Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Noiers: "Latvija guva sapņu vārtus. 7:1 pret Brazīliju bija drusku patīkamāk"

Agris Suveizda

Noiers: "Latvija guva sapņu vārtus. 7:1 pret Brazīliju bija drusku patīkamāk"
Manuels Noiers kapitulē pēc Alekseja Saveļjeva sitiena. Foto: imago images/Nordphoto/Scanpix

Četrkārtējā pasaules un trīskārtējā Eiropas čempione Vācija pēdējā pārbaudes spēlē pirms "Euro 2020" finālturnīra sagrāva Latvijas valstsvienību (7:1). Jau pēc nedēļas vācieši turnīru sāks pret pašreizējo pasaules čempioni Franciju.

Vācijas izlases galvenais Joahims Lēvs laukumā sūtīja praktiski labāko sastāvu un bija gandarīts par uzbrukumu un momentu realizāciju: "Bija daudz lietu, kuras darījām labi, un radījām daudz iespēju. Pirmajā puslaikā uzbrukām labā tempā, veicām labus ieskrējienus zonās un smagi presingojām. Otrajā puslaikā temps gan drusku kritās. Mūsu realizācija šoreiz bija labāka – tā ir tēma, kas iepriekšējos mēnešos ir daudz cilāta. Gribējām atrast veidus, kā uzlauzt viņu aizsardzību, kas bija diezgan zema. Šodien tas izdevās labāk nekā dažās citās spēlēs."

Latvijas vienīgos vārtus 75. minūtē ar izcilu sitienu no vidējas distances guva Aleksejs Saveļjevs, tobrīd panākot 1:6. Lēvs par ielaistajiem vārtiem bija pikts: "Tas bija lielisks un netverams sitiens, taču tādās epizodēs kopumā var aizsargāties labāk. Tādām lietām normāli nevajadzētu notikt, mums nevajadzētu ielaist pēc auta iemetieniem, jo īpaši, ka standartsituācijas nometnē uzsvērām īpaši. Šādās epizodēs nepievērst uzmanību, zaudēt koncentrēšanos – tieši šādas epizodes pretinieki centīsies izmantot finālturnīrā. Visu 90 minūšu garumā ir jākoncentrējas augstākajā līmenī – to noteikti varam uzlabot, jo šādas epizodes var izšķirt spēles."

Visvairāk ielaistie vārti noteikti sāpēja Vācijas izlases kapteinim un pamatvārtsargam Manuelam Noieram, kuram tā bija simtā spēle valstsvienībā: "Viņš iesita sapņu vārtus, taču mums tādās epizodēs ir jāsaglabā koncentrēšanās. Kopumā gan aizvadījām labu spēli – jā, pret vājāku pretinieku, taču tas bija ļoti svarīgi pārliecībai. Uzvara ar 7:1 pār Brazīliju gan bija nedaudz patīkamāka. Simtā spēle? Tas ir neticami. Vēlos pateikties visam treneru štābam, personālam un komandas biedriem. Man pirms finālturnīra ir liela pārliecība par komandu."

Vienus no vācu septiņiem vārtiem guva Tomass Millers: "Rezultāts šodien nebija svarīgākais, bet gan tas, kādu futbolu gribējām spēlēt un kā mēs spējām to izpildīt. Ja padomā, jau diezgan sen kā nebijām izcīnījuši pārliecinošu uzvaru. Tādēļ laukumā bija ļoti laba sajūta. Protams, zinām, ka Francija nav Latvija, tas ir skaidrs, bet šodien redzējām ļoti pārliecinošu spēli mūsu izpildījumā."

Vācija finālturnīrā spēlēs Nāves grupā, tiekoties ar pasaules čempioni Franciju, Eiropas čempioni Portugāli un arī Ungāriju.

Izmantotie resursi:
https://www.kicker.de/loews-kritikp...
https://www.kicker.de/mueller-haben...

     [+] [-]

, 2021-06-08 10:23, pirms 3 gadiem
🤣🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2021-06-08 12:41, pirms 3 gadiem
Kāpēc Millers neko par Krolli nepateica?

     [+] [-]

, 2021-06-08 14:19, pirms 3 gadiem
Rezultātam nebija jābūt 7:1. Max 4:0. T.s. "vilku" aiszardzība nenostrādāja vispār+Ozols lažoja vismaz 2 epizodēs.

     [+] [-]

, 2021-06-08 15:56, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Rezultātam nebija jābūt 7:1. Max 4:0. T.s. "vilku" aiszardzība nenostrādāja vispār+Ozols lažoja vismaz 2 epizodēs.
tur vilka uz 12, kāds "nebija jābūt 7"