Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Helmesam nopietns savainojums, bez futbola - vismaz pusgadu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Helmesam nopietns savainojums, bez futbola - vismaz pusgadu
Patriks Helmess
Foto: AP

Vācijas futbola izlases un Leverkūzenes "Bayer 04" uzbrucējs Patriks Helmess muļķīgā veidā guvis krustenisko saišu plīsumu, līdz ar to 25 gadus vecā futbolista ārstēšanās process var ilgt vismaz pusgadu.

Pavisam muļķīgi nopietnā savainojumā iedzīvojies Vācijas izlases un Leverkūzenes "Bayer 04" uzbrucējs Patriks Helmess (25). Atvaļinājumā viņš nolēma uzspēlēt futbolu kopā ar draugiem, taču viss beidzās ar krustenisko saišu plīsumu labajā kājā, līdz ar to vienam no labākajiem Bundeslīgas uzbrucējiem var nākties iztikt bez futbola vismaz pusgadu. Šodien Ķelnē Helmesam tiek veikta operācija.

Leverkūzenes "Bayer 04" jaunajam galvenajam trenerim Jupam Hainkesam šī vēsts nākusi kā auksta duša: "Tas Patrikam ir ļoti rūgti... Mums viņš pavisam noteikti pietrūks." Protams, ka Hainkess gaidāmās sezonas sakarā ļoti rēķinājās ar strauji progresējošo uzbrucēju - Helmess vēl aizpērn lieliski spēlēja 2. Bundeslīgā, palīdzēdams "1. FC Köln" iekļūt pirmajā Bundeslīgā. 2008./2009. gada sezonā Helmess veica strauju lēcienu pa karjeras kāpnēm, ar 21 vārtu guvumu kļūstot par ceturto rezultatīvāko Bundeslīgas futbolistu. Turklāt Helmess pēdējā laikā arvien nopietnāk apdraudēja vadošo Vācijas izlases uzbrucēju vietas valstsvienības pamatsastāvā. Gūtais savainojums Helmesam var lielā mērā liegt līdzdalību nākamajā vasarā gaidāmajā 2010. gada Pasaules Kausa izcīņas finālturnīrā Dienvidāfrikas Republikā.

Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs neņēmās spriest, vai Helmess Dienvidāfrikā būs palīgs: "Patriks trūks gan Leverkūzenei, gan mūsu izlasei, kurā viņš pēdējā laikā demonstrēja savu labāko sniegumu. Pagaidām grūti prognozēt, vai viņš būs palīgs Pasaules kausa finālturnīrā - Filips Lāms pēc līdzīga savainojuma spēja atgriezties tieši uz 2006. gada Pasaules kausa finālturnīru..."

Helmess, kurš starpsezonu periodā bija nonācis vairāku klubu redzeslokā, taču atteica visiem, vēlēdamies palikt "Bayer 04", visticamāk, laukumā varētu atgriezties šī gada beigās - labākajā gadījumā. Līdzīgu savainojumu gada sākumā guva "Hoffenheim" uzbrukuma līderis Vedads Ibisevičs, kurš tādēļ bija spiests vērot no tribīnēm visu otro Bundeslīgas apli.

Izmantotie resursi:
bild.de
bundesliga.de

     [+] [-]

, 2009-06-12 19:26, pirms 15 gadiem
muļķīgi gan

     [+] [-]

, 2009-06-12 19:33, pirms 15 gadiem
Ja ta ir tiem sportistiem,var teikt gandriz neko nedrikst darit.
Nepaveicas,cerams bus atrak atpakal.

     [+] [-]

, 2009-06-12 19:56, pirms 15 gadiem
Ja tie6am nepaveicas man pawam bija tada trauma.

     [+] [-]

, 2009-06-12 20:23, pirms 15 gadiem
žēl, šaja sezona vinš riktigi progreseja. Gan izlasē, gan klubā. ;/

     [+] [-]

, 2009-06-12 21:40, pirms 15 gadiem
Tas ir ..., lai neteiktu vēl vairāk! Nu cerams, ka atveseļošanās noritēs veiksmīgi, taču ticamāk, ka visa sezona norakstāma gan klubā, gan izlasē Vai arī PK?

     [+] [-]

, 2009-06-12 21:43, pirms 15 gadiem
''Pagaidām grūti prognozēt, vai viņš būs palīgs Pasaules kausa finālturnīrā - Filips Lāms pēc līdzīga savainojuma spēja atgriezties tieši uz 2006. gada Pasaules kausa finālturnīru..."

pag, pag. Tamlīdzīgas (vēljovairāk muļķīgi iegūtas) traumas, protams, ir ļoti neforšas un Helmesu tiešām žēl, jo čalis pēdējā laikā bija atvēries.
Bet...kur ir rakstīts, ka Vācija jau ir tikusi uz nākamo PČ finālturnīru? Hmm...Lēvs ir pārliecināts, ka viņi uz turieni nebrauks kā tūristi?
Ka tik nesanāk...

  +1 [+] [-]

, 2009-06-12 22:40, pirms 15 gadiem
ehh....uz nakamo gadu buus jau atpakalj

  +1 [+] [-]

, 2009-06-12 22:54, pirms 15 gadiem
labdien rakstīja: ''Pagaidām grūti prognozēt, vai viņš būs palīgs Pasaules kausa finālturnīrā - Filips Lāms pēc līdzīga savainojuma spēja atgriezties tieši uz 2006. gada Pasaules kausa finālturnīru..."

pag, pag. Tamlīdzīgas (vēljovairāk muļķīgi iegūtas) traumas, protams, ir ļoti neforšas un Helmesu tiešām žēl, jo čalis pēdējā laikā bija atvēries.
Bet...kur ir rakstīts, ka Vācija jau ir tikusi uz nākamo PČ finālturnīru? Hmm...Lēvs ir pārliecināts, ka viņi uz turieni nebrauks kā tūristi?
Ka tik nesanāk...
Paskaties Vācijas grupu kvalifikācijā!! Tev tiešām to redzot rodas šaubas par to, ka Vācija varētu netikt uz PČ??

     [+] [-]

, 2009-06-13 03:12, pirms 15 gadiem
Jay rakstīja: Paskaties Vācijas grupu kvalifikācijā!! Tev tiešām to redzot rodas šaubas par to, ka Vācija varētu netikt uz PČ??
Otrās vietas ieguvējs spēlēs play-off spēles. Un tur var sanākt visādi. Neredzu neko neispējamu tajā, ka vācieši varētu palikt aiz krieviem. Paskaties arī tu to grupu un atlikušo spēļu kalendāru

     [+] [-]

, 2009-06-13 11:35, pirms 15 gadiem
Dēm, viens no maniem mīļākajiem vācijas izlases bombardieriem ;/

  -1 [+] [-]

, 2009-06-13 11:36, pirms 15 gadiem
labdien rakstīja: Bet...kur ir rakstīts, ka Vācija jau ir tikusi uz nākamo PČ finālturnīru? Hmm...Lēvs ir pārliecināts, ka viņi uz turieni nebrauks kā tūristi?
Ka tik nesanāk...
Nē, nu tu esi smieklīgs Cirks ar tevi.Jā, krievi, protams, apsteigs vāciešus. Labāk priecājies, ka krieviem tik viegla grupa gadījusies, ka nav, kas viņus izstumj no 2. vietas.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-13 11:41, pirms 15 gadiem
ansiso rakstīja: Nē, nu tu esi smieklīgs Cirks ar tevi.Jā, krievi, protams, apsteigs vāciešus. Labāk priecājies, ka krieviem tik viegla grupa gadījusies, ka nav, kas viņus izstumj no 2. vietas.
Tu domā, ka labi, ka viņiem nav tik smaga grupa kā iepriekšējā, kad viņi no otrās vietas izstūma Angliju? Jā, tas tiešām labi, citād Lēvam čempis točna ietu secen.

     [+] [-]

, 2009-06-14 13:29, pirms 15 gadiem
labdien rakstīja: Tu domā, ka labi, ka viņiem nav tik smaga grupa kā iepriekšējā, kad viņi no otrās vietas izstūma Angliju? Jā, tas tiešām labi, citād Lēvam čempis točna ietu secen.
Angļiem tad bija smaga krīze