Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vai "Real" astotdaļfinālā izgāzīsies septīto reizi pēc kārtas?

Agris Suveizda

Vai "Real" astotdaļfinālā izgāzīsies septīto reizi pēc kārtas?
Karims Benzemā pēdējo septiņu spēļu laikā guvis astoņus no komandas 16 vārtiem
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas atlikušās divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles. Centrālajā mačā Madrides "Real" uzņems Lionas "Olympique". Pirmajā cīņā Francijā tika fiksēts neizšķirts 1:1. Savukārt Londonas "Chelsea" mājās centīsies nokārtot formalitātes pret Dānijas "Kobenhavn" - Kopenhāgenā aristokrāti uzvarēja ar 2:0. Abu maču sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

"Real" centīsies beidzot pārvarēt Lionas un Čempionu līgas lāstu

Madrides "Real" ir titulētākā vienība Čempionu līgas vēsturē, taču pēdējās sezonās Los Blancos nekādi nav spējuši attaisnot kluba reputāciju. Madridieši astotdaļfinālā ir apstājušies jau sešas sezonas pēc kārtas, bet pusfinālā pēdējoreiz spēlēja pirms astoņiem (!) gadiem. Tikmēr lionieši pagājušajā sezonā sasniedza jaunu virsotni – pusfinālu. Abas komandas savā starpā ir spēlējušas septiņas reizes, un "Real" vēl nav uzvarējis ne reizi – četri neizšķirti un trīs zaudējumi.

Žozē Mourinju kļuva par pirmo "Real" treneri, kam no Lionas izdevies aizbraukt ar gūtiem vārtiem un bez zaudējuma – pirmā spēle Francijā noslēdzās neizšķirti 1:1. Izbraukumā gūtie vārti par izteiktiem favorītiem liek uzskatīt spāņus. Jo īpaši zinot "Real" fantastisko bilanci mājās – pēdējoreiz madridieši savā laukumā zaudēja pagājušā gada 10.aprīlī (0:2 pret "Barcelona"). Pie tam "Real" ne tikai nav zaudējis kopš aprīļa, bet visās 24 spēlēs ir izcīnītas tikai uzvaras. Arī vārtu attiecība ir vairāk nekā iespaidīga – 82:11!

Savukārt pieminētā neveiksme pret niknāko konkurenti Barsu ir vienīgais klupiens mājās pēdējo 39 maču laikā. Šajā laika posmā "Real" uzvarējis 37 spēles , guvis 120 vārtus un ielaidis tikai 23. Viens no galvenajiem "Real" uzdevumiem šovakar būs neielaist, taču izslēgšanas maču statistika gan nav pārāk spoža – vismaz vieni vārti ielaisti pēdējās piecās spēlēs, no kurām "Real" izdevies uzvarēt tikai vienā (vēl arī trīs zaudējumi). Tiesa, play-off statistika nesmaida arī pretiniekiem. Lionas "Olympique" viesos nav uzvarējis septiņos mačos pēc kārtas (divi neizšķirti, pieci zaudējumi) un vārti gūti tikai trīs spēlēs.

Madrides "Real" Spānijas čempionātā 28 mačos guvis 70 punktus, taču ar to ir par īsu pirmajai vietai – "Barcelona" ir par pieciem punktiem vairāk. Savukārt lionieši 27 spēlēs izcīnījuši 48 punktus, ierindojoties trešajā pozīcijā un par četrām acēm atpaliekot no līderes "Lille". Abas vienības veiksmīgi spēlējušas pēdējās cīņās. "Real" nav zaudējis jau astoņas spēles pēc kārtas (sešas uzvaras, divi neizšķirti, vārtu attiecība 20:3), bet šāvakara pretinieki – par vienu mazāk. Lioniešu kontā četras uzvaras, trīs neizšķirti un vārtu attiecība 17:3.

Tāpat abās nometnēs bija nopietnas bažas par atsevišķu spēlētāju gatavību mačam. Pavisam nesen "Real" rindās no savainojuma atgriezās Sami Kedira, bet laukumā pēc divu spēļu pārtraukuma, visticamāk, atgriezīsies Los Blancos uzbrukuma līderis Krištianu Ronaldu. Savukārt francūžiem nedēļas nogalē savainojumu dēļ nespēlēja tādas nozīmīgas figūras kā Joans Gurkufs, Kriss un Alī Sisoko. Pirmie divi šovakar noteikti spēlēs, bet Sisoko dalība vēl ir zem jautājuma zīmes. Mājiniekiem palīdzēt nevarēs savainotie Kakā, Fernando Gago un Pedro Leons, bet viesiem – diskvalificētais (un arī savainotais) Mišels Bastušs.

"Lisandro ir lielisks spēlētājs, labi zinu viņu no Portugāles futbola. Liona ir kas vairāk kā tikai Lisandro. Tā ir labi organizēta komanda ar ļoti labu treneri. Liona ir bijusi ļoti konkurētspējīga bez Lisandro," vakardien preses konferencē sacīja "Real" vadītājs Žozē Mourinju. "Mums ir neliels pārsvars, taču ar to nav pietiekami. Visi vēlas piedalīties šajā mačā un neviens nav nobijies. Nav īpaša spiediena. Faniem rīt vajadzētu iesaistīties mačā, jo mēs izbraukumā parasti spēlējam pret 12 spēlētājiem. Vēl neesmu redzējis, ka "Santiago Bernabeu" spēlētu kopā ar komandu."

"Pirms gada šeit ieradāmies ar nepieciešamību gūt vārtus, un tagad atkal esam šajā pat situācijā. Mums ir jācīnās aizsardzībā, taču mums ir arī jāuzbrūk. Mūs gaida lieliska, taktiska spēle. "Real" ir daudz individuāli labu spēlētāju, taču varam ar viņiem cīnīties kā komanda," sacīja Lionas "Olympique" galvenais treneris Klods Puels. "Šis ir mačs starp divām pārliecinātām vienībām, kas uzvar savas spēles. "Real Madrid" nav tikai Ronaldu, tai ir arī citi [spēlētāji]."

"Chelsea" jāpārkāpj pāri "København" astei

Kopenhāgenā spēle noslēdzās ar diviem Nikolā Anelkas gūtiem vārtiem un drošu "Chelsea" uzvaru 2:0. Čempionu līgas astotdaļfinālu londonieši sasnieguši jau astoto gadu pēc kārtas, turklāt piecās no pēdējām septiņām reizēm iekļuvuši vismaz pusfinālā. Tiesa, pagājušajā sezonā "Chelsea" apstājās tieši astotdaļfinālā, kad divu spēļu summā ar 1:3 tika atzīts nākamo čempionu Milānas "Inter" futbolistu pārākums. Toties Dānijas čempione "København" tikai otro reizi piedalījās grupu turnīrā un ar otro piegājienu kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. Iepriekšējo reizi 2006./2007.gada sezonā dāņi palika pēdējā vietā savā grupā.

Anglijas Premjerlīgā "Chelsea" ieņem vien ceturto pozīciju ar 51 punktu 28 spēlēm, no trešajā vietā esošās "Manchester City" atpaliekot divus punktus, tiesa, "City" aizvadījusi vienu spēli vairāk. Iepriekšējās divās spēlēs līgā "Chelsea" ar 2:1 pieveikusi līdervienību "Manchester United" un ar 3:1 svinējusi uzvaru pār "Blackpool". Dānijas čempionātā neapstrīdamā kopvērtējuma galvgalī atrodas "København", kas pēc 21 kārtas apsteidz tuvāko sekotāju "Odense BK" par 19 punktiem (attiecīgi 54 un 35 punkti). Vienīgo zaudējumu šosezon "København" piedzīvoja pirms divām kārtām, kad ar 0:2 nācās atzīt "Midtjylland" pārākumu.

Neskaitot pirmo maču Kopenhāgenā, iepriekš abas komandas savā starpā tikušās 1998./1999.gada UEFA kausu ieguvēju kausa izcīņas otrajā kārtā. "Stamford Bridge" stadionā "Chelsea" pamatlaika pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu 1:1, bet atbildes mačā, pateicoties leģendārā dāņu uzbrucēja Braiena Laudrupa vārtu guvumam, londonieši uzvarēja ar 1:0 un bija pārāki arī divu spēļu summā.

Mājinieku komandā pēc kājas savainojuma atveseļojies Alekss, taču viņš šodien vēl nespēlēs, tāpat kā Josi Benajūns, kurš pēc Ahileja cīpslu sarāvuma gatavs atgriezties treniņos tuvāko dienu laikā. Dāņiem nāksies iztikt bez diskvalificētā aizsarga Zdeneka Pospeha, bet Mikaela Antonsona sportiskā forma vēl ir uz jautājuma zīmes. Pa vienam brīdinājumam pirms šī mača ir Džonam Obi Mikelam ("Chelsea") un Deimam N’Dojam ("København").

"Pirmā spēle pret "København" bija šīs sezonas pagrieziena punkts komandai. Uzvara deva mums nepieciešamo pārliecību pār saviem spēkiem, kā rezultātā pieveicām "Manchester United". Ir lieliski apzināties, ka visi spēlētāji ir veseli un tagad varam koncentrēties sezonas atlikušajai daļai. Manuprāt, Eiropas labākā komanda pašlaik ir "Barcelona", taču Čempionu līgā nepieciešama gan izturība, gan spēks, gan spējas. Katrai komandai ir savas stiprās un vājās puses, un katrai spēlei ir cits raksturs. Mums jāatceras, cik ļoti vēlamies iekļūt ceturtdaļfinālā," preses konferencē teica "Chelsea" galvenais treneris Karlo Ančeloti.

"Mums vajadzīgs brīnums vai pat divi. Tas ir acīmredzams, ka atrodamies ļoti sarežģītā situācijā. Pēc ziemas pārtraukuma esam zaudējuši savu labāko formu, ko ietekmēja gan savainojumi, gan dažas citas lietas, piemēram, Nikolā Anelkas pirmais vārtu guvums, kurš mūs satrieca psiholoģiski. Domāju, ka ir pienācis laiks gūt vārtus pret "Chelsea", jo, ja to paveiksim, tas pilnībā izmainīs spēles gaitu. Esam jau bijuši līdzīgā situācijā, piemēram, pret "Ajax". Vēlos, lai komanda cīnās līdz galam - ja mums ir lemts tikt tālāk, tas ir jāizcīna," sacīja "København" galvenais treneris Stole Solbakens.

Čempionu līga, 1/8fināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Milan – Tottenham0:10:00:1
Valencia – Schalke1:11:32:4
Roma – Shakhtar2:30:32:6
Arsenal – Barcelona2:11:33:4
Marseille – MU0:01:21:2
Inter – Bayern0:13:23:3*
Lyon – Real1:1
Kobenhavn – Chelsea0:2

*Inter summā uzvarēja, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
Accueil - OLWEB.fr
The official website for European football –...
BBC - Homepage

Vai "Real" beidzot pārvarēs astotdaļfināla barjeru?

  • 230

  • 89


1 2 3 75 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-16 10:32, pirms 13 gadiem
Ar šādu treneri diez vai!

 +11 [+] [-]

, 2011-03-16 10:33, pirms 13 gadiem
Nē, Real tiks tālāk!

 +15 [+] [-]

, 2011-03-16 10:33, pirms 13 gadiem
nu izskatās, ka tomēr RM iekļūs nākošajā kārtā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-03-16 10:42, pirms 13 gadiem
Ja nebūtu Mourinju , es ar gribētu Real izgāšanos. Bet nu Mourinju ir kārtīgs pacans, tā ka par Madridi!

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 10:46, pirms 13 gadiem
Tiks pāri.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-16 11:03, pirms 13 gadiem
Pēc jautājuma virsrakstā jau saprotu, ka autors jau ļoti to gribētu, lai Real izstātos, bet nu šoreiz tā nebūs

  +1 [+] [-]

, 2011-03-16 11:08, pirms 13 gadiem
Šodien pārsteigumu nebūs Real savās mājās uzvarēs un Chelsea tikai palielinās kopējo summu pret dāņiem, savās mājās Chelsea fani komandu dzīs uz priekšu. Nekas nevar būt labāks kā fanu atbalsts, komandas būs uz pacēlumu viļņa. Lai veicas abām komandām!

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 11:14, pirms 13 gadiem
Saubos gan, vai izgaziisies majas vinji ir loti speciigi izbraukumaa taa pasvakraak

     [+] [-]

, 2011-03-16 11:15, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Ceru ka izgāzīsies ar blīkšķi arī šoreiz Madrides Real.
neizgāzīsies jo aptauja taa saka raksta beigās

  -1 [+] [-]

, 2011-03-16 11:33, pirms 13 gadiem
real bus pirmie vienalga.... nepavelti maurinju pie stures
Slēpts komentārs: gintsc

  -2 [+] [-]

, 2011-03-16 11:42, pirms 13 gadiem
CR7 spēlēs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-16 11:46, pirms 13 gadiem
gintsc rakstīja: ceru, ka pusfinālā iekļūs:
Chelsea
MU
Chelsea
Barcelona

Tas būtu ļoti interesanti, cīņa tiešām uz dzīvību un nāvi, nevis itāļu teātris!!
??????
chelsea ir tikai 1 komanda ja nemaldos!!!

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 12:04, pirms 13 gadiem
RajonRondo rakstīja: ??????
chelsea ir tikai 1 komanda ja nemaldos!!!
Abramovichs nopirks veel vienu, lai interesantaak

  -1 [+] [-]

, 2011-03-16 12:11, pirms 13 gadiem
Real uzvarēs ar vismaz 3 vārtu pārsvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-16 12:18, pirms 13 gadiem
Spēle nebūs viegla, bet Real uzvarēs, cik var neiet Čempionu līgā. Protams, aizsardzība joprojām ir lielākais mīnuss, kaut gan statistika ČL mājas spēlēs šosezon par to neliecina.
Par Ronaldo vēl nekas nav skaidrs, arī Mourinho neko konkrētu nepateica, tikai ka viņš var spēlēt vai var arī nespēlēt, tikai "mums nedaudz jāpaciešas." Šādas atrunas gan parasti nozīmē, ka spēlētājs spēlēs, imho.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-03-16 13:46, pirms 13 gadiem
Noslānīs to lyon!! atvičaju
benzema 2 bankas

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 13:46, pirms 13 gadiem
Šoreiz tiks pāri. Mājās Madride šogad ir ļoti spēcīga. Veiksmi Real un Mourinju!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-03-16 14:03, pirms 13 gadiem
Nu ja karimu izlaidis tad ari viss buss kartiiba !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-16 14:55, pirms 13 gadiem
Loģiski, ka netiks. Paliks tur, kur tagad. Tur ir viņu vieta

     [+] [-]

, 2011-03-16 15:33, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Ceru ka izgāzīsies ar blīkšķi arī šoreiz Madrides Real.
Ceru ka tu ar blikski izlidosi no SC

  +1 [+] [-]

, 2011-03-16 15:35, pirms 13 gadiem
Vienmēr jau nebija tā, ka "Real" izgāztos. Spēlēja pret cienīgiem pretiniekiem un zaudēja. Izloze reizēm mēdz būt nežēlīga. "Real" arī iepriekš ir bijuši labi komandas modeļi, tikai šajā līmenī ar labu komandu vien ir par maz. Vajadzīgs kaut kas ekstra. Redzēs kā būs. Es būtībā jau prognozēju, ka "Real" tiks tālāk. Bet "Lyon" nav ar pliku roku ņemami, turklāt pēdējās spēles aizvadījuši salīdzinoši veiksmīgi.

     [+] [-]

, 2011-03-16 15:48, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vienmēr jau nebija tā, ka "Real" izgāztos. Spēlēja pret cienīgiem pretiniekiem un zaudēja. Izloze reizēm mēdz būt nežēlīga. "Real" arī iepriekš ir bijuši labi komandas modeļi, tikai šajā līmenī ar labu komandu vien ir par maz. Vajadzīgs kaut kas ekstra. Redzēs kā būs. Es būtībā jau prognozēju, ka "Real" tiks tālāk. Bet "Lyon" nav ar pliku roku ņemami, turklāt pēdējās spēles aizvadījuši salīdzinoši veiksmīgi.
Liela aizdoma, ka autors ir Barcas fans, jo bieži izrāda savu nepatiku pret Real un viņam tāpat kā Tev pateikt kko labu par Real, pat ja ir iemesls, ir neiedomājami grūti. Jākritizē kritizēšanas pēc.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-16 15:52, pirms 13 gadiem
Viss atkarīgs no Ronaldo

     [+] [-]

, 2011-03-16 15:53, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Tiem kuri vēl pieļauj domu par labvēlīgu rezultātu, paskataties šā gada Lyon ČL spēļu izbraukumu statistiku ...
Vārtu attiecība 8:0! Jautājumi?
To sauc par "wishful thinking". Statistika ir laba lieta, lai motivētu, bet ČL play-off cīņās tas nav izšķirošais faktors.

Var jau paskatīties arī līgas spēles. No 27 spēlēm "Lyon" zaudējuši 5, no kurām 4 izbraukumā. "Real" mājās šosezon palikuši nepārspēti.
Februārī un martā "Lyon" aizvadījuši 7 spēles (visās frontēs) - 4 uzvaras, 3 neizšķirti, neviena zaudējuma, vārtu attiecība 17-3. "Real" februārī un martā aizvadījuši 9 spēles - 7 uzvaras, 2 neizšķirti neviena zaudējuma, vārtu attiecība 22-3. Būtībā abas komandas samērā daudz gūst vārtus un ļoti maz ielaiž. Neizšķirts pirmajā spēlē manuprāt bija ļoti objektīvs.

     [+] [-]

, 2011-03-16 15:56, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Liela aizdoma, ka autors ir Barcas fans, jo bieži izrāda savu nepatiku pret Real un viņam tāpat kā Tev pateikt kko labu par Real, pat ja ir iemesls, ir neiedomājami grūti. Jākritizē kritizēšanas pēc.
Neesmu pievērsis uzmanību, bet pilnīgi iespējams. Domāju, ka tas ari abpusēji, jo "Real" fani par "Barcelona" kaut ko labu var pateikt tikai Spānijas izlases sakarā, jo "Barca" spēlētāji veido tās kodolu.
Kas attiecas uz virsrakstu, tad, iespējams, vienkārši vēlējās kaut ko skaļu, lai uzsistu asinis. Domājams, ka izdevās.
1 2 3 75 komentāri