Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Lechia" panākusi četru gadu vienošanos ar Virslīgas čempionu Želizko

Emils Ozerinskis

"Lechia" panākusi četru gadu vienošanos ar Virslīgas čempionu Želizko
Ivans Želizko. Foto: lechia.pl

Polijas futbola 1. līgas komanda Gdaņskas "Lechia", kas aizvadītajā sezonā izkrita no Ekstraklases, oficiāli prezentējusi savu jaunieguvumu - ukraiņu balsta pussargu Ivanu Želizko.

Gdaņskas "Lechia" mājas lapā vēstīts, ka 22 gadus vecais Ivans Želizko vienojies par četru gadu līgumu ar 1945. gadā dibināto poļu klubu. Ukrainas U21 izlases rindās Eiropas čempionāta pusfinālu sasniegušais pussargs pēdējos divus ar pusi gadus pavadīja "Valmieras" rindās.

Pie Gaujas krastiem bāzētās komandas sastāvā Želizko aizvadīja 79 oficiālas spēles, sakrājot septiņus vārtus un deviņas rezultatīvas piespēles. 67 no šīm spēlēm ukrainis aizvadīja Virslīgā, vēl piecas spēles futbolists nospēlēja Latvijas kausā, bet Eirokausos futbolists sakrāja septiņas spēles. Aizvadītajā gadā izcīnītais Virslīgas čempionu kauss ir pirmā trofeja Ļvivā dzimušā futbolista karjerā.

Portālā Transfermarkt publicētās aplēses liecina, ka "Lechia" pārejas maksā varētu būt atdevusi pusmiljonu eiro. Želizko tirgus vērtība gan aprēķināta 600 tūkstošu eiro apmērā.

Līdz aizvadītās sezonas izskaņai Gdaņskas "Lechia" rindās spēlēja Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers, kurš nu pārgājis uz Šveices komandu "Grasshopper".

Polijas 1. līgas čempionātā netrūkst komandas ar skaļiem vārdiem. Nekavējošu soli atpakaļ uz Ekstraklasi aizvadītajā sezonā nespēja veikt Krakovas "Wisla", 14 Polijas čempiontitulu īpašniecei nu turnīrā cīnoties otro gadu pēc kārtas. Arī Pāvela Šteinbora ilggadējā komanda Gdiņas "Arka" jau trešo sezonu pēc kārtas cīnās Polijas klubu futbola otrajā līmenī.

Tuvākajā laikā Želizko gan nedraud laukumā satikties ar Virslīgas turnīrā labi iepazīto Elvi Stugli, kurš pārstāv Glogovas "Chrobry". Abas komandas nupat tikās 1. līgas otrajā spēļu kārtā, Gdaņskas komandai izbraukumā uzvarot ar 4:2.

Izmantotie resursi:
https://lechia.pl/ivan-zhelizko-dol...

  +2 [+] [-]

, 2023-08-03 11:22, pirms 11 mēnešiem
Tiem transfermarkt cipariem ir tikai iespējamā vērtība . Krolli par cik bij novērtējuši transfermarkt un cik Valmiera dabūja ?
Emīl , kur tāda informācija atrodama ka pa Želizko Valmiera dabūjusi 500k ?

  +1 [+] [-]

, 2023-08-03 12:33, pirms 11 mēnešiem
juings rakstīja: Tiem transfermarkt cipariem ir tikai iespējamā vērtība . Krolli par cik bij novērtējuši transfermarkt un cik Valmiera dabūja ?
Emīl , kur tāda informācija atrodama ka pa Želizko Valmiera dabūjusi 500k ?
Taisnība, ka Transfermarkt noteiktā tirgus vērtība jeb MV (market value) ir ļoti nosacīta. Taču šeit runa konkrēti nevis par MV, bet gan "Fee" jeb reālo darījuma summu (skatīt linku zemāk). Parasti Transfermarkt to norāda, ja ir kaut kāds pamats (info avots), nevis uz dullo. Protams, arī šis var nebūt līdz galam precīzi, jo tie mēdz būt neoficiāli avoti, turklāt nereti darījumi ir sarežģītāki ar papildus nosacījumiem utt.
https://www.transfermarkt.com/ivan-...

  +1 [+] [-]

, 2023-08-03 12:37, pirms 11 mēnešiem
Spilgts piemērs, kur MV (market value) pagalam nesakrita ar "Fee" - skatīt Jūrmalas Spartaka 2020. gada darījumu ar Genoa par Gabriela Šarpentjē pārdošanu un salīdzināt abas summas.
https://www.transfermarkt.com/gabri...

  +1 [+] [-]

, 2023-08-03 13:11, pirms 11 mēnešiem
Pāreja no klubu puses ir apstiprināta , bet summa par kādu notikusi šī pāreja vismaz pagaidām netiek izpausta tapēc tās pagaidām ir spekulācijas . Ja būs kādas no darījumā iesaistītām pusēm oficiāls paziņojums tad viss skaidrs. Jā skatījos uzreiz transfermarkt Valmiera FC lapā arī stāv rakstīts cipars 500 k. tā tas ir .
Reāli mans viedoklis , Ivana vērtība varētu būt 300k-400k ar papildus nosacūjumiem nākotnē arī vēl kaut kas nāks klāt .
Paldies par izsmeļošu informāciju !

     [+] [-]

, 2023-08-03 14:22, pirms 11 mēnešiem
Polijas 2.līga,bet par tādu stadionu virslīga var tikai sapņot.
Kaoēc par kolumbieti tāds klusums?

  +2 [+] [-]

, 2023-08-03 14:34, pirms 11 mēnešiem
Ndeki rakstīja: Polijas 2.līga,bet par tādu stadionu virslīga var tikai sapņot.
Kaoēc par kolumbieti tāds klusums?
Mena negribot pāriet uz Polijas 1.līgu, kas ir pilnīgi saprotams

  +2 [+] [-]

, 2023-08-03 14:42, pirms 11 mēnešiem
Ndeki rakstīja: Polijas 2.līga,bet par tādu stadionu virslīga var tikai sapņot.
Kaoēc par kolumbieti tāds klusums?
Interesanti kā tur viss beigsies ! Itkā Valmiera ar Lechia vienojusies bet Mena teicis NĒ, pat nepiedāvājiet 1. līgu . Polijas čempioni Rakow interesējoties par viņu! Gaidīsim ar ko tas beigsies .

     [+] [-]

, 2023-08-03 18:22, pirms 11 mēnešiem
Pareizi ir viņš var mierīgi spēlēt labākā līgā par polijas 1 līgu.