Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pukinsks: "Manuprāt, RFS iespējas uzvarēt arbitrāžā ir niecīgas"

Pukinsks: "Manuprāt, RFS iespējas uzvarēt arbitrāžā ir niecīgas"
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Pagājušā gada Latvijas vicečempionu RFS iespējas uzvarēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) ir niecīgas, uzskata Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Viņš gan uzsver, ka tas ir viņa personīgais viedoklis, ne visas organizācijas.

RFS vērsusies arbitrāžā ar mērķi anulēt LFF pieņemto lēmumu pārspēlēt bēdīgi slaveno spēli Liepājā. Oktobrī šis mačs netika pabeigts apgaismojuma problēmu dēļ, bet novembrī pārceltajā mačā "Liepāja" uzvarēja ar 1:0. Čempionāta noslēgumā RFS no čempiones "Riga" atpalika par trim punktiem, bet, ja liepājniekiem piešķirtu tehnisko zaudējumu, galvaspilsētas klubiem būtu vienāds punktu skaits. Šādā situācijā par čempioni kļūtu tieši RFS, jo šī komanda bija labāka savstarpējās cīņās.

To, ka RFS pēc sezonas beigām ir vērsusies arbitrāžā, LFF uzzinājusi vien no CAS.

"Manuprāt, nebija nekāda pamata un loģikas to darīt. Viņu iespējas uzvarēt tiesā ir niecīgas vai tuvas nullei. Tāds ir mans personīgais viedoklis. Negribu to teikt visas federācijas vārdā, jo, iespējams, juristi izvērtēs šo situāciju un pateiks, ka RFS pusē ir jaudīgs arguments. Subjektīvi man šķiet, ka viņiem argumentu nav," uzsver Pukinsks.

Pukinsks uzsvēra, ka šis ir viņa personīgais viedoklis, ne federācijas. Organizācija savu oficiālo nostāju šajā jautājuma grasās sniegt vēlāk.

"Lai nerunātu tikai no personīgo emociju un viedokļu prizmas, esmu lūdzis mūsu kolēģus, kuri atbild par juridiskiem jautājumiem sportā, sagatavot argumentāciju šajā lietā. Tad, kad tā būs gatava, varēsim nākt klajā ar kompetentāku nostāju. Šobrīd varu izteikt tikai savus pieņēmumus un pārdomas," skaidro LFF ģenerālsekretārs.

Pukinsks atklāja, ka federācija jau ir sākusi sarunas ar potenciālajiem tās pārstāvjiem Sporta arbitrāžā, jo RFS iesniegumu nevarot vienkārši ignorēt. "Skaidrs, ka mums būs jāgatavojas, jāraksta un jāpārstāv LFF intereses."

RFS savā iesniegumā pieprasa federācijai arī segt tiesāšanās izdevumus, kas mērāmi vairāku tūkstošu eiro apmērā.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-05 16:48, pirms 3 gadiem
Vēl pie tam pieprasa federācijai segt tiesāšanas izdevumus.
RFS godu un kauna sajūtu galīgi pazaudējuši.

Trakākais, ka pie esošā federācijas prezidenta nemaz nevar droši pateikt, ka šī lieta atrisināsies godīgi un loģiski. Protams, ne viņš lems, bet kā tad neatbalstīsi savu klubu.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-05 18:25, pirms 3 gadiem
Pukinska kungs, netēlojiet, ka neesat RFS cilvēks. Lieta nav tajā, vai viņi uzvarēs, lieta ir tajā, ka ir apkaunojoši un pretīgi. Kaut gan nav par ko būt pārsteigtiem, kad RFS nav rīkojušies kā čūskas? Tas ir viņu garā. Gaidam viņud pie mums Liepājā šogad, tad redzēsim, uz ko viņi ir spējīgi.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-05 21:04, pirms 3 gadiem
Tikmēr Riga FC ir pastiprinājusi savu treneru korpusu ar trim Krievijas pārstāvjiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-06 09:09, pirms 3 gadiem
Īsti nesaprotu problēmu. Spēli pārspēlēja un viņi zaudēja. Ja vinnētu arī tiesātos?

  -2 [+] [-]

, 2021-01-06 10:49, pirms 3 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Vēl pie tam pieprasa federācijai segt tiesāšanas izdevumus.
RFS godu un kauna sajūtu galīgi pazaudējuši.

Trakākais, ka pie esošā federācijas prezidenta nemaz nevar droši pateikt, ka šī lieta atrisināsies godīgi un loģiski. Protams, ne viņš lems, bet kā tad neatbalstīsi savu klubu.
Jefiņ tā ir pieņemta prakse, ka pieprasa atmaksāt tiesāšānas izdevumus, ja izdodas uzvarēt lietu.

Un kāda vispār var būt Ļašenko ietekme CAS??!?!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-06 14:29, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jefiņ tā ir pieņemta prakse, ka pieprasa atmaksāt tiesāšānas izdevumus, ja izdodas uzvarēt lietu.

Un kāda vispār var būt Ļašenko ietekme CAS??!?!
Pirmkārt, kur rakstā ir minēts, ka segs uzvaras gadījumā? "Pieprasa segt tiesāšanās izdevumus". Varbūt rakstā nav precīzi atspoguļots, to neņemos spriest.
Otrkārt, Tu vispār māki lasīt? "Ne viņš lems", kas nozīmē tieši to, ka viņam nav ietekmes CAS.
Varens eksperts.

     [+] [-]

, 2021-01-06 16:34, pirms 3 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Pirmkārt, kur rakstā ir minēts, ka segs uzvaras gadījumā? "Pieprasa segt tiesāšanās izdevumus". Varbūt rakstā nav precīzi atspoguļots, to neņemos spriest.
Otrkārt, Tu vispār māki lasīt? "Ne viņš lems", kas nozīmē tieši to, ka viņam nav ietekmes CAS.
Varens eksperts.
Es tev arī varu pieprasīt samaksāt manu elektrības rēķinu. Tu uzreiz skriesi maksāt?

     [+] [-]

, 2021-01-06 17:21, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es tev arī varu pieprasīt samaksāt manu elektrības rēķinu. Tu uzreiz skriesi maksāt?
Protams, ka nē. Tas būtu nekaunīgi no tavas puses to pieprasīt. Par to arī runa.