Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Rullis: "Kādēļ, lai nepacīnītos par vietu virslīgā?"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rullis: "Kādēļ, lai nepacīnītos par vietu virslīgā?"
FK "Valka/IGLU"
Foto: R.Johansons

Viena no Latvijas florbola čempionāta 1.līgas interesantākajām komandām šosezon varētu būt FK "Valka/IGLU", kuriem kā spēlējošais treneris pievienojies Reinis Mirkšs. Tikmēr komandas pārstāvis Ilvars Rullis ieskicējis komandas nākotnes plānus.

Florbola klubs "Valka" jau vairākus gadus startē Latvijas florbola čempionātā, kursējot starp 1. līgu un 2. līgas čempionātu. Uz neilgu laiku valcēnieši bija nodevušies "laulībai" ar Kocēnu "Rubeni", kā rezultātā vairāki vadošie Valkas florbola audzēkņi tika iespēlēti pašreizējās Latvijas čempionvienības rindās. Tagad jau vairākas sezonas Valkas komanda darbojas no "Rubenes" neatkarīgi, paši sev kā fārmklubu piesaistot "Smiltene'09" vienību Latvijas čempionāta 2.līgā.

Īsi pirms 1.līgas sezonas sākuma parādījās negaidīta ziņa, ka FK "Valka/IGLU" komandai pievienojies Reinis Mirkšs – florbolists, kurš pagājušajā sezonā vienīgi pēdējā mačā palika bez rezultativitātes punktiem Elvi florbola līgā. Kā šī pāreja bija iespējama, Sportacentrs.com sazinājās ar ilggadējo valcēniešu vadoni Ilvaru Rulli:

"Reinis ir ar Valkas asinīm. Viņš jau bija izteicies, ka vajadzētu tikt līdz Arēnai Rīga un tad likt punktu virslīgas čempionātam. Aizpagājušajā sezonā tas neizdevās, jo nodomus izjauca Covid-19, pērn līdz Arēnai arī tikt neizdevās, taču sapni par Latvijas čempionu titulu izdevās izbaudīt. Jau pirms ilgāka laika bijām jokojuši, ka pēc virslīgas karjeras beigām viņam jānāk pie mums uz Valku. Zinot, ka Reinim ir trenera sertifikāts, jau pagājušajā gadā sākumā sarunas par viņa piesaisti kā komandas treneri. Diemžēl sezona mums beidzās jau pēc dažām spēlēm, kad zemāko līgu čempionāts tika apturēts. Pirms šīs sezonas mūsu atbalstītājs IGLU, kas ir viens no lielākajiem darba devējiem Valkā un kura vadītājam patika mūsu darbs, spēja rast līdzekļus, lai varētu noalgot Reini kā komandas treneri. Vārds pa vārdam līdz novienojāmies, ka iespēju robežās viņš varētu palīdzēt mums arī laukumā kā spēlējošais treneris."

Ja jau izdevies piesaistīt treneri vismaz nosacīti ne vietējo, tad skaidrs, ka kaut vai 1.līgas klubs, tas vairs nav pašdarbnieku pulciņš, kurš savācas padzenāt bumbiņu: "Džeki tomēr respektē Reini, kurš kaut ko florbolā ir sasniedzis. Turklāt viņam arī ir savs raksturiņš, tādēļ domāju, ka kaut kas varētu sanākt."

Aplūkojot komandas pieteikumu, FK "Valka/IGLU" komandu varētu pieskaitīt 1.līgas favorītiem, tomēr ne visi spēlētāji būšot regulāri palīgi komandai: "Pirmajā kārtā nespēlēja Gunārs Ozoliņš, kurš piedalījās maratona skrējienā, Linards Ščegoļevs un vairāki citi spēlētāji ikdienā strādā ārzemēs, bet atvaļinājumu laikos viņi iespēju robežās palīdzēs komandai," atzinis Rullis.

Jautājot kādi ir FK "Valka/IGLU" mērķi šajā sezonā un vai, izcīnot tiesības, komanda varētu pretendēt uz spēlēšanu Elvi līgā, Rullis atbildēja, ka "slikts tas kareivis, kurš nesapņo kļūt par ģenerāli. Komanda cīnīsies par uzvaru katrā spēlē un, ja visi kauliņi sakritīs labvēlīgi, kādēļ gan lai Valka nespēlētu Virslīgā?"

Sarunas noslēgumā Ilvars Rullis izteicās, ka sezonas gaitā vienībai varētu pievienoties vēl kāds spēlētājs, sīkākās detaļās gan neieslīgstot. Katrā ziņā Elvi florbola līgā spēlē ne viens vien Valkas florbola audzēknis…

Jauno sezonu FK "Valka/IGLU" iesākusi ar divām uzvarām divās spēlēs, iekārtojoties Austrumu grupas turnīra tabulas galvgalī.

     [+] [-]

, 2021-09-27 15:16, pirms 3 gadiem
Super! Vietējais uzņēmējs spēj rast iespēju atbalstīt kādu sporta komandu šajā trakajā laikā.. Ja līdz šim minēju Kuldīgu un Ogri kā galvenos pretendentus, tad Valka, ja šiem tiešām saliksies sastāvs un visi būs ierindā, varētu arī pacīnīties par pārspēlēm.

     [+] [-]

, 2021-09-27 20:17, pirms 3 gadiem
Vis cieņ Rullim par ieguldījumu florbolā Valkā arī labus turnīrus organizējot bet reāli Valkai līdz Virslīgai ir kā cūkai līdz kosmosam. 😈 🏴‍☠️ 😈 🏴‍☠️ 😈 🏴‍☠️