Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nākamā gada martā futbola izlase aizvadīs pārbaudes spēli pret Kipru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nākamā gada martā futbola izlase aizvadīs pārbaudes spēli pret Kipru
Jānis Ikaunieks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija vēsta, ka nākamā gada 21. martā Latvijas nacionālā izlase izbraukumā aizvadīs pārbaudes maču pret Kipru. Marta nometnē kopumā gaidāmas divas pārbaudes spēli, par otro vēl notiekot pārrunām. Konkrētais mačs pret Kipru var kļūt par debiju nākamajam izlases galvenajam trenerim.

Latvijas Futbola federācija pavēstījusi, ka 2024. gada 21. martā nacionālā izlase aizvadīs pārbaudes spēli pret Kipru, mačam notiekot izbraukumā. Marta nometnē norisināsies vēl viena pārbaudes spēle, bet, kā uzsver LFF, vēl notiekot pārrunas par potenciālo pretinieci. Tāpat šīs varētu kļūt par pirmajām spēlēm nākamajam izlases galvenajam trenerim, jo pēc 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla no darba tika atbrīvots Dainis Kazakevičs.

2024. gada izlašu spēļu kalendārā Latvijai ir paredzētas sešas spēles UEFA Nāciju C līgā rudens posmā (septembrī, oktobrī un novembrī). Saskaņā ar saistībām pret televīzijas raidtiesību turētājiem kalendārā gada laikā Latvijas valstsvienībai ir jāaizvada vismaz desmit oficiālas starptautiskās spēles. Divas no tām paredzētas izlašu logā marta beigās, bet vēl divas - jūnijā, kad tiek plānots aizvadīt Baltijas kausa spēles.

Atgādinām, ka 2024. gada 8. februārī Nionā, Šveicē notiks UEFA Nāciju līgas 2024.-2025. gada sezonas izloze. Latvija pirmo reizi spēlēs turnīra trešajā spēcīgākajā divīzijā C līgā. Mūsu izlases iespējamie pretinieku grupā ir: no pirmā groza Rumānija, Zviedrija, Armēnija vai Luksemburga, no otrā groza Azerbaidžāna, Kosova, Bulgārija vai Fēru salas, no trešā groza Ziemeļmaķedonija, Slovākija, Ziemeļīrija vai Kipra. Mūsu valstsvienība nevar tikt ielozēta grupā ar ceturtā groza komandām Baltkrieviju, Igauniju, kā arī Lietuvu vai Gibraltāru.

Ar Kipras izlasi mūsu valstsvienība līdz šim spēlējusi divreiz, abās ciešot zaudējumus ar kopējo vārtu starpību 0:3. Šobrīd Kipras izlase FIFA rangā ieņem 125. pozīciju. 2023. gadā Kipras izlase desmit mačos guvusi tikai vienu uzvaru, novembrī pārbaudes mačā ar 1:0 uzveicot Lietuvu. 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Kipra piedzīvoja astoņus zaudējumus tikpat mačos, iegūstot vārtu starpību 3-28.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17299/latvijas...

     [+] [-]

, 2023-12-30 14:39, pirms 4 mēnešiem
Es saprotu, ka spēle ir parerdzēta martā, laukuma kvalitāte slikta utt, bet, kad pēdējo reizi Latvijas izlase pārbaudes spēli ir aizvadījusi mājās?

     [+] [-]

, 2023-12-30 19:28, pirms 4 mēnešiem
detlefs93 rakstīja: Es saprotu, ka spēle ir parerdzēta martā, laukuma kvalitāte slikta utt, bet, kad pēdējo reizi Latvijas izlase pārbaudes spēli ir aizvadījusi mājās?
Ja neskaitām Baltijas kausus, tad 2018.gada jūnijā.
https://eu-football.info/_match.php...