Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Tiesa noraidījusi Bleideļa un Mihaļčuka prasību pret ''Liepājas Metalurgu''

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiesa noraidījusi Bleideļa un Mihaļčuka prasību pret ''Liepājas Metalurgu''
Imants BleidelisFoto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Liepājas tiesa šodien noraidīja Imanta Bleideļa un Ruslana Mihaļčuka prasību pret sporta klubu ''Liepājas Metalurgs'', kurā lūgts atzīt kluba darba līguma uzteikšanu par spēkā neesošu, kā arī izmaksāt kompensāciju par piespiedu darba kavējumu.

''Liepājas Metalurga'' futbola kluba vadība pagājušā gada 7.jūlijā nolēma lauzt līgumus ar pussargiem Andreju Rubinu un Imantu Bleideli, kā arī atteikties no sadarbības ar vēl trim spēlētājiem. Pēc kluba vadības tikšanās ar komandas treneriem tika nolemts nepagarināt līgumus ar uzbrucējiem Arturu Rimkjāviču un Arkadiušu Klimeku, kā arī lauzt līgumus ar Rubinu, Bleideli un Ruslanu Mihaļčuku.

Lēmumu klubs pamatoja ar komandas sliktajiem rezultātiem. Bleidelis un Mihaļčuks kluba lēmumu uzskatīja par nepamatotu, tāpēc vērsās tiesā. Pašlaik Bleidelis aktīvo sportista karjeru jau beidzis. Spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā Kurzemes apgabaltiesā.

Izmantotie resursi:
BNS

Slēpts komentārs: ervains91
Slēpts komentārs: krmas

  -3 [+] [-]

, 2009-03-05 17:52, pirms 16 gadiem
Diemzel,speletaji nav vel macijusies no savam un citu kludam.Nemsim,kaut vai Ventas variantu...Bet ta notiek viur pasaule! Bet ari kluba vadiba nerikojas solidi un civilizeti!Bet,ko var gribet no nemakuligiem postsovjetu kapitalistiem un fashistiem?!

 +13 [+] [-]

, 2009-03-05 18:14, pirms 16 gadiem
Bleidelis Latvijas futbolam ir ļoti daudz devis un absolūti nav pelnījis tik nekorektu attieksmi kā "krmas" komentārā!
Slēpts komentārs: krmas

     [+] [-]

, 2009-03-05 18:27, pirms 16 gadiem
Kur Mihaļčuks tagad spēlē?

  +3 [+] [-]

, 2009-03-05 18:30, pirms 16 gadiem
krmas rakstīja: Lai Bleidelis iet pensijā un paklusē
Tiec dzīvē tu kaut uz pusi tik tālu kā viņs, un tad varēsi runāt!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-05 18:33, pirms 16 gadiem
karliz12 rakstīja: Tiec dzīvē tu kaut uz pusi tik tālu kā viņs, un tad varēsi runāt!
ganjau pienāks arī man laiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-03-05 18:40, pirms 16 gadiem
sita prava diezgan smiekliga

  +1 [+] [-]

, 2009-03-05 19:11, pirms 16 gadiem
Mihaļčukam jau vismazak vajadzeja sudzeties

  +2 [+] [-]

, 2009-03-05 19:13, pirms 16 gadiem
Būtu vilcis komandu, un ticis atlaists ne par ko - tā jau būtu cita runa. Bet šajā gadījumā tik naudu grib izspiest.

  +7 [+] [-]

, 2009-03-05 20:02, pirms 16 gadiem
Nevis vienkārši "nospēlēja savus gadus izlasē", bet bija viens no brīnuma līdzautoriem, kā arī nospēlēja izlasē pāri par 100 spēlēm, kas pagaidām izdevies tikai 3 mūsu futbolistiem. Un viņa pozīcijā -- par labās malas pussargu -- ne pirms, ne pēc Bleideļa tāda līmeņa spēlētāju mums nav bijis (Višņakovam tomēr mazliet pietrūkst, ceru uz Žigajeva progresu).
Par tiesāšanos: ir pilnīgi pareizi, ka darba ņēmējs sūdz tiesā darba devēju, ja ir atlaists nelikumīgi (arī "krmas", kad paaugsies, būs gatavs analoģiskā gadījumā darīt tāpat); diemžēl šoreiz laikam līgums sastādīts nepietiekami kvalitatīvi.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-05 20:27, pirms 16 gadiem
olga rakstīja: Nevis vienkārši "nospēlēja savus gadus izlasē", bet bija viens no brīnuma līdzautoriem, kā arī nospēlēja izlasē pāri par 100 spēlēm, kas pagaidām izdevies tikai 3 mūsu futbolistiem. Un viņa pozīcijā -- par labās malas pussargu -- ne pirms, ne pēc Bleideļa tāda līmeņa spēlētāju mums nav bijis (Višņakovam tomēr mazliet pietrūkst, ceru uz Žigajeva progresu).
Par tiesāšanos: ir pilnīgi pareizi, ka darba ņēmējs sūdz tiesā darba devēju, ja ir atlaists nelikumīgi (arī "krmas", kad paaugsies, būs gatavs analoģiskā gadījumā darīt tāpat); diemžēl šoreiz laikam līgums sastādīts nepietiekami kvalitatīvi.
bet par ko tad īsti sūdzēt tiesā? Ja pats spēletājs NAV zinājis VISUS līguma nosacījumus, tad viņs pats ir vainīgs. Un arī viņa laiks ir pagājis, viņs vairs nespēlē tādā līmenī kā kādreiz un manuprāt tas pats Višņakovs spēlē labāk.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-05 21:35, pirms 16 gadiem
No vienas puses būs mācība tādiem, kas komandā par sevīm ir sadomājušies "kā pasaules nabas". Tjipa mans treneris, ko gribu to daru, un jūs jēriņi paklusējiet. Ja cilvēki Jūs nezinat lietas būtību, kā komandā grāva mikroklimatu viens otrs, aizbildinoties, ka viņiem aiz muguras ir Andrejevs un uz pārējiem viņiem "pajāt", tad nerunājiet. Ne jau pa velti pašlaik komandā ir neitrāls treneris un visiem tiesības ir vienādas, ko nevarētu teikt par Andrejeva laiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-03-06 07:13, pirms 16 gadiem
Rommels rakstīja: Tas tikai noziiim eee ka LM ir uzmeteeji... Un shaa iemesla peec nedomaaju ka vajadzeetu sheit nolikt Bleideli par to ka vinsh ar uzmeteejiem ciinaas...
Bleidelis vienkaarshi grib izspiest naudu no kluba, kuru vinjsh nav nopelniijis, jo vinja sniegums bija zem katras kritikas. Vajag nolikt Bleideli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-03-06 10:48, pirms 16 gadiem
poco_loco rakstīja: Ja līgumā nav bijis nolīgts savādāk, pēc likuma Bleidelim pienākas tikai:

101.pants. Darba devēja uzteikums:
6) darbiniekam nav pietiekamu profesionālo spēju nolīgtā darba veikšanai.

112.pants. Atlaišanas pabalsts
Ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks atlaišanas pabalsts, uzteicot darba līgumu šā likuma ... 101.panta pirmās daļas 6., ...punktā noteiktajos gadījumos, darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu šādā apmērā:

1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus.

Darba likums sprtaa!
nezinu eiropa tadu valsti kur f-bolists buutu darba njemeejs darba likuma izpratnee... protams protams iznjemot postsov valstis..
Nu kartojo reizi redzam cik sakartota mums ir sporta agentu joma lv. paprasiet uz cik lapaam ir Gorksha liigums QPR un cik lapas bija Ventspilii!

     [+] [-]

, 2009-03-06 10:55, pirms 16 gadiem
Par Bleideli, nav briinums ka nepienjeema prasiibu, izklausaas ka prasijis uz darba likuma pantiem, njemot veraa ka prasa atziit nepamatotu uzteikumu..

     [+] [-]

, 2009-03-06 13:35, pirms 16 gadiem
Tas, ka zaudēja tiesā norāda uz to, ka iespējams līgumā nebija atrunātas kompensācijas par līguma pārtraukšanu. Rodas arī jautājums, kāds vispār bija līgums, izskatās, ka "standarta", kur tiek maksāts oficiāli ne vairāk kā 300ls un pārējais "konvertā", un pie šādiem apstākļiem protams, ka par konpensācīju nevar būt ne runas. Līdzīgi kā bija Ventas gadījumā.