Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ronaldu dodas uz Saūda Arābiju un saņems gada algu ap 200 miljoniem

Emils Ozerinskis

Ronaldu dodas uz Saūda Arābiju un saņems gada algu ap 200 miljoniem
Krištianu Ronaldu. Foto: SIPA/Scanpix

Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu kļuvis par lielākās algas īpašnieku profesionālā futbola vēsturē. No Saūda Arābijas čempionāta vicelīderes "Al Nassr" Ronaldu saņems attalgojumu, kas viena gada laikā pārsniegs 177 miljonus britu mārciņu jeb 200 miljonus eiro.

37 gadus vecais Krištianu Ronaldu karjeras norietā saņems lielāko algas čeku, kādu viena no savas paaudzes lielākajām zvaigznēm neredzēja ne Madrides "Real", ne Turīnas "Juventus" ne Mančestras "United" rindās. Portugālis noslēdzis līgumu ar Saūda Arābijas "Al Nassir" līdz 2025. gadam, bet spēlētāja atalgojums būs aptuveni 200 miljoni eiro sezonā.

Mēneša sākumā Ronaldu centās publikai pasniegt informāciju, ka runas par viņa vienošanos ar "Al Nassir" neesot patiesas. Nu gan izrādās, ka pats portugālis ir safleitējis un tomēr dodas uz Saūda Arābijas čempionātu.

Pēdējie mēneši Ronaldu bijuši apvīti ar skandāliem. Ļoti neglītā manierē portugālis šķīrās no Mančestars "United" publiski mazgājot kluba netīro veļu stundu garā video intervijā, kurā Ronaldu nicināja gan kluba vadību, gan treneri Eriku Ten Hāgu, gan savus bijušos komandas biedrus un sarkano velnu leģendas Geriju Nevilu un Veinu Rūniju.

Tāpat pamatīgos zaudētājos Ronaldu nonāca Pasaules kausa finālturnīrā, kas lielā mērā nosvēra desmitgadi ilgušo debati starp Lionels Mesi līdzjutējiem un Krištianu Ronaldu atbalstītājiem par paaudzes labākā spēlētāja godu par labu argentīnietim. Mesi kļuva par pasaules čempionu, kamēr Ronaldu turnīra gaitā tika atsēdināts uz rezervistu soliņa un Portugāle ceturtdaļfinālā izstājās pret Maroku.

Profesionālo karjeru Ronaldu uzsāka Lisabonas "Sporting" rindās, bet par pasaules mēroga zvaigzni futbolists kļuva pēc pārejas un Mančestras "United" 2003. gadā. Pēc sešiem Anglijas Premjerlīgā pavadītiem gadiem portugālis pārcēlās uz Madrides "Real". Spānijas klubs šķīrās no 94 miljoniem eiro, lai iegādātos portugāļu superzvaigzni. Pēc deviņiem spāņu karaliskajā klubā pavadītiem gadiem Ronaldu devās uz itāļu Turīnas "Juventus".

Pieckārtējais Ballon d'Or ieguvējs piecas reizes triumfējis FIFA Čempionu līgā, trīs reizes ieguvis Premjerlīgas čempiontitulu, divas reizes kļuvis par Spānijas La Liga zelta ieguvēju un divreiz kļuvis par Itālijas A sērijas čempionu. Bez tā futbolistam ir virkne ar individuālajiem apbalvojumiem un garš saraksts ar citām trofejām.

Vien gada laikā sagruva cerības, ka Ronaldu atgriezies Mančestas "United", lai skaisti pabeigtu panākumiem bagāto karjeru klubā, kurā patiesi uzmirdzēja Portugāles futbolista zvaigzne.

Portugāles valstsvienības rindās 196 aizvadītās spēlēs uzbrucējs guvis 118 vārtus, kas ir rekords starptautiskajā futbolā. Ar izlasi par lielāko triumfu kļuva uzvara Eiropas čempionātā 2016. gadā.

1 2 58 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2022-12-31 00:50, pirms gada
Vaitad tiesam nebija ieksa uzspelet vel sezonu-divas normala limeni. Shi ir buchu karshana uz naglinas par 200 milioniem.

     [+] [-]

, 2022-12-31 00:56, pirms gada
big moneeey
ar visu karjeru nopelnijis iespeju easy piepelnit neiedomajamu naudu, lai tad ari izdodas, bet zel...tomer..karjeras noriets..tads ne visai

  -3 [+] [-]

, 2022-12-31 00:58, pirms gada
Pareizs lēmums. Tādam egoistam nav ko darīt eiropā pietam tik vecam. Bet cilvēkiem ir pie vienas vietas, ka šis spēlētājs nevienu reizi nav izrādījis prieku, piemēram par komandas biedra vārtu guvumu. Pretīgs tips, 5 reiz Ballonu dabūja..

  -3 [+] [-]

, 2022-12-31 01:03, pirms gada
Kefirgalva rakstīja: Pareizs lēmums. Tādam egoistam nav ko darīt eiropā pietam tik vecam. Bet cilvēkiem ir pie vienas vietas, ka šis spēlētājs nevienu reizi nav izrādījis prieku, piemēram par komandas biedra vārtu guvumu. Pretīgs tips, 5 reiz Ballonu dabūja..
Tavs sencis ir egoists kuru vajadzetu no tilta nomest

  -4 [+] [-]

, 2022-12-31 01:05, pirms gada
Ronaldo atkal aplauzās, neviens klubs Čempionu līgā negribēja viņu, tad nekas cits neatlika kā Saudi Arabijā kamēr Messi spēlē top līmenī.
Baigi sačakareja sevi ar interviju pie Morgana

  +5 [+] [-]

, 2022-12-31 01:11, pirms gada
...bet kam viņam šo naudu?...priekš šikas dzīves līdz mūža galam jau šodien pietiek...varbūt nopirks vēlāk MU?...

  +5 [+] [-]

, 2022-12-31 01:14, pirms gada
Sporta industrija to tirgus vērtību ir sabojājusi!

  +2 [+] [-]

, 2022-12-31 01:47, pirms gada
R101 rakstīja: Ronaldo atkal aplauzās, neviens klubs Čempionu līgā negribēja viņu, tad nekas cits neatlika kā Saudi Arabijā kamēr Messi spēlē top līmenī.
Baigi sačakareja sevi ar interviju pie Morgana
Atceries tikai vienu, Ronaldo ir par 2 gadiem vecāks par Messi. 2020./21.gada sezonā viņš A serijā guva 29 vārtus. 37 gados Messi diez vai būs tik labs kā tagad.
Ronaldo laiks gan izlasē, gan eiropas klubu līmenī ir beidzies. Laiks ar savu vārdu nopelnīt lielāko piķi futbola vēsturē🙂

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 01:51, pirms gada
Sic transit gloria mundi...

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 01:52, pirms gada
Viena no skumjākajām dienām futbola vēsturē, jo pa lielam šis nozīmē, ka Ronaldo beidz karjeru. Es vienkārši nespēju saprast, kā var pussezonas laikā nokrist no spēlētāja, kurš gūst 24 vārtus nīkuļojoša kluba rindās stiprakajos čempionātos pasaulē līdz līguma pārskatīšanai ar šitiem dvieļugalvām un aiziešanu uz totālu miskasti. Tas ir šokējoši. Man skiet tas ir saistīts ar mentālo veselību, iespējams šis solis nepieciešams, lai vienkārši atgūtos un nedaudz aizbēgtu no spiediena un savestu kārtība sevi. Cita izskaidrojuma nav.
Varat heitot, cik gribat CR7, bet sodien futbols zaudē ļoti daudz.
Bet prieks, ka esmu no paša sākuma lidz beigām izbaudījis leģendārāko un iespaidīgāko sāncensību sporta vēsturē, kur divi labākie sacentušies un situši pušu visus iespējamos rekordus pedejo 15+ gadu laikā. Tas bija kosmoss. Visu cieņu.
Viva Ronaldo.

     [+] [-]

, 2022-12-31 03:26, pirms gada
mytila rakstīja: Vaitad tiesam nebija ieksa uzspelet vel sezonu-divas normala limeni. Shi ir buchu karshana uz naglinas par 200 milioniem.
Vēl jau var paspēt arī normālā līgā uzspēlet

  +7 [+] [-]

, 2022-12-31 03:37, pirms gada
Pipec, čalis piecās minūtēs pelnīs vairāk nekā es mēnesī. Laikam jāmekle cits darbs

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 04:00, pirms gada
Vecais transzeksuālis, kas vienmēr slēpies un spēlējis, ka mīl tikai un vienīgi sievetes, uz vecumu galu nolēmis tā neslikti piķi no dvieļagalvām noslaukt !

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 04:24, pirms gada
rronijs rakstīja: Pipec, čalis piecās minūtēs pelnīs vairāk nekā es mēnesī. Laikam jāmekle cits darbs
Man liekas drīzāk sekundē

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 04:58, pirms gada
MOKA rakstīja: Man liekas drīzāk sekundē
Tad man liekas tev sūdīgi ar matemātiku 😄
Bet nu rronijs bija samērā precīzi pateicis, jo CR7 5min nopelnīs apmēram 1900 eiro. Tā jau palielam arī lielai daļai Latvijas ir. Es laikam varu tad nemeklēt jaunu darbu, ja nopelnu nedaudz vairāk mēnesi nekā Ronaldo 5min😄😄

  +3 [+] [-]

, 2022-12-31 04:59, pirms gada
Nožēlojami. Bet nu citu variantu jau viņam nebija. Ja jau pat Portugāles izlasē nosēdina uz beņķa, tad skaidrs, ka vienkārši pulveris ir beidzies. Arābu naudiņa palīdzēs pārdzīvot to, ka sāncensībā ar Messi tomēr beigās nācās zaudēt.

     [+] [-]

, 2022-12-31 05:18, pirms gada
Opaps rakstīja: Nožēlojami. Bet nu citu variantu jau viņam nebija. Ja jau pat Portugāles izlasē nosēdina uz beņķa, tad skaidrs, ka vienkārši pulveris ir beidzies. Arābu naudiņa palīdzēs pārdzīvot to, ka sāncensībā ar Messi tomēr beigās nācās zaudēt.
Nu tas gan man liekas ir stulbākais kritērijs ko Messi troļi spēj izdomāt. Salīdzināt valsti kurai pirms Messi bija 13 reizes jau piedalījušies Pasaules kausā un 2x uzvarējusi un 37 reizes piedalījusies copa Amerika un 13 reizes uzvarējusi. un ar Messi spējuši to visu uzlabot uz 18x pasaules kausā un 3x uzvarējusi un 43x piedalījusies copa Amerika un 14x uzvarējusi. Kamēr Portugāle pirms Ronaldo vispār tikai 3x bija bijusi Eiropas čempionātā un Pasaules kausā, bet tagad ir pa 8x katrā turnīra(kur no Eiropas ir daudz reizes grutak tikt.stipri šaubos vai Argentina spetu to izdarīt katru reize, esot starp Eiropas izlasēm) un nebija nekādu titulu, bet Ronaldo spējis izlasi aizvest gan līdz pirmajiem tituliem Eiropā, gan līdz 1/2finālam Pasaules kausā. Ja spēlētāju varējumu beigās piesaista arī pie Izlašu sasniegtā tad piem. Tāds spēlētājs kā Hollands ir tik pat labs kā Pahars Latvijai bija.

  +3 [+] [-]

, 2022-12-31 05:57, pirms gada
Visu cieņu jebkurā gadījumā. Viņš tāpat to ir nopelnījis.
P.s. tie kas žēlojas ka nesanāks nobeigt skaisti karjerju MU, atcerieties, ka tas tomēr ir superklubs arī eiropas mērogā un tiem nav vajadzīgi pliki vārdi rosterī, viņiem nepieciešami rezultāti.
Lai dzīvo CR7

     [+] [-]

, 2022-12-31 06:42, pirms gada
kecbaja rakstīja: Nu tas gan man liekas ir stulbākais kritērijs ko Messi troļi spēj izdomāt. Salīdzināt valsti kurai pirms Messi bija 13 reizes jau piedalījušies Pasaules kausā un 2x uzvarējusi un 37 reizes piedalījusies copa Amerika un 13 reizes uzvarējusi. un ar Messi spējuši to visu uzlabot uz 18x pasaules kausā un 3x uzvarējusi un 43x piedalījusies copa Amerika un 14x uzvarējusi. Kamēr Portugāle pirms Ronaldo vispār tikai 3x bija bijusi Eiropas čempionātā un Pasaules kausā, bet tagad ir pa 8x katrā turnīra(kur no Eiropas ir daudz reizes grutak tikt.stipri šaubos vai Argentina spetu to izdarīt katru reize, esot starp Eiropas izlasēm) un nebija nekādu titulu, bet Ronaldo spējis izlasi aizvest gan līdz pirmajiem tituliem Eiropā, gan līdz 1/2finālam Pasaules kausā. Ja spēlētāju varējumu beigās piesaista arī pie Izlašu sasniegtā tad piem. Tāds spēlētājs kā Hollands ir tik pat labs kā Pahars Latvijai bija.
Nu bet ja aprēķina vēl citus ienākumus, es par to biju aizdomājies vairak

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 07:54, pirms gada
Naudiņa labi ieripos kabatiņā.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 08:30, pirms gada
Tie cipari {200 mio /sez} tikai kārtējo reizi apstiprina, ka šī pasaulīte neatgriezeniski ir uzkāpusi uz pašiznīcināšanās takas...

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 08:42, pirms gada
Apjāja arābus kā mazos ežus
Tā pārmaksāt par washed up Ronaldo tikai, lai vārds atbrauktu ar nabagiem bumbu paspārdīt tuksneša joberlīgā

     [+] [-]

, 2022-12-31 08:47, pirms gada
dakots rakstīja: ...bet kam viņam šo naudu?...priekš šikas dzīves līdz mūža galam jau šodien pietiek...varbūt nopirks vēlāk MU?...
Bomža loģika tev!

     [+] [-]

, 2022-12-31 08:51, pirms gada
Krists Krīgers rakstīja: Visu cieņu jebkurā gadījumā. Viņš tāpat to ir nopelnījis.
P.s. tie kas žēlojas ka nesanāks nobeigt skaisti karjerju MU, atcerieties, ka tas tomēr ir superklubs arī eiropas mērogā un tiem nav vajadzīgi pliki vārdi rosterī, viņiem nepieciešami rezultāti.
Lai dzīvo CR7
Skaistāk nav iespējams!!! Uz atvadām no darba tev uzmet 200 miljonus! Es dabūju Atzinības rakstu un rukāju 2,5 reizes ilgāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 08:57, pirms gada
Moš pat ne centa nodokļos nebūs jāmaksā no tiem 200 mio. ? Bet, ja nopietni - pretrunīgs lēmums. Skaidrs, ka šī ne tuvu nav viņa tirgus vērtība, naftas pumpetējiem vienkārši sagribējās skaistu spēļmantiņi un po, cik tā maksā. Bet Krištianu labāk izvēlējās lielu naudu un aizmirstību, nekā mazu naudu, bet klubu Eiropā un daudz maz plašu auditoriju.

     [+] [-]

, 2022-12-31 09:05, pirms gada
kecbaja rakstīja: Nu tas gan man liekas ir stulbākais kritērijs ko Messi troļi spēj izdomāt. Salīdzināt valsti kurai pirms Messi bija 13 reizes jau piedalījušies Pasaules kausā un 2x uzvarējusi un 37 reizes piedalījusies copa Amerika un 13 reizes uzvarējusi. un ar Messi spējuši to visu uzlabot uz 18x pasaules kausā un 3x uzvarējusi un 43x piedalījusies copa Amerika un 14x uzvarējusi. Kamēr Portugāle pirms Ronaldo vispār tikai 3x bija bijusi Eiropas čempionātā un Pasaules kausā, bet tagad ir pa 8x katrā turnīra(kur no Eiropas ir daudz reizes grutak tikt.stipri šaubos vai Argentina spetu to izdarīt katru reize, esot starp Eiropas izlasēm) un nebija nekādu titulu, bet Ronaldo spējis izlasi aizvest gan līdz pirmajiem tituliem Eiropā, gan līdz 1/2finālam Pasaules kausā. Ja spēlētāju varējumu beigās piesaista arī pie Izlašu sasniegtā tad piem. Tāds spēlētājs kā Hollands ir tik pat labs kā Pahars Latvijai bija.
Paharam bija talants un traumas! Latvijai bija Gorkšs, kurš ar savu darbu panāca vairāk kā otrs savā karjerā.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 09:07, pirms gada
R101 rakstīja: Ronaldo atkal aplauzās, neviens klubs Čempionu līgā negribēja viņu, tad nekas cits neatlika kā Saudi Arabijā kamēr Messi spēlē top līmenī.
Baigi sačakareja sevi ar interviju pie Morgana
Bija kas negribēja un bija kas nespēja pacelt viņa vēlmes.

     [+] [-]

, 2022-12-31 09:10, pirms gada
rronijs rakstīja: Pipec, čalis piecās minūtēs pelnīs vairāk nekā es mēnesī. Laikam jāmekle cits darbs
Nenokar galvu, es ieteiktu skatīties no citas puses - viņš dienas laikā nopelnīs vairāk nekā tu visā savā mūžā

     [+] [-]

, 2022-12-31 09:22, pirms gada
Visi baigi savu naudu skaita

  +3 [+] [-]

, 2022-12-31 09:28, pirms gada
Visu cieņu.Cilvēks ar futbolu nopelnījis sev,saviem radiniekiem bezbēdīgu nākotni.Normāls karjeras noslēgums.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 09:34, pirms gada
Fantastiska nauda par tik pieredzējuša futbolista pakalpojumiem ,kas lieku reizi apliecina Ronaldu statusu sporta pasaulē . Par sportisko pusi , es vēl nenorakstītu viņu kā pensionāru ,ir bijuši daudzi gadījumi kad pēc naudas pelnīšanas spēj atgriezties augstākajā līmenī ,varbūtība pieaugs ja viņš turpinās spēlēt izlasē .
Veselību ,daudz skaistu vārtu ,superveterānam!

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 09:44, pirms gada
Nebrīnitos ka tā intervija ar bija lielā plāna sastāvdaļa, lai tiktu prom no britiem uz šo pensionāra medusmaizi

  +5 [+] [-]

, 2022-12-31 09:53, pirms gada
Domājams, ka lēmums ļoti lielā mērā saistīts ar to, ka Messi, iegūstot PK, pilnībā izšķīra jautājumu par šīs paaudzes titulētākā un labākā futbolista statusu. Iepriekš bija sarunas ar arābiem, bet Krištianu vēl nedeva galīgo atbildi un nogaidīja, vai Argentīna uzvarēs turnīrā. Ja Messi paliktu bez kausa, vēl mēģinātu ar kādu lielāku Eiropas klubu pacīnīties par vēl kādu ČL kausu vai ar Portugāli vēl par kaut ko pacīnīties un palikt cīņā ar Messi. Tagad aizgāja mēģināt tikt līdz 1000 vārtiem karjerā vieglākā čempionātā un ieiet vēsturē vismaz ar to. Naudas viņam jau tā atliku likām un nekad nebeigsies, ne jau pēc tās viņš brauc.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 10:13, pirms gada
Par Ronaldo vēl daudzus gadu desmitus runās, atcerēsies, rakstīs, veidos filmas utt..! Leģenda. Viens no atpazīstamākajiem sportistiem pasaulē! Ar visvairak sekotajiem soc, tīklos! Pelnošākais.. Ar virkni rekordiem, apbalvojumiem un triumfiem!!
Cik daudz jūs tādus cilvēkus uz planētas varat nosaukt?!

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 10:21, pirms gada
tads rakstīja: Par Ronaldo vēl daudzus gadu desmitus runās, atcerēsies, rakstīs, veidos filmas utt..! Leģenda. Viens no atpazīstamākajiem sportistiem pasaulē! Ar visvairak sekotajiem soc, tīklos! Pelnošākais.. Ar virkni rekordiem, apbalvojumiem un triumfiem!!
Cik daudz jūs tādus cilvēkus uz planētas varat nosaukt?!
Atri aizmirsīs. Nākošā paaudze, kas nebūs redzējusi viņu darbībā, nesapratīs, par ko ir runa. Mūsdienu 10 gadnieki arī nezin, kas ir Džordans vai Kobe. Katram laikam savi varoņi. Tieši tik vienkārši...
1 2 58 komentāri