Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Joprojām bez skaidra "jā" vai skaidra "nē": otrā valdes sēde bez atbildes par Stojanoviču

Agris Suveizda

Joprojām bez skaidra "jā" vai skaidra "nē": otrā valdes sēde bez atbildes par Stojanoviču
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF

Kopš "Euro 2020" kvalifikācijas beigām aizritējušas jau divas Latvijas Futbola federācijas valdes sēdes, bet joprojām nav pateikts nedz skaidrs "nē", nedz arī skaidrs "jā" slovēņa Slavišas Stojanoviča palikšanai pie valstsvienības stūres. Vien tas, ka par spīti baumām valde arvien nav virzījusi balsojumam jautājumu par darba attiecību iespējamo pārtraukšanu. Nākamā valdes sēde gaidāma tikai pēc piecām nedēļām.

Federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks pēc vakardienas valdes sēdes žurnālistiem nenoliedza, ka Stojanoviča darbs tiek apspriests, taču valdes locekļi balsojumu neesot iniciējuši: "Šis jautājums tika apspriests vairāk kontekstā ar nacionālo izlašu attīstības stratēģiju. Uz sēdi tika uzaicināts sporta direktors Dainis Kazakevičs, kuram valdei bija jāprezentē savulaik jau apstiprinātās idejas un jāizstāsta, kā kopumā izskatās nacionālo izlašu attīstība – sākot no jauniešu reģionālajām izlasēm līdz pat nacionālajai izlasei. Valde vairāk diskutēja tieši par ilgtermiņa redzējumu. Skaidrs, ka neviens ar šā gada rezultātu nav apmierināts, bet visi apzinās, ka jautājuma būtība ir ilgtermiņā."

Stojanovičam līgums ar federāciju ir vēl uz diviem gadiem. "Par to [līguma izbeigšanu] šobrīd diskusijas nav bijis, un pašlaik tas nav virzīts lēmuma pieņemšanai. Daudz tiek diskutēts par trenera pienesumu vai lomu izlasē. Tiek diskutēts par to, vai ilgtermiņā būtu jābūt vietējam vai ārzemju speciālistam. Taču šobrīd valde nevienā brīdī nav virzījusi diskusiju vai lēmuma pieņemšanu par līguma attiecībām ar esošo treneri. Šobrīd nav valdes uzstādījuma kaut ko mainīt. Valdes uzstādījums ir turpināt diskusiju par Latvijas futbola ceļu, kā rezultātā šāds dialogs [par trenera maiņu] var būt, bet šobrīd nevienā brīdī šāds jautājums nav virzīts uz lemšanu," skaidroja Pukinsks. "Stratēģija neparedz, kādas tautības treneris vada izlasi, bet gan to, kurā virzienā ejam. Tajā vairāk runa ir par vērtībām, kuras vēlamies redzēt izlasē, kompentencēm, ko gribam attīstīt katrā vecuma posmā, par spēlētāju kvalitātēm katrā pozīcijā, par prasībām katrā izlasē."

"Izlases kalendārais plāns ir sastādīts. Uz to pamatojoties, ir sastādīts arī budžeta pirmais projekts. Februārī plānojam organizēt treniņnometni, bet marta oficiālajā logā - aizvadīt pārbaudes spēles. Cik nometne varētu izmaksāt? Tas vēl ir jautājums, jo budžeta izstrāde ir procesā un jāsaprot, kur un kādā apmērā varēsim atļauties šo nometni. Jo lētāk – jo labāk, bet šobrīd par summām nevaru runāt konkrēti," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Pukinsks. "Savukārt jūnijā notiks Baltijas kauss. Baltijas kausā pirmā spēle būs Lietuva-Igaunija, tad mēs spēlēsim pret lietuviešiem, bet trešajā mačā – pret igauņiem. Mājās būs jāspēlē pret Lietuvu. Pašlaik koncentrējamies uz Rīgu – kādu no abiem lielajiem stadioniem -, arī lietuvieši vēlas spēlēt Rīgā. Ar igauņiem savukārt jau pirms vairākiem gadiem ir bijusi vienošanās spēli aizvadīt eksotiskākā vietā [Sāmsalā], bet tas vēl nav apstiprināts."

Kā vēlāk portālam Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Futbola federācijas Komunikācijas nodaļa, iespējamā nometne februārī varētu notikt septiņas dienas un bez oficiālas pārbaudes spēles. Kamēr ziemas nometne ir zem jautājuma un varētu arī nenotikt, ir skaidrs, ka martā noteikti būs divas izbraukuma spēles: pašlaik ir trīs piedāvājumi, tostarp divi piedāvājumi no citas pasaules daļas komandām. Spēles visdrīzāk notiks 26. un 30. martā, un pretiniekiem vajadzētu tikt paziņotiem jau šajā vai nākamajā nedēļā. Savukārt jūnijā pagaidām ir plānotas tikai Baltijas kausa spēles. "Pašlaik neviena piedāvājuma no "Euro 2020" dalībniecēm nav. Ja tādu saņemsim, noteikti izskatīsim," sacīja federācijā.

UEFA Nāciju līgas izloze notiks 3. martā Amsterdamā, bet pirmās spēles gaidāmas septembrī. Latvija piedalīsies D ligā, kur spēlēs arī Gibraltārs, Fēru salas, Lihtenšteina, Andora, Malta un Sanmarīno. Janvāra beigās un februāra sākumā Latvijai ir jāuzņem 2022. gada Eiropas čempionāta atlases pirmais posms telpu futbolā pret Igauniju un Dāniju, tomēr federācija arvien nav paziņojusi norises vietu. Favorītes lomā gan ir Jelgava, kur līdzīgi turnīri rīkoti arī iepriekš.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-10 15:17, pirms 4 gadiem
Īsāk sakot - par sēžu organizēšanu jāmaksā nauda pareizajiem cilvēkiem. Kādēļ gan pieņemt kādu lēmumu, ja var organizēt vēl dažas sēdes un bišķīt par to ieraust kabatās?

     [+] [-]

, 2019-12-10 15:31, pirms 4 gadiem
Kamēr Gibraltāra lauvas vēl ir tālu no vilku vārtiem, tikmēr nevajag barot ne vilkus, ne viņu treneri. Kad pie horizonta parādīsies gibraltāriešu matu cekuli, tad ari tiks pieņemti lēmumi. Par kapitulācijas nosacījumiem

  +3 [+] [-]

, 2019-12-10 15:34, pirms 4 gadiem
Droši vien velk laiku un meklē kādu lētāku variantu Stojanoviča maiņai, jo droši vien Slaviša ir pārāk dārgs, lai ļautu turpināt trenēt tādu amatierprofesionāļu borģeli. Un pareizi vien būtu. Kāpēc maksāt labam trenerim, ja spēlētāji nav spējīgi neko izpildīt? Reku, Sanmarīno gan jau trenē vietējais maiznieks brīvajā laikā kamēr mīkla rūgst.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-10 15:42, pirms 4 gadiem
kamēr no uefa un fifa atkal naudiņa nesāks ripot lff kasē tikmēr neviens no tiem liekēžiem sprēgāt vairs negrib

  +3 [+] [-]

, 2019-12-10 15:43, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Droši vien velk laiku un meklē kādu lētāku variantu Stojanoviča maiņai, jo droši vien Slaviša ir pārāk dārgs, lai ļautu turpināt trenēt tādu amatierprofesionāļu borģeli. Un pareizi vien būtu. Kāpēc maksāt labam trenerim, ja spēlētāji nav spējīgi neko izpildīt? Reku, Sanmarīno gan jau trenē vietējais maiznieks brīvajā laikā kamēr mīkla rūgst.
Un kas tikko apspēlēja Austriju un arī pirms tam jau rādīja atzīstamu sniegumu? Stojanovičam jāpaliek! Nevajag ieviest sliktu tradīciju, ka jauns LFF prezidents nāk ar savu izlases treneri.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-10 15:44, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Droši vien velk laiku un meklē kādu lētāku variantu Stojanoviča maiņai, jo droši vien Slaviša ir pārāk dārgs, lai ļautu turpināt trenēt tādu amatierprofesionāļu borģeli. Un pareizi vien būtu. Kāpēc maksāt labam trenerim, ja spēlētāji nav spējīgi neko izpildīt? Reku, Sanmarīno gan jau trenē vietējais maiznieks brīvajā laikā kamēr mīkla rūgst.
Par priekšlaicīgu līguma laušanu varētu nākties izmaksāt krietnu kompensāciju.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-10 15:47, pirms 4 gadiem
Nekādas konkrētības,tikai ūdens.Manuprāt parādās sekas prezidenta noņemšanai no trases pirms laika.Ko lai dara,ka tāds kontingents šobrīd spieto Latvijas futbola varas gaiteņos.

  +4 [+] [-]

, 2019-12-10 17:47, pirms 4 gadiem
Vot kur interesanti, Gorkšu aptirsa savulaik par to, ka redz valdes sēdēs neko nevarot izlemt. Tagad viņa tur vairs nav, viņa oponenti de facto ir pozīcijā. Izrādās vēl lielāki impotenti

  +3 [+] [-]

, 2019-12-10 18:03, pirms 4 gadiem
lai tač paliek un strādā

     [+] [-]

, 2019-12-10 18:29, pirms 4 gadiem
Lemt nespējīga korupcijā iegrimusi federācija.

     [+] [-]

, 2019-12-10 19:25, pirms 4 gadiem
Tas tik parāda kāds bardaks ir futbola federācijā! Sūds par treneri, visi cīnās par krēsliem!

  +2 [+] [-]

, 2019-12-10 21:43, pirms 4 gadiem
Redzēju kā Stojanovič spēļu laikā emocionāli pārdzīvoja par katru notikumu laukumā.Bija tāda sajūta ka viņs jau daudz gadu dzīvo Latvijā un vispār ir latvietis.No Daiņa Kazakeviča nekad tadu emociju neesmu redzējis un man šķiet ka viņš pat pusi nesaprot muzdienīgā futbola,nekā Stojanovč.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-10 21:46, pirms 4 gadiem
Atvajnojos,no musdienīgā futbola.