Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Startējusi apvienotā Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līga

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Startējusi apvienotā Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līga
Dmitrijs Kuzmins (vidū) cīņā ar Igaunijas pludmales futbolistiem / Foto: FTA.lv

4. jūlijā Pērnavas pludmalē startējusi apvienotā Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līga. Pēc četrām aizvadītajām spēlēm Latvijas komandas "BSC LA" un "BFS Ropaži" ieņem vietas turnīra tabulas vidusdaļā, kamēr FK "Beitar"/"Kauguri" piedzīvojusi zaudējumus visās spēlēs un atrodas tabulas apakšgalā.

Pirms čempionāta no Latvijas vienībām visaugstāk tika vērtētas tieši FK "Beitar"/"Kauguri" izredzes. Komanda savās rindās pulcējusi virkni valstsvienības līderus – Vladu Rimku, Maksimu Seņu, Sergeju Vasiļjevu, Edgaru Rubeni un citus, tomēr sacensības iesākušās ne gluži kā cerēts. Ievadā piedzīvoti četri zaudējumi piedzīvoti ar vienu vai divu vārtu starpību (6:7, 0:2, 5:6 (pag.) un 4:5).

"BFS Ropaži" sacensības uzsāka negaidīti labi, pirmajā spēļu dienā pārspējot “BSC LAT” un FK "Beitar"/"Kauguri" (2:0), taču otrajā dienā piedzīvoja divus zaudējumus – 3:4 pret "BSC Thunder Arvutitark" un 2:10 pret Nõmme BSC/"Olybet". Pirmajā zaudējumā izšķiroša izrādījās pie rezultāta 3:3 Andra Žuravļova nopelnītā otrā dzeltenā kartīte, kas automātiski pārvērtās sarkanajā. Diemžēl pretinieki ātri vien izmantoja viena vīra skaitlisko pārsvaru, gūstot, kā izrādījās vēlāk – uzvaras vārtus.

No pašmāju komandām visaugstāko vietu turnīra tabulā šobrīd ieņem "BSC LAT", kas pēc diviem zaudējumiem pirmajā spēļu dienā izcīnīja divas uzvaras otrajā – 6:5 pret Kauguru vienību, kā arī 7:5 pret igauņu "BSC Türi".

Pēc pirmā sabraukuma turnīra vadībā izvirzījušās Igaunijas komandas "BSC Thunder Arvutitark" un SK "Augur Enemat", kas izcīnījušas uzvaras visās četrās spēlēs.

Nākamais sabraukums notiks 18. un 19. jūlijā Majoru pludmalē, Jūrmalā. 2020.gada Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgu no Latvijas puses pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru asociācija.

Savukārt jau šo sestdien, 11. jūlijā, Majoru pludmalē notiks Jūrmalas kausa pludmales futbolā pirmais posms. Šovasar Jūrmalas kausā paredzēti trīs priekšsacīkšu posmi un fināls 22. augustā ar astoņu labāko komandu piedalīšanos.

Bez minētajām divām sacensībām šovasar mūsu valsts teritorijā notiks arī Latvijas pludmales kausa izcīņas vīriešiem un sievietēm, kausa izcīņa veterāniem (35+), kā arī, iespējams, IT uzņēmumu komandu turnīrs.

Informāciju sagatavoja: FTA.lv