Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Gorkšs vēlas, lai Stojanovičs turpina vadīt Latvijas izlasi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gorkšs vēlas, lai Stojanovičs turpina vadīt Latvijas izlasi
Kaspars Gorkšs un Slaviša Stojanovičs. Foto: Oksana Džadana, F64

Nu jau bijušais Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs sociālajos tīklos aizstāv lēmumu, ar ko par nacionālās izlases galveno treneri tika izvēlēts slovēņu speciālists Slaviša Stojanovičs.

"Lai novērtētu kādu lēmumu vai procesu bieži vien ir jāpaiet noteiktam laika sprīdim. Tādēļ nekad neesmu bijis piekritējs emociju iespaidā mainīt lēmumus, kuri pieņemti ilgtermiņam," tagad saka Kaspars Gorkšs, kurš 17. oktobrī zaudēja LFF vadītāja amatu. "Izvēloties Stojanoviču par Latvijas izlases galveno treneri nākamajiem trim gadiem, tika ņemti vērā vairāki faktori. Un šis lēmums bija vērsts tieši uz progresu ilgtermiņā. Spēlētājiem ir jāaprod ar treneri, ar viņa prasībām, ar viņa metodēm gan treniņprocesā, gan sastāva atlasē uz spēlēm, kā arī jāspēj saskatīt kopējais redzējums cauri savām personiskajām ambīcijām. Adrenalīna efekts vai īstermiņa entuziasma kāpums ar trenera nomaiņu Latvijas futbola izlasē sen jau vairs nestrādā, jo treneri mainās bieži, argumentācija nomaiņai paliek tā pati. Tas vairs nekādu papildu stimulu spēlētājos neizraisa. Arī trenerim jāatrod ceļš pie komandas. Jāsaprot, kāda ir tehniskā un psiholoģiskā sagatavotība, kurš spēlētājs var uzņemties atbildību uz laukuma, kā veidot komandas kodolu."

Līdz pēdējai kārtai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlases rezultāti bija dramatiski - pirmajās deviņās spēlēs deviņi zaudējumi. Bēdīgo situāciju mazliet uzlaboja pēdējais mačs - 19. novembrī savā laukumā tika pieveikta Austrija (1:0), kas ar 19 punktiem finišēja grupas otrajā vietā un kvalificējās finālturnīram.

"Man nebija patīkami sēdēt tribīnēs un redzēt mūsu izlasi zaudējam. Vēl nepatīkamāk bija redzēt pašatdeves un emociju trūkumu. Taču arī šim procesam bija jāiziet cauri, lai varētu pienācīgi izvērtēt kā uzlabot mūsu konkurētspēju un spēles kvalitāti starptautiskajā arēnā. Futbols ir prasīgs. Tas attīstās milzīgos tempos un prasības aug pret jebkuru futbolā iesaistīto personu. Taču visstraujāk aug futbola kvalitāte un futbolistu individuālā meistarība," norāda šī sporta veida speciālists.

Kvalifikācijas pēdējās spēles Latvijas izlases sniegums jau bija labāks, salīdzinot ar cikla sākumu. Tādējādi var atrast pamatu zināmam optimismam. "Pakāpeniski mēs redzam izlasē izmaiņas. Redzam progresu. Pēdējās spēles parāda pašatdevi un cīņassparu, par kuru runājām no pirmajām dienām. Esam sagaidījuši arī uzvaru un ir izkristalizējies spēlētāju kodols, kas var veidot komandu. Es ticu Stojanoviča spējai turpināt progresu Latvijas izlasē un parādīt to jaunā kvalitātē," atzīst Gorkšs.

Izmantotie resursi:
twitter.com/KasparsGorkss

Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +7 [+] [-]

, 2019-11-21 16:12, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Absolūts populisms.
Kā viss Gorkša teiktais viņa prezidentūras laikā.
absolūta nekompetence, lai par kādu tēmu izteiktos...

  -3 [+] [-]

, 2019-11-21 16:26, pirms 4 gadiem
Lai jau sēž, man nav žēl! Tikai ir jārēķinās ar zobošanos.

Kamēr pretiniekiem vajadzēja punktus, mums nebija izredžu. Tiklīdz pretiniekam punktus nevajag, nāk arī uzvaras! Kad punktus nevajadzēs Gibraltāram, tad gatavojiet karogus, šalles un šampaniešus!!!

  -2 [+] [-]

, 2019-11-21 16:32, pirms 4 gadiem
Brāļi, ibio!
Kad Pātelainu patrieca, tad ilgtermiņa domāšana bija pie kājas.
Tagad redziet jādomā ir ilgtermiņā un emocijas jāmet pie malas.

  +4 [+] [-]

, 2019-11-21 16:33, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Lai jau sēž, man nav žēl! Tikai ir jārēķinās ar zobošanos.

Kamēr pretiniekiem vajadzēja punktus, mums nebija izredžu. Tiklīdz pretiniekam punktus nevajag, nāk arī uzvaras! Kad punktus nevajadzēs Gibraltāram, tad gatavojiet karogus, šalles un šampaniešus!!!
Visu savu komentāru esi balstījis uz vienu sevis izdomātu spekulāciju, ka visiem nevajag punktus, tikai Latvijai. Tā pati Austrijas izlase ar savu 2. sastāvu ir daudz stiprāka nekā daudzas citas Eiropas izlases, jo īpaši no pēdējiem groziem, neviens to uzvaru nedod tāpat vien

  +4 [+] [-]

, 2019-11-21 16:34, pirms 4 gadiem
Piekrītu Gorkšam. Pēdējās spēlēs patiešām spēles kvalitāte uzlabojās, nu ir arī pirmā uzvara (turklāt pēc ilga laika, un pret spēcīgu komandu, lai gan daži mēģina nonivelēt sasniegunu, sakot, ka tas bija otrais sastāvs - taču tāpat tā bija potenciāli spēcīgāka izlase par mūsējo, ņemot vērā to, ka vairums šo austriešu spēlē Bundeslīgā). Tāpēc jāļauj turpināt strādāt Slavišam vismaz vēl 1 ciklu, lai varētu cerēt uz ātrāku izkāpšanu no bedres. Pretējā gadījumā, meklējot kādu citu treneri, pastāv liels risks atkrist zemākajā punktā.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-21 16:36, pirms 4 gadiem
TORES rakstīja: Kaspar,kāda ir trenera alga un cik viņš Tev no tās atskaita katru mēnesi? Gada laikā tak varēji to visiem pateikt, Tu, tak , runāji par caurspīdīgiem līgumiem federācijas darboņiem,kur ir Stajanoviča algas cipari,mēs gribam tos zināt???!!!
Tik nopietni apgalvojumi, tad jau tev būs kāds pierādījums? Liec galdā, kas tev ir zināms, ar savu parakstu apakšā.

     [+] [-]

, 2019-11-21 16:38, pirms 4 gadiem
Jāļauj strādāt. Jaunam ārzemniekam tāpat būs jādod adaptācijas laiks, kamēr izskatīs spēlētājus, veidos savu zīmējumu utt. Kamēr sapratīs kādā bedrē ir iekritis... No latviešu speciālistiem vispār nav ko izvēlēties. Vienīgais, no "vietējiem" treneriem, kas varētu mēģināt ir Kamazs, nevakjadzēs nekādu laiku iepazīt spēlētājus, ir gatavs strādāt un motivēt un zin, kā to darīt trenējot underdogus. No viņa rezultātu var prasīt "uzreiz".
Slēpts komentārs: zaxx

  -1 [+] [-]

, 2019-11-21 16:50, pirms 4 gadiem
100% tagadējie urīngalvas treneri neatstās. Iebāzīs kādu neprašu kā Vecvagaru basī un viņa algu sadalīs sev. Tā pat mūsu invalīdus pat pasaules labākais treneris nepacels. Stojanovičs vismaz cenšās ko darīt...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-21 16:55, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Absolūts populisms.
Kā viss Gorkša teiktais viņa prezidentūras laikā.
Nu jā, tas ka cikls pakaļā un tikai pēdējā spēle nedaudz uzlaboja kopainu ir populisms.
Patiesībā ciklā spēlējām labi un pēdējā spēle ne ar ko neatšķīrās

  +1 [+] [-]

, 2019-11-21 17:07, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Patiesībā ciklā spēlējām labi
Es ceru, ka tas ir sarkasms, ja nē tev uz pārbaudēm Banss

  +3 [+] [-]

, 2019-11-21 17:47, pirms 4 gadiem
Lai notrenē līdz nācijas līgas beigām , ja neuzvarēs savā līga, tad nav ko darīt pie izlases stūres.
Rezultātam ir jāsāk parādīties , lai komfortabli spētu uzvarēt pundurvalstiņas

  +1 [+] [-]

, 2019-11-21 18:01, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Lai notrenē līdz nācijas līgas beigām , ja neuzvarēs savā līga, tad nav ko darīt pie izlases stūres.
Rezultātam ir jāsāk parādīties , lai komfortabli spētu uzvarēt pundurvalstiņas
Futbolā Latvija arī ir pieskaitāma pundurvalstiņām

     [+] [-]

, 2019-11-21 18:47, pirms 4 gadiem
korkš tizleni, aizver savu pāksti, vēl tu ne nevari rimties. tu jau tā skaisti pastrādāji, tinies tak vienreiz

     [+] [-]

, 2019-11-21 19:15, pirms 4 gadiem
Ko Gorkšs vairs var vēlēties... visp ļoti daudzi tagad droši vien vēlas to pašu, lai viņš turpina darbu.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-21 19:16, pirms 4 gadiem
marcigols rakstīja: korkš tizleni, aizver savu pāksti, vēl tu ne nevari rimties. tu jau tā skaisti pastrādāji, tinies tak vienreiz
Joprojām neesmu dzirdējis nevienu faktu ko Gorkšs būtu savārījis prezidentūras laikā ,ja neskaita grāmatvedes atlaišanu un gulēšanu numurā par 400 eur .... Gorkša gāzēji solīja ,ka būšot TĀDA BOMBA...
Dzirdu par dāvinājuma līgumiem,par pakalpojuma ņemšanu un sniegšanu savām un savu tuvinieku firmām ...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-21 19:18, pirms 4 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Futbolā Latvija arī ir pieskaitāma pundurvalstiņām
Ja uzveiks Gibraltāru un Luksemburgu, tas būs pamats svinībām. Šī te izmocītā uzara draudzības spēlē pret Austrijas rezervistiem neko neizsaka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-11-22 09:56, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Vienu haļavu LV izlase iesit un svin uzvaru. Uzreiz Gorkšs plātās ka vajag atstāt. Atstāt noteikti nevajag, pilnīgi šamais nesaprot ko vada un nekā pozitīvā šai ciklā nav tas ir farss 10 spēlēs gūt 3 vārtus, tā var tikai pundurvalstis kā mēs
aha... kā jau LFF sēdē izskanēja... Latvijā ir daudzi labi peciālisti, kas var trenēt... Starkovs, Pahars...

     [+] [-]

, 2019-11-22 12:36, pirms 4 gadiem
To one and only - - - -
Cik var runāt, nezinot faktus??

Pātelainenu toreiz neviens nepatrieca, viņš pats paziņoja, ka atkāpjas no amata. Federācijai tas bija pārsteigums un nācās atkal meklēt aizvietotāju!