Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA draud ar kartītēm, Eiropas izlases tomēr nevilks īpašos kapteiņa apsējus

Agris Suveizda

FIFA draud ar kartītēm, Eiropas izlases tomēr nevilks īpašos kapteiņa apsējus
Nīderlandes kapteinis Virdžils van Deiks. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes, Anglijas, Velsas, Beļģijas, Šveices, Vācijas un Dānijas futbola federācijas šorīt kopīgi paziņojušas, ka atkāpjas no lūguma savu izlašu kapteiņiem Pasaules kausa finālturnīra spēlēs doties ar OneLove kustības apsēju Katarā krimināli sodāmo viendzimuma attiecību atbalstam.

"UEFA darba grupa 19. septembrī lūdza FIFA apstiprināt OnleLove kapteiņa apsēju, taču šodien dažas stundas pirms mūsu pirmās spēles FIFA oficiāli darījusi skaidru, ka kapteinis par šādu apsēju saņems dzelteno kartīti. Nožēlojam, ka nespējām rast saprātīgu risinājumu," oficiālā paziņojumā pauda Nīderlandes Karaliskā futbola savienība (KNVB), kas bija šīs izlašu kustības aizsācēja.

"Joprojām aizstāvam OneLove vēstījumu un turpināsim to izplatīt, taču mūsu galvenā prioritāte Pasaules kausā ir uzvaras – tādēļ nevēlamies, lai kapteinis spēli sāktu ar dzelteno kartīti. Tas ir iemesls, kādēļ ar smagu sirdi esam nolēmuši atteikties no mūsu plāna. Bijām gatavi maksāt soda naudas, bet nebijām domājuši, ka šāda iecere varētu tikt sodīta laukumā. Kopā ar iesaistītajām valstīm ļoti kritiski izvērtēsim mūsu turpmāko sadarbību ar FIFA," KNVB paziņojumā turpināts.

Arī FIFA nupat izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka visiem kapteiņiem, kā to nosaka ekipējuma reglamenta punkts 13.8.1, ir jāvalkā FIFA izsniegti apsēji, un ka Pasaules kausā izveidota FIFA kampaņa "Nē diskriminācijai". FIFA, noraidot OneLove kampaņas ieceri, pirms dažām dienām paziņoja par sava īpašā kapteiņa apsēja izveidi – izlašu kapteiņi katrā kārtā pievērsīs uzmanību dažādām sociālajām problēmām, kuras būs izvēlējusies FIFA.

Kopā ar septiņām nosauktajām izlasēm OneLove kustībā, ko Nīderlande aizsāka pirms "Euro 2020", ietilpa arī Norvēģija un Zviedrija, kuras finālturnīram nekvalificējās. No kustības pārstāvēm pirmā spēli aizvadīs Anglija, kas šodien plkst. 15.00 tiksies ar Irānu, trīs stundas vēlāk Nīderlande spēlēs pret Senegālu, bet vakara noslēdzošajā mačā Velsa stāsies pretī ASV. Sākotnēji kustībā bija arī Francija, taču pasaules čempioni no īpašā apsēja valkāšanas atteicās jau agrāk.

Pirmā spēļu kārta

DatumsGStadionsSpēleRezultāts
20.11.AAl BaytKatara – Ekvadora0:2 (0:2)
21.11.BKhalifa InternationalAnglija – Irāna15.00
AAl ThumamaSenegāla – Nīderlande18.00
BAhmad bin AliASV – Velsa21.00
22.11.CLusail IconicArgentīna – Saūda Arābija12.00
DEducation CityDānija – Tunisija15.00
CStadium 974Meksika – Polija18.00
DAl JanoubFrancija - Austrālija21.00
23.11.FAl BaytMaroka - Horvātija12.00
EKhalifa InternationalVācija – Japāna15.00
EAl ThumamaSpānija - Kostarika18.00
FAhmad bin AliBeļģija - Kanāda21.00
24.11.GAl JanoubŠveice – Kamerūna12.00
HEducation CityUrugvaja - Dienvidkoreja15.00
HStadium 974Portugāle - Gana18.00
GLusail IconicBrazīlija – Serbija21.00

Izmantotie resursi:
https://www.knvb.nl/nieuws/oranje/n...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

1 2 3 4 122 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2022-11-21 12:42, pirms gada
Nosauciet drosmīgās valstis!

  +9 [+] [-]

, 2022-11-21 12:46, pirms gada
He he, Katara turpina turēt FIFU īsā pavadiņā un neļaus te nevienam kvekšķēt. Visi nepopulārie lēmumi priekš rietumiem pieņemti dienu vai divas pirms spēlēm Šeihi normāli ierāda kalpiem kalpu vietu un nemaz neraizējās, ka par viņiem kvekšķ twiteros

 +14 [+] [-]

, 2022-11-21 12:50, pirms gada
Tas viss vienkārši parāda cik liels cirks ar visām to zilo padarīšanām ir un FIFA divkosību. 100 punkti, ja čempis būtu eiropā vai amerikā visur plīvotu vakarvīksnes karogi ar FIFA uzrakstu pa virsu boldā.

  +8 [+] [-]

, 2022-11-21 12:52, pirms gada
mens rakstīja: Tas viss vienkārši parāda cik liels cirks ar visām to zilo padarīšanām ir un FIFA divkosību. 100 punkti, ja čempis būtu eiropā vai amerikā visur plīvotu vakarvīksnes karogi ar FIFA uzrakstu pa virsu boldā.
100%

 +11 [+] [-]

, 2022-11-21 13:05, pirms gada
kad onkam ļoti ļoti gribās bumbu paspārdīt, tad zilā štelle īpaši vairs neuztrauc, jeb vistcamāk, nekad nav tā īsti uztraukusi

  +8 [+] [-]

, 2022-11-21 13:05, pirms gada
Forši, ka ir vēl šādas saprātīgas valstis. Sākšu domāt, kā iekārtoties uz dzīvi Katarā.

  +8 [+] [-]

, 2022-11-21 13:14, pirms gada
atvaino rakstīja: Forši, ka ir vēl šādas saprātīgas valstis. Sākšu domāt, kā iekārtoties uz dzīvi Katarā.
Stadionus jau sabūvējuši, vairs kalpus nevajag

  +2 [+] [-]

, 2022-11-21 13:19, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: He he, Katara turpina turēt FIFU īsā pavadiņā un neļaus te nevienam kvekšķēt. Visi nepopulārie lēmumi priekš rietumiem pieņemti dienu vai divas pirms spēlēm Šeihi normāli ierāda kalpiem kalpu vietu un nemaz neraizējās, ka par viņiem kvekšķ twiteros
Kādi tad ir tie lēmumi? Vienīgais man neakceptējamais bija alutiņa tirdzniecības liegums, bet tā kā nēsmu tur uz vietas, tad tomēr poxui.
Tev laikam visvairāk traucē tas, ka lgbthvz propagandu nevis tikai ierobežo, bet pilnībā aizliedz?

  +9 [+] [-]

, 2022-11-21 13:20, pirms gada
Kāds sakars futbolam ar perverso un izvirtušo LGBT fašismu???? Vēmiens nāk no tiem slimajiem idiotiem, malači, ka ierādīja tiem vietu!!!

  +5 [+] [-]

, 2022-11-21 13:21, pirms gada
Rebeka koha bija tieši pie katārieša izgājusi vai tas bija spalvainais no citas arābvalsts?

  +6 [+] [-]

, 2022-11-21 13:21, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Kādi tad ir tie lēmumi? Vienīgais man neakceptējamais bija alutiņa tirdzniecības liegums, bet tā kā nēsmu tur uz vietas, tad poxui.
Tev laikam visvairāk traucē tas, ka lgbthvz propagandu nevis tikai ierobežo, bet pilnībā aizliedz?
Nu redz, pats arī nosauci. Viss ok, katrā valstī savi likumi, tikai smieklīgi, ka FIFAi/Katarai bija jāmelo un jāstāsta pasakas. Būtu uzreiz normāli pateikuši, ka aliņš nebūs, geji nedrīkst rādīties, nevis spēlējuši paslēpes un izlikušies cik "liberāli" viņi ir.

  +5 [+] [-]

, 2022-11-21 13:24, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Nu redz, pats arī nosauci. Viss ok, katrā valstī savi likumi, tikai smieklīgi, ka FIFAi/Katarai bija jāmelo un jāstāsta pasakas. Būtu uzreiz normāli pateikuši, ka aliņš nebūs, geji nedrīkst rādīties, nevis spēlējuši paslēpes un izlikušies cik "liberāli" viņi ir.
Nu te gejropieši arī baigie. Katārai čempi kad piešķīra, pirms 2010tā gada? Un tikai 3ned. pirms čempja kaut kādi tur BOYCOTT QATAR sāka parādīties. Laicīgāk vajadzēja bubināt un vicināties, jo uz Katāru visādas kancel kultūras un twitter skandālošanas neiedarbosies

  +5 [+] [-]

, 2022-11-21 13:25, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Nu te gejropieši arī baigie. Katārai čempi kad piešķīra, pirms 2010tā gada? Un tikai 3ned. pirms čempja kaut kādi tur BOYCOTT QATAR sāka parādīties. Laicīgāk vajadzēja bubināt un vicināties, jo uz Katāru visādas kancel kultūras un twitter skandālošanas neiedarbosies
Pilnīgi piekrītu, mani kretinē ārā tā divkosība. Visi šitie kancelotāji un varavīksnes apsēju valkātāji to dara tikai pozitīva PR pēc, bet tad kad reāli jāpastāv par da jebkādām vērtībām, kur pats vari k-ko zaudēt, tad mutes visiem ciet un klanās šeihiem.

  +7 [+] [-]

, 2022-11-21 13:29, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Pilnīgi piekrītu, mani kretinē ārā tā divkosība. Visi šitie kancelotāji un varavīksnes apsēju valkātāji to dara tikai pozitīva PR pēc, bet tad kad reāli jāpastāv par da jebkādām vērtībām, kur pats vari k-ko zaudēt, tad mutes visiem ciet un klanās šeihiem.
Nerunājot par paraškas čempi 2018tajā. Arī tur, rietumiem nepieņemamā lgbthvz ierobežošana, arī tur nosacītie vergi no ziemeļkorejas, nemaz nerunājot par okupācijām utt.
Bija kaut viens BOYCOTT RUSSIA baneris kādā bundeslīgas mačā?

 +15 [+] [-]

, 2022-11-21 13:30, pirms gada
FIFA ir kā prostitūta, kas maksā , tam sūkā.

     [+] [-]

, 2022-11-21 13:32, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Nerunājot par paraškas čempi 2018tajā. Arī tur, rietumiem nepieņemamā lgbthvz ierobežošana, arī tur nosacītie vergi no ziemeļkorejas, nemaz nerunājot par okupācijām utt.
Bija kaut viens BOYCOTT RUSSIA baneris kādā bundeslīgas mačā?
Bija, bija k-kādas burkšķēšanas tur arī, bet ne tik lielā daudzumā. Tikpat absurda vieta kur rīkot čempi kā Katara, tikai tur nav arābi un musulmaņi, kurus vieglāk mācīt dzīvot pēc "rietumu vērtībām".

  -4 [+] [-]

, 2022-11-21 13:38, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Nu te gejropieši arī baigie. Katārai čempi kad piešķīra, pirms 2010tā gada? Un tikai 3ned. pirms čempja kaut kādi tur BOYCOTT QATAR sāka parādīties. Laicīgāk vajadzēja bubināt un vicināties, jo uz Katāru visādas kancel kultūras un twitter skandālošanas neiedarbosies
Ko tie slimie brēc??? Lūdza 19. septembrī apstiprināt apsējus, FIFA šos pasūtīja, kādi jautājumi!!! Tagad zinu par kurām komandām fanot, lai viņi izlido!!!

  +4 [+] [-]

, 2022-11-21 13:38, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Bija, bija k-kādas burkšķēšanas tur arī, bet ne tik lielā daudzumā. Tikpat absurda vieta kur rīkot čempi kā Katara, tikai tur nav arābi un musulmaņi, kurus vieglāk mācīt dzīvot pēc "rietumu vērtībām".
utainija tad jau kā 4 gadus bija iebrukusi Ukrainā.

šis viss vnk parāda, ka tās vērtības ir mākslīgas, biznesa projekts. Kad jāpamērās ir lielākiem biznesiem, ta vērtības ieliek atvilknē un mierīgi dauza bumbu

     [+] [-]

, 2022-11-21 13:44, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Nu te gejropieši arī baigie. Katārai čempi kad piešķīra, pirms 2010tā gada? Un tikai 3ned. pirms čempja kaut kādi tur BOYCOTT QATAR sāka parādīties. Laicīgāk vajadzēja bubināt un vicināties, jo uz Katāru visādas kancel kultūras un twitter skandālošanas neiedarbosies
nebūs gluži tiesa. Dažāda veida skandāli to pavada jau kopš apstiprināšanas:

https://sportacentrs.com/futbols/pk...

     [+] [-]

, 2022-11-21 13:50, pirms gada
atvaino rakstīja: Forši, ka ir vēl šādas saprātīgas valstis. Sākšu domāt, kā iekārtoties uz dzīvi Katarā.
Nekur jau tālāk par domāšanu netiksi, jo viss, ko tu spēj, ir pirst komentāros un dīvānā. Es gan novēlētu tev pārcelties uz kādu arābu valstiātri vien atskriesi atpakaļ, ja spēsi izmukt no verdzības.

  -4 [+] [-]

, 2022-11-21 13:56, pirms gada
mens rakstīja: Tas viss vienkārši parāda cik liels cirks ar visām to zilo padarīšanām ir un FIFA divkosību. 100 punkti, ja čempis būtu eiropā vai amerikā visur plīvotu vakarvīksnes karogi ar FIFA uzrakstu pa virsu boldā.
Droši vien ka tev taisnība, jo Eiropa un Z-amerika ir normālas, demokrātiskas valstis, kurās netēlo, ka viņu sabiedrībā nav +/- 5% homoseksuālī cilvēki, kā tas ir absolūti visur pasaulē. Šajās valstīs pat nevajadzētu nekādas speciālas akcijas LBGT aizstāvībai. Plus Eiropā un Z-amerikā lielākā daļa cilvēku nav dumji, un zin, ka homoseksualitāte nav lipīga, un neviens heteroseksuāls cilvēks ne pie kādiem apstākļiem nekļūs homoseksuāls.

  +4 [+] [-]

, 2022-11-21 14:06, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Droši vien ka tev taisnība, jo Eiropa un Z-amerika ir normālas, demokrātiskas valstis, kurās netēlo, ka viņu sabiedrībā nav +/- 5% homoseksuālī cilvēki, kā tas ir absolūti visur pasaulē. Šajās valstīs pat nevajadzētu nekādas speciālas akcijas LBGT aizstāvībai. Plus Eiropā un Z-amerikā lielākā daļa cilvēku nav dumji, un zin, ka homoseksualitāte nav lipīga, un neviens heteroseksuāls cilvēks ne pie kādiem apstākļiem nekļūs homoseksuāls.
Tad kāpēc 90tajos Rīgā nekur viņus nevarēja manīt, ne publiskajā telpā, ne ielās. A tagad Rīgā gandrīz uz katra stūra. Par cik Latvijā homisms tajā laikā nebija ar likumu aizliegts, visu tajos laikos varēja darīt tāpat kā tagad.

  -3 [+] [-]

, 2022-11-21 14:08, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Tad kāpēc 90tajos Rīgā nekur viņus nevarēja manīt, ne publiskajā telpā, ne ielās. A tagad Rīgā gandrīz uz katra stūra. Par cik Latvijā homisms tajā laikā nebija ar likumu aizliegts, visu tajos laikos varēja darīt tāpat kā tagad.
kur tu vinus redzi uz katra stūra?

  +6 [+] [-]

, 2022-11-21 14:09, pirms gada
huy rakstīja: kur tu vinus redzi uz katra stūra?
Rekur, piemēram, Ivars - pāris komentārus augstāk

  -2 [+] [-]

, 2022-11-21 14:10, pirms gada
bassline rakstīja: Rekur, piemēram, Ivars, pāris komentārus augstāk
Ivars nav zils

  +5 [+] [-]

, 2022-11-21 14:11, pirms gada
huy rakstīja: kur tu vinus redzi uz katra stūra?
Katrs stūris varbūt pārspīlējums, bet vasarā visos Rīgas kvartālos varēja manīt pie vegānlattēm, parkos arī. Tādos mazos progresīvi noskaņotos bariņos patīk viņiem ļoti tusēt.

  -4 [+] [-]

, 2022-11-21 14:16, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Tad kāpēc 90tajos Rīgā nekur viņus nevarēja manīt, ne publiskajā telpā, ne ielās. A tagad Rīgā gandrīz uz katra stūra. Par cik Latvijā homisms tajā laikā nebija ar likumu aizliegts, visu tajos laikos varēja darīt tāpat kā tagad.
Tev šķiet, ka cilvēku iedzenot pagrīdē, viņš pārstāj eksistēt? Jā, Staļins reiz esot teicis-nav cilvēka, nav problēmu.
Latvijā, kā itin visur pasaulē, vienmēr ir bijis zināms skaits homoseksuālu cilvēku. Tas, ka viņi dumju un aprobežotu cilvēku dēļ bija ierobežoti savā brīvībā, nekādi neizslēdza viņu esamību.

  -1 [+] [-]

, 2022-11-21 14:18, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Katrs stūris varbūt pārspīlējums, bet vasarā visos Rīgas kvartālos varēja manīt pie vegānlattēm, parkos arī. Tādos mazos progresīvi noskaņotos bariņos patīk viņiem ļoti tusēt.
nu neba katrs sojas latte dzērājs ir zils

  -3 [+] [-]

, 2022-11-21 14:19, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Katrs stūris varbūt pārspīlējums, bet vasarā visos Rīgas kvartālos varēja manīt pie vegānlattēm, parkos arī. Tādos mazos progresīvi noskaņotos bariņos patīk viņiem ļoti tusēt.
Man šķiet, ka tu vēlamo uzdot par faktisko. Personiski es nekādas nepārtrauktas īpašas homoseksuālu cilvēku aktivitātes neesmu novērojis. Un es neeju nevienam klāt, un nejautāju kāda viņiem seksuālā orientācija.

  -1 [+] [-]

, 2022-11-21 14:21, pirms gada
huy rakstīja: kur tu vinus redzi uz katra stūra?
Te pusei spirtacentra komentētāju apkārt vieni geji dzīvo

  -1 [+] [-]

, 2022-11-21 14:22, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Tad kāpēc 90tajos Rīgā nekur viņus nevarēja manīt, ne publiskajā telpā, ne ielās. A tagad Rīgā gandrīz uz katra stūra. Par cik Latvijā homisms tajā laikā nebija ar likumu aizliegts, visu tajos laikos varēja darīt tāpat kā tagad.
Nu pietiks izlikties. PSRS un arī pēctam 90tajos laikos visus "citādos" slēpa nost un izlikās ka tādu nav. Ja kāds uzdrošinājās pabāzt galvu ārpus durvīm, tad to uz ielas atspārdīja.

  -2 [+] [-]

, 2022-11-21 14:23, pirms gada
Priekssedetajs rakstīja: Katrs stūris varbūt pārspīlējums, bet vasarā visos Rīgas kvartālos varēja manīt pie vegānlattēm, parkos arī. Tādos mazos progresīvi noskaņotos bariņos patīk viņiem ļoti tusēt.
Un tev bail viņiem iet garām? Ja nu kāds lati ar sojas pienu uzlej tev uz biksēm?

  -1 [+] [-]

, 2022-11-21 14:23, pirms gada
huy rakstīja: nu neba katrs sojas latte dzērājs ir zils
Lai cik tas arī nebūtu dīvaini, bet savā dzīvē neesmu sastapis nevienu homoseksuālu cilvēku, kurš būtu pamatīgi nodzēries, būtu pamatīgs plencis vissliktākajās izpausmē, un kuru vienīgais bonus, protams, viņu izpratnē, ka viņi ir baltādaini un heteroseksuāli. Pamatā visi inteliģenti no mākslinieku un aktieru aprindām.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-21 14:28, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Te pusei spirtacentra komentētāju apkārt vieni geji dzīvo
Un mājās sit kulakā, skatoties lesbju po.rnuhas!

  +2 [+] [-]

, 2022-11-21 14:28, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Lai cik tas arī nebūtu dīvaini, bet savā dzīvē neesmu sastapis nevienu homoseksuālu cilvēku, kurš būtu pamatīgi nodzēries, būtu pamatīgs plencis vissliktākajās izpausmē, un kuru vienīgais bonus, protams, viņu izpratnē, ka viņi ir baltādaini un heteroseksuāli. Pamatā visi inteliģenti no mākslinieku un aktieru aprindām.
tas tevis minētais 5% darbojas dažādās vidēs, es pirms pāris gadiem gaišā laikā, sestdienas rītapusē pašā dižpilsētas sirdī ar velo braucot pa krastmalas promenādi, tur redzēju pāris bomārus un par cik viena krāns bija otra mutē, tad riskēšu minēt ka viņi ir zili
1 2 3 4 122 komentāri