Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"Burtnieku novads" izcīna pirmo uzvaru, pārspējot FK "Jūrmala"

"Burtnieku novads" izcīna pirmo uzvaru, pārspējot FK "Jūrmala"
FK "Jūrmala" divu nedēļu atpūtā dodas ar diviem zaudējumiem pēc kārtas.
Foto: Marta Gaile

Vakar Matīšu pamatskolas sporta zālē savā starpā tikās "Burtnieku novads" un FK "Jūrmala". Līdzīgā cīņā pie savas pirmās uzvaras Latvijas Florbola čempionāta 1. līgā tika mājinieki, uzvarot ar rezultātu 7:6. Uzvaras vārtus spēles 53. minūtē guva 16 gadus vecais Rolands Kanapolis, kuram šajā spēlē 2+1.

Šai spēlei bija jākļūst par lakmusa papīrīti - iespēju pārbaudīt, kas notiek ar FK "Jūrmala", un atbildēt uz jautājumu - vai aizvadītajā izbraukuma spēlē Spuņciemā piedzīvotajam zaudējumam ir nopietnāki cēloņi. Savā ziņā spēle to arī parādīja. Jūrmalnieku problēmas šajās spēlēs izlīda kā īlens no maisa! Nevajadzīgi noraidījumi, kuru pamatā elementāras disciplīnas trūkums un jau bēdīgi slavenās spēļu trešās trešdaļas.

Komandu sastāvs

Jūrmalnieki šajā spēlē bija iespējami spēcīgākajā sastāvā. Uz spēli nebija devies Kristaps Mulders un komandas trešais vārtu vīrs Aleksandrs Jakovļevs. Jau kuro spēli komandai nevar palīdzēt Mārtiņš Karnītis un, protams, arī viens no komandas balstiem - Andris Regža. Kā jau bija paredzams, vietu vārtos šoreiz ieņēma Edgars Ošiņš.

FK "Jūrmala" sastāvs:

1. maiņa - Lahdesmaki - Kļimovs - Bušs, Miks - Vasaraudzis;
2. maiņa - Naumovs (C) - Kvāls - Keisters, Krickis - Lanka;
3. maiņa - Teļkovs - Kreicmanis - Auzāns, Kokars - Puķītis.
Vārtos: Ošiņš.
(Uz soliņa: Vaitužis)

"Burtnieku novads" sastāvs:

1. maiņa - Dinsbergs - J. Kaužēns - Šteinbergs, Egle - I. Kaužēns;
2. maiņa - R. Penka (C) - Kanapolis - Riekstiņš, Ruciņš - Jostsons;
3. maiņa - Rozenbergs - Asarītis - .. , Sobažeks - Betaks;
Vārtos: Brokāns.
(Uz soliņa: Kr. Penka)

Spēles tiesneši:
A. Kivkulis, U. Līnis.

Spēles gaita

Iesākumam jāmin tas, ka tiesneši bija nedaudz aizkavējušies ceļā un spēle tika sākta 20 minūtes vēlāk. Spēlētājiem tas nevarēja nākt par labu, jo bija jāturpina iesildīšanās un vēlreiz jānoskaņojas spēlei. Šai situācijai labāk pielāgojās mājinieki, kuri guva vārtus 2. un 3. minūtē. No vārtu priekšas rezultātu atklāja Šteinbergs, bet nepilnu minūti vēlāk no Kanapoļa piespēles rezultāta starpību ar netveramu raidījumu pa jūrmalnieku vārtiem no aptuveni sešu metru attāluma dubultoja Riekstiņš! Šāds spēles ievads būtu šokējis jebkuru pretinieku, taču jūrmalnieki nenolaida rokas un, mērķtiecīgi ejot uz vārtiem, guva vārtus 4., 5. un 6. minūtē, tādējādi izvirzoties vadībā ar 3:2! Vispirms Vasaraudzis izmantoja mājinieku kļūdu aizsardzībā, atņēma bumbiņu un atdeva precīzu piespēli Kļimovam, kurš ar vieglu metienu pārspēja Brokānu. Pēc minūtes ar skaistu vārtu guvumu no Naumova piespēles atzīmējās Auzāns - apspēlēja vārtsargu un raidīja bumbiņu precīzi kreisajā devītniekā. Un visbeidzot Bušs no aizvārtes asistēja Lahdesmaki. Taču, arī jūrmalnieki ilgi nenoturējās vadībā - 7. minūtē ar metienu no asa leņķa rezultātu izlīdzināja mājinieks Dinsbergs. Jūrmalnieki uzskatīja, ka bumbiņa nav bijusi vārtos, bet ir atlēkusi no vārtu tīkla sāniem. Bet tiesneši bija pietiekoši pārliecināti par vārtu guvumu un to ieskaitīja. Pēc brīža mājiniekiem radās laba iespēja atkal pārņemt vadību, jo par nepareizu sitienu tika noraidīts Vasaraudzis. Iespēja gan tā arī palika neizmantota, tāpat kā nākamās iespējas, kuras pēc diviem pretinieku noraidījumiem bija jūrmalniekiem. Komandas vairākumā izpildīja gana daudz metienu, bet liela daļa no tiem lidoja garām vārtiem vai tika bloķēti. Pirmo periodu noslēdza Teļkova noraidījums par pretinieka nepareizu grūšanu.

Otrā trešdaļa pagāja krietni mierīgākā noskaņā - pa noraidījumam un vārtu guvumam katrai no komandām. Nedaudz labāk šajā periodā uzbruka jūrmalnieki. Taču neskatoties uz jūrmalnieku iegūto iniciatīvu, arī mājinieki spēja atbildēt ar bīstamiem pretuzbrukumiem. 27. minūtē Dinsbergs, no gaisa sitot pa vārtu priekšā lēkājošu bumbiņu, panāk 4:3. Otrā perioda vidū kārtējo reizi aktīvi spēlēja jūrmalnieku jaunā maiņa - Teļkovs paspēja gan uzmest pa vārtiem, gan atdot labu piespēli vārtu priekšā Auzānam. 36. minūtē mājinieks Rozenbergs izskrēja pretuzbrukumā viens pret Ošiņu, bet viņu panāca un apturēja Vasaraudzis. 39. minūtē viens no retajiem metieniem šajā spēlē Bušam no Lahdesmaki piespēles - spēcīgo šķēlienu veiksmīgi atvaira mājinieks Brokāns. Pēc brīža Kvālam izdevās pret labo apmali apspēlēt aizsargu un iziet pret Brokānu, bumbiņu izspruka zem viņa rokas un ielidoja vārtos! Perioda noslēgumā labi saspēlējās Puķītis, Kreicmanis un Auzāns, taču pēc iespaidīgā caurgājiena metiens izpalika. Pārdesmit sekundes pirms perioda beigām vēl vienu noraidījumu nopelnīja Teļkovs (nesportiska uzvedība) un, pēdējā pārtraukumā ejot, rezultāts 4:4.

Trešajā periodā turpinājās Teļkova noraidījums, kuru no Dinsberga piespēles izmantoja Kanapolis, panākot 5:4. 43. minūtē kļūda savā zonā Keisteram, bet Kaužēna metienu meistarīgi ar plaukstu atvaira Ošiņš. Pēc mirkļa starpgadījums pie mājinieku vārtiem - Kreicmanim cenšoties gūt vārtus, sitienu pa pirkstiem saņem Brokāns, kuram, lai atgrieztos vārtos, nepieciešama neliela pauzīte. Tad, nedaudz negaidīti, izmantojot burzmu vārtu vārtu priekšā, vārtus gūst Naumovs un panak 5:5. Spēles 49. minūtē noraidījumu par spēles laika vilcināšanu saņem Teļkovs, kurš agrāk diezgan asi nospēlēja pret Kanapoli, iegrūžot viņu pret apmali. (kā rezultātā Kanapolis ar sāniem ietriecās uzreiz aiz apmales esošajā sienā un, visticamāk, tika nedaudz savainots) 52. minūtē jūrmalnieki bija spiesti ņemt pusminūtes pārtraukumu, jo noraidīts tika Lahdesmaki un tikko no noraidīto soliņa iznakušais Teļkovs. Tomēr, jūrmalnieku aizsardzība kapitulē un mājinieki izmanto divu vīru skaitlisko pārsvaru - precīzs ir Kaužēna tāls šķēliens pēc Egles piespēles. Turklāt, mājinieki izmanto arī mazo vairākumu - Miks pieļauj pozicionālu kļūdu un ļauj Kanapolim sevi apiet, un 53. minūtē panākt 7:5 par labu "Burtnieku novads" komandai. 58. minūtē Brokāns neredz Lahdesmaki metiena izdarīšanas brīdi un ļauj jūrmalniekiem vienus vārtus atspēlēt. Un, lai gan trešā perioda izskaņā jūrmalnieki trīs minūtes spēlēja vairākumā un izdarīja lielu spiedienu uz mājinieku vārtiem, izlīdzināt rezultātu vairs neizdevās un tika piedzīvots zaudējums ar 6:7.

Kopsavilkums

Šis bija FK "Jūrmala" otrais zaudējums pēc kārtas. Slikts spēles sākums un vēl sliktāka pēdējā trešdaļa. Visā spēlē izmantots tikai viens no sešiem vairākumiem, turpretī zaudēti trīs vārti, spēlējot mazakumā. Melnā diena Teļkovam... (astoņas minūtes uz noraidīto soliņa) Bet jāpiekrīt teicienam - nekļūdās tas, kurš neko nedara! Teļkovs darīja, viņš cīnījās - meta pa vārtiem, atdeva precīzas piespēles un, kas nav mazsvarīgi, parādīja raksturu! Jūrmalniekiem kā komandai pēdejās divās spēlēs tas nav izdevies visai bieži. Droši, ka nākamajā spēlē jūrmalnieki būs ko mainījuši virknējumos vai/un taktikā, bet, vai tas dos rezultātu, redzēsim pēc divām nedēļām, jo pašlaik 1. līgā neliels pārtraukums.

Metienu attiecība: 31 (Brokāns - 26 no 32) : 31 (Ošiņš - 24 no 31)
Noraidījumi: 12:12
(Burtnieku novads : FK Jūrmala)

Izmantotie materiāli: Latvijas Florbola savienība | Sākums

Kuru vietu, vērtējot pēc līdz šim parādītā snieguma, ir cienīgs ieņemt FK "Jūrmala"?

  • 16

  • 5

  • 22