Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Trešo reizi pēc kārtas spēlēsim pret komandu ar jaunu galveno treneri"

Agris Suveizda

Pahars: "Trešo reizi pēc kārtas spēlēsim pret komandu ar jaunu galveno treneri"
Marians Pahars
Foto: Nora Krevneva, f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pirms trešdien gaidāmās pārbaudes spēles Maķedonijā sniedza pirmo preses konferenci 2014. gadā. Par tās būtiskāko atklājumu gan kļuva Pahara progress latviešu valodā – pietiekami garo ievadrunu iepriekš nedaudz kautrīgais Pahars veica raitā latviešu valodā, uz žurnālistu jautājumiem gan atbildot pamīšus latviski un krieviski.

"Vispirms gribu visus apsveikt ar jaunu futbola gadu. Pirmā spēle pret Maķedoniju. Cerams, ka parādīsim labu un baudāmu sniegumu un iegūsim pozitīvu rezultātu," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars. "Zinām, ka spēle nebūs viegla, jo Maķedonija ir ļoti stipra komanda ar laba līmeņa spēlētājiem. Maķedonijai, kā jau visām bijušās Dienvidslāvijas valstīm, ir ļoti ātri un tehniski futbolisti ar lielu uzbrukuma potenciālu."

"Analizējām pēdējās Maķedonijas spēles un zinām detaļas, taču tagad tai ir jauns galvenais treneris. Tā nu sanācis, ka jau trešo maču pēc kārtas mums pretī būs komanda ar jaunu treneri (smejas). Vispirms bija Lietuva, pēc tam Īrija, tagad Maķedonija. Tāpēc futbolisti ļoti vēlēsies sevi parādīt un darbosies ar maksimālu pašatdevi. Lieliski to zinu, jo pats nesen izlasē biju šādā situācijā," Pahars turpināja.

Germana Māliņa palikšanu ārpus kandidātu saraksta Pahars skaidroja ar to, ka uz tik īsu nometni nav vērts saukt vairāk par diviem vārtsargiem. Tikmēr vieta kandidātos atradās centra pussargam Artim Lazdiņam, kurš joprojām turpina meklēt klubu un šonedēļ devās pārbaudē uz Glāzgovu. "Lazdiņa situācija ir nedaudz nesaprotama un viņš varbūt ir maz trenējies, tomēr izsaucu viņu trīs iemeslu dēļ.

Pirmkārt, viņš pats ļoti vēlas spēlēt izlasē. Otrkārt, mums viņš ir jāatbalsta un šādi varbūt izdosies pacelt viņa pārliecību, kas savukārt varbūt var palīdzēt atrast jaunu komandu. Un, treškārt, mums savainojumu dēļ laikam atkal nāksies mainīt izkārtojumu, tāpēc ir nepieciešami labi centra pussargi, kuru Cauņas traumas dēļ mums nav daudz," skaidroja Pahars. "Lai arī esmu lielākas stabilitātes piekritējs, traumu dēļ gandrīz katru spēli nākas mainīt shēmu. Taču savainojumu dēļ iespēja sevi pierādīt parādīsies citiem."

Pasaules kausa atlases ciklā Maķedonija desmit spēlēs izcīnīja septiņus punktus, taču ar to nebija gana, lai izglābtos no pēdējās vietas grupā (Beļģija, Horvātija, Serbija, Skotija, Velsa). Septembrī no izlases aizgāja galvenais treneris Čedomirs Janevskis, kurš piekrita piedāvājumam no Beļģijas kluba "Mons". Atlikušās spēles Maķedonija aizvadīja pagaidu galvenā trenera Zorana Strateva vadībā, bet novembra beigās izlasi pārņēma Boško Gjurovskis. Pēc neveiksmīgā cikla beigām par aiziešanu no valstsvienības paziņoja tās līderis Gorans Pandevs, kurš spēlē Itālijas klubā "Napoli".

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 17:23, pirms 10 gadiem
Patīkami lasīt par latviešu valodu.
Tā turpināt!