Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas investīciju firma pieprasa Neimāram piespriest piecu gadu cietumsodu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Brazīlijas investīciju firma pieprasa Neimāram piespriest piecu gadu cietumsodu
Neimārs. Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas investīciju firma DIS pieprasa valsts futbolistam Neimāram piespriest piecu gadu cietumsodu par notikušo transfēru 2013. gadā no ''Santos'' uz ''Barcelona''. DIS ieskatā Neimārs pārdots ne augstākajam piedāvājumam, un tajā saskatāmas krāpšanas un korupcijas pazīmes. Neimārs apsūdzības noliedz.

Brazīlijas investīciju uzņēmums DIS pieprasa tiesai nozīmēt Parīzes ''Saint-Germain'' spēlētājam Neimāram piecu gadu ilgu cietumsodu. Nākamnedēļ Spānijā paredzēts sākt tiesvedību saistībā ar Neimāru pārcelšanos no Brazīlijas kluba ''Santos'' uz ''Barcelona''. DIS, kam tobrīd piederēja 40% tiesības uz futbolistu, uzskata, ka pārejas laikā notikusi krāpšanās un saskatāmas korupcijas pazīmes.

DIS iegādājās Neimāra tiesības, kad spēlētājs bija 17 gadus vecs. Par to viņi samaksāja futbolista ģimenei divus miljonus eiro. Uz ''Barcelona'' spēlētājs pārcēlās par 57 miljonu vērtu transfēru. No tā 40 miljoni tika izmaksāti Neimāra ģimenei, bet no atlikušā 17.1 miljona, kuru izmaksāja ''Santos'', 40 % (6.84 miljonus) saņēma DIS investīciju firma. ''Neimārs netika pārdots augstākajam piedāvājumam. Bija klubi, kuri bija gatavi dot 60 miljonus eiro,'' saka DIS jurists Paulo Nasers.

Neimārs apsūdzības noliedz, taču 2017. gadā viņš zaudēja lietas pārsūdzēšanu Spānijas augstākajā tiesā. Līdz ar to nākamās nedēļas sākumā Barselonā lietu turpinās skatīt tiesā. Sagaidāms, ka Neimārs pirmdien ieradīsies Barselonā, lai apmeklētu pirmo tiesas sēdi, taču nav zināms, vai viņš uzturēsies Spānijas pilsētā visu lietas izskatīšanas laiku.

Bez Neimāra tiek apsūdzēti arī viņa vecāki, bijušie ''Barcelona'' prezidenti Žuzeps Bartomeu un Sandro Rosels, kā arī ''Santos'' bijušais prezidents Odilio Rodrigess. Bez piecu gadu cietumsoda Neimāram NIS pieprasa līdzvērtīgu sodu bijušajiem ''Barcelona'' prezidentiem, kā arī 149 miljonu eiro kompensāciju.

Spānijas prokurori, kuri strādā šajā lietā, aicinās tiesu piespriest Neimāram divu gadu cietumsodu, bet Roselam piecu gadu. Tāpat tā lūgs futbolistam maksāt desmit miljonu eiro lielu soda naudu, bet Roselam astoņu ar pusi miljonu vērtu sodu.

Neimāra ģimenes juristi vērš uzmanību, ka Spānijas prokuroriem pietrūkst juridiskā pamata, lai apsūdzētu futbolistu un viņa ģimeni, jo darbības tika veiktas ārpus šīs valsts teritorijas.

Brazīlietis Neimārs ''Barcelona'' sastāvā spēlēja no 2013. līdz 2017. gadam, vēlāk pārceļoties uz Francijas Parīzes ''Saint-Germain'', kuru pārstāv arī šobrīd.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2022-10-14 11:08, pirms 2 gadiem
bet atlikušo 17.1 miljonu, kuru sākotnēji izmaksāja ''Santos'', saņēma DIS investīciju firma?

Kas viņi nesaņēma naudu? Ieguldīja 2 miljonus un pretī saņēma 17.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-14 12:56, pirms 2 gadiem
Pag bet no kura laika transferu piki sanem speletajs nevis klubs?

     [+] [-]

, 2022-10-14 14:45, pirms 2 gadiem
Durant. Lasi cītīgāk. Bet jā plusus dabūja. Piečakarēti gan viņi tika normāli. Bija pelnījuši krietni vairāk

     [+] [-]

, 2022-10-14 15:25, pirms 2 gadiem
hulis-mikstais rakstīja: Durant. Lasi cītīgāk. Bet jā plusus dabūja. Piečakarēti gan viņi tika normāli. Bija pelnījuši krietni vairāk
Kā diez tā ir piečakarēšana? Tas taču notiek visu laiku.
Spēlētājam taču jāpiekrīt pārcelties uz doto klubu.

     [+] [-]

, 2022-10-14 15:49, pirms 2 gadiem
Botonieti lūdzu nerunā ar mani. Tu esi pilnīgs mudaks, ko jau sen esmu ievērojis. Manis teiktajam nebija nekāda sakara ar spēlētāju.

     [+] [-]

, 2022-10-14 15:59, pirms 2 gadiem
hulis-mikstais rakstīja: Botonieti lūdzu nerunā ar mani. Tu esi pilnīgs mudaks, ko jau sen esmu ievērojis. Manis teiktajam nebija nekāda sakara ar spēlētāju.