Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Lokomotiv" futbolisti pārmet kluba vadībai parādus un klusu izmešanu no sastāva

Rolands Eliņš

"Lokomotiv" futbolisti pārmet kluba vadībai parādus un klusu izmešanu no sastāva
Daugavpils "Lokomotiv" spēlētāji. Foto: No Vernera Zalaka Facebook profila

Vairāki Daugavpils "Lokomotiv" futbolisti, kuri palīdzēja komandai uzvarēt pirmajā līgā un izcīnīt vietu nākamās sezonas Virslīgā, publicējuši atklātu uzsaukumu kluba prezidentam Aleksandram Jakubovskim, aicinot viņu atsaukties uz privāti izteiktajiem jautājumiem un nokārtot parādsaistības. Paziņojumu savā "Facebook" profilā publicējis futbolists Verners Zalaks, kurš portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka jau vairākus mēnešus nav neko dzirdējis no komandas vadības un viņam atliek tikai pieņemt, ka komandas, kas pārtapusi par "Noah Jūrmala", plānos vairs neietilpst. Taču ne viņam, ne vairākiem citiem futbolistiem tas pateikts nav.

Daugavpils "Lokomotiv" aizvadītajā sezonā pirmajā līgā izcīnīja 31 punktu 12 spēlēs un, lai arī sezonu nācās pabeigt priekšlaicīgi pandēmijas dēļ, šī komanda tika atzīta par līgas uzvarētāju un ieguva ceļazīmi uz Virslīgu, attiecīgi nomainot "Tukums 2000" komandu, kas ieņēma pēdējo vietu Virslīgā. "Lokomotiv" sastāvā šajā sezonā laukumā devās tādi Virslīgā labi iepazīti spēlētāji kā Alans Siņeļņikovs, Aleksandrs Fertovs, Artis Jaudzems, Dmitrijs Kozlovs un Verners Zalaks, kamēr rezultatīvākie komandas spēlētāji sezonā bija Krievijas spēlētāji Maksims Andrejevs un Aleksandrs Jerkins.

"Lokomotiv" tagad pārtapusi par "Noah" un pārcēlusies uz Jūrmalu. Nosaukuma maiņa saistīta ar Armēnijas uzņēmuma "Noah" ienākšanu kluba vadībā, bet pārcelšanos uz Jūrmalu kluba prezidents Aleksandrs Jakubovskis portālam "Gorod.lv" skaidroja ar akadēmijas trūkumu Daugavpilī un nespēju vienoties ar vietējo domi. Šajā intervijā Jakubovskis norādīja, ka Daugavpils dome interesējusies, vai klubam nav parādu pret spēlētājiem, taču to viņš nosauca par "nianšu meklēšanu mūsu darbā".

Par "niansēm" to gan nesauc vairāki "Lokomotiv" spēlētāji no iepriekšējās sezonas. Paziņojums ievietots Vernera Zalaka "Facebook" profilā, un viņš mūsu portālam apliecināja, ka aicinājis zem tā parakstīties arī citus komandas spēlētājus, un tam piekrituši Jaudzems, Jerkins, aizvadītās sezonas pamatvārtsargs Alvis Diržinis, Dmitrijs Germans un Dmitrijs Klimaševičs.

Sešu "Lokomotiv" bijušo spēlētāju paziņojums

Saistībā ar to, ka neviens no futbola komandas Daugavpils "Lokomotiv" spēlētājiem (11 cilvēku sastāvā) nespēj sazināties ar Aleksandra Jakubovska kungu, izmantojot telefona zvanus vai īsziņas, - lūdzam Jūsu palīdzību un atbalstu informācijas apmaiņai, cerībā, ka mēs tiksim sadzirdēti.

Iespējams, daudzi no Jums, kas kaut kādā veidā ir saistīti ar futbola pasauli, jau ir manījuši jaunāko armēņu holdinga "Noah" paziņojumu par jauna Latvijas futbola kluba “Noah Jurmala” izveidi. Kā tas saistīts ar Daugavpils "Lokomotiv" spēlētājiem? Uzvarējuši sezonā un kļuvuši par pirmās līgas čempioniem, komandas spēlētāji vēl joprojām nav saņēmuši medaļas par uzvaru, pateicību vai atlīdzību-darba algu un prēmiju, kas netiek izmaksāta jau trīs mēnešus. Acīmredzot, Aleksandrs Jakubovskis neliekas traucēts un nesteidzas pateikties komandai par izciliem rezultātiem. Kāds varbūt ieteiks sazināties ar Latvijas Futbola federāciju vai augstāk stāvošām personām, ko daži no komandas locekļiem jau ir darījuši, bet šīs publikācijas mērķis ir citāds. Mēs vēlamies pēc iespējas vairāk cilvēkiem darīt zināmu un brīdināt, ka darba attiecības vai jebkāda veida saistības ar šo personu var beigties līdzīgi (kā mums).

Šī brīža situācija ir patiesi netaisnīga pret spēlētājiem, kas ieguldījuši savu laiku un izvēlējušies karjeru saistīt ar šo personu un viņa komandu. Spēlētāji ir zaudējuši savu komandu, pelnīto iespēju spēlēt virslīgā, algas un iespējamās prēmijas par trim mēnešiem šajā tā jau grūtajā krīzes periodā. Kādam šo iemeslu dēļ ir nācies zaudēt dzīvesvietu, (kādam nācies) saskarties ar grūtībām ģimenes dzīvē, bet kāds cieš zaudējumus pat savā biznesā, jo Aleksandram Jakubovskim ir arī parāds par viesnīcu "Duets", kurā komanda uzturējās un dzīvoja visas sezonas garumā.

Visdrīzāk, parādu ir daudz vairāk, nekā mums pašiem ir nācies saskarties un, lai rīcība nepaliktu nesodīta, lūdzam Jūsu atbalstu, pārpublicējot šo postu.Varbūt šādā veidā Aleksandrs Jakubovskis izlems sazināties ar futbola komandas spēlētājiem, lai atrisinātu situāciju un norēķinātos ar visiem, kas palikuši neziņā.

Zalaks portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka spēlētāji šādu paziņojumu izvēlējušies veikt, jo no komandas vadības nav saņēmuši nekādu informāciju par nākotnes plāniem un parādsaistību nokārtošanu. Viņš gan norādīja, ka nevar neko izteikties par "Noah" jaunajiem īpašniekiem, taču pieļāva, ka viņi gluži vienkārši nav informēti par "Lokomotiv" līdzšinējo darbību un parādiem.

"Ar mums vispār neviens nav sazinājies, izņemot ar Kuzminu un Siņeļņikovu, cik es zinu," sacīja Zalaks. "Ar mums pārējiem neviens nav neko runājis, šobrīd tā īsti nemaz nezinām, vai mēs šim klubam piederīgi vai nē. Paši gan saprotam, ka acīmredzot vairs neesam šajā komandā, jo ir ienākuši jauni īpašnieki, jauni sporta direktori un viss pārējais, bet no Jakubovska mums nekāda apstiprinājuma vai informācijas nav. Zinu tikai, ka piektdien "Noah" aizvadīja pirmo treniņu, un tajā mēs nebijām."

Konkrētu parādu apjomu Zalaks nevēlējās nosaukt, taču minēja, ka viņa gadījumā runa ir par četrciparu skaitli, kamēr "Lokomotiv" sezonas gaitā izmantotās viesnīcas sakarā tiek piesauktas krietni lielākas summas (piecciparu skaitlis).

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/verners.za...

  +3 [+] [-]

, 2021-01-16 19:10, pirms 3 gadiem
Cik bieži dzirdēta situācija LV futbola klubos.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-16 20:37, pirms 3 gadiem
Paši vainīgi, ka vispār uz tādu projektu aizgāja spēlēt. Katram muļķim bija viss skaidrs ar ko tur darīšana un kas notiks.
Tagad var tikai cerēt, ka spēs pievienoties kādai citai komandai.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-16 20:55, pirms 3 gadiem
kristers95 rakstīja: Paši vainīgi, ka vispār uz tādu projektu aizgāja spēlēt. Katram muļķim bija viss skaidrs ar ko tur darīšana un kas notiks.
Tagad var tikai cerēt, ka spēs pievienoties kādai citai komandai.
Un ka ar tie speletajiem kuriem nebija komandas bet vajadzeja spelu praksi?

     [+] [-]

, 2021-01-16 21:49, pirms 3 gadiem
Tā bija izcila komplektācija LV 1.līgas mērogā.
Kura komanda tagad piesaistīs šos spēlētājus (ja viņi nebūs vajadzīgi Virslīgas klubiem) - ''Auda'', ''Super Nova'', ''Dinamo''?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-16 21:52, pirms 3 gadiem
Kuri LV spēlētāji piedalījās "Noah" pirmajā treniņā?

  +3 [+] [-]

, 2021-01-16 21:54, pirms 3 gadiem
Vēl viens apliecinājums tam,ka Daugavpils dome būs pareizi rīkojusies.Tiesa,cerams,ka LFF nepalaidīs pašplūsmā šo faktu.Ja jau armēņi pārņem šo blēžu klubu,tad lai pārņem arī parādus.Viss loģiski.

     [+] [-]

, 2021-01-16 23:07, pirms 3 gadiem
Es saprotu, ka futbols ir bandītu bizness, bet vai Latvija nav tiesiska valsts?! Ja darbiniekam darba līgums noslēgts korekti, tad taču ir Valsts darba inspekcija, ir VID galu galā... vai šīs iestādes nejēdz nolikt šādus "darba devējus" pie vietas?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-16 23:07, pirms 3 gadiem
Kādā valodā ir tas Lokomotiv , velnsparāvis ? Noah latviski būtu jāraksta Noass, ja tiek Eirokausos , var arī No Ass.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-17 09:57, pirms 3 gadiem
Limpompo rakstīja: Es saprotu, ka futbols ir bandītu bizness, bet vai Latvija nav tiesiska valsts?! Ja darbiniekam darba līgums noslēgts korekti, tad taču ir Valsts darba inspekcija, ir VID galu galā... vai šīs iestādes nejēdz nolikt šādus "darba devējus" pie vietas?
Gribētos lai precizē,ko tu saproti ar jēdzienu bandītu biznes ???

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 09:59, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Vēl viens apliecinājums tam,ka Daugavpils dome būs pareizi rīkojusies.Tiesa,cerams,ka LFF nepalaidīs pašplūsmā šo faktu.Ja jau armēņi pārņem šo blēžu klubu,tad lai pārņem arī parādus.Viss loģiski.
Izskatās ,ka šeit būs darbiņš DK ,protams ja kautkas ir slēgts oficiāli , tad noteikti jauniem saimniekiem būtu jānorēķinās ar parādiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 11:43, pirms 3 gadiem
Interesanti: https://www.la.lv/ienak-armenu-inve...

“Aizvedu komandu no Daugavpils čempionāta līdz virslīgai un saprotu izdevumu apjomu. Man ir ambīcijas cīnīties par vietu Eirokausos, negribu izkrist no virslīgas pirmajā sezonā. Tādēļ meklēju sponsorus Eiropā, Maskavā, kur ir trīs četras lielās aģentūras, un pēc futbola cilvēku rekomendācijas sastapu “Noah”, kas izrādīja interesi, viņiem jau bija sadarbība ar “Dinamo Rīga”, kas pagājušajā gadā 1. līgā ieņēma sesto vietu. Gribēja arī komandu virslīgā,” sacīja Aleksandrs Jakubovskis.

Pagaidām līgums ir spēkā ar līdzšinējo galveno treneri Artjomu Gorlovu, bet, visticamākais, viņa vietā nāks cits speciālists. Investori pirms sezonas solot treniņu nometni Apvienotajos Arābu Emirātos.

     [+] [-]

, 2021-01-18 11:53, pirms 3 gadiem
Tak pat sportacentrā bijuši raksti par šo Jakubovski. Skaidrs, ka algas pienākas un šīs algas ir jāprasa, bet no otras puses - ejot uz Lokomotiv, viņi tak zināja uz ko parakstās vai arī bija pavisam naivi, par ko diemžēl tagad nākas ciest.

Skiadrs, ka LFF šobrīd būtu jāuzstāda ultimāts noāsistiem, lai nomaksā parādu vai kāroto vietu virslīgā neredzēt kā savas ausis. Tā tam būt jābūt. Bet mēs zinām, kā ievēlēja LFF prezidentu.