ka, visās komandās ir puslīdz stabili pirmie vārtsargi un otrā vārtsarga izvēlē (vai pirmā vārtsarga pozīcijas uzlabošanā) pirmkārt tiks skatīti jau NHL pieredzi guvuši hokejisti, līdz ar to, puslīdz droši var teikt, ka bez spēlēšanas AHL viņam neizdosies iztikt.

Zīmīgi, ka šī ir jau trešā sezona (starpsezona) pēc kārtas, kuras laikā vairākas NHL komandas cīnās par kādu līdz tam laikam nedraftētu Eiropas hokejistu. Pirms diviem gadiem izvērtās interesanta cīņa par zviedru uzbrucēju Fabianu Brunstrēmu (Dalasas "Stars"), bet pirms gada vairākas komandas savās rindās vēlējās ieraudzīt citu zviedru – vārtsargu Jonasu Gustavsonu, kurš beigu beigās izvēlējās Toronto "Maple Leafs" piedāvājumu.

Aizvadītajā sezonā Jusi Rinass SM-Liiga čempionātā aizvadīja 31 spēli, kurās vidēji mačā ielaida 2.5 vārtus, taču atvairīja 92.9% (labākais rādītājs līgā) no visiem pretinieku metieniem. Zīmīgi, ka līdz šai sezonai Rinass spēlēja Somijas junioru līgās un pēc spēka valsts otrajā čempionātā – Mestis līgā. Tāpat viņš nav piedalījies nevienā (ne jauniešu, ne junioru, ne pieaugušo) oficiālā starptautiskā turnīrā valsts izlases sastāvā.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-08 21:07, pirms 15 gadiem
Somijas vārtusargu skola.

Starp citu, šādi arī Hillers 2007. parakstīja ar Ducks.

  +9 [+] [-]

, 2010-04-08 21:24, pirms 15 gadiem
Ja Masaļskis būtu 5 gadus jaunāks tad noteikti pēc šīs sezonas varētu doties uz NHL un dabūtu īgumu ar kādu klbu, bet viņam jau ir 30...nu nedomāju ka kāds viņu ņems, ja tajā pat laikā var paņemt ļoti perspektīvu somu vai zviedru kuram ir pa 7 - 8 gadi mazāk.

  +4 [+] [-]

, 2010-04-08 21:43, pirms 15 gadiem
Mūsu jaunajiem arī reāls piemērs - čalis spēlējis pa visādām somijas zemākajām līgām, vienu sezonu riktīgi nolaidis, un NHL klubi jau stāv rindā pēc viņa. Varbūt Enkuzēnam arī būtu vērts pacensties nākošgad?

     [+] [-]

, 2010-04-08 21:44, pirms 15 gadiem
Somiem vispār to vārtsargu ir tik daudz, ka par daudz
Rinne, Toivonens, Norrena, Noronens, Vehanens, Bekstrēms, Toskala, Kiprusofs, Nītimeki, Lehtinens.
noteikti vairākus aizmirsu

     [+] [-]

, 2010-04-08 21:49, pirms 15 gadiem
archy0 rakstīja: Somiem vispār to vārtsargu ir tik daudz, ka par daudz
Rinne, Toivonens, Norrena, Noronens, Vehanens, Bekstrēms, Toskala, Kiprusofs, Nītimeki, Lehtinens.
noteikti vairākus aizmirsu
Protams, ka ir vēl un vairāki, pie tam daži, iespējams, pat labāki nekā pārītis no minētā saraksta.

Tuka Rasks jau nu pirmais ir jāmin (šīs sezonas NHL līderis pēc SVS% un GAA).

     [+] [-]

, 2010-04-08 21:53, pirms 15 gadiem
Rasks... . Būtu vēl Hurme, ja nebūtu izlaidis pāris sezonas.
Somi pārforsējuši ar jauno vārtsargu talantu kalvi. Cerams, ka krievi neizdarīs tomēr to pašu.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-08 22:17, pirms 15 gadiem
archy0 rakstīja: Rasks... . Būtu vēl Hurme, ja nebūtu izlaidis pāris sezonas.
Somi pārforsējuši ar jauno vārtsargu talantu kalvi. Cerams, ka krievi neizdarīs tomēr to pašu.
Jā, Rasks, Niemi, Lehtonens + vēl bars ar AHL spēlējošajiem/sistēmās esošajiem + Somijā/Zviedrijā spēlējošajiem + atsevišķi kadri (Markanens, piemēram) no citās valstīs spēlējošajie. KHL "monstri" šajā, teiksim, TOP20, iespējams, nemaz nebūtu.

Hurme jau ir noiets etaps tā teikt. Pie tam ne tas stiprākais posms somu hokeja skolā un pienesumā NHL.

Krieviem ar vārtsargiem ir tik švaki, ka viņiem vēl gadus 20 trenējot TIKAI vārtsargus moš kkas sāks parādīties (sistemātiski, pieklājīgos apjomos - kā hokeja lielvarai pienākas).

     [+] [-]

, 2010-04-08 23:18, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, Rasks, Niemi, Lehtonens + vēl bars ar AHL spēlējošajiem/sistēmās esošajiem + Somijā/Zviedrijā spēlējošajiem + atsevišķi kadri (Markanens, piemēram) no citās valstīs spēlējošajie. KHL "monstri" šajā, teiksim, TOP20, iespējams, nemaz nebūtu.

Hurme jau ir noiets etaps tā teikt. Pie tam ne tas stiprākais posms somu hokeja skolā un pienesumā NHL.

Krieviem ar vārtsargiem ir tik švaki, ka viņiem vēl gadus 20 trenējot TIKAI vārtsargus moš kkas sāks parādīties (sistemātiski, pieklājīgos apjomos - kā hokeja lielvarai pienākas).
Juri, kāpēc tā izkropļoji šī vārtsarga uzvārdu??? nevis Rinass, bet Runness!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-08 23:51, pirms 15 gadiem
Jussi Rynnäs

     [+] [-]

, 2010-04-08 23:52, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: Juri, kāpēc tā izkropļoji šī vārtsarga uzvārdu??? nevis Rinass, bet Runness!
neesmu somu valodas lietpratējs, bet pieņemu ka tās ir valodu atšķirības... līdzīgi kā te puse mazgadīgo cepjas ja uzraksta Hosa, kas ir latviskotais variants, nevis Hossa... latviešu valodā pa lielam ir tas princips 'kā dzirdu, tā rakstu'...

  -2 [+] [-]

, 2010-04-09 08:47, pirms 15 gadiem
UN? Ar ko šis fakts ir ievērojams? Skudriņai Pferdai iesāpējās celītis..

  +1 [+] [-]

, 2010-04-09 14:48, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Krieviem ar vārtsargiem ir tik švaki, ka viņiem vēl gadus 20 trenējot TIKAI vārtsargus moš kkas sāks parādīties (sistemātiski, pieklājīgos apjomos - kā hokeja lielvarai pienākas).
Kas tad krieviem nākotnē gaidāms vārtsargu ziņā?
Pieņemsim Habibuļins, Nabokovs noriet, Brizgalovs spīd un laistās. Kā arī KHL spīd un laistās Kosečkins, Baruļins, Jerjemenko, Gelašvili, Fomičevs.
Vēlāk uzlec Varlamovs, arī Proskurjakovs NHL. Parādas NHL aizvien spēcīgāk (vai aiziet uz KHL) uzlecošie Antons Hudobins, Pečurskis, KHL turpina progresēt Bobrovskis.
Izskatās, ka krievi nākotnē būs vismaz tajā pašā līmenī kā 2000.-2010.g. Ja izdomās nopietni progresēt visi NHL draftētie, tad būs tāpat kā somiem.