Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistiem jānokārto formalitātes spēlē pret "saliniekiem", tiešraide TV4

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistiem jānokārto formalitātes spēlē pret "saliniekiem", tiešraide TV4
Rolands Kovaļevskis divās iepriekšējās spēlēs pret Islandi bijis rezultatīvākais Latvijas valstsvienībā, foto: IFF Floorball

Šovakar pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskajā sporta centrā grupu turnīra spēles pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā noslēgs Latvijas valstsvienība. Mūsu komandas pretinieki šajā spēlē būs Islandes florbolisti.

Latvijas vīriešu valstsvienība turnīra pirmajās dienās priecējusi atbalstītājus ar daudziem skaistiem vārtu guvumiem un divām pārliecinošām uzvarām. Vispirms ar 29:3 tika sagrauta Lihtenšteina, kas bija jauns rezultativitātes rekords mūsu izlasei un atkārtoti lielākā uzvara. Savukārt vakar negaidīti pārliecinoši ar 10:1 tika apspēlēti arī nopietnākie konkurenti grupu turnīrā Vācija. Arī šī uzvara ir pārliecinošākais triumfs par šiem oponentiem, kas ne vienreiz vien izrādījies nepārvarams šķērslis.

Aizvadītajās cīņās Latvijas izlasē rezultatīvākais bijis Jānis Ragovskis, kuram divās spēlēs jau 9 (2+7) rezultativitātes punkti. Rolands Kovaļevskis (6+1), Jēkabs Keišs (5+2) un Toms Bitmanis (5+2) tikmēr sakrājuši pa septiņiem punktiem. Diemžēl vārtsargu statistika turnīra oficiālajā mājaslapā nav korekta, kur Markuss Plūdums ar 100% atvairīto metienu dala pirmo pozīciju, kaut arī trīs reizes bija spiests kapitulēt mačā pret Lihtenšteinu.

Islandes izlase turnīru iesāka ar 1:16 sagrāvi pret Vāciju, mača vidū gan atrodoties iedzinējos vien ar 0:4, bet spēles turpinājumā nespēja izsekot objektīvi spēcīgākās komandas sadarbībām. Savukārt vakar "salenieki" vien ar rezultātu 7:6 pieveica Lihtenšteinu. Vēl trešajā periodā rezultāts bija neizšķirts 5:5, kam sekoja divi Islandes vārtu guvumi. Mača izskaņā Lihtenšteina atjaunoja intrigu, realizējot skaitlisko vairākumu un deficītu sadeldējot līdz minimumam.

Islandes izlases neapšaubāmi zināmākais spēlētājs ir Andreass Stefansons, kurš pārstāv Zviedrijas Superlīgas klubu AIK IBK, esot starp čempionāta 20 rezultatīvākajiem spēlētājiem. Šajā kvalifikācijas turnīrā viņam divās spēlēs 5 (4+1) rezultativitātes punkti.

Latvijas un Islandes izlašu uzvaras vakar nozīmē to, ka oficiāli no B apakšgrupas vēl nav nodrošināta ceļazīme uz finālturnīru. Pieņemot, ka dienas agrajā spēlē Vācija uzvarēs Lihtenšteinu, lai ieņemtu pirmo vietu grupā, Latvija nevar atļauties saviem šodienas pretiniekiem zaudēt ar vairāk nekā trim vārtiem. Ja notiek neticamais un islandieši uzvar ar četru vārtu pārsvaru, tad par grupas uzvarētājiem kļūs vācieši.

Šī būs trešā reize, kad abas izlases spēkosies savā starpā. Arī iepriekšējās reizes bijušas pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīros, turklāt arī tie mači aizvadīti Latvijā – 2018. gadā Valmierā mūsu izlasei sausā uzvara ar rezultātu 14:0, bet četrus gadus vēlāk turpat Valmierā pirmais periods tika noslēgts neizšķirti 1:1, bet visā spēlē mūsu valstsvienība bija pārāka ar rezultātu 8:3.

Šovakar spēles sākums pulksten 19:00, bet no pulksten 18:50 spēles video tiešraide arī kanālā Tv4.

B apakšgrupas turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija220039:44
2.Vācija210117:112
3.Islande21018:222
4.Lihtenšteina20029:360

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
31.0119:00Latvija - Lihtenšteina29:3
01.0219:00Latvija - Vācija10:1
02.0219:00Latvija - Islande