Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Čempionu pussargs Fratēzi: "Spānija ir individuāli labāka, mums būs jāliek pretī itāļu cīņasspars"

Agris Suveizda

Čempionu pussargs Fratēzi: "Spānija ir individuāli labāka, mums būs jāliek pretī itāļu cīņasspars"
Davide Fratēzi. Foto: Zumapress.com/Scanpix

"Euro 2024" finālturnīra B grupu ar uzvaru sākusi gan pašreizējā čempione Itālija, gan arī Spānija, kuras pirmajā kārtā pārspēja attiecīgi Albāniju (2:1) un Horvātiju (3:0). Ceturtdien abas komandas tiksies savā starpā.

"Individuāli Spānija ir labāka par mums, tādēļ mums vajadzēs pretī likt itāļu cīņassparu. Mums būs kārtīgi jācīnās, mums vajadzēs upurēties, lai aizvadītu lielisku spēli," pauda 24 gadus vecais Davide Fratēzi, kurš pret "Euro 2024" pirmajā kārtā pret Albāniju aizvadīja pilnu spēli un vidējā līnijā darbojās kopā ar Žoržinju un kluba biedru Nikolo Barellu.

Ja vēl Luisa Enrikas vadībā bija ierasts redzēt Spāniju ar tradicionāli milzīgu bumbas kontroli, tad pirmajā mačā nedaudz vairāk ar bumbu bija horvāti. "Katra spēle ir jāskatās kontekstā. Kad esi vadībā ar 3:0 [šāds rezultāts bija jau pēc pirmā puslaika – A.S.], tad galvenais ir neielaist un neesi pārāk ieinteresēts bumbas kontrolē. Šī ir modernāka Spānijas izlases versija. Tai vidējā līnijā vairs nav to trīs leģendu, tādēļ šī versija ir modernāka – nezinu, vai tā ir priekšrocība vai trūkums," sacīja Fratēzi, kurš pēc vairākiem gadiem "Sassuolo" sezonas sākumā pievienojās piecu miljonu īrē Milānas "Inter" ar obligātu izpirkumu par 29 miljoniem eiro.

"Domāju, ka mums būs mazāk bumbas kontroles nekā pret Albāniju, tā ka mums noteikti būs lielāka vērība jāpievērš aizsardzībai. Taču arī mums droši vien būs vairāk brīvo zonu uzbrukumā, nekā tas bija pret Albāniju, kas sēdēja aizsardzībā gandrīz visas 90 minūtes," turpināja Fratēzi, kurš ar "Inter" kļuva par Itālijas čempionu, tomēr pamatsastāvā sāka tikai sešas spēles. Fratēzi arī atzina, ka Spānijas un "Manchester City" spēlētāju Rodri uzskata par labāko centra pussargu pasaulē.

Izmantotie resursi:
https://football-italia.net/frattes...

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS