Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Turē beidz karjeru izlasē, bet "City" nespēlēs, kamēr neatvainosies Gvardiolam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Turē beidz karjeru izlasē, bet "City" nespēlēs, kamēr neatvainosies Gvardiolam
Jaja Turē
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas līderes "Manchester City" pussargs Jaja Turē beidzis karjeru Kotdivuāras izlasē, bet klubā viņš nevarēs spēlēt līdz brīdim, kamēr neatvainosies galvenajam trenerim Pepam Gvardiolam.

"Šī paziņojuma rakstīšana ir visgrūtākais mačs manā mūžā. Pēc 14 augstākajā līmenī aizvadītajiem gadiem esmu pārliecināts, ka šis ir īstais brīdis, lai pieliktu punktu," par lēmumu pamest Kotdivuāras izlasi teica komandas kapteinis Jaja Turē. Valstsvienībā viņš aizvadīja 102 mačus, guva 19 vārtus, piedalījās trīs Pasaules kausos un 2015. gadā kļuva par Āfrikas čempionu.

"Futbols man nozīmē visu. Tas man ļāvis dzīves laikā sasniegt tik daudz. Taču vairs neredzu iespēju uzstādīt jaunus mērķus kopā ar Kotdivuāras ziloņiem." Debitējis 2004. gadā, par Kotdivuāras izlases kapteini Turē kļuva 2014. gadā, kad karjeru beidza izcilais uzbrucējs Didjē Drogbā. Simtajā spēlē viņš cīnījās 0:0 ar Kamerūnu.

Ja no došanās laukumā izlases kreklā centra pussargs atteicies labprātīgi, tad "Manchester City" Turē nevarēs pārstāvēt piespiedu kārtā. Pēc tam, kad galvenais treneris Peps Gvardiola pieņēma lēmumu viņu nepieteikt UEFA Čempionu līgas sezonai, neapmierinātību izrādīja futbolista aģents Dimitri Seluks.

Viņš norādīja, ka šāds lēmums pazemojis Turē un ka Gvardiolam būs jāatvainojas futbolistam, ja "Manchester City" neiegūs kausu. Seluks bija neapmierināts jau brīdī, kad Gvardiola par galveno treneri: "Tā bija katastrofāla kļūda. Domāju, ka "City" nefinišēs starp četrām labākajām komandām. Katru dienu runāju ar Jaju un zinu, ka noskaņojums ģērbtuvēs ir slikts. Paziņojums par Gvardiolas pieņemšanu darbā sagrāva ģērbtuves garu."

"Viņam jāatvainojas. Ja viņš to nedarīs, tad nespēlēs," Turē situāciju komentēja Gvardiola, kurš 2010. gadā pārdeva centra pussargu no "Barcelona" uz "Manchester City". Tāpat galvenais treneris pieprasīja atvainošanos no Seluka. "Ja viņiem ir problēmas, tad lai runā un tās risina ar cilvēkiem klubā."

"Manchester City" ir vienīgā Anglijas Premjerlīgas komanda, kas jauno sezonu sākusi ar piecām uzvarām piecās spēlēs. Tāpat ielaisti tikai četri vārti. Ar Gvardiolas atnākšanu prom devās ierastais pamatvārtsargs Džo Hārts.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2016-09-20 19:06, pirms 8 gadiem
vai spēlētājs pats var lauzt līgumu ar klubu?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-20 19:14, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: vai spēlētājs pats var lauzt līgumu ar klubu?
Ja var/grib maksāt kompensāciju, tad jā.

     [+] [-]

, 2016-09-20 19:28, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-09-20 19:29, pirms 8 gadiem
Ārkārtīgi neprofesionāls raksts. Peps prasa atvainošanos no Seluka nevis no Jajas.

     [+] [-]

, 2016-09-20 19:32, pirms 8 gadiem
Check out @jonnysmiffy's Tweet: https://twitter.com/jonnysmiffy/sta...
Te video no Pepa konferences

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 19:35, pirms 8 gadiem
Esmu sajūsmā par Pepa rīcību. To mūdzi Seluku vajadzēja pasūtīt jau pāris gadus iepriekš. Žēl, ka Jaja izvēlējās pašu sliktāko aģentu, no visiem iespējamajiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-20 20:14, pirms 8 gadiem
Ārkārtīgi profesionāli! Nelaist spēlētāju laukumā, kamēr spēlētāja aģents neatvainosies... tas ir apmēram tā, ka advokāta nepatīkamas uzvedības dēļ tiesnesis liek cietumā advokāta klientu! Nu tā nedaudz abstrakti pārfrāzējot.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-20 20:23, pirms 8 gadiem
Viņu nelaiž laukumā dēļ tā, ka viņš var izdarīt to, kas nepieciešams attiecīgās pozīcijas spēlētājam, sliktāk par citiem spēlētājiem. Protams, arī tādu aģenta visatļautību nevar atļaut. Jajam ir iespēja ietekmēt savu aģentu, vai pat to mainīt. Tāda aģenta uzvedība traucē klubam daudz vairāk nekā Jaja šobrīd ir spējīgs tam palīdzēt, tādēļ vai nu jāmainas aģentam vai viņa uzvedībai vai jāpazūd spēlētājam.
Un tiesnesis pilnīgi mierīgi var iztiesāt lietu par sliktu klientam tā advokāta kļūdu vai pat sliktas uzvedības dēļ.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-20 20:28, pirms 8 gadiem
Un man prieks, ka interneta komantētāji māca Gvardiolam profesionalitāti.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-20 22:16, pirms 8 gadiem
Septembri- aizstāvēt savējos protams vajag, bet nu arī tam ir savs mērs.
Nu nav normāli, ka treneris tagad nelaidīs Jaju spēlēt tapēc, ka nav saņēmis atvainošanos. Ja sliktāk spēlē tā ir cita lieta, bet principa dēļ ir vnk absurds.
Galu galā- kas ir lielāks- klubs un tā intereses jeb trenera ego?

     [+] [-]

, 2016-09-20 22:21, pirms 8 gadiem
Tieši tā klubs ir lielāks nekā 1 spēlētāja aģenta ego. Jaja nemaz netika ČL pieteikumā un labākā gadījumā uzspēlētu Līgas kausā. Viņš vienkārši neiederas jaunajā spēles modelī, jo nav pietiekami disciplinēts. Tādēļ viņš nespēlētu anyway. Treneris ir atbildīgs par rezultātu un tikai viņš zina, kā vislabāk sasniegto to, ko viņš iecerējis.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 22:23, pirms 8 gadiem
Nav pietiekami mobils un nevar izskraidīt aizsardzībā.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 22:27, pirms 8 gadiem
Kluba intereses ir saliedēta komanda, kur nav vietas egoistiskiem spēlētājiem, kuri pārliecināti, ka dēļ veciem nopelniem tagad viņus jālaizž laukumā. Man 100 reizes pareizāka liekas tāda pieeja, nevis Mourinjo mocības ar Rūniju.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 22:55, pirms 8 gadiem
Es šeit laikam iešu Septembra pusē - nedrīkst būt nekāda visatļautība.
Pēc loğikas Messi un Ronaldo vispār var saviem treneriem sejā spļaut, jo tak vienmēr būs laukumā pēc kluba interesēm.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-20 22:57, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: Kluba intereses ir saliedēta komanda, kur nav vietas egoistiskiem spēlētājiem, kuri pārliecināti, ka dēļ veciem nopelniem tagad viņus jālaizž laukumā. Man 100 reizes pareizāka liekas tāda pieeja, nevis Mourinjo mocības ar Rūniju.
Super comments +1

     [+] [-]

, 2016-09-20 23:13, pirms 8 gadiem
Septembri- kapēc argumentē ar ''tāpat netiktu''?
Nu ja netiktu tad ok- lai cenšas kļūt labāks, bet runa jau ir par Gvardiolas principiem. Kluba interesēs ir lai komanda būtu saliedēta, normāli funkcionētu un laukumā ietu pēc iespējas labākie. Ja treneris apvainojas par kaut kādiem sīkiem aģenta komentāriem, tad nu sorry- kā viņš vispār kļuvis par treneri ar tik mīkstu ādu.

Salīdzinājumu ar Rūniju es totāli nesaprotu, tapēc pat nekomentēšu. Divi totāli citādi gadījumi- viens netiks laukumā neatkarīgi no performances jo mazliet uzkāpa uz varžacīm, otrs vienmēr tiek laukumā lai cik slikti spēlētu, jo redz kluba autoritāte acīmredzot.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-20 23:32, pirms 8 gadiem
yuka rakstīja: Septembri- aizstāvēt savējos protams vajag, bet nu arī tam ir savs mērs.
Nu nav normāli, ka treneris tagad nelaidīs Jaju spēlēt tapēc, ka nav saņēmis atvainošanos. Ja sliktāk spēlē tā ir cita lieta, bet principa dēļ ir vnk absurds.
Galu galā- kas ir lielāks- klubs un tā intereses jeb trenera ego?
Stāsts jau nav par to, ka nelaidīs Jaju laukumā dēļ kaut kādiem spēlētāja kvalitātes trūkumiem, kas būtu saprotams un tā jau visticamāk arī ir. Bet tad kāda mārrutka pēc jāsāk pieprasīt no aģenta kaut kādu atvainošanos ar argumentu - citādi viņa spēlētājs netiks laukumā?!? Tas tā smieklīgi un bērnišķīgi šķiet. Visādi citādi man kaut kā galīgi vienalga vai viņš spēlē vai nē.
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -3 [+] [-]

, 2016-09-20 23:38, pirms 8 gadiem
ABa rakstīja: Stāsts jau nav par to, ka nelaidīs Jaju laukumā dēļ kaut kādiem spēlētāja kvalitātes trūkumiem, kas būtu saprotams un tā jau visticamāk arī ir. Bet tad kāda mārrutka pēc jāsāk pieprasīt no aģenta kaut kādu atvainošanos ar argumentu - citādi viņa spēlētājs netiks laukumā?!? Tas tā smieklīgi un bērnišķīgi šķiet. Visādi citādi man kaut kā galīgi vienalga vai viņš spēlē vai nē.
Pilnībā pievienojos. Peps rīkojas kā marasmātisks opis. Marasms viņa vecumā? Nu atvainojiet!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-20 23:52, pirms 8 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Gvardiola bija gan caurkritis spēlētājs, gan arī caurkritis treneris. Nekā no viņa nav. Punkts.
neee nu shitaa pateikt,tas ir jaamaak

     [+] [-]

, 2016-09-20 23:58, pirms 8 gadiem
Tur jau tā lieta- Jaja vispār ņipričom
Nu nav vairs TAS spēlētājs- nav- ok. Nepieteica- nu nepieteica.
Bet tagad Peps par galveno kluba interešu regulētāju nostādījis spēlētāja aģentu. Absurds vnk.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-21 08:44, pirms 8 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Gvardiola bija gan caurkritis spēlētājs, gan arī caurkritis treneris. Nekā no viņa nav. Punkts.
Nu gan pārspīlēji.
Spēlētājs viņš bija OK, ne tas sliktākais. Kā treneris- tas ir gaumes jautājums, un, protams, kuru komandu viņš trenē.

     [+] [-]

, 2016-09-21 09:39, pirms 8 gadiem
Pats galvenais punkts ir tas, ka spēlētājs pats izvēlas savu aģentu un viņš arī to kontrolē. Tas ir mega neprofesionāli, ka spēlētāja aģents iet mēdijos un kritizē kluba treneri par to, ka tas neliek viņa spēlētāju sastāvā. To nedrīkst darīt. Ja aģents tā dara, spēlētājam būtu viņš jāierobežo vai jāmaina.
Tā nav Pepa apvainošanās uz aģentu tas ir disciplīnas pārkāpums, tāds pats kā, piemēram, neatnākt uz treniņu, vai ierasties uz sezonu ar lieko svaru. Fakts, ka to darīja viņa aģents nevis viņš pats to nemaina, jo viņš pilnībā kontrolē savu aģentu. Piemēram, kādēļ tad Pool fani ir joprojām dusmīgi uz Stērlingu, viņš pats vispār mēdijiem neko neteica, tikai viņa aģents pateica, ka viņš nepagarinās ar klubu līgumu.
Turklāt Jajas aģentam ir bagāta vēsture ar situācijas destruktivizēšanu. Pēc Jajas mega sezonas viņš izzīda vienu no visu laiku debīlākajiem story par dzimšanas dienas kūku. Viņš regulāri komentē ar City saistītus jautājumus. Pateica, ka tagad visi Āfrikas City fani sāks atbalstīt MU, utt. Tas ir bilnīgs bezpridels, ko viņš runā. Ja to runā svešs cilvēks tas ir PO, bet ja to runā kluba viena no autoritatīvākā (lai kā arī nebūtu, Jaja ir ļoti daudz kluba labā izdarījis) spēlētāja aģentiem, to nevar pieļaut.
Un citu veidu kā aiztaisīt Selukam muti nav. Lai viņš aizveras vai, lai Jaja iet prom no kluba un tad viņī abi var runāt cik viņiem tīk un ko viņi vēlas.

     [+] [-]

, 2016-09-21 09:52, pirms 8 gadiem
Un tas, ka Jaja nespēlēs šogad City bija zināms jau februārī. Klubs bija pat gatavs viņu palaist bez transfēra maksas vasarā. Bet šis (Seluks) tagad apvainojoties, ka Jaju neliek sastāvā...
Ja aģents darītu savu darbu, nevis tikai muldētu, gan jau būtu atradis pieklājīgu variantu vasarā. Uz Ķīnu viņš negribot, bet spēlēt labā Eiropas līgā un saņemt mazāku algu arī negribot. Lai tad gadu sēž bez spēles prakses. Tikai tad viņa iespējas dabūt labu līgumu (ne Ķīnā) būs pavisam mazas.
Un vēl Jaja tagad pat, ja viss būtu OK, būtu tikai 5. izvēle CDM pozīcijā aiz Fernandinjo, Gunduāna, Delfa, Fernando un A. Garsija. Ne tāpēc, ka viņš ir slikts spēlētājs, bet tādēļ, ka šīs pozīcijas spēlētājām Pepa sistēmā ir jābūt mega mobilam un jāstrādā aizsardzībā vairāk kā pat centra aizsargiem. Jaja to šobrīd nevar. Tajā pašā laikā, viņš kādā EPL vidusdaļas vai Eiropa stop līgu viduvējā klubā varētu būt pats galvenais spēlētājs ap kuru tiktu veidota visa spēle. Tā ir viņa izvēle...

     [+] [-]

, 2016-09-21 13:52, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-09-21 17:14, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-09-21 18:05, pirms 8 gadiem
Tu nu gan kārtīgi sacepies