Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

BSC "Lat" nosargā Latvijas titulu pludmales futbolā, apvienotajā līgā saimnieko igauņi

Agris Suveizda

BSC "Lat" nosargā Latvijas titulu pludmales futbolā, apvienotajā līgā saimnieko igauņi
BSC "Lat" komanda. Foto: FTA

Noslēgusies Latvijas–Igaunijas pludmales futbola līga. Precīzāk - Latvijas komandas aizvadījušas visas plānotās spēles. Par mūsu valsts čempioni otro gadu pēc kārtas kronēta BSC “Lat” vienība, kas gan, līdzīgi kā pērn, līdz apvienotās līgas medaļām aizsniegties nespēja.

Aizvadītajā nedēļas nogale BSC “Lat” komanda piedzīvoja zaudējumus visās piecās aizvadītajās spēlēs, turnīra tabulā noslīdot līdz piektajai pozīcijai. Tomēr Latvijas čempionu titulu izdevās nosargāt, jo tuvākais sekotājs – FK “Beitar” – spēja izcīnīt vien sešus punktus no 15 iespējamajiem, ar ko izrādījās par maz. Abas minētās vienības turnīru noslēdza ar identisku punktu skaitu – 12, bet BSC “Lat” ieguva augstāku vietu, pateicoties labākiem papildus rādītājiem.

Ja pērn mūsu valsts čempionus no apvienotās līgas bronzas medaļām šķīra vien divu punktu tiesa, tad šogad aina daudz skaudrāka – šobrīd trešajā vietā esošā BSC “Thunder Arvutitark” komanda mūsu čempionus apsteidz par astoņiem punktiem, turklāt aizvadījusi par diviem mačiem mazāk.

Visticamāk, Latvijas–Igaunijas līgas medaļu komplektus savā starpā sadalīs četras mūsu ziemeļu kaimiņu komandas: SK “Augur Enemat”, “Nõmme BSC Olybet”, BSC “Thunder Arvutitark” un BSC “Pärnu”. Tas šobrīd ir reālākais scenārijs, jo Norvēģijas un Dānijas apvienotā komanda “Pure Nordic Water” aizvadījusi tikai septiņus mačus, pa vienam ar katru no konkurentēm, un paredzams, ka smagās epidemioloģiskās situācijas dēļ vairāk maču neaizvadīs. Ņemot vērā, ka “Pure Nordic Water” vienība sasniegusi 50% aizvadīto spēļu robežu, tā netiks diskvalificēta, bet gan saņems tehniskos zaudējumus. Atlikušās čempionāta spēles plānots aizvadīt 21.augustā Pērnavā.

Interesanta aina vērojama rezultatīvāko spēlētāju sarakstā: neskatoties uz Latvijas komandu pieticīgajām sekmēm, pirmās divas pozīcijas vismaz šobrīd ieņem mūsu valsts komandu spēlētāji – Mihails Skuratovičs (“BFS Baltic XL Ropaži”, 17 vārti) un Aleksandrs Novožilovs (FK “Beitar”, 16 vārti).

Par Latvijas pludmales futbola čempioniem, kā jau minēts iepriekš, tika kronēti “BSC Lat” vīri, bet individuālās balvas apbalvošanas ceremonijā uzreiz pēc pēdējām spēlēm saņēma:

• labākais vārtu guvējs: Mihails Skuratovičs (“BFS Baltic XL Ropaži”),
• labākais vārtsargs: Aivis Poklikajevs (“BFS Baltic XL Ropaži”),
• labākais spēlētājs: Aleksandrs Novožilovs (FK “BEITAR”),
• simpātiju balva: Renārs Pastars (“BSC LAT”),
• speciālas balvas komandu treneriem: Andrejs Baumanis un Vitolds Masalis (“BSC LAT”), Mihails Busels (FK “BEITAR”),
• par ieguldījumu sporta veida attīstībā: Igors Labuts (sieviešu pludmales futbola attīstība).

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.SK Augur Enemat11110074:2333
2.Nomme BSC Olybet1180346:3424
3.BSC Thunder Arvutitark1170455:4520
4.BSC Parnu1150638:5015
5.BSC Lat1340945:7012
6.FK Beitar1340947:5912
7.Pure Nordic Water740332:2811
8.BFS Baltic XL Ropaži13201149:776

2021.gada Latvijas-Igaunijas pludmales futbola čempionātu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru Asociācija sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju. Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā fta.lv Facebook vietnē fb.com kā arī Instagramā Login • Instagram

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics,
RFF un FTA Sabiedrisko attiecību vadītājs