Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Liepāja bez lielā futbola?

Liepāja bez lielā futbola?
Vai "Liepājas metalurga" līdzjutējiem arī turpmāk būs par ko fanot? Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Metalurģijas uzņēmums "Liepājas metalurgs" nav vienīgais, kam šais laikos biznesā varētu iet gludāk. Neba jau no laba prāta dienu pēc Latvijas zelta izcīnīšanas hokejā kluba vadība sasauca spēlētājus vienkopus, pateicās, un... Tad jau redzēs, kas tālāk. Taču hokejs nav vienīgais sporta veids, kam uzņēmums palīdz. Vai tas nozīmē, ka arī Liepājas futbolam var nākties "nokāpt no distances"?

Pietiek uzlūkot jauniešu izlašu sastāvus futbolā, lai saprastu, cik liela loma ir "Liepājas metalurga" izaudzinātajai jaunajai maiņai - neatradīsiet komandu, kurā nav kāda tās spēlētāja. Protams, ne visi jaunieši vēlāk nonāk līdz virslīgai un Latvijas valstsvienībai, taču vairāk vai mazāk tieši šie puiši ir tie, ap kuriem grozīsies Latvijas futbola nākotne.

Liels svars Latvijas futbolā ir arī "Liepājas metalurga" pirmajai komandai. Ja virslīga paliktu bez tās, būtu liela zaudētāja. Raugoties no sportiskā viedokļa, citiem medaļu kārotājiem tikt uz goda pjedestāla būtu krietni vieglāk, un tas diezin vai nāktu par labu Latvijas futbolam. Šobrīd liepājnieki tomēr ar citiem flagmaņiem palīdz noturēt virslīgas latiņu zināmā augstumā. Citiem, kas kāro medaļas, ir jādomā par progresu, citādi godalgas nespīd... Liepājas klubs nav tikai vienas pilsētas jautājums. Klubā talantu slīpē ne tikai jaunieši un jaunietes no Liepājas un Kurzemes, bet arī citiem Latvijas novadiem. Klubs spēlē milzīgu lomu sociālajā aspektā.

Kad uzrunāju kluba "Liepājas metalurgs" ģenerāldirektoru Ilgvaru Šēnu, sapratu, ka aina tomēr nav tik bēdīga, kā pirmajā brīdī izskatījās. “Kas attiecas uz hokeju, iespēju startēt Baltkrievijā arī nākamsezon pavisam tomēr atmetuši neesam. Skumīgi, ka nesanāca atrast kopīgu valodu ar Rīgas "Dinamo"." Var saprast, ka Liepājas kluba vadība nesteidz solīt turpinājumu, jo tas nudien nav lēts prieks. Šosezon Baltkrievijas čempionāta regulārajā turnīrā bija 52 spēles - izbraukumi, ekipējums, algas... Dārgi!

Futbols izdevumu ziņā nav tik dārgs prieks, bet lēts arī ne. Galu galā tas joprojām ir profesionālais sports. "Nav pat bijis runu, ka futbols Liepājā varētu nebūt," Šēns slāpēja bažas, ka virslīga varētu palikt bez Liepājas komandas. "Protams, cik varam, tik līdzekļus ekonomējam. Klubā visiem ir samazinātas algas - man tai skaitā. Tomēr es neteiktu, ka šie samazinājumi būtu bijuši stipri strauji."

Šēns arī uzsvēra, ka finansiālā ziņā jaunatnes sports netiek aiztikts vispār. Protams, neviens nevar garantēt, ka situācija nepasliktināsies, taču Šēns cer, ka pēc rekonstrukcijām metalurģijas uzņēmumā aina jau šogad varētu uzlaboties. Gaidīsim labās ziņas!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-04 18:22, pirms 13 gadiem
Guņas klēpjusunīšiem un skonteļiem lielie prieki!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-04 18:38, pirms 13 gadiem
Liepājas bez futbola nepaliks. Tas jau ir 100%. Būsim mierīgi. Cits jautājums, kāda metāla medaļas nonāks līdz Liepājai...

     [+] [-]

, 2011-04-04 18:49, pirms 13 gadiem
balkons rakstīja: Guņas klēpjusunīšiem un skonteļiem lielie prieki!
FKV faniem ar prieki būtu

  +2 [+] [-]

, 2011-04-04 18:52, pirms 13 gadiem
Aigars Prūsis rakstīja: Liepājas bez futbola nepaliks. Tas jau ir 100%. Būsim mierīgi. Cits jautājums, kāda metāla medaļas nonāks līdz Liepājai...
Gan jau, ja vajadzēs, Zaharjins pasūtīs un izlies savas "Metalurgā"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-04 18:58, pirms 13 gadiem
lotārs rakstīja: Gan jau, ja vajadzēs, Zaharjins pasūtīs un izlies savas "Metalurgā"
Nu tik traki nebūs. Futbols Z. kungam ir sirds lieta. Komanda būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-04 19:20, pirms 13 gadiem
Aigars Prūsis rakstīja: Liepājas bez futbola nepaliks. Tas jau ir 100%. Būsim mierīgi. Cits jautājums, kāda metāla medaļas nonāks līdz Liepājai...
nu nevajadzeetu buut tik paarliecinaatiem, Ventspilij shogad ir superiiga komanda un tur jau zelts domaajams ir aizsists, bet par sudrabu un bronzu ciiniisies gan Skonto, gan Daugava, takaa Liepaajai ies smagi

+ veel jau var izshaut gan Jelgava gan kaada Juurmalas komanda kuras ir ljoti meerkjtieciigas un ciinjasspara pilnas

  +1 [+] [-]

, 2011-04-04 20:17, pirms 13 gadiem
Raksts nevietā. Liepājā pat doma tāda nav, ka varētu nebūt futbols. Speciāli šim pasākumam tika upurēts ar hokeju. Cits jautājums, kādā kvalitātē tas būs. Bet arī patreiz izskatās diezgan cerīgi. Tā, kā, ja raksta autors gribēja pievērs uzmanību zināmai mērķauditorijai, vai uzpūst kādu burbuli, tad varu pateikt, ka tas viņam izdevās. Raksts galīgi neiet kopā ar realitāti. Labi, par procentiem 10%.

     [+] [-]

, 2011-04-04 20:25, pirms 13 gadiem
lilion23 rakstīja: nu nevajadzeetu buut tik paarliecinaatiem, Ventspilij shogad ir superiiga komanda un tur jau zelts domaajams ir aizsists, bet par sudrabu un bronzu ciiniisies gan Skonto, gan Daugava, takaa Liepaajai ies smagi
Ja būs neitrāli tiesneši,LM mačos ,problēmām uz trijnieku nevajadzētu būt,bet tā kā tas nebūs(neitrāli tiesneši),tad tik tiešām var būt smagi ,kādu no medaļām izcīnīt!
Nu skontu es neierindotu šogad trijnieku kandidātos,bet zinām tiesnešu darbības skonta mačos.......tā.kā......!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-04 21:47, pirms 13 gadiem
Nu tik viegli viss uz grunti neaizies, bet nu baigo grāvējsastāvu arī gaidīt nevaram. Pagaidām vēl ir leģionāri, bet loģiski, ja pietrūks naudas, tad viņu vietu ieņems vēl vairāk jauno. Jau tagad vesela virkne pieteikta Virslīgas čempionātam. Un tas ir labi.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-04 23:10, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja būs neitrāli tiesneši,LM mačos ,problēmām uz trijnieku nevajadzētu būt,bet tā kā tas nebūs(neitrāli tiesneši),tad tik tiešām var būt smagi ,kādu no medaļām izcīnīt!
Nu skontu es neierindotu šogad trijnieku kandidātos,bet zinām tiesnešu darbības skonta mačos.......tā.kā......!
Ja jau Starkovs nav vairs treneris Skonto, tad jau viņi nebūs čempiņi vairs, ne? Tu jau vnm visu zini. Pateiksi, kas šogad būs čempions?

  +1 [+] [-]

, 2011-04-05 06:37, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja jau Starkovs nav vairs treneris Skonto, tad jau viņi nebūs čempiņi vairs, ne? Tu jau vnm visu zini. Pateiksi, kas šogad būs čempions?
Bija nesen mans komentārs sakarā ar tevis interesējošo jautājumu šeit SA+,neatkārtošos!
Tikais atgādināšu par LM:
2007 g. pēdējā mačā Liepājā pret Jūrmalu tika norīkots Lajuks,tā teikt lai nokārtotu skontam vietu trijniekā,bet LM izmestu no medaļām,vienīgi Jūrmala tai brīdī nebija cīnītājspējīga.
2010 g. 3 riņķī pret to pašu Jūrmalu tika norīkots Sipailo,kurš rāvās ne pa jokam lai LM nogremdētu,tikais bija viens bet..........Jūrmala nebija ieinteresēta ņemt uzvaru(tai mačā LM būtu zaudējusi medaļas,.viss tam tika pakārtots).
šos abus gadus pieminu,jo gan 2007,gan 2010 LM bija parliecinoši spēcīgākais līgā,un lai netiktu trijnekā abos gados nieks vien palika,lūk tāds spēks ir guņam.

Man nav saprotams ,kāpēc šeit tik daudzi satraucas par LFF mājas lapu,skatītāju piesaisti,Latvijas futbola popularizēšanu(no LFF puses),priekš kam tas viss guņam
Guņa nodarbojās ar nopietnām lietām: toto biznesu savā līgā,titulu izkārtošanu pēc saviem ieskatiem,kādas komandas gremdēšanu,nu protams arī diskvalificēs,ja komandas nosaukums nepatiks........