Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA soda "Atletico" par līdzjutēju rasisma izpausmēm ČL ceturtdaļfinālā

Emils Ozerinskis

UEFA soda "Atletico" par līdzjutēju rasisma izpausmēm ČL ceturtdaļfinālā
Žoau Fēlikss. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) ir sodījusi Madrides "Atletico" par rasisma izpausmēm Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēlē ar Mančestras "City", pirmdien vēstīja UEFA.

UEFA skaidro, ka Madrides Atletico fani ceturtdaļfināla pirmajā spēlē ir izrādījuši "diskriminējošu uzvedību". Spānijas dienas sporta laikraksts "Marca" pagājušajā nedēļā publicēja video, kurā "Atletico" fani spēles laikā demonstrēja nacistu sveicienu.

"Atletico" Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar "City" ir dots rīkojums slēgt vismaz 5000 vietu savā stadionā un šajā laukumā atspoguļot milzīgu pretrasisma reklāmvairogu "Nē rasismam".

Spānijas čempioni pagājušajā nedēļā ceturtdaļfinālu viesos iesāka ar zaudējumu Mančestras "City" ar 0:1. Atbildes spēle 13.aprīlī notiks Madridē.

Ceturtdaļfinālu atbildes spēles plānotas 12. un 13.aprīlī, bet pusfināli notiks 26./27.aprīlī un 3./4.maijā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva nākamajā kārtā, trešā pārcēlās uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 28.maijā Parīzē, lai gan sākotnēji tas bija ieplānots Sanktpēterburgā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā UEFA atņēma Sanktpēterburgai tiesības uzņemt finālu.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

Izmantotie resursi:
LETA