Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Liepājā un Slovēnijā sākas PČ kvalifikācija florbolā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Liepājā un Slovēnijā sākas PČ kvalifikācija florbolā
Slovēnijā notiekošā kvalifikācijas turnīra komandu kapteiņu kopbilde, foto: IFF Floorball

Šodien ar četrām spēlēm Liepājas Olimpiskajā centrā un diviem mačiem Slovēnijas pilsētā Skofja Lokā starts tiks dots pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīriem vīriešu komandām EUR1 un EUR3 kvalifikācijas grupās.

Liepājā notiekošajā turnīrā A apakšgrupā spēkosies Somijas, Igaunijas, Francijas un Nīderlandes izlases, bet B grupā kopā ar mūsu valstsvienību mačus aizvadīs Vācijas, Islandes un Lihtenšteinas izlases. Finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas uzvarētājas, kā arī komandas, kas turnīra noslēdzošajā dienā uzvarēs pārspēlēs starp abu grupu otro un trešo vietu ieguvējām.

Kvalifikācijas turnīrs Liepājā iesāksies ar Somijas un Nīderlandes izlašu savstarpējo maču. Par neapšaubāmiem mača favorītiem uzskatāmi somi, kuri arī ir ar augstvērtīgāko reitingu starp visām komandām, kas sacentīsies Liepājā. Pirmo reizi somi ar Nīderlandi spēlēja līdzīgā kvalifikācijas turnīrā pirms nepilniem astoņiem gadiem, kad Tallinā latviešu tiesnešu Māra Kumeranka un Kaspara Kristapsona vadībā tika pie panākuma ar 19:1 (2:1; 5:0; 12:0). Divus gadus vēlāk turpat Tallinā vēl vienā kvalifikācijas kārtas mačā somi uzvarēja ar vēl graujošāko 32:1 (7:1; 13:0; 12:0). Savukārt pēdējais duelis aizvadīts Valmierā, kad 2022. gada maijā kvalifikācijas kārtas mačā somi uzvarēja ar salīdzinoši pieticīgo 12:0 (3:0; 6:0; 3:0). Tādējādi komandām šovakar ceturtais savstarpējais mačs un arī šoreiz spēle tiks aizvadīta Baltijā.

Pulksten 13:00 laukumā dosies Francijas un Igaunijas izlases. Savā starpā abām izlasēm šī būs pirmā savstarpējā spēle un pirms tās favorītu statuss piedēvējams igauņiem, taču savu statusu vēl būs jāapliecina laukumā, jo francūži ik pa laikam ir spējuši aizvadīt arī gana kvalitatīvas spēles un, domājams, uzskatāma par šīs grupas trešo spēcīgāko izlasi. Ņemot vērā somu neapšaubāmo favorītu statusu, šī spēle būs ļoti būtiska, lai potenciālajā kvalifikācijas kārtas spēlē izvairītos no spēlēšanas ar Latvijas-Vācijas dueļa zaudētājiem, kas varētu sarežģīt ceļazīmes iegūšanu uz finālturnīru.

Savukārt pulksten 16:00 laukumā dosies mūsu apakšgrupas komandas Vācija un Islande, arī aizvadot pirmo savstarpējo spēli. Vācieši uzskatāmi par mača favorītiem, taču Islandes izlasē ir vairāki laba līmeņa spēlētāji ar pierakstu dažāda līmeņa Zviedrijas komandās. Sevišķi izceļams Andreass Stefansons, kurš šajā sezonā Zviedrijas Superlīgas kluba AIK IBF sastāvā 19 spēlēs atzīmējies ar 17 rezultativitātes punktiem.

Slovēnijā divi izteikti favorīti, mājinieki centīsies tikt pie trešās biļetes

E apakšgrupas komandas savu kvalifikācijas turnīru aizvadīs Slovēnijas pilsētā Skofja Loka, kur par biļetēm uz finālturnīru sacentīsies Šveices, Dānijas, Beļģijas, Itālijas un mājinieku Slovēnijas izlases. No šīm izlasēm trīs iegūs ceļazīmi uz finālturnīru un divas izteiktā favorītes ir Šveices un Dānijas izlases, bet trešo ceļazīmi noteikti lūkos izcīnīt visas pārējās komandas, labās pozīcijās pirms turnīra esot laukuma saimniekiem.

Turnīra ievadā Šveice sacentīsies ar Itāliju, kamēr Dānija kļūs par pirmo pārbaudījumu laukuma saimniekiem slovēņiem. Šveicieši ar itāļiem savā starpā aizvadījuši tikai vienu savstarpējo spēli līdzīgā kvalifikācijas kārtas spēlē 2018. gadā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā katrā no spēles trešdaļām gūstot pa sešiem vārtiem, tādējādi tiekot pie vieglas uzvaras ar rezultātu 18:2 (6:1; 6:0; 6:1). Tikmēr Dānijas un Slovēnijas izlase pirmo reizi aizvadīs cīņu savā starpā.

Polijā notiekošais kvalifikācijas turnīrs tiks uzsākts rīt

Vēl viens kvalifikācijas turnīrs tiks aizvadīts Polijas pilsētā Ločovā, kur A apakšgrupā sacentīsies Slovākijas, Norvēģijas, Spānijas un Lielbritānijas izlases, bet B grupā spēkosies Čehija, Polija, Austrija un Ungārija. Finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas uzvarētājas, kā arī komandas, kas uzvarēs noslēdzošajā dienā, kad pēc krusta principa tiksies apakšgrupu otrās un trešās vietas ieguvēji. Šis kvalifikācijas turnīrs tiks uzsākts 1. februārī.