Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Hamburga dramatiski izglābjas un nosargā vietu Bundeslīgā

Hamburga dramatiski izglābjas un nosargā vietu Bundeslīgā
"Hamburger SV" spēlētāji priecājas pēc uzvaras spēlē
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Artjoma Rudņeva pārstāvētā Vācijas Bundeslīgas komanda "Hamburger SV" izbraukumā ar 2:1 pagarinājumā uzvarēja "Karlsruher" un saglabā vietu Vācijas pirmajā Bundeslīgā. Pamatlaika kompensācijas laikā Marselo Diazs izglāba "Hamburger SV" no zaudējuma un Nikolajs Millers papildlaikā nodrošināja Hamburgas klubam palikšanu pirmajā Bundeslīgā.

Aktīvi spēli iesāka "Hamburger SV" vienība, bet reālu iespēju gūt vārtus nebija daudz. Pēc spēlētām sešdesmit minūtēm iniciatīvu pārņēma mājinieki un 78.minūtē vārtus guva Reinholds Jabo. Pēc zaudētajiem vārtiem "Hamburger SV" metās atspēlēties un izdarīja vairākus bīstamus sitienus pa mājinieku vārtiem un viens no tiem pat trāpīja pa vārtu stabu. Kompensācijas laikā tiesnesis strīdīgā epizodē nozīmēja brīvsitienu uz "Karlsruher" vārtiem. Šo iespēju izmantoja Marselo Diazs, kurš, izdarot netveramu sitienu, izglāba "Hamburger SV" no zaudējuma pamatlaikā un saglabāja izredzes izcīnīt uzvaru pagarinājumā. Spēles 115.minūtē uzvaras vārtus guva Nikolajs Millers. Papildlaika kompensācijas laikā uz "Hamburger SV" vārtiem tika nozīmēts strīdīgs 11 metru soda sitiens, kuru "Karlsruher" nespēja realizēt. Divus spēļu summā 3:2 "Hamburger SV" labā.

Pirmajā abu komandu spēlē tika fiksēts neizšķirts 1:1, kas "Karlsruher" komandai pirms atbildes spēles sniedza priekšrocību, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem. Tas nozīmēja, ka "Hamburger SV" šajā spēlē bija jāgūst vismaz vieni vārti.

"Karlsruher" komanda līdz šai spēlei savā laukumā nebija zaudējusi 12 spēlēs pēc kārtas izcīnot sešas uzvaras un tik pat reižu spēlējot neizšķirti. Turpretī "Hamburger SV" šajā Bundeslīgas sezonā bija otrā vājā komanda spēlējot izbraukumā.

"Hamburger SV" komandas galvenajam trenerim bija jāiztiek bez diviem komandas aizsardzības balstiem Heiko Vestermana un Gojko Kacara, kuriem spēli bija jāizlaiž iepriekšējā spēlē nopelnīto dzelteno kartīšu dēļ. Pirms spēles uz jautājuma zīmes bija Ivicas Oliča piedalīšanās, jo iepriekšējo spēli uzbrucējs aizvadīja ar pretsāpju līdzekļu palīdzību, kas izraisīja alerģisku reakciju, kā rezultātā spēlētājs tika nogādās slimnīcā. Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs spēlei nebija pieteikts traumas dēļ.

Arī iepriekšējā sezonā "Hamburger SV" ierindojās 16.vietā pirmās Bundeslīgas kopvērtējumā, un pārspēlēs divu spēļu summā, pateicoties izbraukumā gūtiem vārtiem, pieveica Firtes "Greuther" vienību (1:1 divu spēļu summā)."Hamburger SV" komanda ir vienīgā komanda, kas līdz šim ir spēlējusi visās Bundeslīgas sezonās kopš līgas izveidošanas 1963.gadā.

Pēdējo spēli "Hamburger SV" komandas sastāvā aizvadīja tās kapteinis Rafaels van der Vārts, kurš pēc šīs sezonas kā brīvais aģents pamet komandu.