Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gvardiola – nekad neesmu kritizējis "Atletico" spēles stilu, Simeone – neesam muļķi

Agris Suveizda

Gvardiola – nekad neesmu kritizējis "Atletico" spēles stilu, Simeone – neesam muļķi
Djego Simeone, Luiss Svaress un Žuzeps Gvardiola. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pusfinālā iekļuvuši arī Anglijas klubi "Liverpool" un "Manchester City", ar neizšķirtiem nosargājot uzvaras divu spēļu summā pār Lisabonas "Benfica" (3:3 mājās, 6:4 summā) un Madrides "Atletico" (0:0 viesos, 1:0 summā). Galotnē Madridē netrūka ne tikai mājinieku uzbrukumu, bet arī asumu starp komandām kā laukumā, tā laukuma malā un arī tunelī pēc beigu svilpes.

"Manchester City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola: "Jā, tas bija traks vakars. Otrajā puslaikā "Atletico" bija labāka, bet mums paveicās, ka neielaidām. Viņi mūs spieda, aizvadīja lielisku otro puslaiku, bet mēs aizmirsām, ka ir jāspēlē, un iekūlāmies lielās nepatikšanās. Nevaram katru reizi gūt 4-5 vārtus – arī mēs esam tikai cilvēki, turklāt neaizmirsīsim, ka pirms trim dienām aizvadījām sarežģītu spēli pret Liverpūli."

Savainojuma dēļ otrā puslaika vidū tika nomainīts mančestriešu līderis Kevins De Breine. Gvardiola vēl nevarēja komentēt viņa veselības stāvokli, tomēr atzina, ka situācija neizskatās pozitīvi: "Mums ir lielas problēmas ar savainojumiem. Redzēsim, kas notiks tuvāko nedēļu laikā, bet šodien mēs svinēsim, jo tā ir tikai trešā reize, kad "Manchester City" iekļūst Čempionu līgas pusfinālā."

Pēc pirmās spēles Gvardiola sarkastiski izteicās par "Atletico" spēles stilu, paužot, ka jau kopš aizvēsturiskiem laikiem pirms 100 tūkstošiem gadu ir bijis grūti spēlēt pret divām aizsardzības līnijām ar pieciem spēlētājiem. Spānijā to uztvēra kā kritiku, un Gvardiolam šis komentārs tika atgādināts pēc atbildes spēles: "Allaž par Simeones spēles stilu esmu teicis tikai labus vārdus. Viņš, protams, drīkst spēlēt, kā vien vēlas, nekad neesmu teicis pretējo. Tikai sacīju, ka spēlēt pret tādu komandu bija ļoti grūti. Un viņi šādi prot spēlēt labāk par jebkuru citu komandu pasaulē."

Madrides "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone gan šķietami nenoticēja Gvardiolas skaidrojumam: "Man nav jākomentē tas, vai kāds par mums runā labu vai sliktu. Bieži vien tie, kuri ir ļoti inteliģenti ar ļoti plašu vārdu krājumu, saka slavinošus vārdus ar nicinošu nokrāsu. Taču arī tie, kuriem vārdu krājums varbūt ir mazāks, nav muļķi." Tikmēr "Atletico" kapteinis Koke vainoja sāncenšus simulēšanā un laika vilkšanā: "Spēle noved pie tāda neprāta, kad redzi, ka tev ir iespējas, bet pretinieki krīt zemē un velk laiku. Bieži vien par to esam kritizēti mēs, bet šoreiz tie bija viņi. Paskatīsimies, ko cilvēki par to domās. Šodien visi lieliski redzēja, ka esam Madrides "Atletico", un esmu lepns par šo komandu, par jebkuru spēlētāju, personu un arī faniem, kuri pat pēc zaudējuma stāvēja kājās un aplaudēja. Šis ir "Atletico"!"

UEFA Čempionu līga

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
RM – Chelsea2:3 pag.Rodrigu 80' Benzemā 96' – Maunts 15' Rīdigers 51' Verners 75'5:4
Bayern – Villarreal1:1 (0:0)Levandovskis 52' – Čukvueze 88'1:2
Atletico – Man. City0:00:1
Liverpool - Benfica3:3 (1:1)Konatē 21' Firmīnu 55' 65' – Ramušs 32' Jaremčuks 73' Nunjess 82'6:4

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://theathletic.com/news/guardi...
https://www.theguardian.com/footbal...

  +1 [+] [-]

, 2022-04-14 10:10, pirms 2 gadiem
Labi ka antifutbola komanda netika tālāk.

     [+] [-]

, 2022-04-14 12:10, pirms 2 gadiem
Šoreiz Man City uzvarēja ar paša Atletico ieročiem. Jā, vilka laiku un simulēja, tomēr lai nu kuriem, bet Atletico nu nebūtu ko baigi sūdzēties.

     [+] [-]

, 2022-04-14 12:54, pirms 2 gadiem
Luiss Svaress uzspēlējis Liverpooooooool.
Šodien Rooooooooooma spēles.

     [+] [-]

, 2022-04-14 13:23, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Labi ka antifutbola komanda netika tālāk.
Manchesterai ļoti labs futbols. Pusfinālā pret Real. Cik tàlu tiks Real. Bija PSG. Chelsea pagarinājums. Pret Manchesteras City beidzot zaudējums.

     [+] [-]

, 2022-04-14 13:41, pirms 2 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Šoreiz Man City uzvarēja ar paša Atletico ieročiem. Jā, vilka laiku un simulēja, tomēr lai nu kuriem, bet Atletico nu nebūtu ko baigi sūdzēties.
Ka tikai uzvarēja.