Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Malaga" un PSG turpina audzēt muskuļus

Agris Suveizda

"Malaga" un PSG turpina audzēt muskuļus
Leonardu
Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Malaga" apliecina savas ambīcijas un turpina pastiprināt sastāvu, parakstot līgumu ar holandiešu aizsargu Jorisu Mateisenu, kā arī panākot vienošanos par franču balsta pussarga Žeremija Tulalāna iegādi. Savukārt Francijas PSG drīzumā iegūs ļoti vērtīgu papildinājumu. Tiesa, ne spēlētāja, bet gan ģenerāldirektora izskatā – uz Parīzi, visticamāk, pārcelsies pašreizējais Milānas "Inter" galvenais treneris Leonardu.

"Malaga" ambīcijas pēc jaunu īpašnieku parādīšanās ir krietni augušas. Čīlieša Manuela Pelegrīni vadītais klubs pagājušo sezonu noslēdza 11.vietā, taču nākamajā cer finišēt krietni augstāk. Un ne tikai cer, bet arī dara. Pirmais nozīmīgais papildinājums bija holandiešu veterāna Rūda van Nistelroja personā – 34 gadus vecais uzbrucējs (1.jūlijā viņam apritēs jau 35 gadi) parakstīja līgumu uz vienu sezonu. Tāpat "Malaga" pēdējās dienās pastiprinājusies ar diviem aizsargiem. Divu gadu līgums tika parakstīts ar citu bijušo "Hamburg" spēlētāju Jorisu Mateisenu, bet par sešiem miljoniem no "Osasuna" tika iegādāts 25 gadus vecais Načo Monreals.

Savukārt šorīt "Malaga", kā vēsta L'Equipe, beidzot panākusi vienošanos ar Lionas "Olympique" par Žeremija Tulalāna iegādi. Nepilnus 28 gadus vecais balsta pussargs bija Pelegrīni prioritāte, un pārejas summa tiek lēsta aptuveni 10-13 miljonu eiro apmērā. Tulalāns šobrīd atrodas atvaļinājumā, tomēr nākamnedēļ viņam jāparaksta līgums uz pieciem gadiem (gada alga būs 4,2 miljoni eiro). Aizvadītā sezona Žeremijam gan nebija pārāk veiksmīga. Viņš pēc Pasaules kausa izcīņas iekrita pamatīgā psiholoģiskā bedrē, zaudēja vietu izlasē, kā arī nesekmīgi centās pārkvalificēties par centra aizsargu, jau pavisam ātri atgriežoties vidējā līnijā.

Kopš PSG kontrolpaketi iegādājās Kataras Investīciju fonds, arī šā kluba ambīcijas un varēšana strauji augusi. PSG ieguva jaunu pamatvārtsargu – Nikolā Dušēzu no "Rennes" (pie šīs pārejas gan tika piestrādāts vēl pirms īpašnieku maiņas) -, kā arī par 11 miljoniem iegādājās "Lorient" uzbrukuma līderi Kevinu Gameiro, kurš pēdējās divās sezonās kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju čempionātā un kuru lenca arī Spānijas "Valencia" un Anglijas "Newcastle" (Magpies jau vienojās ar "Lorient", taču Gameiro angļiem atteica).

Tagad PSG ir ļoti tuvu vēl vienam nozīmīgam pavērsienam – par ģenerāldirektoru, visticamāk, kļūs bijušais PSG pussargs Leonardu, kurš ģenerāldirektora amatā bijis arī "Milan", bet šobrīd vēl skaitās otra Milānas granda "Inter" galvenais treneris. Līdz ar Leonardu, par kura kontaktiem un reputāciju nav jāšaubās, atnākšanu paredzams, ka PSG spēks darījumu tirgū augs vēl straujāk. Tiek lēsts, ka pirmais Leonardu pirkums varētu būt viens no spožākajiem brazīliešu talantiem Lukass ("Sao Paulo", 18 gadi, iekļauts lielajā izlasē dalībai "Copa America" izcīņā), bet trenera amatā piesaistīts varētu tikt Karlo Ančeloti.

Ļoti pieprasīts šajā starpsezonā ir cita Francijas kluba "Lens" talants Rafaels Varāns. Mančestras "United" par 18 gadus veco aizsargu izteica 10,5 miljonus eiro vērtu piedāvājumu, taču nu cīņā esot iesaistījusies arī Madrides "Real". Savukārt "Bordeaux" un Francijas izlases pussargs Alū Diarā vēl vairāk pietuvojies pāriešanai uz Marseļas "Olympique". Darījuma summa varētu būt pieci miljoni eiro. Tā kā PSG iegādājās Gameiro, klubu acīmredzot mainīs Mevlits Erdinčs, kurš sevi tā arī nespēja pierādīt pārī ar Gijomu Oaro. Erdinča nākamā darba vieta varētu būt jau pieminētā "Newcastle", kā rindās jau ir divi francūži – Hatems ben Arfa un Joans Kabajs.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur...

  -2 [+] [-]

, 2011-06-17 14:32, pirms 13 gadiem
Karlo 1 gada pauze, sorry PSG!

  +5 [+] [-]

, 2011-06-17 14:36, pirms 13 gadiem
atceros kā PSG plosījās ČL vēl pirms samērā neilga laika, ceru, ka viņi tiešām atdzims, mana mīļākā komanda Francijā

  -1 [+] [-]

, 2011-06-17 15:08, pirms 13 gadiem
Nu Malagai tiešām grandiozi pastiprinājumi. Van Nīstelrojs jau likās skaļš vārds, bet tagad vēl arī Tulalāns un Matīsens. Tik daudz neesmu informēts par Načo Gonsalesu. Klubam tiešām ir ambīcijas. Pieņemu gan, ka ierasto līderu pāri Barca un Real būs grūti izjaukt, bet augstāk par 11. pozīciju ar šādiem spēlētājiem ir jātiek.

Interesanti, ka Leonardu taisās kļūt par ģenerāldirektoru. Varēja jau vēl tagad par treneri kaut kur pastrādāt. Ļoti jauns vēl. Ģenerāldirektors... lai jau izdodas.

Arī tas, ka Ančeloti tiek minēts kā trenera amata kandidāts, man ir pārsteigums, jo pats taču vēl nesen teica, ka ņems gada pauzi no trenēšanas. Var jau būt, ka tās vēl ir tikai baumas vai arī šis ātri pārdomājis. Francijas futbolā arī tagad interesantas lietas notiek.

     [+] [-]

, 2011-06-19 15:45, pirms 13 gadiem
Gribas redzet ka PSG atdzimst ne tikai Francijas cempi, bet ari CL. Kadreiz loti labi speleja Eiropa un tagad ir pienacis laiks ari franciem teikt savu vardu Eiropas futbola.

     [+] [-]

, 2011-06-20 18:57, pirms 13 gadiem
Vairāk tādus klubus la ligā kā malaga. Savādāk La liga tik 4 komandas kas par kaut ko var cīnīties. Barca, RM, Villreal un atletico madrid Gribētos lai ir kā anglijā kad top10 komandas var cīnīties par pirmo trijnieku!