Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Igauņi triumfē apvienotajā pludmales futbola līgā

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Igauņi triumfē apvienotajā pludmales futbola līgā
Foto: Beach Soccer Estonia

Sestdien, 15. augustā, Pērnavas pludmalē tika aizvadītas Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgas noslēdzošo 13. un 14. kārtu spēles. Divas uzvaras divos mačos izcīnīja "BSC LAT" komanda, taču ar to nepietika, lai izcīnītu kādu no medaļu komplektiem. Turnīra pirmajā gadā visu pjedestālu ieņēma Igaunijas vienības.

Pirms pēdējām divām spēļu kārtām no Latvijas komandām labākās izredzes bija "BFS Ropaži" komandas, kas tobrīd ieņēma ceturto vietu, tikai par punktu atpaliekot no trešās, bet par četriem – no otrās pozīcijas. Taču ropažnieki piedzīvoja divus pārliecinošus zaudējumus – 3:12 pret čempioniem SK "Augur Enemat" un 1:7 pret galvenajiem konkurentiem "Nõmme BSC"/"Olybet" – un bija spiesti atkāpties uz piekto vietu.

Ropažu komandu apsteidza un Latvijas čempionu kausu ieguva "BSC LAT", kas ar 5:2 pārspēja "BSC Türi", bet ar 3:2 sīvā cīņā uzveica citu mūsu valsts vienību FK "Beitar"/"Kauguri".

Jūrmalas komanda priekšpēdējā kārtā ar 4:5 atzina "BSC Üksjalgvärav Elementmaster" pārākumu, kas gan neliedza saglabāt sesto vietu.

Par Latvijas-Igaunijas čempionāta labāko snaiperi kļuva čempionu pārstāvis Sanders Lepiks, kurš pretinieku vārtsargus pārspēja 20 reizes. Par vienu precīzu sitienu mazāk viņa komandas biedram Rauno Nommiko, bet par diviem precīziem sitieniem mazāk bija mūsu valsts rezultatīvākajam spēlētājam Aleksandram Novožilovam ("BSC LAT").

Par Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgas labāko vārtsargu tika atzīts Markuss Luks, par labāko spēlētāju – Kristiāns Marmors (abi – SK "Augur Enemat").

Latvijas čempionāta individuālo balvu ieguvēji

NominācijaUzvarētājs
Labākais vārtu guvējsAleksandrs Novožilovs ("BSC LAT")
Labākais vārtsargsAivis Poklikajevs ("BFS Ropaži")
Simpātiju balvaIgors Labuts ("BFS Ropaži")
Labākais spēlētājsAleksandrs Novožilovs ("BSC LAT")
Labākais trenerisAndrejs Baumanis ("BSC LAT")
Par ieguldījumu sporta veida attīstībāAndrejs Bernatovičs (FK "Beitar"/"Kauguri")

Informāciju sagatavoja: Rīgas Futbola federācija