Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA atļauj abiem "Red Bull" klubiem startēt Čempionu līgā

Rolands Eliņš

UEFA atļauj abiem "Red Bull" klubiem startēt Čempionu līgā
Foto: imago/Schüler/Scanpix

UEFA paziņojusi, ka dalībai nākamās sezonas Čempionu līgā tiks pielaista gan Vācijas vicečempione “RB Leipzig”, gan Austrijas čempione “Red Bull Salzburg”.

“RB Leipzig” klubs tika izveidots 2009. gadā, un ar bagātā īpašnieka, dzērienu uzņēmuma “Red Bull” palīdzību ātri izlauzās no zemākajām līgām līdz Bundeslīgai. Aizvadītajā sezonā salīdzinoši jaunā komandā arī pieteica sevi Vācijas elitē, kļūstot par vicečempioni un kvalificējoties Čempionu līgai.

Taču tās dalību ČL apdraudēja UEFA reglaments, kas paredz, ka vienā turnīrā nevar piedalīties divas vai vairākas komandas, kurām ir viens īpašnieks vai akcionārs. Ja tomēr kvalificējušās divas šādas komandas, tad priekšroka tiek dota savas valsts čempionei, un tieši šāds bija šis gadījums. Par Austrijas čempioni atkal kļuva “Red Bull” atbalstītā Zalcburgas komanda, kuras dēļ “Red Bull” lolotā “Leipzig” varēja palikt bez ČL.

Bet šodien UEFA tomēr apstiprinājusi, ka Čempionu līgā varēs spēlēt abas komandas, jo Zalcburgā veiktas konkrētas pārmaiņas. Pēc tām “Red Bull” vairs nav kluba īpašnieks un tas ieņem vienkārši komandas sponsora statusu, un UEFA šo situāciju atzinusi par derīgu, lai pielaistu abas komandas startam ČL.

UEFA reglamentā attiecīgajā pantā norādīts, ka divās komandās nedrīkst būt tāda situācija, ka tajās abās nozīmīgus lēmumus var pieņemt viena persona vai viena kompānija. Abām komandām spēlējot vienā turnīrā, tas var radīt konfliktējošas situācijas un negodīgus apstākļus pret pārējām komandām.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2017-06-20 23:07, pirms 7 gadiem
Pozzo gimenei pieder Udinese un Watford.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 23:24, pirms 7 gadiem
Speciaalists rakstīja: Pozzo gimenei pieder Udinese un Watford.
Tām jau ČL neredzēt, visticamāk - nekad.

  -3 [+] [-]

, 2017-06-20 23:25, pirms 7 gadiem
Pareizs lēmums tomēr būtu mazliet muļķīgi tikai nosakuma dēļ nestartēt ČL(ja vietu tu paši izcīnīja)

  +3 [+] [-]

, 2017-06-21 00:36, pirms 7 gadiem
Zaxx izlasi rakstu pirms komente. Klauns.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-21 08:55, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Pareizs lēmums tomēr būtu mazliet muļķīgi tikai nosakuma dēļ nestartēt ČL(ja vietu tu paši izcīnīja)
Kāds sakars ar nosaukumu... rakstā taču rakstīts, ka .. : nevar piedalīties divas vai vairākas komandas, kurām ir viens īpašnieks vai akcionārs.

     [+] [-]

, 2017-06-21 19:44, pirms 7 gadiem
Viens īpašnieks vai akcionārs...
Varbūt tomēr akciju kontrolpaketes turētājs?