Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Austrijas treneris pēc zaudējuma Rīgā: "Nebijām pelnījuši uzvarēt"

Agris Suveizda

Austrijas treneris pēc zaudējuma Rīgā: "Nebijām pelnījuši uzvarēt"
Franko Foda. Foto: EPA/Scanpix

Austrijas futbola izlases galvenais treneris Franko Foda pēc zaudējuma Rīgā (0:1) netaupīja kritiku savai komandai. Austrija gan jau sestdien bija nodrošinājusi iekļūšanu "Euro 2020" finālturnīrā un šovakar atpūtināja deviņus pamatsastāva spēlētājus.

"Jāteic, ka pirmās 80 minūtes radīja diezgan lielu vilšanos. Pietrūka gan intensitātes, gan spēles tempa, gan divcīņu. Arī vārtu gūšanas iespēju nebija tik daudz kā iepriekšējās spēlēs," sacīja 53 gadus vecais vācietis, kurš Austrijā pabeidza spēlētāja karjeru un tajā pavadījis gandrīz visu trenera karjeru. "Savukārt pēdējās desmit minūtēs paātrinājām tempu, izveidojām divas trīs vārtu gūšanas iespējas. Būtu gan nepelnīti, ja mēs būtu uzvarējuši, jo bijām pārāk pavirši. Man, kā trenerim, šāda spēle deva daudz vielas pārdomām."

Austriešu žurnālists atgādināja, ka Latvija FIFA rangā ir tikai 143. vietā, kamēr Austrija – 25. "Pret jebkuru komandu ir grūti cīnīties un grūti spēlēt. Tā ka pret jebkuru pretinieku jārāda pietiekami labs sniegums. Jāatzīmē, ka šādā sastāvā vēl nekad nebijām spēlējuši, jo virkne spēlētāju neatbrauca uz Rīgu – devām viņiem atpūtu pēc Ziemeļmaķedonijas spēles. Bija arī tādi spēlētāji, kuri šovakar parādīja labu sniegumu, kā Dragovičs, Hinterzērs, bet komandai kopumā šāda snieguma pietrūka – bija pārāk maz pozitīvu lietu," bilda treneris, kurš ir strādājis arī Vācijas klubā "Kaiserslautern".

"Jau minēju iemeslus, kādēļ spēle nebija kvalitatīvā. Jā, nojautām, ka spēle nebūs perfekta, jo sākumsastāvā veicām astoņas deviņas izmaiņas. Jāņem vērā arī tas, ka Latvija mājās gribēja parādīt labu sniegumu. Tā labi izpilda standartsituācijas un gribēja mums atspēlēties par 0:6 pirmajā mačā. Mums šovakar trūka koncentrēšanās, pārāk bieži kļūdījāmies, spēlējām pārāk lēni, neizdarījām spiedienu. Šie trūkumi jāņem vērā un jālabo nākotnē," treneris turpināja.

Fodam tika vaicāts, vai šis zaudējums nenobremzēs komandas attīstību: "Protams, arī spēlētājiem tā būs mācība, ka nekad nedrīkst būt pašapmierināts ar sasniegto – vienmēr ir jātiecas tālāk. Tomēr jāatzīmē, ka esam kvalificējušies finālturnīram un šajā ciklā rādījām labu spēli. Labas bija arī pirmās divas spēles, kurās zaudējām [0:1 mājās pret Poliju un 2:4 Izraēlā – A.S.]. Šī spēle gan bija slikta, bet esmu guvis atziņas. Mērķis ir sasniegts, domājam par finālturnīru un to, kā tajā nospēlēt labāk nekā 2016. gadā [kad Austrija grupā palika pēdējā]."

  +5 [+] [-]

, 2019-11-20 06:03, pirms 4 gadiem
Lai vai ko teiktu Fods,tomēr šoreiz tīri uz papīra - desmiti tūkstošu uzvarēja miljonus tāpat😉

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 06:03, pirms 4 gadiem
Foda, atkāpies!

  +2 [+] [-]

, 2019-11-20 10:39, pirms 4 gadiem
Mēs bijām motivētāki!