Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Mihelsons: "Latvijas futbolā esam pozitīvu pārmaiņu priekšvakarā"

Emils Ozerinskis

Eiropas čempionāta laikā katrā spēļu dienā pirms vakara spēles "Lidl Arēnas" ekspertu studijā ar Anatoliju Kreipānu kāds no viesiem aprunāsies par savām simpātijām EURO 2024 finālturnīrā un izteiks savas prognozes. Turnīra otrajā dienā sarunā ar Kreipānu piedalījās Ģirts Mihelsons, kurš par potenciālajiem pārsteigumu autoriem iezīmēja Ukrainas futbolistus. Vēro ekspertu studiju katru spēļu vakaru kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Atbildot uz Anatolija jautājumu, vai pirms 20 gadiem notikušais EURO 2004 ietekmēja Futbola skolas "Metta" uzveidošanu un kad nākamreiz redzēsim Latviju uz Eiropas futbola lielākās skatuves, viens no zaļibalto tēviem Ģirts Mihelsons atbildēja: "Viennozīmīgi. Ne tik bieži ar Andri [Rihertu] esam minējuši, ka 2004. gads bija ļoti iedvesmojošs. Pēc šī turnīra nekavējoties uzdevām jautājumu - kad varētu būt nākamā reize, kad Latvija varētu iekļūt? Sākot analizēt, kas seko šiem spēlētājiem, ka mums ir steidzami jārīkojas. Skaidrs, ka zināšanas un pieredze tajā laikā mums nebija lielākā. Pašiem kā pusaudžiem dodoties uz ārzemju turnīriem, redzējām, ka futbols tiek organizēts daudz augstākā un sakārtotākā līmenī nekā tas notiek pie mums. Redzējām, kā tiek strādāts uz masveidību. Padomju savienības laikā uz eliti vērstā sistēma pie mums bija sabrukusi. Bija jāatrod ceļš, kā futbolu sāksim būvēt no jauna. Priekš manis šī ilgā gaidīšana nav pārsteigums - tā ir likumsakarība. Ceram, ka ne tikai ar mūsu darbību, ir izdevies Latvijas futbolu lēnām atdzīvināt. Skatāmies uz jaunajiem puišiem un meitenēm, manuprāt, esam pozitīvu pārmaiņu priekšvakarā."

Mihelsons atzīmēja savu favorītu izlašu futbolā: "Tēva ietekmē spilgtā atmiņā palicis 1986. gads ar Maradonu Argentīnas izlases priekšgalā. Tobrīd biju piecgadnieks. Eiropā vienmēr fanojām par Itāliju. Tā ir viena no manām mīļākajām izlasēm. Biju ļoti sajūsmināts 2006. gadā, kad pats apzināti redzēju, kā itāļi uzvar. Paticis itāļiem sekot līdzi. Ne velti "Metta" savā laikā izveidoja sadarbību ar AC "Milan" kluba "Milan Junior Camp". Tā ir sakritis, ka Raimonds Krollis ir Itālijā - arī Dario Šits. Savulaik Dmitrijs Zelenkovs uz "Empioli" pārcēlās. Tādēļ mums tā saikne ar Itāliju ir bijusi."

"Itāļi šobrīd ir izsalkuši - viņi nepiedalījās pasaules čempionātā. Degsme no itāļiem ir diezgan liela. Visi no viņiem gaida rezultātu. Pret albāņiem spēle nebūs viegla, bet, ja viņi ar to netiks galā, tad tālāk problēmas būs ļoti lielas," pirms Itālijas izlases dueļa ar albāņiem teica Mihelsons.

Komentējot iespējamos šī EURO 2024 lielāko pārsteigumu autorus, Mihelsons vērsa uzmanību uz ukraiņiem: "Ik pa laikam kaut kur parādās Ukrainas izlases vārds. Tur ir ļoti spēcīgi spēlētāji, kuri spēlē labos klubos un ir novērtēti par lielām naudas summām. Lieliski spēlē Andrijs Luņins (Madrides "Real" pamatvārtsargs). Ņemot vērā arī politisko motivāciju viņiem sevi pierādīt, varētu būt tā, ka sagaidām kādu pārsteigumu no šīs izlases."

Vēro sarunas ar Kreipānu no "Lidl Arēnas" kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com. Svētdienas vakarā ekspertu studija būs vērojama pēc Virslīgas lielā Rīgas derbija - pulksten 22:00.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

  +7 [+] [-]

, 2024-06-16 08:05, pirms nedēļas
Jau kuro reizi esam pozitīvo pārmaiņu priekšā,bet ar to jau arī viss beidzās,pārmaiņas nenotiek!!!

  +8 [+] [-]

, 2024-06-16 08:59, pirms nedēļas
Pozitīvās
pārmaiņas tik tālu, ka pat smaku vēl nejūt.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 09:14, pirms nedēļas
Pozitīvā pārmaiņa - naturalizēts brazīlis, kotdivuārietis, alžīrs, uzbeks un beidzot atkal paņemsim Baltijas kausu un parādīsim ka ne visos rādītājos esam pēdējā vieta Baltijā

  +2 [+] [-]

, 2024-06-16 10:44, pirms nedēļas
Njā, kaut kā ne pārāk vedas ar talantiem, lai varētu izveidot komandu, līdzīgu 2004.gadam...

  +5 [+] [-]

, 2024-06-16 10:46, pirms nedēļas
Aizej, Ģirt, atkārto, kādam ir jābut gaisa spiedienam bumbā un kāds vārtu platums! Tās pozitīvās pārmaiņas būs tādas, ka metta beidzot nefinišēs priekšpēdējā vietā?
P.S. Vai kreipāns arī šajā studijā visu laiku klepos, kā to darīja Eiropas čempiknāta tiešajā ēterā?

  +2 [+] [-]

, 2024-06-16 11:00, pirms nedēļas
Lieliski spēlē Andrijs Luņins (Madrides "Real" pamatvārtsargs)

Dīvaini.Lai arī es ārzemju futbolam sekoju epizodiski.manuprāt Luņins Real skaitās kā otrais vārtsargs un čempionlīgā spēlēja tik tāpēc,ka pamatvārtsargs bija traumēts.Tas ,ka viņš spēlēja lieliski,tā gan ir taisnība.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-16 11:58, pirms nedēļas
Ir tikai trīs iespējas.

1. Daudziem futbolistiem ir jābrauc uz ārzemju sistēmām, jo šeit sagatavot var tikai futbola pamatus.

2. Var veidot lielo klubu sistēmas ar plašu sadarbību ar ārzemju klubiem!

3. Jātaisa Baltijas jauniešu līgas, lai paplašinātu konkurenci, jo pašreiz ne futbolists no Latvijas ko nozīmē, ne futbolists ir audzis nopietnā konkurencē.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 12:25, pirms nedēļas
datmons rakstīja: Ir tikai trīs iespējas.

1. Daudziem futbolistiem ir jābrauc uz ārzemju sistēmām, jo šeit sagatavot var tikai futbola pamatus.

2. Var veidot lielo klubu sistēmas ar plašu sadarbību ar ārzemju klubiem!

3. Jātaisa Baltijas jauniešu līgas, lai paplašinātu konkurenci, jo pašreiz ne futbolists no Latvijas ko nozīmē, ne futbolists ir audzis nopietnā konkurencē.
Uzskatu, ka Lucavsalā Nacionālā stadiona būvēshana ir pamats jaunieshu futbola attīstībai. Futbols vienmēr ir jāspēlē futbola stadionā, nevis futbola laukumā vai futbola pljavā.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-16 12:43, pirms nedēļas
Kaut kā nemanāmi ir tie trīs pieminēti Itāliju sasniegušie...
😎

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 13:01, pirms nedēļas
Kāpēc Darko Lemajichs ir ljoti labs vārtu guvējs no Serbijs futbola mums Latvijas virslīgā? Jo viñsh grib spēlēt futbolu jaunajā Lucavsalā Nacionālajā futbola stadionā. Nevis kaut kur Rīgas pljavā kaut kur citur pazhobelē, kur var paspārdīt vienkārshi bumbu.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-16 14:27, pirms nedēļas
Pārmaiņas bez naudas nav nekas pozitīvs.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-16 15:31, pirms nedēļas
tas, ka Krollis tika pie līguma Itālijā ir labi, bet viņš nav A sērijas līmeņa spēlētājs. pārējie džeki, ko Ģirts nosauca, arī nav pat B sērijas līmeņa spēlētāji, lai gan tur agrāk vai tagad kotējas. aizmirsām par Ontužānu, kurš tagad kaut kādā amatieru līgā spēlē, lai gan žurnālisti tā uzpūta sensāciju no viņa, ka redz džeks, kurš spēj apstrādāt bumbu un apvest kādu individuāli, ir baigais talants? parasts džeks, kuram bija iespēja trenēties Minhenē, jo ir turīgi vecāki, kas spēja apmaksāt treniņus

jebkurā gadījumā Metta noteikti ir labs atspēriena punkts tālākai karjeras izaugsmei, lai gan ir jautājumi par leģionāriem lielajā komandā...

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 16:08, pirms nedēļas
Riherts domā vai nē Latvijas izlasi trenēt nākotnē?

  +2 [+] [-]

, 2024-06-16 16:43, pirms nedēļas
Gobseks rakstīja: Pozitīvās
pārmaiņas tik tālu, ka pat smaku vēl nejūt.
smird jau gan!34 gadi jau pūst tas pasākums.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 16:51, pirms nedēļas
sinogli rakstīja: Jau kuro reizi esam pozitīvo pārmaiņu priekšā,bet ar to jau arī viss beidzās,pārmaiņas nenotiek!!!
Mettai tikai viens futbolists uzaicināts uz Latvijas izlasi. Viñiem ir pārmainjas labu labās.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 16:53, pirms nedēļas
arrived rakstīja: Pozitīvā pārmaiņa - naturalizēts brazīlis, kotdivuārietis, alžīrs, uzbeks un beidzot atkal paņemsim Baltijas kausu un parādīsim ka ne visos rādītājos esam pēdējā vieta Baltijā
Fēras apspēlējām. Fērām ir sliktāk, kā mums.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 16:55, pirms nedēļas
Dzimmiy rakstīja: Pārmaiņas bez naudas nav nekas pozitīvs.
Man liekas Mettai vienalga. Skolēniem un studentiem futbolistiem daudz naudas nevajag.

     [+] [-]

, 2024-06-17 15:20, pirms 6 dienām
tas ir labs