Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ļašenko: "Izlases trenera amatam ir četri kandidāti, izteikta favorīta šobrīd nav"

Rolands Eliņš

Ļašenko: "Izlases trenera amatam ir četri kandidāti, izteikta favorīta šobrīd nav"
Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko portālam Sportacentrs.com pastāstīja par vīriešu izlases galvenā trenera meklējumiem, apstiprinot, ka šobrīd saīsinātajā kandidātu sarakstā ir palikuši četri treneri, kuri visi ir ārzemnieki. LFF prezidents norādīja, ka konkrēti šobrīd nākamais izlases treneris vēl nav izvēlēts, taču šis lēmums tiks pieņemts līdz 5. februārim, kad paredzēta LFF valdes sēde.

"Nāciju līgas izlozi 8. februārī vajadzētu sagaidīt jau ar apstiprinātu izlases galveno treneri," sacīja Vadims Ļašenko. "5. februārī ir LFF valdes sēde, kurā tad arī - ļoti ceru - tiks oficiāli nozīmēts izlases jaunais galvenais treneris. Vai es šobrīd zinu, kurš tas būs? Nē, mums joprojām ir četri kandidāti, ar kuriem turpinām sarunas."

Visi četri kandidāti ir ārzemnieki, un viena konkrēta favorītu viņu vidū LFF prezidentam šobrīd neesot, lai gan Ļašenko piekrita, ka līdz 5. februārim laika vairs nav nemaz tik daudz.

LFF prezidents nevēlējās nosaukt trenera amata kandidātus vārdus, norādot, ka tas nebūtu korekti. Taču medijos, ieskaitot izlases līdera Jāņa Ikaunieka izteikumus raidījumā "Bufete", jau parādījušās ziņas, ka kā galvenais kandidāts uz izlases trenera amatu tiek uzskatīts lietuvietis Valds Dambrausks, bijušais RFS treneris.

"Jā, tur vairs neko nepaslēps, Valds ir starp izlases trenera amata kandidātiem," teica Ļašenko. "Es labi pazīstu un ļoti cienu Valdu, viņš ir nopietns kandidāts, ko izskatīt šim amatam, taču jānorāda, ka izskatās, ka viņš tomēr dotu priekšroku turpināt karjeru darbā ar klubiem, nevis izlasēm."

Ļašenko to nosauca par kopēju tendenci - uzrunāto kandidātu vidū gados jaunākie treneri pārsvarā tomēr izrādījuši vēlmi strādāt ar klubiem, nevis izlasi: "Tā tomēr cita specifika. Ar klubu tev jāstrādā ikdienā, kamēr ar izlasi liela daļa darba notiek attālināti un atsevišķos sabraukumos. Tāpat arī izlasē nevar pirkt un pārdot spēlētājus vai piesaistīt brīvos aģentus - trenerim jāveido komanda no tiem spēlētājiem, kuriem ir Latvijas pase."

LFF prezidents pastāstīja, ka kopumā uzrunāti vairāk nekā 10 trenera darba kandidāti, daži arī atbraukuši uz Latviju iepazīties ar apstākļiem, infrastruktūru un gaidāmā darba atmosfēru. "Bija arī daži, kas atbrauca uzreiz kopā ar saviem aģentiem, par ko es nebiju sajūsmā. Aģenti tomēr mēģina uzreiz izkārtot izdevīgākus līgumus un darba apstākļus, kamēr mēs vēlējāmies pirms šīm pārrunām vispirms iepazīt treneri un saprast, kāda varētu būt mūsu sadarbība. Man pašam tā tomēr arī bija pirmā šāda veida pieredze, meklējot izlases treneri, un jau paši trenera meklējumi bija izzinoši - iepazinos ar viedokļiem par Latvijas futbolu, uzklausīju pārdomas par mūsu futbola iespējām. Es neesmu treneris un droši vien nekad arī nebūšu, tāpēc bija vērtīgi iepazīties ar dažādiem skatupunktiem."

LFF prezidents atklāja, ka vēlētos līgumu ar jauno treneri noslēgt uz divu gadu termiņu: "Ideālā pasaulē vēlētos šādu termiņu. Tad jaunajam trenerim būtu iespēja šogad iepazīties ar izlasi un sākt darbu, izmēģināt spēkus Nāciju līgā gada otrajā pusē un tad 2025. gadā cīnīties Pasaules kausa kvalifikācijā."

Svarīgu lomu pārrunās ar galvenā trenera amata kandidātiem ieņem arī jautājums par asistentu izvēli, un Ļašenko neslēpa, ka vēlētos, lai jaunais treneris savā kolektīvā uzņem arī vietējos trenerus: "Vēlamies, lai darbā ar izlasi pieredzi uzkrāj arī mūsu treneri un lai šī pieredze paliek pie mums. Galu galā, ārzemju treneris pēc nostrādātiem diviem gadiem var aiziet un atstāt tukšu vietu, kamēr vietējā trenera iegūtā pieredze Latvijas futbolam būs noderīga arī pēc tam. Kuru Latvijas treneri vēlētos izlases asistenta amatā? Mums ir vairāki kandidāti, ko apspriežam, un nevēlētos tagad izcelt kādu vienu konkrētu uzvārdu."

Latvijas futbola izlasi pirms Daiņa Kazakeviča vadīja divi ārzemnieki. Soms Miksu Pātelainens bija nolīgts uz pusgada termiņu, bet pēc viņa Slaviša Stojanovičs vadīja izlasi 2019. gadā. Dainis Kazakevičs no amata tika atbrīvots decembra sākumā, kad viņa līgumā vēl bija palicis viens gads.

Latvijas izlases nākamā spēle paredzēta martā, kad gaidāms pārbaudes mačs pret Kipru.

Slēpts komentārs: Valčš

  +4 [+] [-]

, 2024-01-25 15:27, pirms 3 mēnešiem
4 ārzemnieki. Valdas, Stipičs, Pertija, kurš 4. ?

  +6 [+] [-]

, 2024-01-25 15:42, pirms 3 mēnešiem
Valčš rakstīja: Tas fizikas skolotājs ir nopietns kandidāts? Drīzāk Ļašenko ir nopietnas problēmas ar galvu!
Kā tieši Dambrausks ir 'fizikas skolotājs'? Nevienam Igaunijas vai Lietuvas izlašu treneriem nav bijis tāds CV kā viņam. Viņam vispār pat tuvumā nebūtu jabūt Latvijas izlasei un tas, ka viņš vispār apsver opciju trenēt mūs, ir brīnums.

Es apbrīnoju to disbalansu starp sportacentra komentētāju viedokļiem un saprašanu par futbolu

     [+] [-]

, 2024-01-25 15:50, pirms 3 mēnešiem
Valčš rakstīja: Tas fizikas skolotājs ir nopietns kandidāts? Drīzāk Ļašenko ir nopietnas problēmas ar galvu!
Vienīgais fizikas skolotājs tika atstādināts no trenera amata decembrī.

It kā visi pareizi spriedumi no Ļašenko puses. Gaidām.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-25 15:59, pirms 3 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: 4 ārzemnieki. Valdas, Stipičs, Pertija, kurš 4. ?
Nav ne Stipiča, ne Pertijas varianti,- ir labāki varianti

  +2 [+] [-]

, 2024-01-25 16:07, pirms 3 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: 4 ārzemnieki. Valdas, Stipičs, Pertija, kurš 4. ?
Cik ir dzirdēts, tad 2 nekad nav strādājuši Latvijā

     [+] [-]

, 2024-01-25 16:12, pirms 3 mēnešiem
2 gadi, vai kā iepriekš izskanējušais 1+1 līgums? Būtu ļoti nesmuki atkal nākamo treneri rausīt peč gada, kamēr dainim tika dots 101% uzticības kredīts pat pēc šausmīgās nāciju līgas.

  +5 [+] [-]

, 2024-01-25 16:13, pirms 3 mēnešiem
Ļašenko varēja nosaukt visus ekskluzīvi SC lietotājiem.

Mēs te ātri izšķirotu kas un kā.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-25 16:19, pirms 3 mēnešiem
spēlmanis rakstīja: Ļašenko varēja nosaukt visus ekskluzīvi SC lietotājiem.

Mēs te ātri izšķirotu kas un kā.
Spriežot pēc komentāriem pie pēdējiem rakstiem, labāk, lai lemj pats

     [+] [-]

, 2024-01-25 16:35, pirms 3 mēnešiem
Barca Nr.1 rakstīja: Nav ne Stipiča, ne Pertijas varianti,- ir labāki varianti
Tā bija ironija no manas puses, pieturoties pie principa, ka Ļašenko cenšās visu pēc iespējas lētāk. Ja bez ironijas, sarkasma un ar nopietnību - ja pārējie 3 varianti nav ar pieredzi "trenējis tikai amatierus, bērnus vai skaļš uzvārds bez pieredzes" - tas jau ir labāk par Daini. Ir grūti atrast treneri, kas vismaz cv ziņā būtu zem Daiņa un tiktu kaut cik nopietni izskatīts, kā izlases treneris. Ja vien tiešām Ļašenko nesāk spridzināt un nepiedāvā amatu kaut kādam Vācijas pagasta čempionāta pēdējās vietas spēlējošajam trenerim.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-25 16:44, pirms 3 mēnešiem
bando777 rakstīja: Kā tieši Dambrausks ir 'fizikas skolotājs'? Nevienam Igaunijas vai Lietuvas izlašu treneriem nav bijis tāds CV kā viņam. Viņam vispār pat tuvumā nebūtu jabūt Latvijas izlasei un tas, ka viņš vispār apsver opciju trenēt mūs, ir brīnums.

Es apbrīnoju to disbalansu starp sportacentra komentētāju viedokļiem un saprašanu par futbolu
Viņš protams pieredzes ziņā ir galvu pārāks par virslīgas esošajiem treneriem, bet leišiem un igauņiem ir bijuši neslikti treneri. Leišiem bija ungārs un man gribētos teikt, ka Ivanausks un Zelkevičs arī būtu augstāk liekami.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-25 17:10, pirms 3 mēnešiem
Edgars rakstīja: Viņš protams pieredzes ziņā ir galvu pārāks par virslīgas esošajiem treneriem, bet leišiem un igauņiem ir bijuši neslikti treneri. Leišiem bija ungārs un man gribētos teikt, ka Ivanausks un Zelkevičs arī būtu augstāk liekami.
Zelkevics un Ivanausks ir Starkov-veidīgi dinozauri, kas ārpus Lietuvas nav ne īsti tikuši, ne kaut ko izdarījuši.

Dambrausks ir pirmais treneris no Baltijas, kurš māk moderno futbolu un kurš ir augstā vērtē Eiropā

  +3 [+] [-]

, 2024-01-25 17:19, pirms 3 mēnešiem
"LFF prezidents nevēlējās nosaukt trenera amata kandidātus vārdus" - noslēpumainība vienmēr ir bijusi LFF izteiktākā īpašība. Vajadzētu izlasi pārsaukt par "Noslēpumainie vilki". Angliski arī skan labi - "Mysterious wolves".

  +2 [+] [-]

, 2024-01-25 17:36, pirms 3 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: 2 gadi, vai kā iepriekš izskanējušais 1+1 līgums? Būtu ļoti nesmuki atkal nākamo treneri rausīt peč gada, kamēr dainim tika dots 101% uzticības kredīts pat pēc šausmīgās nāciju līgas.
Kāpēc būtu jādara smuki? Līdzšinējā pieredze rāda, ka ir vēlme dabūt lētu variantu. Izteikumi pēc Daiņa atlaišanas liecina, ka Ļašenko būtu gatavs krēslā atgriezt Daini. Ideāls variants priekš Ļaškas - paklausīts vairākums, nosargāts prezidenta krēsls, iedots līgums 1+1 lētam ārzemniekam - strauju uzlabojumu nebūs, hello back Ser Daini

  +2 [+] [-]

, 2024-01-25 18:40, pirms 3 mēnešiem
Pandora rakstīja: "LFF prezidents nevēlējās nosaukt trenera amata kandidātus vārdus" - noslēpumainība vienmēr ir bijusi LFF izteiktākā īpašība. Vajadzētu izlasi pārsaukt par "Noslēpumainie vilki". Angliski arī skan labi - "Mysterious wolves".
Nosaucot vārdus publiski sākās spekulācijas, citi klubi/valstis iespējams ar uzzin par potenciālu mērķi, aģentiem iespējams cenu uzsist augša utt.

  +5 [+] [-]

, 2024-01-25 19:18, pirms 3 mēnešiem
Kāds no LFF decembrī bija piespēlējis daļu informācijas "Sport-Express"

https://www.sport-express.ru/footba...

  +4 [+] [-]

, 2024-01-25 19:25, pirms 3 mēnešiem
bando777 rakstīja: Zelkevics un Ivanausks ir Starkov-veidīgi dinozauri, kas ārpus Lietuvas nav ne īsti tikuši, ne kaut ko izdarījuši.
Ivanausks izcīnīja Skotijas kausu
https://sportacentrs.com/futbols/20...

     [+] [-]

, 2024-01-25 21:55, pirms 3 mēnešiem
Edgars rakstīja: Viņš protams pieredzes ziņā ir galvu pārāks par virslīgas esošajiem treneriem, bet leišiem un igauņiem ir bijuši neslikti treneri. Leišiem bija ungārs un man gribētos teikt, ka Ivanausks un Zelkevičs arī būtu augstāk liekami.
Kad bija ungārs Lietuvai? Lietuvai bija ļoti labs portugālis. Ar viņu vinnēja izbraukumā 3:0 Rumāniju, mājās 3:0 Austriju, bet nospēlēja neizšķirti laikam ar Farērām un demisionēja...Vecie bija labi, Žalgiris vinnēja medaļās PSRS, uzvarēja Universiādi, atlasē abas reizes Ukrainu un bija reitingā pirmajā piecdesmitniekā. Patreiz ar purvā un Valds Dambrausks atteica Lietuvas izlasei.

     [+] [-]

, 2024-01-25 22:01, pirms 3 mēnešiem
bando777 rakstīja: Zelkevics un Ivanausks ir Starkov-veidīgi dinozauri, kas ārpus Lietuvas nav ne īsti tikuši, ne kaut ko izdarījuši.

Dambrausks ir pirmais treneris no Baltijas, kurš māk moderno futbolu un kurš ir augstā vērtē Eiropā
Nu Zelkevičs ļoti labs treneris (bija), bet nu jau sen pensijā. Ivanausks nav gan dinozaurs, bet Dambrausks noteikti augstāk kotējas (manā skatījumā daudz). Ivanausks tikko bija Lietuvas izlases treneris, diez cik sekmīgi negāja.

     [+] [-]

, 2024-01-26 04:47, pirms 3 mēnešiem
Karelu Brukneru vajag piesaistīt. Un lai vai kurš nāks - nekādus latvijas asistents. Viņi ar savu depresīvo attieksmi kas ir pārprast nopietna attieksme sap1.sīs ārzemniekam darbu un garastāvokli.

     [+] [-]

, 2024-01-26 18:07, pirms 3 mēnešiem
Skanēs stulbi, odīs pēc naftalīna, bet... man ir tāda darba specifika pēdējo nedēļu, kad esmu brīvprātīgi spiestā kārtā spiests klausīties Latvijas radio 1.. ziniet - tur ir tik dziļa analīze par šo tēmu, ka jums jautājumu nebūtu. ir labi kandidāti un arī apjautāti plašs loks ar iesaistītajiem.. tiešām iesaku - vienkārši paklausaties LR1 ziņu bloku un raidījumus no plkst 10:00 - 16:00.. viss taps skaidrs.. skan ļoti pēc naftalīna, bet pats brīnos, cik kvalitatīvs saturs tur ir