Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Oličs šosezon vairs nespēlēs, "Aston Villa" iegādājas Makūnu

Agris Suveizda

Oličs šosezon vairs nespēlēs, "Aston Villa" iegādājas Makūnu
Ivica Oličs
Foto: AP/Scanpix

Vācijas čempionvienības Minhenes "Bayern" uzbrucējs Ivica Oličs presē izteicās, ka šosezon pilnīgi noteikti nedosies laukumā. Oličam novembra sākumā tika izdarīta ceļgala operācija, un sākotnēji tika prognozēts, ka horvātu futbolists nespēlēs aptuveni sešus mēnešus. Savukārt kamerūniešu pussargs Žans Makūns oficiāli pievienojies "Aston Villa" komandai.

Ivicam Oličam, kurš septembrī guva vienus vārtus pret Latvijas izlasi, novembra sākumā tika veikta ceļgala operācija. Sākotnēji tika prognozēts, ka Oličs nespēlēs aptuveni pusgadu, taču 31 gadu vecais uzbrucējs nule vācu presē izteicās, ka šosezon laukumā vairs nedosies: "Nav reāli, ka es varētu šosezon vēl spēlēt. Pēdējās nedēļas ir bijušas visgrūtākās manā karjerā. Es izgāju cauri ellei. Bija dienas, kad virsū mācās depresīvas domas."

Savukārt šodien beidzot oficiāli notika Kamerūnas izlases pussarga Žana Makūna pāreja uz "Aston Villa", kas šobrīd Anglijas Premjerlīgā 20 komandu konkurencē ierindojas vien 18.vietā. Makūns, kuram maijā apritēs 28 gadi, izgāja ierasto medicīnisko apskati un parakstīja līgumu uz trīsarpus gadiem. Žana bijušais klubs Lionas "Olympique" iegūs sešus miljonus eiro, bet šī summa ar bonusiem var pieaugt līdz deviņiem miljoniem.

"Esmu saviļņots būt šeit ["Aston Villla"]," pēc notikušā darījuma sacīja Makūns. "Esmu ļoti, ļoti priecīgs, ka esmu pievienojies tik lieliskam klubam. "Villa" par mani interesējās jau ilgu laiku, tāpēc esmu apmierināts, ka pāreja beidzot ir notikusi. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu sākt [spēlēt]." Makūns profesionālā futbolista karjeru uzsāka Francijas klubā "Lille", kur sešu sezonu laikā aizvadīja 198 spēles un guva divus vārtus.

2008.gada vasarā viņu par 14 miljoniem eiro iegādājās Lionas "Olympique", kā rindās Makūns kopumā piedalījies 105 spēlēs un arī guvis 12 vārtus. Šosezon Francijas čempionātā Makūns no 19 mačiem laukumā devās 13. Makūns tā arī nespēja pa īstam attaisnot uz sevi liktās cerības, un par viņa iespējamo pāreju tika runāts jau vairāk nekā gadu. Viena no Makūna spilgtākajām epizodēm Lionā noteikti bija lieliskais sitiens pret Madrides "Real", tādējādi Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē nodrošinot uzvaru pār Spānijas superklubu – 1:0. Kamerūnas izlasē Makūna kontā 56 mači.

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...
Aston Villa | Home

  +4 [+] [-]

, 2011-01-15 16:39, pirms 13 gadiem
Makūns ir ļoti labs papildinājums

     [+] [-]

, 2011-01-15 16:41, pirms 13 gadiem
Makūns labs bet nekas nemainīsies kamēr Uljē pie stūres būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-15 17:05, pirms 13 gadiem
Nu Aston Villa vidējo līniju pēdējā laikā labi pastiprinājusi. Makūns ir ļoti labs papildinājums, jāsaka atklāti. 6 miljoni arī ir diezgan liela summa. Katrā ziņā būs interesanti viņu redzēt, spēlējam Anglijā. Lai veicas. Kas zina - varbūt spēs izvilkt Villu no rezultātu krīzes.

     [+] [-]

, 2011-01-15 17:11, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: nu baigais eXperts
Kas tev nepatīk? Labāk izsaki vienreiz kko saistībā ar futbolu, nevis kasies un lecies.
Par Uljē un Villu, aizvadot mačus tādā stilā arī nākotnē, klubs paļubomu zaudēs Ešliju Jangu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja