Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Tiltiņš 14 minūtēs nopelna hat-trick, florbolisti grauj Vāciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Tiltiņš 14 minūtēs nopelna hat-trick, florbolisti grauj Vāciju
Krišjānim Tiltiņam šovakar trīs vārtu guvumi, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā vēl vienu pārliecinošu spēli Liepājas Olimpiskajā centrā aizvadījusi Latvijas valstsvienība, kas ar rezultātu 10:1 apspēlēja Vāciju, sperot ļoti platu soli finālturnīra virzienā. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Krišjānis Tiltiņš, bet vārtos lielisks bija Pontus Zariņš.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar 29:3 uzvaru pār Lihtenšteinu, kamēr vācieši ar rezultātu 16:1 pieveica Islandi. Līdz ar to šīs spēles uzvarētājs praktiski kļūtu par B apakšgrupas uzvarētāju un varētu sākt meklēt labākos lidojuma variantus uz pasaules čempionāta finālturnīru Zviedrijā.

Latvijas izlase spēli iesāka ļoti pārliecinoši kontrolējot bumbiņu pretinieku laukuma pusē. Arī līdz pirmajam vārtu guvumam ilgi nebija jāgaida, kad otrajā minūtē Jānis Ragovskis saņēma piespēli vārtu priekšā no Pētera Trekšes un, neskatoties uz konkurentu noteikumu pārkāpumu, spēja apspēlēt vārtsargu un panākt 1:0. Latvijas izlase turpināja droši kontrolēt notikumu gaitu laukumā, taču ilgstoši neizdevās nostiprināt pārsvaru uz rezultāta tablo. Pēc vienas no epizodes bumbiņa no Arta Raituma metiena trāpīja pa vārtu stabiņu, bet pēc tam lieliskā veidā Daniela Jāņa Aņa metienu tukšos vārtos atvairīja vācu aizsargs. Trešdaļas vidū Raitums pret sevi izprovocēja pārkāpt noteikumus Leo Hafneram. Lai gan iespējas bija vairākas, arī šādā formātā vārtus gūt neizdevās. Savukārt mača 14. minūtē, savā pirmajā iznācienā laukumā vārtus guva Jēkabs Keišs, kurš, neapstrādājot bumbiņu, raidīja to vārtos, izmantojot Toma Bitmaņa piespēli - 2:0. Līdz pārtraukumam “sieniņu” pretinieku vārtu tuvumā izspēlēja Rolands Kovaļevskis un Ralfs Matīss Balodis, vienam no Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākajiem florbolistiem metot precīzi un pārtraukumā ļaujot latviešiem doties pie 3:0 vadības.

Ar visnotaļ ātri gūtajiem vārtiem latvieši iesāka arī otro periodu, kad iniciatīvu uzņēmās mūsu jaunākais florbolists Markuss Dumpis, apspēlējot divus pretiniekus. Uzbrukumu turpināja Toms Bitmanis, bet metienu izdarīja Rūdolfs Vilmanis. Ar viņa metienu galā tika vācu vārtsargs Jans Lemke, taču pirmais pie atlēkušās bumbiņas bija Krišjānis Tiltiņš, kurš tādējādi kā pēdējais no laukuma spēlētājiem tika pie punktiem Latvijas izlasē šajā turnīrā. Septītajā minūtē ar veiksmes palīdzību pie vārtu guvumiem tika arī vācieši, kad Bitmanis bloķēja pretinieku metienu, taču bumbiņa ļoti sekmīgi atlēca pie Fleminga Kula, kurš no vārtu priekšas pārspēja Pontusu Zariņu. Latvieši uz to atbildēja ar diviem ātriem vārtiem – vispirms ļoti spēcīgu metienu vārtu guvumā pārvērta Daniels Anis, bet pēc pāris minūtēm Dumpja piespēli vārtos pārvērta Tiltiņš. Līdz perioda beigām Tiltiņš noformēja sev hat-trick. Nedaudz saminstinoties pēc partnera piespēles, cēsnieks nespēja aizskriet vienatnē pret konkurentu vārtsargu, taču arī velkošais metiens no distances vācietim bija netverams - 7:1 pēc diviem nospēlētiem periodiem.

Graujoši neveiksmīgs Vācijas izlasei izrādījās trešā perioda ievads, kad Latvijas izlase 73 sekunžu laikā tika pie trim vārtu guvumiem, pārsvaru palielinot līdz graujošajam 10:1. Jau pēc 18 nospēlētām sekundēm Akmeņlauks no laukuma stūra izdeva precīzu piespēli vārtu priekšā Anim. Pēc tam ar patālu metienu vārtus otro vakaru pēc kārtas guva Ralfs Matīss Balodis, bet ofensīvai punktu pielika Toms Bitmanis, izmantojot Matīsa Celma piespēli. Atlikušajā laikā Latvijas izlase vairāk sāka spēlēt kā otrais numurs, ļaujot ar bumbiņu vairāk uzspēlēt arī Vācijas izlasei. Rezultāts gan turpinājumā vairs nemainījās, lai gan Latvijas izlasei bija iespēja reizi spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet pašiem divas reizes nācās uzspēlēt mazākumā, kad noraidījumu nopelnīja Toms Akmeņlauks, bet spēles izskaņā valstsvienība nopelnīja noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

Grupu turnīra noslēdzošajā spēlē Latvijas izlasei jānokārto formalitātes un jātiek pie uzvaras pār Islandi, lai nodrošinātu ceļazīmi uz finālturnīru.

Pasaules čempionāta kvalifikācija florbolā vīriešiem

Latvija – Vācija 10:1 (3:0; 4:1; 3:0)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Krišjānis Tiltiņš 3 (3+0), Daniels Jānis Anis 2 (2+0), Jēkabs Keišs 2 (1+1), Ralfs Matīss Balodis 2 (1+1), Jānis Ragovskis 2 (1+1), Toms Bitmanis 2 (1+1), Rolands Kovaļevskis 1 (1+0), Pēteris Trekše 1 (0+1), Rūdolfs Vilmanis 1 (0+1), Artis Raitums 0 (0+1), Markuss Dumpis 1 (0+1), Toms Akmeņlauks 1 (0+1), Matīss Celms 1 (0+1)

B apakšgrupas turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija220039:44
2.Vācija210117:112
3.Islande21018:222
4.Lihtenšteina20029:360

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
31.0119:00Latvija - Lihtenšteina29:3
01.0219:00Latvija - Vācija10:1
02.0219:00Latvija - Islande

  +3 [+] [-]

, 2024-02-01 21:39, pirms 3 mēnešiem
Ja sapratu pareizi no Dedumeta teiktā, ka turnīra noslēgumā paredzēta spēle pret Somiju. Tad arī varēsim novērtēt šīs izlases spēku. Šāda Vācijas izlase nebija mēraukla. Lai vai kā, Pontus vārtos ir lielisks. Viņu vajadzētu arī PČ, jo reizēm mums to izšķirošo pakāpienu ir traucējuši sasniegt vārtsargi, kuri allaž piedzīvo vājuma brīžus.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-01 23:58, pirms 3 mēnešiem
Skaisti, trūkts vārdu! Šovakar tas nebija pret kaut kādu tur "bomžu" izlasi
Interesanti, ar kādu astronomisku rezultātu rītvakar drīkstēs pakāst Islandei, lai nenokļūtu pamatturnīrā?

     [+] [-]

, 2024-02-02 08:36, pirms 3 mēnešiem
šī noteiki ir visu laiku talantīgākā izlase. Īstā mēraukla, protams, būs somi, kur mūsu tiltiņi un keiši dabūs pirmo reizi "izbaudīt" fizisku spēli, bet neraugoties uz to, šim izlases sastāvam redzu potenciālu ielauzties top4.

Tas kas varbūt nepatika vakardienas spēlē, ka pirmais nopietnais presings sākās tikai otrās trešdaļas beigās. Šis ir tas sastāvs, kam jāaudzina uzvarētāju psiholoģija un presings jāizmanto jau no paša sākuma, īpaši pret izlasēm, kas ir nedaudz vājākas par mums. Jāuzspiež m;usu spēle jau no paša sākuma.