Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Lielā futbola svētdiena: El Clasico Madridē, grandu duelis Liverpūlē un Le Classique Parīzē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lielā futbola svētdiena: El Clasico Madridē, grandu duelis Liverpūlē un Le Classique Parīzē
Dani Karvahals un Frenkijs de Jongs. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Eiropas lielākajos futbola stadionos gaidāmas vairākas cīņas, kuras nozīmē vairāk par punktiem turnīra tabulā. Pulksten 17:15 gaidāms sezonas pirmais El Clasico, Spānijas čempionāta līderu cīņā Madrides "Real" savā laukumā uzņemot "Barcelona".

• Spānijā ar 22 punktiem vadībā atrodas "Barcelona". Tikpat punktu krājkasē ir arī šodienas saimniecei Madrides "Real", kam ir sliktāka vārtu starpība.

El Clasico ir duelis starp valsts divām lielākajām pilsētām un starp spāņu un katalāņu nacionālismu.

• Futbola slavenākajā klasikā labāk veicies "Real", kas uzvarējusi 100 mačos. "Barcelona" pārāka bijusi 97 reizes, bet 52 dueļi beigušies ar kaujinieciskiem neizšķirtiem.

• Iepriekšējais duelis tika aizvadīts martā, kad "Barcelona" viesos sagrāva sāncenšus ar 4:0. Ar diviem vārtiem un piespēli izcēlās Pjērs Emeriks Obamejangs, kurš jau devies prom.

• Svarīga cīņa gaidāma arī Liverpūlē, kur Premjerlīgas vicečempione pulksten 18:30 uzņems čempioni "Manchester City".

• Iepriekšējās sezonās komandas duelējušās par tituliem, bet šajā sezonā "Liverpool" piedzīvojusi lejupslīdi un atrodama tikai 11. vietā.

• Savstarpējās spēles bijušas rezultatīvas – iepriekšējās piecās cīņās, ieskaitot FA kausu un Community Shield, iesisti vismaz četri vārti.

• Cerības uz rezultatīvu spēli palielina Liverpūles savainojumi aizsardzībā – ārpus ierindas ir Žoels Matips, Ibrahima Konatē, Trents Aleksandrs-Ārnolds, bet tikai iepriekšējā spēlē atgriezās Endrjū Robertsons.

• Vakaram punktu pieliks PSG un "Marseille" duelis pulksten 21:45.

Le Classique ir cīņa starp trofejām bagātākajiem Francijas klubiem, starp divām lielākajām pilsētām.

• Oficiālās spēlēs komandas tikušās 102 reizes. PSG bijusi pārāka 46 mačos, Marseļa triumfējusi 33 reizes, bet 23 bijis neizšķirts.

• Francijas klasika ieguvusi citu nokrāsu pēc PSG jauno īpašnieku ienākšanas. Laika posmā no 2012. līdz 2020. gadam PSG nezaudēja 20 savstarpējos mačos pēc kārtas – 17 uzvaras un trīs neizšķirti.

• Sērija pārtrūka 2020. gada 13. septembrī, "Marseille" viesos uzvarot ar 1:0. Šajā spēlē tika parādītas 14 dzeltenās un piecas sarkanās kartītes. Visi noraidījumi nāca kompensācijas laikā, spēlētājiem izvicojoties.

     [+] [-]

, 2022-10-16 18:31, pirms 2 gadiem
..Madridē jau viss skaidrs, klasika uzvarēta, ja nekas nemainās. Liverpūlei nebūs viegli, bet derētu uzvarēt, lai var atviegloti nopūsties. un tad vēl Parīze, kam gan jau nebūs baigās grūtības