Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mourinju: "Tiesnesis mums atņēma cerības iekļūt finālā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mourinju: "Tiesnesis mums atņēma cerības iekļūt finālā"
Daudzuprāt, Pepe tika noraidīts nepamatoti
Foto: AP/Scanpix

Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju pēc vakar piedzīvotā zaudēja ar 0:2 savā laukumā pret "Barcelona" UEFA Čempionu līgas pirmajā pusfināla spēlē atzina, ka viņa komandai nav izredžu atspēlēties, divu vārtu deficītu pret saviem nīstākajiem pretiniekiem nodēvējot par "neiespējamo misiju".

Vakar "Santiago Bernabeu" notikušajā spēlē lūzuma punkts notika 2. puslaikā, kad noraidīts tika mājinieku pussargs Pepe. Ieguvuši viena vīra pārsvaru, "Barcelona" futbolisti guva divas vārtus (abus Lionels Mesi) un spēra ļoti platu soli fināla virzienā. Atbildes mačā, kas nākamotrdien notiks Barselonā, "Barca" var atļauties zaudēt ar vienu vārtu starpību. "Real" diskvalifikāciju dēļ nāksies iztikt ne vien bez Pepes, bet arī bez labās malas aizsarga Serhio Ramosa, kā arī galvenā trenera Žozē Mourinju, kuru par protestiem Pepes noraidīšanā padzina uz tribīnēm. Arī portugāļu trenerim nākamais mačs būs jāvēro no tribīnēm, ja vien neizdosies veiksmīga apelācija.

Saprotamu iemeslu dēļ pēc mača pamatīgi sašutis par tiesāšanas kvalitāti bija "Real" Žozē Mourinju: "Kāpēc līdzīgā spēlē viņam (vācu tiesnesim Volfgangam Štarkam - aut.) bija jādara tas, ko viņš izdarīja? Bet viņš jau neatbildēs, dosies mājās, jo viņam nevienam par to nav jāatbild. Es tikai vēlos izskaidrojumu par Pepes noraidījumu. Ja pateikšu, ko domāju par tiesnesi, mana trenera karjera beigsies jau šodien."

"Jā, esam zaudējuši (divu maču summā). Dažkārt jūtos pretīgi dzīvot šajā pasaulē, taču jādzīvo. Uz Barselonu dosimies, lūkojot nospēlēt ar lepnumu, tur būsim bez Pepes, kurš neko sliktu neizdarīja, un Ramosa, kurš tāpat neko neizdarīja. Mums nebūs arī trenera uz soliņa. Tiklīdz Pepe tika noraidīts, visas problēmas tika atrisinātas. Teiktu, ka tagad apspēlēt "Barcelona" ir kļuvis par "neiespējamo misiju". Tā vien šķiet, ka kādam vajag, lai viņi tiktu finālā. Atspēlēties vairs nav iespējams, ja pretiniekam palīdz šādā manierē. Nesaprotu, kāpēc tik fantastiskai komandai kā "Barcelona" nepieciešama tiesnešu palīdzība. Cienu Gvardiolu kā treneri, taču vēlētos viņu redzēt, uzvarot Čempionu līgā bez skandāliem," piebilda Mourinju.

"Barcelona" vadītājs Peps Gvardiola uzsvēra to, ka viņa vadītā komanda vēl nav tikusi finālā: "Šī bija tikai pirmā spēle, neesam vēl finālā. Komanda, kurai ir šajā turnīrā uzvarējusi deviņas reizes, nepadosies. Neskatoties uz pārsvaru, pret "Real" otrajā spēlē izturēsimies ar cieņu. Ja sāksim ticēt, ka jau esam finālā, Madride mūs var sodīt. Vakar nospēlējām ļoti labu maču, par ko vēlos apsveikt savu komandu."

Kritisks par "Barcelona" spēlētāju uzvedību bija "Real" uzbrucējs Emanuels Adebajors: "Futbols ir vīru spēle, bet, kad spēlējam pret "Barcelona", ikreiz viņiem pieskaroties, viņi krīt zemē un raud kā mazi bērni. Katrā 50/50 divcīņu situācijā "Barcelona" spēlētāji vārtās pa zemi un raud, tāpat uzvedas arī viņu treneris un fani. "Barcelona" ir lielisks klubs, taču tam ir jābeidz tā uzvesties."

"Barcelona" pussargs Čavi uzskata, ka Pepes noraidījums bija pamatots: "Vienmēr būs tādi tiesnešu lēmumi, kas tiks apspriesti. Dažreiz tie nostrādā pret jums, citreiz – nē. Domāju, ka visiem vajadzēja skaidri saprast, ka Pepes noraidījums bija pamatots. Atkal bijām pārāki un tikām pie rezultāta, kuru bijām pelnījuši. Mēs esam komanda, kas vēlas spēlēt futbolu un gūt no tā baudu, bet "Real" tikai gaidīja no mums kļūdas. Tāds spēles plāns darbojās "Copa del Rey" finālā, bet ne šoreiz. Šīs spēles iznākums bija godīgs, tā ir uzvara futbolam."

Izmantotie resursi:
BBC
Goal.com
The official website for European football –...
Sky Sports | Sport News
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site

1 2 3 4 5 170 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2011-04-28 09:54, pirms 13 gadiem
Vakar skatoties speeli, domaaju tieshi to pashu ko tagad pateica Adebajors

  +7 [+] [-]

, 2011-04-28 09:55, pirms 13 gadiem
Adebajors laikam jauc futbolu ar regbiju, vismaz tas ko viņš vakar izpildīja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-04-28 09:59, pirms 13 gadiem
gravitons rakstīja: Vakar skatoties speeli, domaaju tieshi to pashu ko tagad pateica Adebajors
cik var raudāt real fani? piekrītu, ka Pepem varēja dot tikai dzelteno, bet par šādiem sodiem drīkst arī dot sarkano. toties Adebajoram par saviem jokiem točna bija jāsaņem sarkanā!

p.s. labāk varētu padiskutēt ka tāds klubs kā Real ar tādiem pussragiem un uzbrucējiem 4 spēlēs bumbu kontrolē 25% laika un spēlē totālu aizsardzības futbolu. Kā teica Kruifs, tad ir noziegums ar Ronaldu sastāvā spēlēt aizsradzības futbolu!

  +5 [+] [-]

, 2011-04-28 10:01, pirms 13 gadiem
gribēts redzēt to noraidījumu!!!

 +15 [+] [-]

, 2011-04-28 10:04, pirms 13 gadiem
Nu tas ir klauns kā var pateikt, ka vakardien bija līdzīga spēle..ja Real bumbas kontrole ir tika 28%

  -2 [+] [-]

, 2011-04-28 10:05, pirms 13 gadiem
MU sados tiem memļakiem pēc pilnas programmas

  -2 [+] [-]

, 2011-04-28 10:06, pirms 13 gadiem
Spēle ar taisnu kāju izklupienā un nevar dot sarkano kartīti.. b.le, kas Jūs pirmo reizi skataties futbolu. Vēl par maigākiem pārkāpumiem dod sarkanās. Tas ka Alvess labi parādīja šo pārkāpumu, tas ir cits jautājums
Un togo melnais var lūgt Dievu par to ka nedabūja sarkano, ko bija pelnījis.

Kā, Barca spēlēja tādu futbolu kādu spēlēja, bet tā ir taktika, un tā gāja caur. Man ar tas riebās..

Runājot par Mourinjo- tas ir klauns futbola laukuma malā. Ja viņš naivi cerēja, ka ar 29 % bumbas kontroli varēs uzvarēt Barsu... com on...

Spēli Real zaudēja tajā mirklī, kas Mourinjo izdomāja spēlēt no dziļas aizsardzības.. nez uz ko viņi cerēja..

  +9 [+] [-]

, 2011-04-28 10:07, pirms 13 gadiem
gravitons rakstīja: Vakar skatoties speeli, domaaju tieshi to pashu ko tagad pateica Adebajors
Pedro raudāja daudz un dikti, bet Adebajors, kā pats redzēji, mēģināja tur vienu nokautēt, neatceros, kuru. arī nav svētais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-28 10:08, pirms 13 gadiem
evertonian rakstīja: Spēle ar taisnu kāju izklupienā un nevar dot sarkano kartīti.. b.le, kas Jūs pirmo reizi skataties futbolu. Vēl par maigākiem pārkāpumiem dod sarkanās. Tas ka Alvess labi parādīja šo pārkāpumu, tas ir cits jautājums
Un togo melnais var lūgt Dievu par to ka nedabūja sarkano, ko bija pelnījis.

Kā, Barca spēlēja tādu futbolu kādu spēlēja, bet tā ir taktika, un tā gāja caur. Man ar tas riebās..

Runājot par Mourinjo- tas ir klauns futbola laukuma malā. Ja viņš naivi cerēja, ka ar 29 % bumbas kontroli varēs uzvarēt Barsu... com on...

Spēli Real zaudēja tajā mirklī, kas Mourinjo izdomāja spēlēt no dziļas aizsardzības.. nez uz ko viņi cerēja..
Real neizdomāja. viņiem vienkārši nedeva iespēju izpausties

  +9 [+] [-]

, 2011-04-28 10:09, pirms 13 gadiem
Ade šī nav īstā komanda, varēja redzēt, ka īsti nezina, ko darīt uz laukuma. Lai iet pameklēt citu vietu, vislabāk Āfrikā, vai vismaz Francijā, nebūs jāgaida uzbraucieni.
Šajā gadījumā gribētos dzirdēt tiesneša objektīvu komentāru, jo Pepe bija to pelnījis, pārāk jau rupji ar taisnu kāju brauca virsū. Un citas sadursmes pirms tam tikai sagatavoja šim lēmumam.
Katram savas komandas fanam jau liekas, ka viņam dara pāri, bet nevarēja neredzēt, ka Real nav nekādu cerību pret Barcu, pat savās mājās.
Un arī Žozē šī nav īstā komanda. Pārāk jau daudz zvaigznes sapirktas, puse sēž uz benķa un gruzās uz tiem, kas laukumā, kāds tur vēl kolektīvs.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-28 10:09, pirms 13 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-04-28 10:10, pirms 13 gadiem
Nu bija tur sarkanā kartiņa, pārkāpums ļoti rupjš, lai Moriņjo paskatās ierakstu un tad pasaka, kad emocijas jau būs rimušās!
+ vēl pirms tam pret Pepi bija rupjš pārkāpums, par ko Barsas spēlētājs dabūja dzelteno, līdz ar to šo Pepes gājienu var uzskatīt par sava veida atriebību, kas jau arī ir sarkanā.
Viss godīgi, jāmāk savaldīties!

 +10 [+] [-]

, 2011-04-28 10:11, pirms 13 gadiem
Nu es gan neteiktu, ka Real taktika nedarbojās... Ja paskaitam bīstamos momentus pie abu komandu vārtiem pirms sarkanās kartiņas, Real ir pārsvars. Barca bumbu kontrolēja tikai savā laukuma pusē!

Adebajors saka pilnīgu taisnību, bet tikai piemirsa pateikt, ka viņa komanda darīja tieši to pašu! Vispār spēle bija kā teātris un FIFA vajadzētu kaut ko darīt pret šo aktiermākslu futbolā!

     [+] [-]

, 2011-04-28 10:13, pirms 13 gadiem
Bumba rakstīja: Adebajors laikam jauc futbolu ar regbiju, vismaz tas ko viņš vakar izpildīja
Adebajoru acimredzot bija izvedusi no pacietibas Barsas vartisanas un tad skriesana pie tiesnesha pilna sastava. Ta pat ka tas izbesija mani pie TV. Ja spele speletajs, kurs vismazak telo un vartas ir C.Ronaldo, tad tas laikam kaut ko liecina par speletaju uzvedibu. Pretigs futbola vakars divu pretigu aktierkomandu izpildijuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-28 10:16, pirms 13 gadiem
neredzēju kas notika...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-28 10:18, pirms 13 gadiem
Futbola ir pilns ar zilajiem...
Krit , valajas, raud un nid...
pedinu bars....
normalu vecu paliek arvien mazak un mazak uz futbola laukumiem, labi ka vel hokeju isti viri kapa...
A nu ja, tur tak nav latinosu un dienvideiropiesu.....

  -2 [+] [-]

, 2011-04-28 10:19, pirms 13 gadiem
Noskatāmies vēlreiz pārkāpumu:
YouTube
- 27/04/11 Pepe's red card...


Manuprāt, ne tuvu nevelk uz sarkano. Katrā spēlē ir daudz tādu un tamlīdzīgu epizožu, kad mēģina sist pa bumbu (pa bumbu, nevis kāju!), bet sanāk bīstami. Pepe dabūja noraidījumu, jo 1) viņam ir rupekļa reputācija, 2) Alvešs izteiksmīgi parādīja sāpes.

     [+] [-]

, 2011-04-28 10:19, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Atņēma jau atņēma, bet muti varēji pievaldīt, tad nebūtu jāsēž tribīnēs bet varētu izdomāt citu taktiku kā vinnēt Barcu.
A tu vispar izskaties, fano par visiem, kuri skaitas favoriti.....
ta teikt, par pirmo vietu...

  +3 [+] [-]

, 2011-04-28 10:22, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: Adebajoru acimredzot bija izvedusi no pacietibas Barsas vartisanas un tad skriesana pie tiesnesha pilna sastava. Ta pat ka tas izbesija mani pie TV. Ja spele speletajs, kurs vismazak telo un vartas ir C.Ronaldo, tad tas laikam kaut ko liecina par speletaju uzvedibu. Pretigs futbola vakars divu pretigu aktierkomandu izpildijuma.
C.Ronaldo bumbai pieskārās kādas trīs reizes, nebija jau kur tēlot
bet ja nopietni tad tā arī visiem liekas, ka Barsa tēlo, bet visi aizmirst, ka viņiem ir bumba 75% no spēles laika!

  +4 [+] [-]

, 2011-04-28 10:22, pirms 13 gadiem
Ko Adebajors murgo? Kā visu spēli "spēlēja" Di Maria - tā kā klauns, vēl trakāks par C Ronaldo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-28 10:26, pirms 13 gadiem
Neesmu ne Real, ne Barcas fans, bet par šādiem pārkāpumiem sarkanās jau tiešām nevajadzētu dot. Ja viņš būtu lecis ar abām kājām izklupienā, tad es neko neteiktu, bet šeit bija vnk dzeltenā kartiņa par spēli ar taisnu kāju.

  +9 [+] [-]

, 2011-04-28 10:26, pirms 13 gadiem
futbols lēnām paliek pa īstu "džeku ar svārciņiem kājās" spēli, lai cik tas pretīgi nebūtu..kādreiz vīri spēlēja īstu futbolu un nebaidijās no divcīņām un arī tiesneši deva priekšroku normālai divcīņai, tagad tiko knapi pieskarās tā vārtās pa zemi kā mazs bērns pie lielveikala kases, kad mamma vai tētis nepērk kinderolu....iepriekš izteikts itāļu futbolā tas bija, tagad arī spāņu futbolā parādās, Ronaldu cienu un patīk viņa futbola domāšana, piespēles un vārtu guvumi, bet piedodiet, spēlē kā ped.... ar kristāla kājām, brīžiem liekas, ka uz kājas nosēžas muša un viņš krīt, vārtās un raud!!!!ieģērbtu viņus hokeja ekipējumā un palaist uz ledus pret Vitjaz, viņi visi būtu miruši...
Nesaprtu kapēc UEFA vēl NAV izvedojusi komisiju, kas izskata šitādas tēlošanas...pēc 3 reizēm ierubī milzīgus naudas sodu, pēc 5. reizes diskābels uz 5-10 spēlēm, pie 7.reizes aizliedz spēlēt visu sezonu, pēc 10 reizēm mūža diskābeli un visa problēma atrisināta!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-28 10:29, pirms 13 gadiem
Bumba rakstīja: C.Ronaldo bumbai pieskārās kādas trīs reizes, nebija jau kur tēlot
bet ja nopietni tad tā arī visiem liekas, ka Barsa tēlo, bet visi aizmirst, ka viņiem ir bumba 75% no spēles laika!
Un? Vakardienas 75% bija, kad vini ripinaja bumbu sava laukuma puse. Ta nebija spele pret Spurs, kur Totenhema skraidija bez bumbas izmisigi censoties to atnemt. Un Barsas telosanu vareja vismaz reizes 3-4 redzet atkartojumos TV ekranos, kad pec neliela pieskariena kajai tiek sakerta seja. Realam gan ari viens tads aktieris bija - Dimarija.

Un CR pieskaras vairak ka 3 reizes, tikai standarsituacijas vins reizes 5 izpildija un nogast ari vinu paspeja vairakas reizes, kuras vins neviena nepalika vartoties ka tas ierasts. Tapec velreiz atkartosos, ka tas liecina par mazo rukju limeni gan Real, gan it ipasi Barsa sastava. Zhel, ka lielakas sievietes acimredzot tiks finala.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-28 10:30, pirms 13 gadiem
WithNoMercy rakstīja: tu esi nožēlojams deģenerāts, kas neko nesaprot no futbola.
Atvainojos, ka aizskāru visdziļākās Tavas jūtas!

p.s. atradies lielais eksperts!!

     [+] [-]

, 2011-04-28 10:30, pirms 13 gadiem
Driz FIFA bus japienem noteikumi, ka futbolu drikst spelet tikai tenisa svarcinos un pie katra speriena pa bumbu bus jaizdves Sarapovas kliedziens...
Taka sieviesu tenisa apgerbs parnems vecu futbolu...
bet nekas, daudziem sis apgerbs ies pie sirds un kliedzieni ar bus dabiski...
Vismaz Barcelona komanda noteikti....
plus saldais no Reala ar pie reizes.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 170 komentāri