Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Spēle, nevis derbijs

Spēle, nevis derbijs
Treniņus "Skonto" hallē virslīgas debitanti "Jūrmalas" futbolisti pēdējās divās marta nedēļās aizstāj ar nometni Turcijā. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Doma, ka Jūrmalā vajadzētu apvienot visus spēkus, lai šajā pilsētā beidzot būtu komanda, kas ne tikai piedalās Latvijas čempionātā, bet arī cīnās par medaļām, ir veca kā pasaule. Taču arī šogad viss būs pa vecam. Dažām saujiņām līdzjutēju jālauza galva, kuras Jūrmalas komandas vārdā netaupīt balsi. Vienīgās pārmaiņas tās, ka būs derbijs. Kaut gan... Par skaļu teikts. Tā būs vienkārši spēle.

Jūrmalā futbols ir cieņā. Pēdējos gados 1. līgu iecienījuši visādi "spartaki", "kauguri", "jūrmalas fc" un "fk jūrmalas"... Diemžēl pagaidām nav spēku, kas no šīm komandām spētu paņemt labāko un izveidot vienu "konkurētspējīgu" komandu. Stāsts vecais - kuri divi "letiņi", tur trīs partijas. Un tomēr, lai arī par intrigas trūkumu virslīgas tabulas augšgalā pēdējos gados gausties nav iemesla, nekad nav tik labi, lai nebūtu vēl labāk. Iedomājieties, sešas komandas, kas reāli nevis tikai vārdos spējīgas atņemt punktus viena otrai. Un tam nav nekāda sakara ar to, ka favorīts nav izgulējies, noguris pēc tāla ceļa vai nav bijis draugos ar pareizo attieksmi...

Šogad virslīgu papildinās vēl viena kūrortpilsētas komanda "Jūrmala". Kluba pārstāvis Andrejs Kolidzejs sola, ka debitante nav vienas sezonas "projekts". Arī tas nebūtu maz. Tomēr spēlētāji nedzīvo saules mūžu, tāpēc savas ambīcijas diezin vai slāpēs ar domu - kad izaugsim un nobriedīsim, tad arī sprēgāsim. "Jūrmala" labprāt to darītu jau šosezon. Lai par to spriestu, vispirms jāredz sastāvs.

Pirmdien komanda devās uz divu nedēļu treniņnometni Turcijā. Aizbrauca 20 futbolistu. Kolidzejs nosauca šādus uzvārdus - Pāvels Naglis, Maksims Vitkovskis, Deniss Pavlovskis, Edijs Ivaško, Pāvels Koļcovs, Dmitrijs Šiļuks, Deniss Sokoļskis, Jevgeņijs Koršakovs, Viktors Terentjevs, Andrejs Berkuta, Konstantīns Budilovs, Aleksandrs Zeņkovs, Arturs Burņins, Jurijs Idionovs, Oskars Ikstens, Vitalijs Ziļs, Dmitrijs Paplavskis, Maksims Daņilovs, Kirils Grigorovs un Artjoms Uljanovs. Salīdzinoši jauni puiši, taču lielākajai daļai virslīgas futbols nav svešs. Komandai piesaistīts krievu speciālists Soferbijs Ješugovs, kurš uzkrājis solīdu pieredzi Krievijā.

Par ko šī komanda cīnīsies? Iespraukties labāko sešiniekā nešķiet nemaz tik nereāli. Pērn jaunpienācēja FK "Jelgava" to spēja vēl lielākā konkurencē. Tomēr lielāks ieguvums par izcīnītajām vietām būs tad, ja aiz "Jūrmalas" komandas tiešām stāvēs ilgtermiņa stratēģija un apņemšanās. Kolidzejs solīja uzturēt arī mājaslapu JURMALA FC Ja ir izpratne, ka tas nav tikai ķeksīša dēļ, vēl jo labāk. Laiks rādīs, vai ambiciozie plāni vārdos sakritīs ar darbiem ilgtermiņā.

Lielā mērā "Jūrmalas" sekmes debijas sezonā būs atkarīgas ne tikai no pašu prasmēm, bet arī konkurentu spēka vai vājuma. Ar lielo četrinieku skrieties noteikti nebūs pa spēkam. Ar pārējiem? Komandas, ar ko varētu cīnīties un atņemt punktus, acīmredzot būs "Olimps", "Gulbene", arī "Jūrmala-VV" un FK "Jelgava". "Uz papīra" šķiet, ka sestās vietas liktenis varētu izšķirties tieši abu Jūrmalas komandu duelī.

Par "Jūrmalu-VV" šogad dzirdēts maz. It kā esot lieli plāni, taču šā brīža ekonomiskajos apstākļos ne visiem drosme dot zaļo gaismu ambiciozām idejām virslīgas ietvaros. Tāpēc pagaidām jāsamierinās ar to, kas ir. "Jūrmala-VV" kontūras varētu būt stipri līdzīgas pērnajām. Vārtu drošība acīmredzot paliks Artūra Biezā rokās, rezervē būs Igors Serkovs, aizsargu pulkā ir Rolands Krjauklis, kurš atgriezies no pārbaudes "Daugavā", arī Sergejs Golubevs, Vitālijs Jagodinskis, Ingus Šlampe, Alberts Bārbals, pussargi Romāns Bezzubovs, Volodimirs Meļņiks, Igors Semjonovs, Mareks Zuntners, "Liepājas metalurgam" nevajadzīgais Intars Kirhners, uzbrucēji Gatis Kalniņš un Valērijs Čistjakovs. Ar komandu trenējas arī leģionārs Ruslans Gazajevs, kura tēvs, Krievijā pazīstamais treneris, Jurijs Gazajevs piepalīdzot klubā. Papildspēki nepieciešami visās līnijās, varbūt izņemot vārtsargus, tāpēc netiek izslēgta dažu leģionāru pievienošanās.

Jāņem gan vērā, ka sezonas starts burtiski klāt. Tātad sezonas pirmajā pusē būs jāiztiek ar tiem spēlētāju resursiem, kas lējuši sviedrus starpsezonā. Pēdējā brīža papildinājumi, ja tādi būs, artavu droši vien dos mazliet vēlāk. Ja minētais sastāvs būtu solīdi finansiāli motivēts, vājuma brīžos favorītu nervus tas noteikti pakutinātu. Citādi šķiet, ka ne tikai principiālākās, bet arī izšķirošās spēles, sadalot vietas tabulas vidusdaļā, būs tieši starp abām Jūrmalas vienībām. Neceļas roka šo dueli saukt par derbiju. Lai to varētu darīt, jābūt garākai "attiecību" vēsturei, lielākai skatītāju interesei, ažiotāžai. Nav nekā no tā visa. Konkurence, protams, ir laba lieta. Cerams, tā liks abām Jūrmalas komandām saspuroties. Par iespējamo draudzību pagaidām nerunāsim, lai arī abas vienības spēlēs vienuviet - Slokas stadionā!

  +4 [+] [-]

, 2011-03-16 19:46, pirms 13 gadiem
Vēl būtu labi ja mājaslapa būtu LV valodā

  +2 [+] [-]

, 2011-03-16 19:57, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Vēl būtu labi ja mājaslapa būtu LV valodā
Tur var arī LV paņemt.

Noteikti FC Jūrmala nebūs tā, kas atstās Virslīgu šosezon, par pēdējo vietu gandrīz droši var prognozēt, ka spēkosies olimpi ar gulbeniešiem. Fakts arī ir tas, ka vidējais komandu līmenis ir daudz līdzīgāks, nekā citus gadus, kad starpība starp 3. un 4. vietu bija pat 40 punkti. Arī par 1. vietu būs ļoti interesanta cīņa, pamatojoties uz sc rakstiem par komandu sastāviem.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-16 20:40, pirms 13 gadiem
artinho rakstīja: Tur var arī LV paņemt.

Noteikti FC Jūrmala nebūs tā, kas atstās Virslīgu šosezon, par pēdējo vietu gandrīz droši var prognozēt, ka spēkosies olimpi ar gulbeniešiem. Fakts arī ir tas, ka vidējais komandu līmenis ir daudz līdzīgāks, nekā citus gadus, kad starpība starp 3. un 4. vietu bija pat 40 punkti. Arī par 1. vietu būs ļoti interesanta cīņa, pamatojoties uz sc rakstiem par komandu sastāviem.
Sezona gara, skaties, ka nepārsteidzies ar secinājumiem, kad par palikšanu virslīgā cīnīsies Olimps un Gulbene!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-16 20:55, pirms 13 gadiem
artisnovickis rakstīja: Sezona gara, skaties, ka nepārsteidzies ar secinājumiem, kad par palikšanu virslīgā cīnīsies Olimps un Gulbene!
Jā, galvu likt ķīlā būtu kļūda, bet jo garāka sezona jo mazāk varēs paļauties uz pārsteigumiem un veiksmi, tāpēc skils būs noteicošais un man kaut kā liekās, ka Gulbenei un Olimpam tas tomēr ilgtermiņā būs zemāks par pārējām 7 komandām.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 20:56, pirms 13 gadiem
Jūrmalniekus nesaprotu - viņiem ir piecas komandas, Virslīgā un 1. līgā kopā. Labāk būtu viena izteikti spēcīga virslīgā un fārmklubs 1. līgā. Nesaprotu par ko viņi nevar vienoties. Šāds klubs, kurš būtu visu piecu klubu apvienojums, visticamāk varētu konkurēt ar līderu trio (it sevišķi pēdējos gados). Tagad sanāks ne šis, ne tas.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 21:19, pirms 13 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Jūrmalniekus nesaprotu - viņiem ir piecas komandas, Virslīgā un 1. līgā kopā. Labāk būtu viena izteikti spēcīga virslīgā un fārmklubs 1. līgā. Nesaprotu par ko viņi nevar vienoties. Šāds klubs, kurš būtu visu piecu klubu apvienojums, visticamāk varētu konkurēt ar līderu trio (it sevišķi pēdējos gados). Tagad sanāks ne šis, ne tas.
Jūrmalai ir 3 komandas, bet domu es sapratu. Lieta tāda, ka jūrmalnieki spēlē tikai Spartakā, bet Virslīgas komandas ir privāto īpašnieku un sponsoru komandas, kam ar Jūrmalu kā pilsētu kopīgs tikai nosaukums, kā arī iespēja izmantot stadionu un saņemt domes finansējumu caur saviem cilvēkiem tajā. Protams, ka Tevis piedāvātais modelis nebūtu slikts.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 21:25, pirms 13 gadiem
artinho rakstīja: Jā, galvu likt ķīlā būtu kļūda, bet jo garāka sezona jo mazāk varēs paļauties uz pārsteigumiem un veiksmi, tāpēc skils būs noteicošais un man kaut kā liekās, ka Gulbenei un Olimpam tas tomēr ilgtermiņā būs zemāks par pārējām 7 komandām.
Bet Jūrmalas problēma varētu būt tajā, ka viņi sastāvu veidoja pilnībā no jauna un paies zināms laiks līdz komanda iespēlēsies. Kamēr teiksim Olimpam, Gulbenei vai Jelgava sastāvs ir palicis iepriekšējais. Katrā ziņā sezona solās būt aizraujoša, cīņas par vietu pirmajā četriniekā un atlikušajām vietām, būs interesanti!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-16 23:51, pirms 13 gadiem
Tad jau redzēs, kas sanāks. Domāju, ka FK Jūrmala-VV tomēr būs augstāk, jo viņu sastāvs ir nobriedušāks un pieredzējušāks. To, protams, laiks rādīs, kas un kā būs. Tieši tāpēc būs interesanta sezona.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-17 13:59, pirms 13 gadiem
FK Jūrmalai vajag vienu malējo pussargu un rezultatīvu uzbrucēju, kuram blakus var likt Kalniņu un Čistjakovu un maiņu, un tad komanda var cīnīties par 4nieku!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-17 16:24, pirms 13 gadiem
Starp citu, kā tad Kalniņam ar to Turku Inter variantu izgāja?