Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase Kārdifā: labs kolektīva darbs un driblera trūkums

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvijas izlase Kārdifā: labs kolektīva darbs un driblera trūkums
Mārcis Ošs - viens no labākajiem Kārdifā. Foto: lff.lv

Latvijas futbola izlase otrdien Kārdifā piedzīvoja minimālu 0:1 zaudējumu "Euro 2024" kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā pret Velsu. Portāla apskatnieks Edmunds Novickis piedāvā savu skatījumu uz ielaistajiem vārtiem un dažām tendencēm mūsējo sniegumā.

Latvijas izlase aizvadīja labu spēli Kārdifā. Tuvu savu iespēju robežām. Kāpēc tad zaudējām? Jo meistarības mazāk. Vienīgos vārtus varējām neitralizēt, taču Velsai bija arī citi momenti. Latvija labas sitiena pozīcijas izveidoja retāk un ar veiksmes piedevu kādu no tām varēja realizēt. Citiem vārdiem, rezultātu "futbola dieviņš" varēja mazliet pakoriģēt, taču runāju par mūsu spēles kvalitāti un kopējo ainu. Tā bija precīzi atbilstoša futbolistu prasmēm. Neskatoties uz Velsas spiedienu, bumbu savā laukuma pusē zaudējām tikai 12 reizes (Velsa 15 reizes, mēs Dublinā 21 reizi) – tas ir augstvērtīgs rādītājs. Jā, nereti spēlējām ar garo piespēli, taču ne vienmēr un pat šādā stilā raksturīgi, ka vājāka komanda "iekrīt" savā laukuma pusē. Toties mēs noturējām koncentrēšanos visu 90 minūšu garumā, sniegums bija vienmērīgs, bez redzamiem kritumiem. Komandas sadarbība arī bija saskaņota.

Patika, ka bez bumbas aktīvi traucējām "augšā". Uz papīra mums bija 4-2-3-1 (attēls), taču spēlējām situatīvi. Te 4-3-3 ar Uldriķi un Ikaunieku blakus Gutkovskim, te Uldriķis augšā, Gutkovskis zemāk, te 4-4-1-1, te 4-1-4-1, kur Zjuzins paliek zemāk, savukārt Tobers nāk palīgā uzbrūkošajai grupai presingā. Aktivizējām presingu tajās laukuma daļās, pa kurām "atvērt durvis" lūkoja velsieši. Jutām šīs pozīciju maiņas, palīdzējām viens otram un darbojāmies kā viens vesels organisms. Futbols jāspēlē arī ar sirdi un intuīciju, ne tikai dzelžainu disciplīnu.


Kā tad mums pietrūkst? Varētu idealizēt un minēt daudz ko, taču pirmām kārtām izcelšu vienu jomu - individuālu dribleru, kuri veic reidus un sarausta pretinieku aizsardzību. Tādu, kādi Virslīgā ir Emersons, Talla, Niangs, Aureliu. Rīgas derbijā Talla un Aureliu uztaisīja attiecīgi 18 un 17 bumbas driblus (“Instat” terminoloģijā: mēģinājums ar bumbu aiziet garām pretspēlētājam), dzenot izmisumā RFS, savukārt Latvijas izlasei Kārdifā visai komandai kopā nieka 13 dribli, nevienam vairāk par diviem! Jā, te var meklēt attaisnojumus. Pirmkārt, visu cieņu Rīgas derbijam, taču izlašu futbolā kļūdas cena, mēģinot apspēlēt, ir vēl lielāka. Otrkārt, Latvija ar 30% bumbas kontroli Velsā relatīvi reti vispār tika pie teikšanas ar bumbu. Treškārt, komandu spēles stils un trumpji kā tādi mēdz stipri atšķirties - Latvijas izlasei ir divi smagie uzbrucēji, kuri pamatoti reti nodarbojas ar apspēlēšanas manevriem un, kā minēts, regulāri izmantojām garās piespēles.

Tomēr iestarpināšu, ka vismaz pussargu līnijā vai starp malējiem aizsargiem kādam driblerim būtu jāatrodas. Jurkovskis daļēji tāds ir, taču slimības dēļ Velsā uznāca uz maiņu tikai pēc pārtraukuma (un Raivim pa 45 minūtēm 2 no mūsu nedaudzajiem 13 dribliem). Tikai ar piespēļu futbolu vai bumbas iemešanām uzlauzt pretinieku ir grūti, turklāt sliktākais, ja pretinieks neraustās no mūsējiem šajā spēles aspektā - atliek čakli pieskatīt brīvās zonas (mazināt tās), nosegt piespēļu līnijas un nav sevišķi jāuzmanās, ka latvietis dosies agresīvos apspēlēšanas zigzagos.

Velsa uztaisīja 28 driblus (tātad vairāk nekā divreiz vairāk) un līderis ar astoņiem šādiem gājieniem bija kreisais aizsargs Niko Viljamss. Viņš pāris reizes efektīgi un aukstasinīgi to darīja savā laukuma pusē, kad Latvija mēģināja presingu, savukārt 37. minūtē tieši Viljamss ar vienu māņkustību piemānīja gan J.Ikaunieku, gan Zjuzinu un tur radās ļoti bīstams centrējums garā Mūra virzienā. Šajā situācijā mēs izglābāmies, jo Sorokins labi traucēja, kas gan neliedza Mūram nomest bumbu vārtu priekšā - sitienu nobloķējām. Tomēr jau pēc piecām minūtēm sekoja tā paša Džeimsa (Nr.20) vēl viena piespēle no kreisā flanga un šoreiz Mūrs iesita. Tātad varam arī filozofiski secināt, ka Velsa šo golu nopelnīja ar darbu, tostarp raustot mūsu aizsardzību ar dribliem.

37. minūtes epizode:

Viljamss nomānīja Ikaunieku un Zjuzinu.

Tas ļāva Džeimsam nonākt līdz centrējumam bīstamā zonā.

Garais Mūrs nometa bumbu vārtu priekšā, kur Černomordijs lieliski paguva bloķēt sitienu no dažiem metriem.

42. minūtes epizode (vārti):

Lai gan tuvu divi mūsu sedzēji, Džeimss pamanījās tādā kā pussolī izdarīt meistarīgu piespēli gar vārtiem. Sorokins ieturēja diezgan jūtamu distanci no Mūra.

Mūram sviestmaize.

Iepriekš tālās pozīcijas dēļ Sorokins nepaguva pārgrupēties un pat izlēkt, lai patraucētu Mūram.

Runājot par ielaistajiem vārtiem, vēlos vēl atgriezties pie Velsas uzbrukuma sākuma fāzes. Pamanījāt pirmajā attēlā, ka Gutkovskis nonāca dziļā aizsardzībā? Meklēsim iemeslus. Atkal tā pati kaite, par ko sacīju pēc Īrijas mača - puspresings (par to vaicāju arī Kazakevičam preses konferencē). Par puspresingu dēvēju it kā došanos atņemt bumbu pretinieka pusē, taču saraustīti, nevis kolektīvi vienā ritmā, un tas ļauj pretiniekam caur piespēlēm augstā tempā viegli pāriet uzbrukumā, iegūt brīvas zonas un apdraudēt jau mūsu vārtus.

Kas notika pirms ielaistajiem vārtiem?

Bumba nonāca Velsas laukuma stūrī - it kā sākām taisīt presingu, taču ne līdz galam. Ikaunieks māja Gutkovskim, lai izdara savu darbu līdz galam. Velsa šoreiz izmantoja netraucētu tālu piespēli, un vairāki mūsu uzbrucēji palika "nogriezti".

Pēc šīs tālās piespēles savā laukuma pusē pacīnījās darba rūķis Mūrs, mazliet pagrūžot Toberu. Kristers nolēma palikt kājās - iespējams, varēja parādīt pārkāpumu un sekotu svilpe...



Velsas uzbrukums turpinājās, un Vladislavs (apzinoties vainu?) sāka iespaidīgu sprintu atpakaļ un panāca Ampadu, kamēr nominālais labais pussargs Ikaunieks aizsardzībā nepiedalījās.

Uzsveru, galu galā nekas traģisks epizodē neveidojās. Gutkovskis atstrādāja aizsardzībā Ikaunieka vietā, un visi pretinieki bija nosegti. Centra pussargi savās vietās, skaitliskais pārsvars mums. Tai pašā laikā ar kvalitatīvāku presingu varējām nemaz nepieļaut šādas situācijas rašanos - par to ir stāsts! Un arī psiholoģisks aspekts - pretinieks, tempā izejot no sava soda laukuma tuvuma un tiekot jau pie pretinieka vārtiem, "izpleš spārnus" un uzbrūk ar lielāku entuziasmu.

Pozitīvās lietas
Lielos vilcienos labi ievērota disciplīna un spēles struktūra visā mača garumā. Gutkovska sprinti pretinieku uzbrukumu sākuma fāzē. Agresīvi centra aizsargi un centra pussargi. Uldriķa saglabātās bumbas. Maz pārkāpumu sava soda laukuma tuvumā. Pārsvarā visur paguvām, praktiski neiekritām ātrajos uzbrukumos. Jā, puspresinga problēma pastāv, taču epizodiski arī presings skaisti nostrādāja. Piemēram, šeit, reaģējot, ka velsietis aizsardzībā riskanti piespēlēja pa gaisu, Latvija ieslēdza kolektīvo presingu, kurš bija sekmīgs:

Velsai piespēle pa gaisu, mūsējie sadalījuši pretiniekus un Cigaņiks traucās virsū futbolistam, kam sarežģīta situācija, lai apstrādātu bumbu. Velsietis ar galvu vienā pieskārienā piespēlēja Tobera sedzamajam.

Piespēle nav slikta, taču Tobers jau pavisam cieši klāt. Redzam, ka presingā iesaistās arī malējais aizsargs Sorokins. Esam ar septiņiem spēlētājiem pretinieku laukuma pusē.

Atkal laba piespēle Velsai, kas ilustrē viņu aukstasinību presinga iespaidā, tomēr arī velsiešu futbolisti ir tikai cilvēki un Nr.14 pieļāva kļūdu bumbas apstrādē.

Pateicoties Latvijas darbam presingā un Sorokina uznākšanai tik augstu, izdevās bumbu pārtvert. Tas notika Velsas laukuma trešdaļā un mūsējiem bija daudz spēlētāju uzbrukumā.

Sorokins atdeva bumbu Toberam, Kristers tālāk Zjuzinam. Lūk, šeit man gribētos driblu - ja ne apspēlēšanas driblu, tad vismaz to, ka centra pussargs droši izmanto brīvo zonu, dodas uz priekšu un meklē saasinājuma opcijas. Artūrs nospēlēja paralēli Savaļniekam un uzbrukums teorijā zaudēja asumu.

Neskatoties uz to, Latvija izveidoja lielisku momentu. Savaļnieks izpildīja diezgan tālu piespēli un brīnišķīgu pirmo puslaiku aizvadījušais Uldriķis atkal uzvarēja divcīņu (spēlē kopumā 17/27=63%, kas ir gan milzīgs darba apjoms, gan ārkārtīgi augsts rādītājs uzbrucējam), un tas savukārt radīja iespēju izdarīt sitienu Gutkovskim. Vladislavs novicināja kāju garām bumbai. Sitienu no soda laukuma Latvija tik un tā izdarīja - Ikaunieka raidījumu bloķēja. Šis bija uzbrukums, kurš man patika - arī cītīga darba rezultāts, nevis nejauša sagadīšanās.

Futbolā ļoti bieži no vienas lietas izriet nākamā. Gari pastāstīju, kā nostrādāja mūsu presings, kas noslēdzās ar Ikaunieka bloķēto sitienu. Tas savukārt ļāva nopelnīt stūra sitienu, pēc kura tuvu vārtu guvumam ar kāju bija Mārcis Ošs. Jāatzīmē, ka limbažnieks bija viens no labākajiem mūsu spēlētājiem Kārdifā. Ne jau šīs epizodes dēļ, bet gan tiešo pienākumu pildīšanas dēļ - to pašu vārtu guvēju Mūru (kurš "atrada" Sorokinu vārtu gūšanas epizodē) apstrādāja pēc pilnas programmas.

Velsas - Latvijas mača pilna analīze manā "Patreon" kontā lasāma šeit. Savukārt šeit par konta izveidi kā tādu.

1 2 36 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 08:52, pirms gada
Ka jau minēju, stāsts par to, ka katrai komandai būs momenti pret mums, jautājums tikai - cik daudz mēs atļausim/nenostrādāsim līdz galam.
Uzbrukums gan izskatās labāk jau, protams, dribls mums nav un drošvien arī nebūs kādu laiku, kamēr neizaugs kāds, tāpēc paliksim arī pie saviem standartiem vai veiksmīgiem tālšāvieniem.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-31 09:14, pirms gada
Laba un korekta spēles dažu fragmentu analīze.Mūsu labā mala ar Ikaunieku un Savaļnieku aizsardzībā spēlē vāji,jo no šī flanga bieži sekoja bīstami centrējumi un piespēles.Uzbrukuma veidojumos un standartos viņi ir labi,bet šajā kvalifikācijā mums ,diemžēl,pret visām komandām būs jāspēlē no aizsardzības,lai tiktu pie kādiem punktiem.Mūžīgā dilemma.Gribam punktus un skaistu spēli.Tā ar mūsu iespējamiem spēlētāju resursiem,diemžēl,nenotiek.Indriksona kunga sen sacītais,par kvalitatīvu spēlētāju trūkumu jorojām ir aktuāls.Tāpēc arī spēles vērtējumam jābūt objektīvam un to Edmunds arī labi pateica.Aizvadījām labu spēli,savu iespēju robežās.Tikai nedaudz pietrūka veiksmes,bet arī tā ir jānopelna.Šoreiz nesanāca.

  +6 [+] [-]

, 2023-03-31 09:21, pirms gada
Ak jā ,par driblu.Manā bērnībā un jaunībā šo spēles elementu sauca par vadīšanos un šis spēles elements tika attīstīts ne tikai treniņos,bet arī sētu un ielu futbolā.Dienvidniekiem tas joprojām ir asinīs,bet mūsu jauniešu futbolā šo elementu treneri ne visai atbalsta.Mūsdienu futbols ir pārāk shematisks un tajā jūtami trūkst improvizācijas.To tagad atļaujās darīt tikai lieli meistari.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-31 09:24, pirms gada
alguns rakstīja: Ak jā ,par driblu.Manā bērnībā un jaunībā šo spēles elementu sauca par vadīšanos un šis spēles elements tika attīstīts ne tikai treniņos,bet arī sētu un ielu futbolā.Dienvidniekiem tas joprojām ir asinīs,bet mūsu jauniešu futbolā šo elementu treneri ne visai atbalsta.Mūsdienu futbols ir pārāk shematisks un tajā jūtami trūkst improvizācijas.To tagad atļaujās darīt tikai lieli meistari.
Gan jau Latvijā neļauj nemaz treniņos kko driblēt, jāturās pie spēles plāna utt.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 09:37, pirms gada
alguns rakstīja: Ak jā ,par driblu.Manā bērnībā un jaunībā šo spēles elementu sauca par vadīšanos un šis spēles elements tika attīstīts ne tikai treniņos,bet arī sētu un ielu futbolā.Dienvidniekiem tas joprojām ir asinīs,bet mūsu jauniešu futbolā šo elementu treneri ne visai atbalsta.Mūsdienu futbols ir pārāk shematisks un tajā jūtami trūkst improvizācijas.To tagad atļaujās darīt tikai lieli meistari.
Algun ! Vadīšanās bija ,ir un būs.

     [+] [-]

, 2023-03-31 09:57, pirms gada
Edmundu par treneri Laba analīze.
Slēpts komentārs: Rubentus
Slēpts komentārs: Rubentus

  +4 [+] [-]

, 2023-03-31 11:24, pirms gada
Rubentus rakstīja: Šādi te apskati būtu jātaisa treneriem. Piedod Edmund, bet Tu neesi pietiekami kompetents to darit. Visu cienu kā apskatniekam, bet taktikas nianses atstāj profesionāliem šajā jomā.
tad jau pie reizes nosauc tos taktikas profus , es uz sitienu nevienu nevaru iedomāties
Slēpts komentārs: Rubentus

  +8 [+] [-]

, 2023-03-31 11:53, pirms gada
Rubentus rakstīja: Šādi te apskati būtu jātaisa treneriem. Piedod Edmund, bet Tu neesi pietiekami kompetents to darit. Visu cienu kā apskatniekam, bet taktikas nianses atstāj profesionāliem šajā jomā.
Atkal muldi ne pa ķeksi. Ej un organizē, lai kāds treneris taisa šos apskatus, es tikai par, lai vairāk šādi materiāli būtu. Uzbrauciens galīgi nevietā, Novickis tērē savu laiku un izklāsta SAVU redzējumu. Nekur tak viņs nepretendē uz k-kādu vienīgo patiesību...

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 12:28, pirms gada
alguns rakstīja: Laba un korekta spēles dažu fragmentu analīze.Mūsu labā mala ar Ikaunieku un Savaļnieku aizsardzībā spēlē vāji,jo no šī flanga bieži sekoja bīstami centrējumi un piespēles.Uzbrukuma veidojumos un standartos viņi ir labi,bet šajā kvalifikācijā mums ,diemžēl,pret visām komandām būs jāspēlē no aizsardzības,lai tiktu pie kādiem punktiem.Mūžīgā dilemma.Gribam punktus un skaistu spēli.Tā ar mūsu iespējamiem spēlētāju resursiem,diemžēl,nenotiek.Indriksona kunga sen sacītais,par kvalitatīvu spēlētāju trūkumu jorojām ir aktuāls.Tāpēc arī spēles vērtējumam jābūt objektīvam un to Edmunds arī labi pateica.Aizvadījām labu spēli,savu iespēju robežās.Tikai nedaudz pietrūka veiksmes,bet arī tā ir jānopelna.Šoreiz nesanāca.
Savaļnieks tak intervijā atzina,ka pret tik ātru spēlētāju nekad nav spēlējis,bet Ikaunieks tiešām vājš bija tāpat kā visi pussargi izņemot Jurkovski.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 12:36, pirms gada
Rubentus rakstīja: Šādi te apskati būtu jātaisa treneriem. Piedod Edmund, bet Tu neesi pietiekami kompetents to darit. Visu cienu kā apskatniekam, bet taktikas nianses atstāj profesionāliem šajā jomā.
Pēc tavas loģikas, tev nevajadzētu komentēt, jo neesi autors vai žurnālists?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 12:57, pirms gada
coffijs rakstīja: Savaļnieks tak intervijā atzina,ka pret tik ātru spēlētāju nekad nav spēlējis,bet Ikaunieks tiešām vājš bija tāpat kā visi pussargi izņemot Jurkovski.
Ikaunieks šai spēlē izskatījās saguris, netipiski lēns un paviršs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Aizsardzībā vispār bieži slinkoja. Bet viņa vietā jau nav ko īsti likt ar tādām pat kvalitātēm. Es pēc pirmā viņu būtu ņēmis nost, kaut vai tāpēc lai saprot savas kļūdas un paviršības, jo pret velsu viņš bija viens no sliktākajiem laukumā.

     [+] [-]

, 2023-03-31 13:00, pirms gada
Varslavāns ir dribleris, pēc zemnieka izpratnes, cerams laba sezona Valmierā būs,tur avantūristus mīl
Slēpts komentārs: Rubentus

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 13:03, pirms gada
Rubentus rakstīja: Jebkurš virslīgas treneris.
tad nāk prātā ļepājas , supernovijs un mettas izcilnieki
Slēpts komentārs: Rubentus
Slēpts komentārs: Rubentus

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 13:24, pirms gada
Rubentus rakstīja: Shēmas jāzīmē, ja ir zināšanas. Nav jalien svešos lauciņos.
Tu spirtacentra kvalitātes departamentā uzšefojies esi? Tak nelasi, ja nepatīk.
Slēpts komentārs: Rubentus

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 13:54, pirms gada
Labus apspēlēšanas meistarus nokauj jau bērnībā.Vajadzīgs rezultāts, kļūdīties un zaudēt bumbu puika nedrīkst.Sētas futbols vairs nepastāv.Individuālais darbs minimāls, jo stadioni gandrīz nepieejami.Daudziem bērnu treneriem galvenais nopelnīt naudu. Par lielu dalības maksu rīko turnīrus un ir apmierināti.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 14:24, pirms gada
Rubentus rakstīja: Var jau nolikt Rihertu un Pertiju, bet tad jājautā, vai Tev visi mājās ja uzskati ka Novickis ir gudrāks trenera lietās. Es tikai izteicu savu kritiku, bez uzbraucieniem un apvainojumiem. Edmunds labāk uztaisitu 1.ligas apskatu ar jautajumiem pirms sezonas ka darīja agrak gan pirms 1.ligas sezonas gan pēc. Tas bija interesanti un noderigak par so. Jo garos penterus reti kurs te lasīs un iedzilinasies.
vienkārši edmunds savu domu sakarīgi pasniedz ,kur tu izlasīji ka es kādu esmu nolicis , bet a gribi varu sākt ar tevi , itāli

  -4 [+] [-]

, 2023-03-31 14:31, pirms gada
HotābičsXIV rakstīja: Labus apspēlēšanas meistarus nokauj jau bērnībā.Vajadzīgs rezultāts, kļūdīties un zaudēt bumbu puika nedrīkst.Sētas futbols vairs nepastāv.Individuālais darbs minimāls, jo stadioni gandrīz nepieejami.Daudziem bērnu treneriem galvenais nopelnīt naudu. Par lielu dalības maksu rīko turnīrus un ir apmierināti.
Dribla meistari bieži dabū smagas traumas vai vienkārši nav tik labs fiziskais, lai ilgstoši spēlētu profesionālo futbolu!

  +4 [+] [-]

, 2023-03-31 15:02, pirms gada
datmons rakstīja: Dribla meistari bieži dabū smagas traumas vai vienkārši nav tik labs fiziskais, lai ilgstoši spēlētu profesionālo futbolu!
Kā tad! Paskaties uz portugāļiem, spāņiem, dienvidamerikāņiem cik daudz tehnisku futbolistu viņiem ir. Viņi jau no bērna kājas dejo ar bumbu. Pēc tavas loģikas, tad viņiem tik pat kā nebūtu jābūt profesionāliem bumbotājiem. Mūsu galā vienkārši ir savādāka pieeja gan spēlei, gan attieksmei pret futbolu.

  +5 [+] [-]

, 2023-03-31 15:04, pirms gada
Rubentus rakstīja: Var jau nolikt Rihertu un Pertiju, bet tad jājautā, vai Tev visi mājās ja uzskati ka Novickis ir gudrāks trenera lietās. Es tikai izteicu savu kritiku, bez uzbraucieniem un apvainojumiem. Edmunds labāk uztaisitu 1.ligas apskatu ar jautajumiem pirms sezonas ka darīja agrak gan pirms 1.ligas sezonas gan pēc. Tas bija interesanti un noderigak par so. Jo garos penterus reti kurs te lasīs un iedzilinasies.
Vispār jau tas ir normāli, ka žurnālists, kas ir dziļi attiecīgajā mērcē uztaisa apskatu dziļāk, kā tikai statistikā. To sauc par analītisko žurnālistiku. Jeb, tavuprāt, runāt, rakstīt, analizēt, izteikt viedokli drīkst tikai noteiktas jomas "spečuks"? Tad jau vispār, jebkuru gan mūsu, gan ārzemju mediju var klapēt ciet, jo cik žurnālistiem ir zināšanas par uzturu, medicīnu, tehnoloģijām, to pašu sportu, karu utt?

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 15:07, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: Kā tad! Paskaties uz portugāļiem, spāņiem, dienvidamerikāņiem cik daudz tehnisku futbolistu viņiem ir. Viņi jau no bērna kājas dejo ar bumbu. Pēc tavas loģikas, tad viņiem tik pat kā nebūtu jābūt profesionāliem bumbotājiem. Mūsu galā vienkārši ir savādāka pieeja gan spēlei, gan attieksmei pret futbolu.
Doma viņam ir tāda, ka top driblleri nereti tiek regulāri smagi traumēti. Paskaties uz to pašu Neimāru. Simulants nenormāls, bet pa vidu ripošanai, regulāri ir arī lazaretē, jo ar viņu vienkārši netiek galā. Protams, ka ir atšķirības mentalitātē dienvidniekam vai "sūrajiem" ziemeļniekiem, bet kārtīgs driblētājs, bumbas pieturētājs mums tiešām pietrūkst. Un var jau paskatīties, kā ar karjeru gājis mūsu vietējiem, kas to prata, piemēram, Paharam, Rakelam, Cauņam...
Slēpts komentārs: Rubentus

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 15:57, pirms gada
Rubentus rakstīja: Pareizi butu ja vins analizetu kopa ar jomas spečuku. Ta būtu pareizā pieeja ka bija kad analizeja tiesnesu kludas ar profesionāliem tiesnešiem kopā.
Tas būtu vispareizāk, tikai zinot cik mums vietējā mērce mēdz būt lielas princeses (sportā kopumā, ne tikai futbolā) - kurš parakstīsies piedalīties šādā publiskā analīzē un riskēs pateikt, ko nejauku, apvainot Seru Kazakēviču, Ļašenko un tikt atbīdīts tālu prom no siles?
Tad vismaz sanāk "kompromiss" - par futbolu tiešām zinošs žurnālists veic analīzi, analītiku - tālāk jau katrs pats var spriest cik pareiza, ticama, atbilstoša.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 16:04, pirms gada
Rubentus rakstīja: Vnk zinu, ko runāju. Parunā ar treneriem tad varbūt kaut kas pieleks.
Kas tev nav kārtībā ar galvu?? Tas, ka kāds pasniedz savu viedokli, automātiski nenozīmē, ka tas ir pareizs vai nepareizs. Lastītāji paši ar savām smadzenēm var izlemt vai tas ir sakarīgs viedoklis vai nē. Tā nav k-kāda oficiālā "Latvijas futbola analīze"... Ko tu vari lekties?

  +6 [+] [-]

, 2023-03-31 16:07, pirms gada
Lieliska spēles analīze, vēlētos vairāk tādu. Autoram cepums!

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 16:08, pirms gada
Rubentus rakstīja: Pareizi butu ja vins analizetu kopa ar jomas spečuku. Ta būtu pareizā pieeja ka bija kad analizeja tiesnesu kludas ar profesionāliem tiesnešiem kopā.
Cilvēks ir futbola apskatnieks, tas ir viņa darbs analizēt... tas cik pareizi vai nepareizi ir cits jautājums.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 16:59, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Kas tev nav kārtībā ar galvu?? Tas, ka kāds pasniedz savu viedokli, automātiski nenozīmē, ka tas ir pareizs vai nepareizs. Lastītāji paši ar savām smadzenēm var izlemt vai tas ir sakarīgs viedoklis vai nē. Tā nav k-kāda oficiālā "Latvijas futbola analīze"... Ko tu vari lekties?
Labi ka Edmunds vispār ko tādu taisa par futbolu, jo citi viņam nestāv klāt un nav jau kam stāvēt. Futbola lielvaltīs analīzes, materiāli visi šitie podkāsti un kas tur tai web tik nav. Tur ir pilns ar fanātiķiem. Tie arī bez trenera atļaujas nedrīkst analizēt un izteikties? vispār nesaprotu par ko cepiens. Par to ka rubenis ir Riherta audžu bērns? Apvainojās ka Riherts nemāk analizēt

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 17:27, pirms gada
Piekrītu Edmundam par Ošu - gan pret Īriju, gan pret Velsu bija ļoti stabils un deva jūtamu sirdsmieru. Mārcis to Mooru ielika kabatā un to izdarīt nevar pat daļa Premjerlīgas aizsargu. Ļoti gribētos, lai Ošs ar Antoniju būtu mūsu centra aizsargu duets visa cikla garumā, lai arī ko teiktu Rubentus un pārējie ar 50 IQ apveltītie sportacentra eksperti

     [+] [-]

, 2023-04-01 11:07, pirms gada
Kā Ošs varēja būt viens no labākajiem?
Kas tad ir viņa tiešie pienākumi? Sēdēt rfs rezervē
1 2 36 komentāri