Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Dienas "Top3": Itālijas mediji izrāda cieņu Modričam

Rolands Eliņš

Dienas "Top3": Itālijas mediji izrāda cieņu Modričam
Luka Modričs un Itālijas vārtsargs Džanluidži Donnarumma. Foto: IMAGO/Pressinphoto/Scanpix

Jāņu dienas vakarā Eiropas futbola čempionātā atrisinājās B apakšgrupas intrigas. Spānija ar 1:0 pieveica Albāniju, kamēr Itālija dramatiskā un sirdi plosošā spēles galotnē panāca neizšķirtu 1:1 pret Horvātiju, kas nozīmēja, ka Luka Modričs un viņa komandas biedri paliek aiz astotdaļfināla borta. Uz aizvadītās dienas notikumiem atskatāmies "Top3" veidolā.

Dienas vārti: Matija Dzakanji
Šeit, protams, nekādu diskusiju nav. 24. jūnijā nebija svarīgāku gūto vārtu par tiem, kurus kompensācijas laika astotajā minūtē guva Itālijas izlases uzbrucējs, pretuzbrukumā sagaidot bumbu soda laukuma kreisajā stūrī un ar pirmo pieskārienu skrējienā raidot bumbu precīzi vārtu tālajā stūrī.

Šiem vārtiem bija milzīga nozīme, jo to rezultātā divu iepriekšējo Pasaules kausu pusfināliste Horvātija "Euro2024" pabeidza bez uzvarām un netika ārā no grupas, kamēr Eiropas čempione Itālija var turpināt mēģināt nosargāt titulu.

Dienas manevrs: Lamins Jamals
16 gadus vecais Spānijas spēlētājs grupu turnīrā spilgti apliecinājis, ka viņa iekļaušana izlasē un sūtīšana sākumsastāvā ir pilnīgi loģiska lieta. Spēlē pret Albāniju Jamals gan nāca uz maiņu, jo Spānijai šajā mačā neko daudz vairs nevajadzēja un varēja iespēlēt rezervistus, taču arī nospēlētajās tikai 20 minūtēs Jamals paspēja atstāt iespaidu par sevi ar manevru, kad uztvēra gaisa bumbu starp diviem pretspēlētājiem un ar vienu pieskārienu mainīja bumbas virzienu tā, ka varēja negaidīti izskriet starp abiem aizsargiem.

Dienas cieņa: Luka Modričs
Luka Modričs vakar kļuva par visu laiku vecāko vārtu guvēju Eiropas čempionātā, taču spēles beigas sagaidīja uz rezervistu soliņa, skatoties, kā viņa komandas biedri cenšas nosargāt vadību. Tas neizdevās, un Modričam un Horvātijas izlasei spēles beigas pienāca ar lielu vilšanos un arī asarām.

Iespējams, ka Modričam šī bija pēdējā spēle izlasē, bet pats viņš to gan vēl nav apliecinājis. Ja tādam futbola ģēnijam kā Modričam pēdējie brīži izlasē paliks tie, kuros viņš no malas noskatās pretinieku triumfā, tad būs ļoti, ļoti žēl, jo Modričs futbola sabiedrībā bauda ļoti lielu cieņu, kas spilgti atspoguļojās arī pēcspēles preses konferencē. Itālijas žurnālists tajā savu jautājumu izmantoja, gluži vienkārši palūdzot Modričam, lai viņš turpina spēlēt mūžīgi, jo ir viens no dižākajiem spēlētājiem. Nogurušais un sāpinātais Modričs pēc šīs uzrunas aizkustināts pasmaidīja un atbildēja, ka no visas sirds pateicas par izrādīto cieņu.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

  +1 [+] [-]

, 2024-06-25 10:34, pirms 3 dienām
Vispār jau horvātijai vēl ir iespējams izkļūt no grupas 🤦🏻‍♂️ protams izredzes maz.. bet ir

     [+] [-]

, 2024-06-25 14:20, pirms 3 dienām
Kopš Otrā Pasaules kara xorvāti itāļiem nav zaudējuši,bet diemžēl šis neizškirts var būt pielīdzināms zaudējumam.