Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas prokuratūra atsauc visas izvirzītās apsūdzības Neimāra transfēra iespējamajā krāpšanā

Agris Suveizda

Spānijas prokuratūra atsauc visas izvirzītās apsūdzības Neimāra transfēra iespējamajā krāpšanā
Neimārs. Foto: PA Wire / Scanpix

LETA--AFP. Spānijas prokuratūra piektdien atcēla apsūdzības korupcijā un krāpšanā pret futbola zvaigzni Neimāru un citiem, kuri bija apsūdzēti lietā par brazīlieša pārcelšanos 2013.gadā no Brazīlijas kluba "Santos" uz "Barcelona".

Prokurors paziņoja par "apsūdzību atsaukšanu pret visiem apsūdzētajiem visās apsūdzībās", kuras viņiem uzrādītas. 30 gadus vecais Neimārs apgalvoja, ka neatceras, vai piedalījies sarunās, kuru rezultātā 2011.gadā tika noslēgta vienošanās ar "Barcelona" par viņa pāreju divus gadus vēlāk no "Santos" uz Spānijas vienību.

Spānijas prokurori Brazīlijas izlases līderi Neimāru, kuram nākammēnes jādodas uz Pasaules kausa izcīņu Katarā, pieprasīja sodīt ar divu gadu cietumsodu, kā arī desmit miljonu eiro lielu soda naudu. Apsūdzību atcelšana ir beigas vairākus gadus ilgušajai juridiskajai sāgai saistībā ar Neimāra pāreju uz Eiropu. Pēc tam viņš 2017.gadā pasaules rekorda vērtā transfērā 222 miljonu eiro apmērā pievienojās Kataras īpašniekiem piederošajai Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Neimārs bija viens no deviņiem apsūdzētajiem, kuriem tika inkriminētas apsūdzības korupcijā. Viņu vidū bija arī futbolista vecāki un viņu uzņēmums "N&N", kas pārvalda Neimāra darījumus. Pat ja brazīlietis būtu notiesāts, Spānijā likumpārkāpējam, sodu piespriežot pirmo reizi, līdz diviem gadiem ilgs cietumsods būtu jāizcieš nosacīti.

Prokuratūra sāka izmeklēt pārejas uz Barselonas klubu apstākļus pēc sūdzības 2015.gadā, kuru iesniedza Brazīlijas uzņēmums DIS, kuram piederēja 40% no tiesībām uz spēlētāja ienākumiem sportā, kad viņš atradās "Santos" klubā. Uzņēmums apgalvoja, ka Neimārs, "Barcelona" un Brazīlijas klubs vienojušies, lai maskētu pārejas patiesās izmaksas, tādējādi apkrāpjot DIS. "Barca" minēja, ka pārskaitījums bija 57,1 miljona eiro apmērā, no kuriem 40 miljoni eiro tika izmaksāti uzņēmumam "N&N" un 17,1 miljons - "Santos", no kura 6,8 miljoni tika piešķirti DIS. Spānijas prokurori uzskatīja, ka faktiskā transfēra vērtība bija vismaz 83 miljoni eiro. DIS centās atgūt 35 miljonus eiro.

Šobrīd Neimārs aizvada vienu no savām labākajām sezonām PSG, un tiek prognozēts, ka viņam būs galvenā loma Brazīlijas izlasē Pasaules kausa izcīņā Katarā. Viņš 11 Francijas čempionāta mačos guvis deviņus vārtus un sakrājis septiņas rezultatīvas piespēles. Brazīlija, kas Pasaules kausā nav uzvarējusi kopš 2022.gada, G grupas pirmo spēli pret Serbiju Katarā aizvadīs 24.novembrī.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-10-28 22:28, pirms gada
🤙🤙🤙😍😍😎😎😎😎Svētki man!

     [+] [-]

, 2022-10-29 00:15, pirms gada
Gribēja lētā labuma guvēji DIS iedzīvoties. Ceru, ka tagad būs aizrijušies. Nekauņas.