Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Menhengladbahas "Borussia" nosargā vietu Bundeslīgā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Menhengladbahas "Borussia" nosargā vietu Bundeslīgā
Marko Roiss
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika aizvadīta otrā pārspēle par vietu Vācijas futbola Bundeslīgā. "Bochum" savā laukumā cīnījās 1:1 ar Menhengladbahas "Borussia", līdz ar to divu spēļu summā ar 2:1 triufmēja "Borussia", kas rudenī turpinās spēlēt augstākajā līgā, kamēr "Bochum" sagaida vismaz vēl viena sezona 2. Bundeslīgā.

Pirmajā mačā "Borussia", pateicoties Igora de Kamargo 93. minūtē gūtajiem vārtiem, izrāva uzvaru ar 1:0, līdz ar to šovakar Menhengladbahai pietika arī ar neizšķirtu vai pat minimālu zaudējumu (1:2, 2:3, 3:4…). "Bochum" vajadzēja tikai uzvaru, turklāt ar divu vārtu starpību – 2:0, 3:1, 4:2, utt.. 1:0 Bohumas labā nozīmētu papildlaiku.

Bohuma uzsāka maču aktīvāk un jau 4. minūtē varēja izlīdzināt rezultātu divu spēļu summā – pēc Marsela Maltrica sitiena ar galvu bumba trāpīja pa pārliktni. Arī turpinājumā mājinieki uzbruka vairāk, taču "Borussia" futbolisti lielākoties veiksmīgi tika galā ar darbu aizsardzībā, neitralizējot "Bochum" centienus. Puslaika vidū mājinieki tomēr izvirzījās vadībā – Bohumai padevās teicama kombinācija, kuras noslēgumā Hāvards Nordtveits raidīja bumbu savos vārtos. Pēc nonākšanas zaudētājos aktivizējās arī "Borussia", kuru uzbrukumi vainagojās ar Idrisū iespēju pēc stūra sitiena, tomēr uzbrucējs trāpīja pa pārliktni. Pirmais puslaiks beidzās ar 1:0 mājinieku labā.

Otrā puslaika sākumā bumba pabija Bohumas vārtos, bet tiesnesis fiksēja aizmuguri, līdz ar to rezultāts nemainījās. Pēc Idrisū sitiena ar galvu brīdi vēlāk viss bija kārtībā, taču sitiens lidoja nedaudz pāri. Citas tik labas iespējas neradās, tomēr Menhengladbahas pārsvars bija diezgan redzams, un bumba bieži pabija "Bochum" soda laukumā, līdz 72. minūtē Marko Roiss pēc individuāla gājiena izrāvās pret mājinieku vārtiem un sita bumbu vārtu apakšējā stūrī. 1:1, kas nozīmēja, ka "Bochum" bija jāgūst divi vārti, kas bija ļoti grūts uzdevums. To paveikt neizdevās – nervozā galotnē "Borussia" noturēja 1:1 un līdz ar to arī nākamajā sezonā spēlēs Bundeslīgā. "Bochum" turpinās cīņu līgu zemāk.

Pārspēles par vietu Vācijas Bundeslīgā

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
19.05.2011.21:30Borussia Mönchengladbach – VfL Bochum1:0 (0:0)de Camargo 90'+3
25.05.2011.21:30VfL Bochum – Borussia Mönchengladbach1:1 (1:0)Nordtveit 24'(s.v.) – Reus 72'

Divu spēļu summā ar 2:1 uzvar Menhengladbahas "Borussia"

  +5 [+] [-]

, 2011-05-25 23:29, pirms 13 gadiem
Nu tas, ko Favre ir izdarījis ar M`gladbach tik īsā laika posmā, ir grandiozs panākums. Izrāpties no tādas bedres ārā un galu galā nosargāt vietu 1.BL, apsveicami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-26 08:10, pirms 13 gadiem
Man tikai liekas, ka M.Reuss jau pāraudzis M'gladbach līmeni! Domāju, ka vasarā čali nopirks kāds stipraks B-līgas klubs...

  -1 [+] [-]

, 2011-05-26 09:23, pirms 13 gadiem
Jay rakstīja: Man tikai liekas, ka M.Reuss jau pāraudzis M'gladbach līmeni! Domāju, ka vasarā čali nopirks kāds stipraks B-līgas klubs...
Arī Hanke varētu spēlēt labākā klubā

     [+] [-]

, 2011-05-26 10:34, pirms 13 gadiem
piedāvāju runkuļus pa 5 ls kg rakstīja: biju uz spēli, spēle sakarīga be tomēr neaizraujoša!
Bochum fani ārdījās es arī ar viņiem, neatstāja cerību nožņaugt borusiju!
arī esmu bijis Bohumas stadionā kad viņi vēl bija Bundeslīgā. Tiešām super atmosfēra, jau stundu pirms spēles viss notiek: dziesmas, viļņošanās, karogi, alus. Mazliet žēl, ka netika atpakaļ.
Pēc katriem vārtiem puspilnās alus glāzes iet pa gaisu, un tiek ņemtas nākošās. Toreiz bija 3:3. Tātad šoreiz tik daudz neizdzēra.

     [+] [-]

, 2011-05-26 21:56, pirms 13 gadiem
Burvīgi! Cerams, ka neizpārdos talantīgākos spēlētājus. Bet tiešām malači. Es ticēju līdz beigām un Gladbaha to paveica!