Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

FK "Jūrmala" uzvar 1. līgas līderus FK "Valmiera"

FK "Jūrmala" uzvar 1. līgas līderus FK "Valmiera"
FK "Jūrmala"
Foto: Jānis Janums

Vakar Bulduru Dārzkopības vidusskolā FK "Jūrmala" uzņēma FK "Valmiera". Mājinieki turnīra tabulā nopelnīja trīs punktus, izcīnot skaistu uzvaru pret līgas līdervienību ar 5:3. Uzvaras vārtu autors - Kristaps Jēkabsons.

Aizvadītajā nedēļā vairums komandu izspēlēja savas astotās spēles 1. līgā, bet jūrmalnieku spēle pret vietējo Madonas komandu tika pārcelta. Tas gan netraucēja divas nedēļas pavadīt, noslīpējot sadarbību iknedēļas treniņos. Un šķiet, ka tas izdevies godam, jo lielu punktu ražu vakar guva tieši komandas jaunpienācēji.

Komandu sastāvs

Jūrmalnieku rindās no aktīvo spēlētāju vidus netika pieteikts Miks, Karnītis (savainots), Lanka (savainots), Regža, kā arī, vārtsargs Vaitužis. Katram gadījumam šajā spēle uz soliņa bija arī jūrmalnieku jaunā maiņa (Teļkovs, Auzāns, Kreicmanis), kura vakar gan laukumā tā arī ne reizi neizgāja. Valmieras komanda bija ieradusies uz spēli bez Broka, Laktiņa, Vazdiķa, Rozenbaha un vārtsarga Krūmiņa. Galvenās izmaiņas jūrmalnieku sastāvā bija Armanda Veikšas, Mārtiņa Druvkalna un vārtsarga Ivara Dišereita debija. Viesu sastāvā pirmo spēli vārtos šosezon aizvadīja Āris Aldiņš.

FK "Jūrmala" sastāvs:

1. maiņa - Kļimovs - Keisters - Bušs, Kokars - Vasaraudzis;
2. maiņa - Naumovs (C) - Fricbergs - Jēkabsons, Druvkalns - Zeps;
3. maiņa - Lahdesmaki - Veikša - Kvāls, Krickis - Puķītis.
Vārtos: Dišereits.
(Uz soliņa: Ošiņs, Teļkovs, Auzāns, Kreicmanis)

FK "Valmiera" sastāvs:

1. maiņa - Liepiņš - Vilks - Janēvičs, Nīgals - Beķeris;
2. maiņa - Lucāns - Leinišs - Kājiņš, Mednis - Justaments;
3. maiņa - Pakalns - Salmiņš - Zvirgzdiņš.
Vārtos: Aldiņš.

Spēles gaita

Spēles sākums rādīja, ka laukumā tikušās spēkos līdzīgas komandas, un tas nozīmēja, ka īpaša vērtība būs pirmajam vārtu guvumam. Pirmais bīstamais moments bija pie Aldiņa sargātajiem vārtiem, kad viņš, nespējot tvert Jēkabsona raidīto bumbiņu, deva iespēju atkārtotam metienam. Acīgs bija Veikša, tomēr viņam neizdevās pārspēt viesu vārtsargu. Pēc minūtes pats sev izdevību, pārtverot bumbiņu, izkārtoja Keisters, izdarīja metienu, taču Aldiņš bija vietā un ar kreiso plaukstu to atvairīja. Vēl nedaudz vēlāk, viesi gandrīz izvirzījās vadībā, kad no zilās līnijas pēc apgrieziena labu metienu izdarīja Salmiņš - jūrmalniekus glāba vien kreisais vārtu stabiņš! Drīz vien sekoja pirmais noraidījums - par nepareizu grūšanu valmierietim Beķerim. Jūrmalniekiem izdevās labi saspēlēties, bet izdarītie metieni tika bloķēti. Abām komandām jau spēlējot pilnos sastāvos, 10. minūtē kļūdījās Aldiņš, kurš, līdzīgi kā spēles sākumā, atvairīja bumbiņu tieši vārtu priekšā. Pirmais pie tās bija Zeps, kurš ar precīzu raidījumu atklāja rezultātu. Pēc ielaistajiem vārtiem Valmieras komanda kāpināja tempu, spēlējot tā saukto atklāto florbolu. Bet tas deva pretējo efektu - atstāts pilnīgi brīvs iepretim vārtiem, Fricbergs no Druvkalna piespēles meta bumbiņu vārtu augšējā labajā stūrī un rezultats jau 2:0! 14. minūtē tiesnesis apdāvināja spēlētājus ar noraidījumiem - divas minūtes Beķerim, bet divtik Bušam. Spēlējot 4 pret 4, labs metiens no gaisa padevās Kājiņam, bet atkal veiksme bija jūrmalnieku pusē. Bumbiņa no vārtu stabiņa iekrita tieši rokās veiklajam Dišereitam. Viesu vairākums tuvojās beigām un varēja šķist, ka pirmā trešdaļa tā arī noslēgsies, taču neviens nebija ceļā Vilka metienam, kurš 17. minūtē panāca 2:1. Perioda beigās jūrmalnieku aizsargi zaudēja modrību un ļāva izdarīt viesiem pāris spēcīgus un precīzus metienus, bet vārtos nepārspējams bija Dišereits.

Otro trešdaļu apņēmīgi iesāka jūrmalnieki un tas palīdzēja viņiem tikt pie kreisās izspēles. Ātri to izspēlējot, (no Naumova piespēles) ar lielisku zemo metienu vārtu tālajā stūrī divu vārtu pārsvaru atjaunoja Zeps - 3:1! Bet jūrmalnieki neatkāpās - 26. minūtē Jēkabsona tāls metiens caur spēlētāju biezokni un jau trīs vārtu pārsvars mājiniekiem. Pāris nākamās minūtes laukumā saimniekoja Veikšas maiņa - apgādāts ar vairākām piespēlem, metienu pēc metiena izdarīja Lahdesmaki. Jūrmalniekiem par nožēlu, panākt graujošo rezultātu 5:1 neļāva Aldiņš. Laba iespēja izlīdzināt spēli valmieriešiem radās, kad divu minūšu noraidījumu nopelnīja Keisters.
Bet jūrmalnieki aizsardzībā bija pārāk saskaņoti - tiklīdz bumbiņa nonāca pie kāda no mājiniekiem, tā tika raidīta pāri visam laukumam. Primitīvi, toties efektīvi! Pēc spēles mazākumā tik labi gan negāja - nepieskatīts vārtu priekšā palika Janēvičs un rezultāts atkal kļuva nedaudz intriģējošāks - 4:2. Līdz trešdaļas beigām komandas vēl apmainījās ar pāris noraidījumiem, bet rezultāts to laikā nemainījās. Krietni bīstamāki vārtu gūšanas momenti bija komandām spēlējot pilnos sastāvos. Piemēram, Zepa metienu pie brīvā vārtu stūra varēja pielabot Naumovs. Bet valmierietis Janēvičs izgājienā 1 pret 1 nespēja pārspēt Dišereitu.

Trešo periodu jūrmalnieki sāka mazākumā, taču kārtējo reizi nospēlēja nekļūdīgi. Viesi visa vairākuma laikā medīja bumbiņu gar apmalēm un laukuma stūros, neizdarot nevienu metienu pa vārtiem. Trešā perioda 5. minūtē Keisters ar negaidītu šāvienu no zilās līnijas pārsteidza Aldiņu un panāca 5:2 jūrmalnieku labā. Cerības viesiem atjaunoja jūrmalnieku noraidījumi, taču tie netika izmantoti. Šīs spēles gala rezultātu uzstādīja Justaments, kura mestā bumbiņa pēc neliela atsitiena mainīja lidojuma virzienu un pašāvās garām Dišereitam. Minūti pirms spēles beigām valmierieši paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, pēcāk jūrmalnieki saņēma noraidījumu, bet tuvāk vārtu guvumam bija tieši mājinieki. Valmieras komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet Veikša ieguva bumbiņu un pēdējās sekundēs, metot tukšajos vārtos, trāpīja pa vārtu kreiso stabiņu.

Kopsavilkums

Viena no labākajām un spilgtākajām jūrmalnieku uzvaram šosezon. Komanda pelna uzslavas par daudzajiem izpildītajiem metieniem, kā arī, par labo spēli aizsardzībā, īpaši mazākumā. Diemžēl, joprojām neizdodas realizēt skaitlisko vairākumu. Jāuzteic komandas jaunā vārtsarga stabilais sniegums visas spēles garumā un jauno laukuma spēlētāju rezultativitāte. (4 no 5 vārtu guvumiem)

Īpaša pateicība visiem skatītājiem!

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līga

FK "Jūrmala" - FK "Valmiera" 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Metieni: 46:29 (22:11, 14:9, 10:9)
Vārtsargi: Dišereits - Aldiņš
Soda minūtes: 16:8
Tiesneši: N. Boreiko, R. Ūdris

Izmantotie materiāli: Latvijas Florbola savienība » LV »...

Kādam jābūt labam florbola tiesnesim?

  • 38

  • 19


  +3 [+] [-]

, 2010-11-29 14:55, pirms 14 gadiem
kāpēc jūrmalas zālē ir šāda situācija.citēju: "iebraucot Jūrmalā jāmaksā 1ls, bet ģērbtuvē zem 10 grādiem un dušās ūdens tek tākā čurātu vecis ar iekaisušu prostatu." ?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-29 22:06, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: kāpēc jūrmalas zālē ir šāda situācija.citēju: "iebraucot Jūrmalā jāmaksā 1ls, bet ģērbtuvē zem 10 grādiem un dušās ūdens tek tākā čurātu vecis ar iekaisušu prostatu." ?
nu varu pateikt vienu ka komanda jau nav tur vainīga! domā viņiem baigi patīk tādā zālē spēlēt!

     [+] [-]

, 2010-11-30 12:53, pirms 14 gadiem
TuziX rakstīja: nu varu pateikt vienu ka komanda jau nav tur vainīga! domā viņiem baigi patīk tādā zālē spēlēt!
a kurš tad vainīgs? Lai spēlē kkur Rīgā...lai meklē risinājumus!!! Jo tas nav ...forši, maigi izsakoties!

  +2 [+] [-]

, 2010-12-04 00:42, pirms 14 gadiem
sapņo vien, lai jūrmalnieki spēlētu rīgā. sūda dušas dēl ies tev visi tērēt laiku un naudu braucieniem bezjēdzīgiem. mums ikdienā tā jāspēlē, jūs vienu spēli nevarat paciest ;D

  -2 [+] [-]

, 2010-12-05 18:21, pirms 14 gadiem
Nu jūs ikdienā varat kaut stacijā spēlēt, bet tas jau nenozīmē ka mums arī tas jādara. Kaut kādam līmenim tomēr ir jābūt, ja tas skaitās Lavijas čempionāts. Un ko ta darīsit kādreiz tiksit virslīgā? Diez vai virlīgas komandas būs ar mieru ciemoties pie jums...