Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" par nespēlēšanu pret "Juventus" tehniskais zaudējums un atņemts punkts

Agris Suveizda

"Napoli" par nespēlēšanu pret "Juventus" tehniskais zaudējums un atņemts punkts
Turīnas "Juventus" veterāns Džanluidži Bufons. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas futbola klubam "Napoli" piespriests tehniskais zaudējums un atņemts viens punkts par neierašanos uz A sērijas izbraukuma spēli pret Turīnas "Juventus", kas bija paredzēta 4. oktobrī.

"Napoli" pirms Itālijas grandu kaujas tika atklātas pozitīvas analīzes gan spēlētājiem Pjotram Zeliņskim un Eljifam Elmasam, gan arī vairākiem personāla pārstāvjiem. Klubs uz Turīnu nemaz neizlidoja, jo reģionālais veselības dienests rekomendēja doties izolācijā un aizliedza pamest reģionu, savukārt "Juventus", zinādama, ka spēle nenotiks, tik un tā ieradās stadionā un gaidīja pēc reglamenta nepieciešamo laiku, lai varētu pretendēt uz tehnisko uzvaru.

Disciplinārā komisija lēmusi, ka A sērijas reglaments un sanitārais protokols neparedz spēles pārcelšanu divu trūkstošu spēlētāju dēļ, turklāt klubs transportu un viesnīcu bija atcēlis vēl pirms tam, kad reģionālā veselības dienesta aizliegums pamest reģionu kļuva oficiāls. Tādējādi "Napoli" saņēma gan tehnisko zaudējumu par spēles neaizvadīšanu, gan viena punkta sodu par neierašanos uz spēli.

"Napoli" sezonu sāka ar uzvarām pār "Parma" (2:0 viesos) un "Genoa" (6:0 mājās), taču pēc šā lēmuma kluba rēķinā ir vairs tikai pieci punkti. Savukārt "Juventus" trīs kārtās ieguvis septiņus punktus – vēl arī uzvara pār "Sampdoria" (3:0 mājās) un neizšķirts pret "Roma" (2:2 viesos). "Juventus" šodien paziņoja, ka pēc Krištianu Ronaldu pozitīvas Covid-19 analīzes atklātas arī amerikānim Vestonam Makennijam.

Nākamo spēli abi klubi aizvadīs sestdien – "Napoli" uzņems Bergamo "Atalanta", bet "Juventus" viesosies pie "Crotone".

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/160...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 21:09, pirms 4 gadiem
Ir tikai pirmā apļa pats sākums, skaidrs, ka covid nekur nepazudīs un būs vēl līdzīgas situācijas. ADL jau izteicās, ka šis ir tikai pirmās instances lēmums un tiks pārsūdzēts.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 22:52, pirms 4 gadiem
It kā liekas, ka varēja jau pie šī pirmā precedenta pieņemt maigāku lēmumu, taču citas komandas līdzīgā situācijā ievēroja līgas un visu klubu apstiprināto protokolu, bet Napoli ne, tāpēc lēmums adekvāts. ADL vienmēr ir bijis kašķa meklētājs, izlecējs un devīgs, bet ne pārāk tālredzīgs kluba prezidents. Skaidrs, ka leksies un izrunāsies arī par šo lēmumu.
kasagrande rakstīja: Ir tikai pirmā apļa pats sākums, skaidrs, ka covid nekur nepazudīs un būs vēl līdzīgas situācijas. ADL jau izteicās, ka šis ir tikai pirmās instances lēmums un tiks pārsūdzēts.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-15 13:44, pirms 4 gadiem
timoty rakstīja: It kā liekas, ka varēja jau pie šī pirmā precedenta pieņemt maigāku lēmumu, taču citas komandas līdzīgā situācijā ievēroja līgas un visu klubu apstiprināto protokolu, bet Napoli ne, tāpēc lēmums adekvāts. ADL vienmēr ir bijis kašķa meklētājs, izlecējs un devīgs, bet ne pārāk tālredzīgs kluba prezidents. Skaidrs, ka leksies un izrunāsies arī par šo lēmumu.
Šis ir jautājums par konsekvenci un autoritāti.
Ja līgas reglaments paredz ierasties uz spēli, bet reģionālais veselības dienests to neļauj, tad
1. Kuras struktūras lēmumam Napoli īsti būtu jāpakļaujas,
2. Jānovērš iespējas rasties situācijai, kurā 2 struktūras dod pretrunīgus norādījumus.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-15 21:35, pirms 4 gadiem
march_2k rakstīja: 2. Jānovērš iespējas rasties situācijai, kurā 2 struktūras dod pretrunīgus norādījumus.
Precīzi, šāda situācija vispār nedrīkstēja rasties. Napoli faktiski nebija iespēju nepārkāpt noteikumus - vai nu vieni vai otri noteikti būtu pārkāpti. Nebūs brīnums, ja līdzīgā situācijā nonāks arī Itājijas turīgās daļas klubi no, piemēram, no Turīnas, redzēs, ko tad Agnelli teiks.

     [+] [-]

, 2020-10-16 12:22, pirms 4 gadiem
hehe, kā no Tevis tomēr "spiežas ārā" anti-Juve "Nebūs brīnums" utt - brīnumu vispār pasaulē netrūkst bet attiecībā uz Napoli gadījumu - cik saprotu, tad izšķirošā info šāda lēmuma pieņemšanā komisijai bija tas, ka veselības dienesta rikojums nedoties uz spēli radās tikai spēles dienā, kad Napoli sen jau bija paši nolēmuši nedoties uz Turīnu (lidojums un viesnīcu rezervācija bija jau atteikta). Līdz svētdienai tā bija tikai veselības dienesta rekomendācija. Kāpēc klubs pats izlēma neievērot līgas protokolu un kāpēc svētdien pēkšņi parādījās "aizlieguma vēstule", pajautājiet ADL
kasagrande rakstīja: Precīzi, šāda situācija vispār nedrīkstēja rasties. Napoli faktiski nebija iespēju nepārkāpt noteikumus - vai nu vieni vai otri noteikti būtu pārkāpti. Nebūs brīnums, ja līdzīgā situācijā nonāks arī Itājijas turīgās daļas klubi no, piemēram, no Turīnas, redzēs, ko tad Agnelli teiks.

     [+] [-]

, 2020-10-16 14:43, pirms 4 gadiem
timoty rakstīja: hehe, kā no Tevis tomēr "spiežas ārā" anti-Juve
Traks vai?! Esmu Pirlo liels fans, tāpat arī vairāku citu Juves spīdekļu liels cienītājs. Vienīgi gribās citu A Sērijas čempionu.

     [+] [-]

, 2020-10-17 11:41, pirms 4 gadiem
Bet šitie divi Tevis rakstītie teikumi ir pretrunā
Mani gan esošais čempions ļoti apmierina!
kasagrande rakstīja: Traks vai?! Esmu Pirlo liels fans, tāpat arī vairāku citu Juves spīdekļu liels cienītājs. Vienīgi gribās citu A Sērijas čempionu.