Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Karsums iemet tukšos vārtos Slovākijā, Sotniekam uzvaras metiens Jāgra priekšā

Emils Ozerinskis

Karsums iemet tukšos vārtos Slovākijā, Sotniekam uzvaras metiens Jāgra priekšā
Mārtiņš Karsums. Foto: MHk 32 Liptovský Mikuláš

Piektdienas vakarā savas pēdējās spēles pirms gadu mijas aizvada virkne Latvijas hokeja leģionāru Eiropas līgās. Slovākijas kluba "Liptovsky Mikulas" uzbrukuma līderis Mārtiņš Karsums veica rezultatīvu piespēli un guva vārtus, raidot ripu vārtsarga atstātā cietoksnī.

Slovākijas Ekstraklasē pie diviem rezultativitātes punktiem tika Mārtiņš Karsums, kura pārstāvētā "Liptovsky Mikulas" ar rezultātu 5:2 apspēlēja "Banska Bystrica". Latviešu uzbrucējs rezultatīvi asistēja savas komandas uzvaras vārtu gūšanā. Savukārt pretinieku cietoksnī Karsums pats ripu raidīja spēles izskaņā, kad oponenti savu vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju. Karsuma +/- rādītājs sasniedza temperatūru +3.

• Ar +/- koeficientu +1 un divām noraidījuma minūtēm atzīmējās Patriks Zabusovs, kura pārstāvētā Mikolavices "Dukla" ar 2:3 piekāpās "Spisska Nova Ves" Lai gan latviešu hokejista pārstāvētā komanda vēl trešā perioda vidū bija vadībā, tomēr beigu sirēna tika sagaidīta ar nokārtām galvām. Savukārt Frenks Razgals un Popradas komanda ar 3:2 pagarinājumā uzveica "Zvolen". Razgals veica četrus metienus un +/- rādītājā saņēma -1.

• Slovākijas čempionāta pastarītes "Nitra" rindās piecus metienus pa vārtiem izpildīja Filips Buncis, bet viņa komanda ar 3:6 piekāpās turnīra līderei Bratislavas "Slovan". Buncis laukumā pavadīja 16 ar pusi minūtes. Savukārt pie rezultativitātes punkta sekmīgas piespēles formā tika aizsargs Roberts Mamčičs, kurš palīdzēja "Nove Zamky" ar 3:2 uzveikt "Dukla Trencin" un Patriku Ozolu. Uzbrucējs veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Čehijas Ekstraklasē rezultatīvu piespēli veica Latvijas aizsargs Ulvis Balinskis, tomēr viņa Libereces baltie tīģeri ar 3:6 kapitulēja pret "Ocelari Trinec". Uzvarētāju rindās teju 20 minūtes laukumā pavadīja cits latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš spēlē pierakstījās ar vienu metienu un +/- rādītāju +1.

• Uzvaras vārtus Jaromīra Jāgra pārstāvētās "Kladno" labā guva Kristaps Sotnieks, kurš pretinieku cietoksnī raidīja savu vienīgo izdarīto metienu. Kopumā Sotnieks pavadīja laukumā nepilnas 17 minūtes panākumā ar 2:1 pār "Mlada Boleslav", kuras rindās Māris Bičevskis spēlēja astoņas ar pusi minūtes, veicot divus spēka paņēmienus.

• Tehniski ar uzvaras vārtiem izcēlās arī Roberts Bukarts, kurš bruģēja "Vitkovice" ceļu uz uzvaru ar 4:2 pār "Olomouc". Bukarta precīzais metiens spēles gaitā panāca rezultātu 3:0, bet pretinieki atspēlēja divus vārtus vēlāk, pa īsam "Vitkovice" uzvaru neapdraudot. Latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja 18 minūtes un 20 sekundes.

• Ar zaudējumu nācās samierināties Kristoferam Bindulim un Mārtiņam Dzierkalam. Viņu pārstāvētā "Ceske Budejovice" ar 1:4 kapitulēja pret "Pardubice". Aizsargs laukumā pavadīja teju 19 minūtes, nopelnot divu minūšu noraidījumu. Savukārt uzbrucējs spēlēja nepilnas 15 minūtes, veicot vienu metienu pa vārtiem.

Somijas līgā ar zaudējumu nācās samierināties Mikeli "Jukurit" vienībai, kas pret turnīra tabulas trešās vietas īpašnieci "Ilves" piedzīvoja zaudējumu ar 2:5. "Jurkurit" rindās laukumā nedaudz virs 15 spēles laika minūtēm pavadīja Oskars Batņa, kurš rezultativitātes punktus neguva, paliekot ar neitrālu +/- rādītāju.

Zviedrijas Allsvenskan līdervienību duelī "MoDo" ar rezultātu 1:4 piekāpās savai tuvākajai sekotājai "Bjorkloven". "MoDo" cietoksnī Kristers Gudļevskis netika galā ar diviem no pretinieku veiktajiem 18 metieniem. Divas ripas "MoDo" vārtos lidoja brīdī, kad vārtsargs savu darba vietu bija pametis, lai dotu vietu sestajam laukuma spēlētājam.

Austrijas atklātā čempionāta spēlē ar Riharda Bukarta trīs izdarītajiem metieniem nebija gana, lai Klāgenfurtes vienība spētu gūt vārtus pret Lincas "Black Wings". Latvijas izlases uzbrucēja komanda piekāpās ar minimālu rezultātu 0:1. Tikmēr Artūrs Kulda piedalījās krietni rezultatīvākā spēlē, kurā aizsarga pārstāvētā "Villach" ar 2:5 atzina itāļu "Bolzano" pārākumu.

• Šveices nacionālajā līgā šosezon pieticīgi spēlējušais Ronalds Ķēniņš tika nosūtīts uz Šveices līgas klubu "Sierre", kuram ar divām rezultatīvām piespēlēm latvietis palīdzēja gūt uzvaru ar 5:3. "La Chaux-de-Fonds" kapteinis Toms Andersons veica divas rezultatīvas piespēles savas komandas panākumā ar 4:0. Viņa kolēģis Sandis Smons ar punktiem neatzīmējās. Savukārt "GCK Lions" latvieši Nauris Sējējs un Rihards Melnalksnis bija spiesti piedzīvot "sauso" zaudējumu ar 0:2. Tikmēr ar vārtiem atzīmējās Rihards Puide "Olten" rezultatīvā zaudējumā ar 5:7.

• Latviešu komandu duelis Dānijas čempionātā noslēdzās ar zilo lapsu pēcspēles metienu uzvaru ar 3:2 pār buldogiem. Uzvarētāju rindās par panākumu priecājās Andris Džeriņš, kamēr neveiksmi piedzīvojušajā komandā pie rezultatīvas piespēles tika Gunārs Skvorcovs, kamēr Artūra Salijas ieraksts spēles protokolā palika ar divām minūtēm par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/
https://www.hokej.cz/
https://www.liiga.fi/
https://www.hockeyallsvenskan.se/
https://www.ice.hockey/
https://www.nationalleague.ch/