Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Andora 1:0 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija - Andora 1:0 (spēle galā)
Valērijs Šabala
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlase PK 2018 atlases cikla ievadā cīnās ar Andoras izlasi. Traumas dēļ izlasei nevar palīdzēt Artjoms Rudņevs, bet pirmā puslaika izskaņā piespiedu maiņa arī Artim Lazdiņam, kamēr otrā puslaika sākumā rezultātu atklāja Valērija Šabalas gūtie vārti pēc pretinieku vārtsarga kļūdas izgājienā.

Vārti: Šabala 48`
Brīdinājumi Šabala, Laizāns, Torress - Klemente, Ruvio, Vieira, Martiness, Garsija
Latvija: Vaņins, Maksimenko, Gorkšs, Jagodinskis, Gabovs, Lazdiņš (Laizāns 45`), A. Višņakovs, Zjuzins (Karašausks 74`), J. Ikaunieks, D. Ikaunieks (Torress 63`), Šabala
Andora: Pols, Martiness, Valess, Lima, Vieira, Riera (Rebess 30`), Klemente (Pujols 78`), Alaess (Moreira 84`), Garsija, Jovera, Ruvio
Galvenais tiesnesis: Kleitons Pizāni (Malta)

Spēles statistika

LatvijaKategorijaAndora
8sitieni8
4sitieni rāmī4
2stūra sitieni1
50%bumbas kontrole50%
81%piespēļu precizitāte61%
21noteikumu pārkāpumi26

2. puslaiks

Spēle beigusies. Un atkal jāsaka - labi, ka beigusies. Trīs punkti izcīnīti, kas laikam pats galvenais, taču cikla turpinājumā, kad ierindā (cerams) atgriezīsies vairāki līderi, izlasei būs daudz, ko pierādīt saviem līdzjutējiem.

90+4` Lima izkārto sev sitienu no soda laukuma robežas un spēcīgi trāpa stūrī. Vaņins, par laimi, glābj, taču ne uz brīdi nevar noliegt, ka Andora neizšķirtam daudz tuvāk nekā Latvija otrajam vārtu guvumam.

90` Stūra sitiens pie Latvijas vārtiem. Atkal jāsaka - mums paveicās. Augumā raženais Lima tiek pie sitiena ar galvu no soda laukuma vidus, taču nedaudz pāri.

88` Garsija bez ceremonijām no aizmugures notriec Višņakovu, saņem pelnītu brīdinājumu.

86` Jagodinskis gūst nelielu sasitumu un uz brīdi atstāj laukumu, taču uzreiz var atgriezties atpakaļ.

83` Karaušausks pie pretinieku soda laukuma pārkāpj noteikumus un dusmīgi protestē. Klāt pieskrien cits Andoras aizsargs, un Karaušausks pēc viegla pieskāriena krīt. No brīdinājumiem šajā situācijā izvairās visi.

81` Centrējums Jāņa Ikaunieka virzienā, kurš ir labā sitiena pozīcijā, taču līdz pārāk augstu lidojošajai bumbai neaizsniedzas.

74` Zjuzina vietā laukumā nāk uzbrucējs Karašausks.

71` Torress saņem brīdinājumu par pārkāpumu gaisa divcīņā. Andorietim Valesam vismaz minūti tiek sniegta medicīniskā palīdzība, bet viņš var turpināt spēli.

70` Bumbu vairāk kontrolē Latvija, taču kļūdas piespēlēs ir pārāk biežas un rupjas. Andora tikmēr tiek vēl pie centrējuma mūsu soda laukumā, arī šoreiz tieši Vaņina rokās.

66` Vaņinam vēl viens atvairīts sitiens. Klemente atkal nesita spēcīgi, bet no tuvas distances un salīdzinoši brīvas pozīcijas.

63` Otro reizi Latvijas izlases spēlē piedalās Kristians Torress, nesen pilsonību ieguvušais argentīnietis, kurš nomaina neizteiksmīgu maču aizvadījušo Dāvi Ikaunieku.

59` Spēle turpinās iepriekšējā, haotiskajā gaitā, kurā pie spēcīga sitiena no metriem 25 tiek Klemente. Viņš trāpīja tieši vārtu stūrī, taču sitiena distance tomēr bija pietiekami liela, lai Vaņins paspētu noreaģēt un bumbu tvert.

53` Zjuzins laukuma vidū asi pārkāpj noteikumus un dusmas par tiesneša svilpi izgāž par nākamo tuvāko pretinieku, iesaistoties asumos. Par spīti andoriešu protestiem, brīdinājumu saņem tikai viņu spēlētājs Martiness.

48`ŠABALA atklāj rezultātu!!! Praktiski nevainīgā situācijā Andoras vārtsargs kļūdās, izejot no vārtiem. Šabala to paspēja pamanīt un ar galvu no soda laukuma malas raidīja bumbu vārtos. Šabala izlases sastāvā izcēlies ar vārtu guvumu pēc 5 maču pārtraukuma un, lai arī šie vārti par visu laiku skaistākajiem atzīti netiks, svarīgākais, ka Latvija 1:0 vadībā.

46` Ar cerībām, ka par pirmo puslaiku vairs atgādināts netiks, sagaidām otrā puslaika sākumu.

Statistika pēc pirmā puslaika

LatvijaKategorijaAndora
5sitieni3
2sitieni rāmī1
2stūra sitieni0
56%bumbas kontrole44%
82%piespēļu precizitāte58%
11noteikumu pārkāpumi10

1. puslaiks

Pirmais puslaiks beidzies. Un vispār labi, ka tā.

45+1` Laizāns uzreiz saņem brīdinājumu par asu pārkāpumu un izceļas plašāki asumi, kurus tiesnesis aptur tikai pēc laba brītiņa.

45` Pirmā puslaika labākā vārtu gūšanas iespēja, diemžēl Andorai. Soda laukuma vidū nepiedodami brīvs palicis Klemente, kurš no tuvas distances sit ar galvu un trāpa pa vārtu pārliktni. Teiksim kā ir, paveicās. Taču nepaveicās Artim Lazdiņam, kuru traumas dēļ nākas nomainīt jau tagad. Laukumā dodas Oļegs Laizāns.

41` Laikraksta "Dienas" žurnālists Iļja Poļakovs "Tviterī" norāda, ka šis ir "totāli ačgārns futbols". Grūti nepiekrist, un šajā ačgārnajā futbolā Andora uz mūsu izlases fona izskatās pilnībā konkurētspējīga.

38` Pirmais sitiens arī pa Latvijas vārtiem, taču Vaņins to tver bez jebkādām problēmām.

33` Beidzot spriedze Andoras soda laukumā! Andorieši izlaiž savā soda laukumā vienkāršu centrējumu, un Dāvis Ikaunieks paliek viens pie tālā staba, taču sitiens ar galvu neizdodas.

30` Traumas dēļ Andorai jānomaina Riera. Latvijas nometnē gan arī labu ziņu maz - 30 minūtes pagājušas, pretinieku vārtsargs ar sitieniem netraucēts.

26` Un tūlīt pēc tam Jānis Ikaunieks praktiski tādā pašā situācijā, 80 metrus no saviem vārtiem nevajadzīgi aiz krekla nogāž pretinieku. Viņu gan pažēlo un brīdinājumu nepiešķir, kamēr nākamajā uzbrukumā rupji nogāzts jau Šabala un Andorai trešais brīdinājums.

24` Satraukties par Rudņeva prombūtni vai mūsu uzbrucēju skaitu pagaidām nav īpaša pamata - bumba līdz Latvijas uzbrukuma līnijai pagaidāmi nemaz nav nonākusi. Valērijs Šabala spēlē gan cenšas iesaistīties, taču pārcenšas un saņem brīdinājumu par rupju aizsarga ""nopļaušanu,

18` Skaidrs, ka Andoras stadiona zālājs ne tuvu nav ideāls. Latvijas pussargiem grūti izmantot savu tehniku, kamēr fiziskajās divcīņās mājinieki nepiekāpjas un visai bieži uzvar, noturot līdzsvarā ne tikai rezultātu, bet arī spēles gaitu.

13` Andoras līdzjutējiem garām nepaslīd fakts, ka jau 4-5 tiesneša lēmumi pēc kārtas bijuši par labu Latvijai, arī divās strīdīgās situācijās, un seko pamatīga ūjināšana.

10` Minūti Latvijas izlase spiesta pavadīt savā laukuma pusē. Andora arī nespēj veikt vairāk nekā trīs precīzas piespēles pēc kārtas, un bumbu beidzot izdodas atņemt. Andora tikmēr nopelna arī otro brīdinājumu - Ruvio jau pēc svilpes aizsita bumbu prom, apturot Latvijas potenciālo uzbrukumu.

8` Pagaidām haotisks futbols abu komandu izpildījumā. Latvijai bija viens puslīdz bīstams moments bez sitiena, taču pieturēt bumbu un veidot saspēli pagaidām neizdodas.

5` Andorietis Klemente rupji iebrauc kājās mūsu aizsargam Maksimenko un jau pašā spēles sākumā saņem neapšaubāmu dzelteno kartīti.

3` Spēles sākumam par vainu bija Andoras spēlētāja formas tērps, jo protokolā 20. numurs nemaz nebija atzīmēts. Tā gan nav vienīgā problēma Andoras stadionā, kurā pagaidām nedarbojas galvenais tablo, rādot nepareizu laiku.

1` Spēles sākums nesaprotamu iemeslu dēļ aizkavējās, galvenais tiesnesis apspriedās ar tehniskajiem darbiniekiem, kamēr futbolisti gaidīja. Beidzot gan spēle varēja sākties!

Pirms spēles

Marians Pahars, salīdzinājumā ar pārbaudes spēli pret Luksemburgu, sākumsastāvā ieviesis divas izmaiņas. Aizsardzības centrā Vitālijs Jagodinskis aizvietos Igoru Tarasovu, taču daudz negaidītākas pārmaiņas pieredzētas uzbrucēja pozīcijā. Latvijas vienīgais Bundeslīgas pārstāvis Artjoms Rudņevs traumas dēļ nemaz nav iekļauts pieteikumā, kamēr sākumsastāvā dosies Jānis Ikaunieks. Līdz ar to šī būs pirmā reize, kad Latvijas izlases sākumsastāvā būs brāļi Ikaunieki – gan Jānis, gan Dāvis, kurš izcēlās ar vārtu guvumu pagājušajā mačā.

Latvijas izlase oficiālās kvalifikācijas spēlēs reti ir favorītes lomā, bet šoreiz mājiniece Andora ir izteikta pastarīte. Totalizators "11.lv" Latvijas uzvaras iespēju novērtējis ar koeficientu 1.40. Salīdzinājumam - šāda iespēja novērtēta apmēram tāpat kā Eiropas vicečempiones Francijas trīs punkti šovakar izbraukumā pret Baltkrieviju.

Latvijas pusē arī vēsturiskais aspekts - Andora ir vienīgā izlase, ar kuru Latvija spēlējusi vairāk nekā vienu reizi un vienmēr uzvarējusi. Latvija turklāt šobrīd var lepoties ar piecu nezaudētu spēļu sēriju, kurā ielaidusi tikai divus vārtus, tiesa, pēdējā uzvara pār Luksemburgu nenāca viegli, un Latvijas izlase, spēlējot Rīgā, bija spiesta piedzīvot daudzus bīstamus Luksemburgas uzbrukumus.

Šovakar Andorā ir salīdzinoši karsts laiks. Termometra stabiņš pagaidām apstājies pie 31 grāda atzīmes un ir visai sutīgs, taču paredzams, ka, vakaram iestājoties, paliks krietni vēsāks. Latvijas izlase šovakar spēlēs Eiropas mazākajā nacionālo izlašu stadionā, taču no Latvijas pārāk liels fanu pulks nav gaidāms. Aptuvenās aplēses liecina, ka spēli varētu apmeklēt 70-100 Latvijas atbalstītāju, ieskaitot LFF delegāciju.

Latvijas un Andoras pēdējās piecas spēles

DatumsLatvijaDatumsAndora
02.09.20163:1 pret Luksemburgu01.06.20160:2 pret Igauniju
04.06.20160:0 pret Igauniju26.05.20160:0 pret Azerbaidžānu
01.06.20162:1 pret Lietuvu28.03.20160:1 pret Moldovu
29.03.20165:0 pret Gibraltāru12.11.20150:1 pret Seintkitsu un Nevitsu
25.03.20160:0 pret Slovākiju13.10.20150:2 pret Velsu

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeit - Latvija PK cikla ievadā bez tiesībām neiegūt...

Savukārt par Andoras izlasi vairāk uzzināt iespējams šeit - Andora: 54 zaudējumi pēc kārtas, 26 reizes...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 474 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 20:58, pirms 8 gadiem
Par Latvijas izlases uzvaru pār Andoras izlasi ar vismaz divu, vai pat trīs vārtu pārsvaru !

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:01, pirms 8 gadiem
1-0 Ikaunieks pēc Ikaunieka piespēles iesitīs

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 21:01, pirms 8 gadiem
o, Valdim ausis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:04, pirms 8 gadiem
Tikai pozitīvs rezultāts būs apmierinošs. Aiziet, par uzvaru.

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:04, pirms 8 gadiem
3:1 LV

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:05, pirms 8 gadiem
Ljoti svariigi kvalifikaaciju saakt ar paarliecinosu uzvaru

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:10, pirms 8 gadiem
Ir ieprieks musu izlase spelejusi divi brali vienlaicigi uz laukuma ? Visnakovi vai kadi citi ?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 21:13, pirms 8 gadiem
Seinkistu un Nevistu? Kur tādi atrodas? Laikam uz mēness!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 21:16, pirms 8 gadiem
Overtaimā Puče ar Valteru saderēja uz Rudņevu, šis tagad nespēlēs! Ko nu?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 21:23, pirms 8 gadiem
mums tas jāizdara

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:26, pirms 8 gadiem
Sāniņš rakstīja: Seinkistu un Nevistu? Kur tādi atrodas? Laikam uz mēness!
https://lv.wikipedia.org/wiki/Sentk...

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:28, pirms 8 gadiem
Sāniņš rakstīja: Seinkistu un Nevistu? Kur tādi atrodas? Laikam uz mēness!
Jāmāk atšķirt
Sentkitsu un Nevisu
Sentlūciju
Sentvisentu un Grenedīnas

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:30, pirms 8 gadiem
Kur var redzēt tiešraidi, ja es atrodos ārzemēs?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 21:35, pirms 8 gadiem
Robis87 rakstīja: Kur var redzēt tiešraidi, ja es atrodos ārzemēs?
livetv.ru vai wiptv.tk ltv7

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 21:36, pirms 8 gadiem
Sarauj, Latvija! Galvenais, lai ir uzvara, bet gribētos pēc iespējas pārliecinošāku un bez ielaistiem vārtiem

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:39, pirms 8 gadiem
FUTBOLA VAKARS!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 21:41, pirms 8 gadiem
Nu, pagaidi tikai!)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:43, pirms 8 gadiem
kur var online redzet?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 21:44, pirms 8 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Krieveļi dzied Latvijas himnu, pirmo reizi kautko tādu redzu. Ļoti labs iestudējums. Noteikti pasūtījums no augšas!
Kur tu tur krievus redzi? Izteikts krievs ir tikai Gabovs, pārejie +/- latviskoti

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 21:45, pirms 8 gadiem
Spēlei gatavojās, himnu, kā trešajā klasē pantiņu no galvas mācījās!

Laikam jau vienmēr būs slikti, dzied, nedzied,Bufona cienīgu sniegumu arī muļkīgi gaidīt, bet nu izskatījās, kā 3.klase, kad mutere likusi iemācīties

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:48, pirms 8 gadiem
Skaisti fanus dzirdēt.

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:49, pirms 8 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Kur tu tur krievus redzi? Izteikts krievs ir tikai Gabovs, pārejie +/- latviskoti
Tieši tā, īsti krievi dzīvo krievijā! Un ir arī daudz krievi kas ciena Latviju un nesaprot kā var vispār nezināt valsts valodu!

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:49, pirms 8 gadiem
Dāvis pēc M. Laudrupa izskatās nedaudz.

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:50, pirms 8 gadiem
toļiks ar savu nokia tur filmē un pārraida,vai?!

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:50, pirms 8 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Krieveļi dzied Latvijas himnu, pirmo reizi kautko tādu redzu. Ļoti labs iestudējums. Noteikti pasūtījums no augšas!
Sveiks, mudak! Par Latvijas uzvaru!

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:52, pirms 8 gadiem
Ir kads online portals kur no uk var redzet speli?iepriekss paldies.

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:59, pirms 8 gadiem
Tiesā mums par labu it kā mēs būtu PČ : )

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 22:00, pirms 8 gadiem
Pasaules klases futbols izcilā stadionā. Tādu cirku nevar redzēt un dzirdēt pat Krievijas ārlietu ministrijas preses konferencēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 22:03, pirms 8 gadiem
Droši vien 89. minūtē būs 0:0 un mēs vēl tad spēlēsim no aizsardzības, turot neizšķirtu.

     [+] [-]

, 2016-09-06 22:04, pirms 8 gadiem
Latvija vadībā ar 4 pārkāpumiem pret diviem.

     [+] [-]

, 2016-09-06 22:05, pirms 8 gadiem
Sākam strēgt!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 474 komentāri